Izrada sigurnosnih kopija, vraćanja i prijenosa WordPress web mjesta pomoću WPvivida

Izrada sigurnosnih kopija, vraćanja i prijenosa WordPress web mjesta pomoću WPvivida

Ako ste ikad pokvarili svoju WordPress web lokaciju (a tko to nije barem jednom?), Definitivno znate vrijednost dobrog sigurnosnog plana. Čvrsta sigurnosna kopija strategija sigurnosnog kopiranja mora biti nužni dio svake dobre sigurnosne strategije WordPressa. Pogotovo ako uzmete u obzir da je preko 90 000 hakerskih napada na WordPress u minuti.


Pravovremeni klik gumba za vraćanje može vam uštedjeti nepotreban stres i gubitak reputacije marke i prihoda, a svi su sastavni dio offline ili neupotrebljive web stranice. Ali možda zato niste ovdje; možda samo tražite dodatak za prijenos WordPress-a za migraciju vaše web lokacije.

Ako tražite nevjerojatan rezervni ili migracijski dodatak, drago nam je što vas možemo uputiti WPvivid, predmet ovog pregleda. U nekoliko redaka ističemo zašto je WPvivid odličan dodatak za izradu sigurnosnih kopija i prijenosa za WordPress. Instaliramo i dodatak kako bismo vam pružili jasniju sliku što možete očekivati.

Ako to zvuči dobro, započnimo s našim pregledom WPvivida i značajkama koje će dodatak izdvojiti iz mnoštva. Nakon toga testiramo dodatak kako biste mogli trčati o tlo. Uživajte i čujte vaše misli u odjeljku za komentar na kraju.

Što je WPvivid?

WPvivid

Bez tuče oko grma, WPvivid je besplatan dodatak za sigurnosno kopiranje i migraciju za WordPress. Istaknuti WPvivid konkurenti sastoje se od dodataka / rješenja poput Duplicator, BackupBuddy, VaultPress i blogVault, među ostalim.

Dodatak razvija i održava WPvivid, tvrtka specijalizirana za stvaranje fantastičnih WordPress dodataka. U trenutku pisanja dodatak ima besplatnu verziju dostupnu na WordPress.org. WPvivid vam pomaže da napravite sigurnosnu kopiju web lokacije, obnovite sigurnosnu kopiju kada je to potrebno i prebacite datoteke vaše web lokacije u različita okruženja i iz njih.

Dodatak se jednostavno postavlja, a za upotrebu biste trebali biti spremni za manje od 10 minuta. Pogledajmo sada značajke koje WPvivid čine izvrsnim sigurnosnim kopijama i migracijskim pratiteljem za sve WordPress korisnike.

WPvivid značajke

Značajke dodatka za wpvivid sigurnosne kopije

Definitivno ne želite da vam omiljeno rezervno rješenje ne uspije, pogotovo kad vam je stvarno potrebno. Kao takav, zaslužili ste potpuno opremljen i sve-u-jednom WordPress dodatak kao što je WPvivid.

Dodatak se isporučuje sa značajkama kao što su:

Jednostavna migracija mjesta

Dodatak omogućuje prenošenje vaše WordPress stranice jednim klikom. Podržava više vrsta migracija, uključujući dev okruženje na novi poslužitelj, razvojno okruženje na novu domenu ili živi poslužitelj na drugi.

Pored toga, svoju web lokaciju možete premjestiti u poddirektoriju, od a.com do b.com, s a.com na a.com/directory i s a.com na b.com/directory. Dodatak vam omogućuje prijenos cijelog web mjesta, datoteka ili samo baze podataka. Čitav je proces migracije jednostavan kao A, B, C.

Jednostavno sigurnosno kopiranje i vraćanje jednim klikom

Izrada sigurnosnih kopija s WPvividom je komad torte. Možete ručno stvoriti sigurnosne sigurnosne kopije. Nadalje, možete prenijeti sigurnosne kopije na udaljena mjesta za pohranu, kao što su Dropbox, Microsoft OneDrive, SFTP, FTP i Google Drive. Ako nemate vremena za izradu sigurnosnih kopija ručno, lako možete postaviti automatske sigurnosne kopije koje se redovno izvode.

U vrijeme potrebe, WordPress web mjesto možete jednostavno vratiti iz sigurnosne kopije jednim klikom. Ostale značajke uključuju mogućnost prilagođavanja sigurnosnih kopija sadržaja, mogućnost filtriranja velikih datoteka, datoteka dnevnika, podršku velikim datotekama baze podataka, prilagodljiv dizajn, dijeljenje sigurnosnih kopija i zaključavanje sigurnosnih kopija da sigurnosne kopije budu sigurne od automatskog brisanja među ostalim.

Kako instalirati WPvivid

Sada kada znate značajke koje vas očekuju, instalirajte nam besplatni dodatak i provjerite što nudi.

Prijavite se na WordPress nadzornu ploču i otvorite navigaciju do Dodaci> Dodaj novo. Na sljedećem zaslonu upišite “WPvivid” u okvir za pretraživanje ključne riječi i kada pronađete dodatak, pritisnite tipku Sada instalirati gumb kao što ističemo u nastavku.

instaliranje wpvivid sigurnosnog dodatka unutar WordPress nadzorne ploče

Nakon toga pogodio Aktivirati gumb kako bi se lopta kotrljala. Pogledajte sliku u nastavku ako ste savršen početnik i ne znate kako aktivirati dodatak.

aktiviranje wpvivid sigurnosnog dodatka

Nakon što aktivirate dodatak, bit ćete preusmjereni na administrativnu nadzornu ploču WPvivid-a prikazanu na sljedećoj snimci zaslona.

WPvivid Administrator ploča

wpvivid administracijsku ploču

Na gornjem zaslonu lako možete stvoriti ručne sigurnosne kopije odabirom opcija sigurnosne kopije i pritiskom na Rezervno sada dugme. Rezervne kopije pohranjuju se u wp-sadržaja / wpvividbackups mapa prema zadanim postavkama Također možete pregledati raspored sigurnosnih kopija ako aktivirate automatske sigurnosne kopije. Uz to možete prenijeti sigurnosne kopije koje stvorite pomoću dodatka WPvivid Backup.

Uz to možete pregledati vodiče s uputama koji vam pomažu u stvaranju ručnih sigurnosnih kopija, kao i obnavljanju i premještanju web lokacije. Sada, zaronimo na kartici ostalih postavki.

Zakazivanje WPvivid sigurnosnih kopija

Jedna od najmoćnijih značajki WPvivida su automatizirane sigurnosne kopije koje vam štede mnogo vremena. Da biste stvorili rezervni raspored, kliknite na Raspored kao što detaljno prikazujemo na slici ispod.

wpvivid rezervni raspored

Na gornjem zaslonu možete omogućiti raspored rezervnih kopija jednim klikom tipkom Omogući raspored sigurnosnih kopija okvir. Povrh toga, možete odabrati frekvenciju sigurnosnog kopiranja, tj. 12 sati, dnevno, tjedno itd. Nadalje, možete odabrati ono što želite automatski sigurnosno kopirati, tj. Cijelo web mjesto (baza podataka + datoteke), datoteke ili samo baze podataka , Nadalje, možete odlučiti spremiti automatske sigurnosne kopije na poslužitelju ili poslati datoteke na udaljena mjesta za pohranu.

WPvivid automatska migracija

Značajka automatske migracije pomaže vam premjestiti web mjesto WordPress na novu domenu. To je savršen alat za premještanje WordPress web mjesta sa razvojnog okruženja na live server ili sa starog servera na novi. Za pristup ovoj značajki pritisnite tipku Auto-Migracija kao što je prikazano u nastavku.

wpvivid značajka automatske migracije

Bilješka: Da biste migrirali web mjesto WordPressa, prvo morate instalirati WPvivid sigurnosni dodatak na obje domene (web mjesta). Nakon toga posjetite odredišno mjesto i stvorite migracijski ključ klikom na Generirati gumb u Ključ ispod prikazana kartica.

generiranje migracijskog ključa wpvivid sigurnosne kopije

Upotrijebit ćete ključ u prozoru Auto-Migracija karticu izvornog web mjesta. Procedura je prilično jednostavna i ne očekujemo da ćete naići na probleme. Osim toga, postoje jasne upute koje vam pokazuju točno što trebate učiniti, tako da se ne bojte.

WPvivid Remote Storage

Ako imate ograničenja prostora na vašem web poslužitelju i / ili želite pohraniti sigurnosne kopije na udaljene prostore za pohranu, zasigurno će vam se svidjeti značajka udaljene pohrane WPvivida. Da biste iskoristili značajku, kliknite gumb Daljinsko pohranjivanje kao što to u nastavku ističemo.

wpvivid kartica za udaljeno pohranjivanje

U vrijeme pisanja, rezervni dodatak WPvivid podržava FTP, SFTP, Google disk, Dropbox, Microsoft OneDrive, Amazon S3 i DigitalOcean Spaces. Integriranje svake mogućnosti udaljene pohrane stvar je točke i klika. Možete čak postaviti bilo koju od gore navedenih opcija kao zadanu udaljenu pohranu.

WPvivid postavke

Zatim na slici ispod prikazujemo karticu postavki WPvivida.

wpvivid postavke

Gornja kartica sadrži obilje mogućnosti za upravljanje sigurnosnim kopijama. Uključuje postavke kao što su:

 • Dijeljenje sigurnosnih kopija prema veličini, što je korisno ako vaš domaćin ograniči velike ZIP datoteke
 • Mogućnost izuzimanja datoteka većih od ograničenja koje ste odredili
 • Sposobnost postavljanja vremenskog ograničenja izvršenja skripte PHP kako bi se izbjegle pogreške pri istekanju sigurnosne kopije
 • Preimenovanje sigurnosne kopije, što jest wpvividbackups prema zadanom
 • Arhiviranje sigurnosnih kopija
 • Uklanjanje zastarjelih sigurnosnih kopija
 • Izvješća e-poštom
 • Izvezi / uvozi postavke konfiguracije WPvivid-a tako da brzo možeš postaviti dodatak na drugom web mjestu
 • Značajka čišćenja neželjene pošte kao što su sigurnosna kopija predmemorije, dnevnika i privremenih datoteka

Informacije o web lokaciji WPvivid

Ako naiđete na pogreške prilikom izrade sigurnosnih kopija, obnavljanja ili migracije vaše web stranice, dečki na WPvividu trebaju informacije o vašoj web stranici kako bi lako shvatili što se dogodilo. Te podatke možete prikupiti ili im ih izravno poslati pomoću Informacije o web lokaciji WPvivid ispod prikazana kartica.

Informacije o web mjestu wpvivid za potrebe uklanjanja pogrešaka

Na gornjoj kartici nema mnogo posla s obzirom na postavke. Stranica jednostavno sadrži podatke o uklanjanju pogrešaka koji su korisni za rješavanje problema.

WPvivid zapisi

wpvivid zapisnici

I konačno, imamo WPvivid zapisi gore prikazana kartica. Kartica prikazuje sve vaše datoteke dnevnika koje mogu biti korisne prilikom rješavanja problema.

WPvivid podrška

Budući da je dodatak trenutno besplatan, nudi li WPvivid podršku? Apsolutno da! Možete dobiti podršku od forum za podršku dodataka na WordPress.org, Cvrkut ili putem e. Pored toga, ako trebate više informacija, možete posjetiti početak stranice. Dobivate sva buduća ažuriranja besplatno, a u tijeku je i premium verzija.

Korisnici WPvivida kažu …

BackP WordPress Site by WPvivid izvrstan je besplatni dodatak za sigurnosne kopije. Jednostavan je za korištenje i konfiguriranje. Savršeno je i mogućnost odabira toliko oblaka kao što su, primjerice, Google Drive, Dropbox, Amazon S3 i mnogi drugi. Instalirajte sigurnosnu kopiju WordPress stranice putem WPvivid-a, konfigurirajte i vaša web stranica automatski se sigurnosno kopira. Veliki je plus što postoji funkcija Restore (jednim klikom) ako nešto ne bude u redu s vašom web stranicom. Osobno preporučujem ovaj dodatni dodatak za sigurnost vaše web stranice. – Peter Nilsson

…i…

Ovo je očigledno najbolje, najučinkovitije, ali najtanji sigurnosno rješenje! Djeluje poput šarma s MainWP-om i besplatno je. Možete skupno poslati svoje postavke, pa čak i skupno povezivanje s Onedriveom iz MainWP-a. Nevjerojatna. – Phalancs

… A recenzije s 5 zvjezdica i dalje dolaze ��

Zaključak

WPvivid Backup dodatak bez sumnje je jedan od najboljih rezervnih dodataka za WordPress. Dostavlja se sa svim značajkama koje su vam potrebne za sigurnosno kopiranje, vraćanje i migraciju WordPress web mjesta poput stručnjaka. Povrh toga, to je lijepo korisničko sučelje koje čini korištenje pluga lagano. Oh, i možete ga besplatno preuzeti sa WordPress.org.

Nabavite WPVivid

Jeste li prije koristili WPvivid? Ako je tako, koja su vaša stajališta? Ako ne, koji je vaš omiljeni rezervni dodatak i mislite li da se može natjecati s WPvividom?

Javite nam svoje misli i komentare u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map