GoDaddy Upravljani WordPress hosting pregled i vodič za pokretanje

GoDaddy je pušten Upravljani WordPress hosting na neke mješovite recenzije. Ali mi smo tu da vam nepristrano pogledamo kako funkcionira njihov upravljani WordPress hosting hosting plan i neke od značajki koje ćete pronaći ako se odlučite isprobati..


Pogledajte Hosting planove za WordPress

Što za vas znači WordPress hosting?

Na taj način želite pokrenuti vlastiti blog, ili možda web mjesto za svoju tvrtku ili stranicu za kolače za svoj bend – bez obzira na vaše razloge, napravili ste odličan izbor odabirom pokretanja web lokacije na WordPressu. To je jedna od najlakših i najpopularnijih platformi na raspolaganju. Ne morate biti dizajner ili programer da biste stvorili svoju web stranicu. Ali vam je potreban hosting za pokretanje WordPressa, a kako biste sebi olakšali život Upravljani hosting je put.

Prije smo pisali o onome što trebate znati o upravljanom WordPress hostingu i kako odabrati pravi WordPress hosting za vas, a prava je korist što se možete odmoriti znajući da se vaš domaćin brine za instalaciju WordPressa za vas. Instaliraju osnovna ažuriranja za WordPress, provjeravaju kompaktnosti za kompatibilnost i upravljaju vašom sigurnošću.

To ne znači da se više opterećujete sjećanjem da ažurirate svoju WordPress instalaciju, nema više razbijanja vaše web stranice zahvaljujući skitnom dodatku i nema potrebe da budite noću pitajući se je li vaša web lokacija podložna hack napadu. Sve u svemu, upravljanje WordPress hostingom znači manje vremena i energije utrošene u brigu o održavanju vaše instalacije, tako da imate više vremena za rad na svom sadržaju.

GoPaddy Upravljani WordPress hosting

GoDaddy radi sve što smo upravo spomenuli i još mnogo toga. GoDaddy Upravljani WordPress hosting planovi počinju od samo 6,29 USD mjesečno i daju vam pouzdane i automatska ažuriranja za WordPress, ubrzavanje predmemoriranja brzine, korisni crni popis dodataka i sFTP i phpMyAdmin pristup (ako je to nešto što znate koristiti, ali za novajlije ova posljednja značajka vjerojatno nije ona koju trenutno nećete koristiti).

Kada kupite godišnji plan upravljanja WordPress hostingom od GoDaddy, također dobijate a besplatno ime domene. To pomaže u postavljanju još jednostavnijim. Budući da je naziv vaše domene također od vašeg pružatelja usluga hostinga, nema potrebe da je upućujete na vaš poslužitelj štedeći vas na nekoliko koraka koji troše mnogo vremena prilikom stvaranja novih web lokacija. Drugi način uštede je ugrađeno predmemoriranje. Nema potrebe za dodatnim dodacima ili planovima – ugrađeni predmemoriranje GoDaddy-a ne samo da pomaže ubrzati web mjesto, već je još jedna značajka koju ne morate sami postavljati.

Još jedna velika značajka je podrška na nadzornoj ploči. Nakon što postavite WordPress web mjesto, vidjet ćete zgodnu plavu karticu s desne strane zaslona za “Povratne informacije i podrška”. Samo kliknite na karticu i otvorit će se okvir za svijet gdje možete pretraživati ​​bazu znanja GoDaddy, čitati ideje naroda za ažuriranja i slati vlastite ulaznice i povratne informacije. Ta je kartica prisutna na svakoj stranici vaše nadzorne ploče pa ako naiđete na problem ili razmišljate o kreativnom rješenju, možete poslati GoDaddyu brzu poruku.

GoDaddy Caching

Kada se prijavite na svoje mjesto na WordPressu, vidjet ćete korisničku traku s alatima na vrhu stranice. Ovdje je GoDaddy dodao nekoliko brzih korisnih veza kako biste uštedjeli vrijeme. Prvo, veza Flush Cache briše predmemoriju tako da možete vidjeti sve promjene teme koje ste napravili uživo.

Ova alatna traka također sadrži vezu do vaših postavki GoDaddy. Kliknite ovu vezu kako biste otišli do svog osobnog GoDaddy gateway-a na kojem možete vidjeti snimke svih svojih hosting računa. Ovo je sjajan alat ako planirate stvoriti puno web lokacija na različitim planovima (npr. Ako ste web dizajner ili ako upravljate s više web lokacija), a lako ćete pronaći podatke o SFTP-u i bazama podataka ako su vam potrebni.

Postavke GoDaddy

GoDaddy također nudi i puno drugih sjajnih značajki s njihovim upravljanim planovima, uključujući noćne sigurnosne kopije, Skeniranje zlonamjernog softvera, podrška 24 sata dnevno i neki korisni besplatni bonusi oglasa pomoću kojih možete promovirati potpuno novu web stranicu. Ograničenja posjeta stranici i prostora za pohranu razlikuju se ovisno o razini plana, tako da samo pri kupnji plana odaberite onaj koji zadovoljava potrebe za prometom i podacima..

Jedino obilježje koje nedostaje GoDaddyju je multi-site. Bilo je pitanja o dodavanju više web mjesta na njihovoj Google+ stranici i u drugim postovima s objavama kada je hosting prvi put objavljen, ali ne čini se da je to još jedna značajka koja je dodana. Ali osim toga, oni imaju sve što drugi upravljani WordPress domaćini imaju po vrlo povoljnoj cijeni.

GoDaddy test za podršku

Kao uslugu za vas, odlučili smo isprobati GoDaddy podršku za sebe. Kao test prvo smo ponovno spremili trajne veze na testnom mjestu kako bismo bili sigurni da su postavljene za upotrebu poštanskog imena. Zatim smo otišli do naših postavki GoDaddy i kliknuli gumb Postavke kako bismo preuzeli naš SFTP i povezali se s našim poslužiteljem. Zatim smo izbrisali cijelu .htaccess datoteku i zamijenili je smiješkom �� u osnovi razbijajući web mjesto namjerno da bismo vidjeli može li podrška to shvatiti. Pa kad smo osvježili testnu stranicu, izgledalo je ovako:

GoDaddy test za podršku

Kad smo poslali našu kartu, bilo je 0 minuta čekanja za poziv za podršku i 5 sati prosječnog vremena čekanja za odgovor putem e-pošte. Krenuli smo putem e-pošte.

GoDaddy testna ulaznica za podršku

Na kraju smo čekali odgovor, ali nakon 4 dana odustali smo i odlučili uputiti svoj tim za podršku. Nakon kraće jedne minute pričekajte, super korisni tehničar je odmah riješio problem i pokrenuo demo web mjesto! Dakle, ako se odlučite za GoDaddy kao svog domaćina, a slučajno naiđete na snager, obavezno ih pozovite. Njihova telefonska podrška je praktički trenutna, super prijateljska i vrlo učinkovita. Ako imate važno pitanje, obavezno nazovite, u protivnom pošaljite ulaznicu za podršku.

Početak rada

GoDaddy čini cijeli proces što je jednostavnijim. Ne morate čak ni instalirati WordPress – jer ste odabrali upravljani plan hostinga za WordPress, već je instaliran za vas. Sve što morate učiniti je postaviti web mjesto.

Prvo se prijavite na svoj GoDaddy račun. Na kartici Proizvodi vidjet ćete preklop web hostinga. Otvorite ga i kliknite gumb Pokreni za svoj novi plan hostinga.

GoPaddy Upravljani WordPress hosting: Pokretanje računa

Zatim ćete trebati izraditi web mjesto ili premjestiti web mjesto koje ste već stvorili. Za ovu šetnju odlučili smo postaviti novu web stranicu koja će vam pokazati sve mogućnosti koje GoDaddy može ponuditi.

GoPaddy Upravljani WordPress hosting: stvorite svoju web lokaciju

Kada odlučite stvoriti novu WordPress stranicu, GoDaddy vam daje brzi obrazac za popunjavanje. Trebali ste već kupiti ime domene za svoju web stranicu, a ako ste ga kupili od GoDaddy, jednostavno ga odaberite s padajućeg izbornika. Ako još nemate domenu, upotrijebite opciju privremene domene (GoDaddy će vam dodijeliti slučajno ime domene koje ćete koristiti). Zatim dodajte podatke svog računa administratora i kliknite Finish.

GoPaddy Upravljani WordPress hosting: Postavljanje računa

Čim kliknete na taj gumb, GoDaddy započinje s kreiranjem vaše web stranice i za samo nekoliko minuta ili manje vidjet ćete svoju potpuno novu nadzornu ploču.

GoDaddy Upravljani WordPress hosting: WordPress nadzorna ploča

Odavde imate dvije mogućnosti: ili kliknite veliki zeleni gumb Početak rada za GoDaddy Quick Setup ili prenesite i instalirajte svoju temu i dodatke.

Opcija brzog postavljanja

GoDaddy novopečenom korisniku olakšava postavljanje WordPress web stranica. Doslovno morate samo slijediti upute i upotrebljavati vam se opcije, a svoju web stranicu otvorit ćete u bilo kojem trenutku. Prvi je korak kliknuti na onaj zeleni gumb koji smo već spomenuli.

Sljedeći će zaslon biti prvi korak do vaše nove web lokacije. Odaberite kategoriju koja najbolje opisuje vrstu web lokacije koju gradite. Je li to osobna web stranica vezana uz vas i vaše interese? Je li to profesionalnija web stranica za vaše poslovanje? Je li to galerija za vaše fotografije? Ili je to standardni blog? Samo kliknite jednu od opcija.

GoDaddy Quick Setup: Odaberite vrstu web mjesta

Ovisno o tome koju ste opciju odabrali, prikazat će vam se različite teme. GoDaddy uključuje ove besplatne WordPress teme kako bi vam pomogao da postavite i pokrenete svoj posao. Ako nema nijedne koju volite, uvijek možete odabrati onu s kojom ćete se sada postavljati i kasnije se prebaciti na premium WordPress temu.

GoDaddy Quick Setup: Odaberite temu

Nakon odabira teme možete započeti s dodavanjem određenog sadržaja. GoDaddy će vam dati osnovne opcije sadržaja na temelju odabrane teme i mogućnosti koje ta tema ima (poput stranice s kontaktima ili stranice galerije). Ispunite odjeljak Blog sa svojim prvim blogom. Dodajte podatke o sebi ili svojoj tvrtki u odjeljak About koji će se koristiti na vašoj stranici. Ako vam se sviđa stranica s kontaktima, samo kliknite gumb Dodaj ispod kontakta i ispunite obrazac sa svojim podacima. Ako želite pokrenuti galeriju, postoji i opcija dodavanja svoje prve tri slike kako biste lakše započeli. I na kraju, možete dodati dodatne prilagođene stranice za sve ostalo što biste mogli uključiti (poput stranice osoblja, izjave o misiji ili nešto treće). Kada završite, kliknite gumb Objavi web mjesto.

Brza instalacija GoDaddy: Dodajte stranice i sadržaj

Sljedeći bi zaslon trebao biti ovako:

GoDaddy Quick Setup: Završeno

I gotovi ste! Službeno imate WordPress web mjesto koje pokreće GoDaddy. Kliknite plavi gumb za pregled web mjesta.

GoDaddy Quick Setup: Vaša web stranica

Vjerojatno ćete htjeti promijeniti postavke trajne veze, promijeniti widgete i napraviti druge preinake na vašoj web lokaciji prije nego što ih podijelite s drugima. Uz to što dodajete još postova, kategorija, oznaka i stranica, na kraju ćete pronaći web lokaciju bogatu sadržajem koju će vaši novi čitatelji obožavati.

GoDaddy Quick Setup: Vaša web stranica s podešavanjem

Ako brza instalacija nije za vas, ako ste kupili premium WordPress temu koju želite koristiti, ako želite vidjeti kako započeti bez čarobnjaka za postavljanje, nastavite čitati!

Standardna opcija za postavljanje WordPress-a

S GoDaddy hosting WordPress hostingom uvijek možete krenuti s tradicionalnijim putem za postavljanje. Nakon što stvorite svoju novu WordPress web lokaciju, ne morate kliknuti na taj veliki zeleni gumb, iskušavajući kakav je. Umjesto toga, možete prenijeti svoju vlastitu WordPress temu i dodatke (imajući na umu da su dodaci za koje se utvrdi da su štetni dodani na crnu listu kako bi vaša instalacija bila sigurna i u ispravnom stanju te ih ne možete instalirati).

Prvo idite na Izgled> Teme. Jedna je mogućnost upotreba kartice Search da biste pronašli besplatnu temu s WordPress.org-a. Druga je mogućnost kupnja premium WordPress teme izgrađene s potrebnim značajkama.

GoDaddy Setup: Instalirajte temu

Da biste prenijeli temu, kliknite karticu Prijenos, a zatim potražite zip datoteku teme.

Postavljanje GoDaddy: Prenesite temu

Nakon prijenosa aktivirajte temu. Ovisno o odabranoj temi možda ćete poželjeti instalirati preporučene dodatke. Mnogi autori tema uključit će obavijest o “Preporučenim dodacima” kako bi vam olakšali posao. Samo kliknite za instaliranje i aktiviranje preporučenih dodataka.

GoDaddy Postavljanje: instalirajte dodatke

Ako želite instalirati bilo koje druge dodatke, jednostavno idite na stranicu dodataka, kliknite dodavanje novih i potražite ili prenesite nove dodatke (baš poput dodavanja teme).

Vaš sljedeći korak uključuje postavljanje stalnih veza, izradu stranica, dodavanje izbornika, odabir widgeta, stvaranje postova, dodavanje logotipa, odabir prilagođenih boja i još mnogo toga. Koje sve opcije imate na raspolaganju ovisi o temi i dodacima koji imate. Neke teme uključuju puno opcija prilagodbe poput naše Total Premium WordPress teme, dok su druge vrlo jasne naprijed i jednostavne, poput WordPress dvadeset dvanaest tema. Nakon što unesete sve svoje promjene, završite. Naprijed i provjerite svoju web stranicu – ona bi trebala izgledati potpuno nova!

GoDaddy Postavljanje: Nova WordPress tema

Zaključak

Bilo da koristite opciju brzog postavljanja ili tradicionalnu metodu postavljanja, GoDaddy Upravljani WordPress hosting olakšava vam cijeli postupak. To ga čini posebno odličnim za novorođenče koji tek počinju s WordPressom, kao i veterane koji bi mogli stvarati web stranice kako bi ih predali klijentima. WordPress ne morate sami instalirati, a ako ste kupili ime domene od Go Daddy, ne morate je usmjeriti na svoj poslužitelj. Osim toga, nakon što postavite web mjesto, GoDaddy upravlja svim vašim osnovnim ažuriranjima i zaštitom instalacije WordPressa (iako biste trebali pogledati naše savjete za sigurnost WordPress-a da biste zaista bili sigurni da je vaša WordPress web lokacija sigurna).

Pozitivni učinci GoDaddy-ovog Upravljanog WordPress-om daleko nadmašuju nekoliko ograničenja – voljeli smo koliko je jednostavno postaviti testnu stranicu, kako brzo je web mjesto bilo, sjajna telefonska podrška i pristupačna cijena (planovi počinju od samo 6,29 USD mjesečno za jedna web stranica). Jedini negativ koji smo mogli pronaći bila je spora podrška putem e-pošte i činjenica da ne možete imati višesmjernu instalaciju. A to nisu baš tako važne jer većina korisnika ne zahtijeva multisite mogućnosti, a telefonska podrška bila je tako sjajna da praktički ni ne trebaju pružati podršku putem e-pošte. Stoga provjerite jesu li pregledane njihove mogućnosti hostinga – GoDaddy bi za vas možda imao savršen plan upravljanja WordPressom.

Vaša iskustva

Ako ste koristili GoDaddy-ov upravljani WordPress hosting, javite nam što mislite u komentarima u nastavku. Voljeli bismo čuti od vas!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me