Fantastični autorski okvir: Najbolje rješenje autorskog okvira za WordPress?

Upravljanje web-mjestu s više autora WordPress je sličan drukčijem svijetu u usporedbi s prikazivanjem show-a za jednog čovjeka (ili jednog) osoba pokaži, u interesu da budeš politički korektan ;-)).


Imate niz novih pitanja koja trebate pratiti: korisničke uloge i mogućnosti, uredničke dužnosti i tako dalje. No prednosti su ogromne – s obzirom na to da je stvaranje sadržaja toliko dugotrajno, imati više pisaca koji rade na vašem blogu može biti vrlo korisno. I ne samo to, već stvaranje tima može stvoriti kod čitatelja percepciju da je vaš blog mnogo veća (i vrjednija) operacija nego što je bila prije.

Imajući to na umu, morate se truditi da najbolje iskoristite status multi-autora svog bloga predstavljajući svakog pisca. Ovo s WordPressom nije jednostavno izvan okvira, ali u ovom postu želim vas upoznati sa fantastičnim dodatkom koji olakšava posao promocije autora.

Autorski okviri

Ako ste redoviti čitatelj bloga WPExplorer, vjerojatno ste primijetili biološki okvir autora na dnu svakog posta. Evo moje:

Fantastični autorski okvir

Prilično cool, zar ne? Kao što vidite, sadrži moju glavu zajedno s mojim imenom i kratkim životopisom. Uz to postoje kartice za moje profile na društvenim mrežama kao i jedna za najnovije postove o kojima sam ovdje pisao na WPExplorer.

Za web stranice s više autora ove su „autorske kutije“ savršene – prikazuju vaše pisce, što zauzvrat pokazuje opseg i kvalitetu vašeg bloga. Alternativa je uključiti nekoliko redaka na kraju posta, što jedva da ima isti utjecaj. Što se mene tiče, autorski okviri poput gornjeg primjera su samo način predstavljanja autora na vašem WordPress blogu.

Što me dovodi do Fantastičnog autorskog okvira. Ukratko, dodatak vam omogućuje da umetnete biološke okvire autora na više lokacija na vašem web mjestu WordPress. To je njegova najosnovnija funkcionalnost.

Fantastični autorski okvir

Zadani prikaz Fanciest Author Box.

Vjerovali ili ne, na ovom mjestu koristimo Fantiest Author Box. Iako se naš autorski okvir čini vrlo drugačijim od gornjeg primjera, to dijelom pokazuje njegovu fleksibilnost i jednostavnost upotrebe.

Pogledajmo bliže!

Osnove

Jednom kada instalirate Fanciest Author Box, razna nova polja bit će dodana svakom profilu u WordPressu:

Neke postavke na zaslonu profila.

Neke postavke na zaslonu profila.

Da biste započeli i radili, jednostavno dodajte relevantne podatke u gornja polja i pritisnite Spremi. To je to! Sada ćete na svojoj web lokaciji otvoriti i pokrenuti potpuno autorski okvir.

Ako vas zanima samo ustajanje i pokretanje autorskih okvira za vaše web mjesto, sve što trebate brinuti je popunjavanje ovih podataka. Fantiest Author Box učinit će ostalo za vas.

Nakon toga to sigurno možete učiniti kako biste iskoristili sve mogućnosti ovog dodatka.

Detalji o autorskom okviru

Pogledajmo primjer uživo – blog s više autora na kojem trenutno radim: Besplatni savjeti za online upoznavanje.

Nemam vremena da stvorim sav sadržaj pa sam mnogo toga napisao maloj ekipi. To je dobit / pobjeda – dobivam sadržaj vrhunske kvalitete proizveden za web mjesto i (dijelom korištenjem Fanciest Author Boxa) razmjera mog bloga izgleda toliko veća zbog te činjenice.

Evo jednog profila mog autora na tom blogu:

Fantastični autorski okvir

Kao što vidite, Gina je uključila svoj Twitter rukohvat i svoje korisničko ime na Facebooku, tako da su se te kartice dodale automatski. Klikom na kartice društvenih medija pružite vam priliku da je pratite ili joj se sviđate.

Kao što možete vidjeti iz mog vlastitog autorskog okvira ovdje na WPExplorer-u, postoji nekoliko potencijalnih kartica:

  • Cvrkut
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • Najnoviji postovi

Možete uvrstiti i karticu “Prilagođeno”, koja može sadržavati gotovo sve što želite.

Fotografija profila automatski će se izvući s adrese e-pošte profila. ” Gravatar, ali ako ga nemate, profil možete uvijek povezati s URL-om fotografije.

Kutija za mnoge upotrebe najfinijih autora

Zadana upotreba Fanciest Autorskog okvira prilično je očita – pojavljuje se pri dnu svakog posta (možete ga postaviti i na stranicama). Ali to nije kraj gdje se koristi mnoštvo; ustvari možete postaviti da se prikazuje bilo gdje putem widgeta, kratkih kodova ili PHP koda.

Iskoristio sam ovu funkciju da predstavim sve autore na stranici About moje web stranice za upoznavanje. Evo mojih redovnih pisaca:

Redovni pisci

I neki od mojih suradnika:

Suradnici

Umjesto da dupliciram njihove glave i bio informacije na stranici About, mogu samo koristiti [[Ts_fab]] kratki kôd za prikaz autorskih okvira.

Ovaj se kratki kôd može prilagoditi na više načina – u gornjem primjeru sam povukao pojedine profile i uklonio kartice (prikazujući samo biografiju) koristeći sljedeći kôd: [[ts_fab authorid = "xx" tabs = "bio"]].

Kao što vidite, s Fanciest Autorskim okvirom iznimno je lako prikazati svoje autore gotovo gdje god želite.

Prilagođavanje autorskog okvira

Prije sam napomenuo da je oblikovanje autorskih kutija prilagodljivo (što pokazuju naši autorski okviri ovdje na WPExplorer-u). Iznimno je lako promijeniti osnovno oblikovanje putem stranice postavki:

Postavke boje

Kao što vidite, boje svakog elementa možete u trenu promijeniti boje pomoću ugrađenog programa za odabir boje WordPress. I ako žalite zbog izbora divljih boja, uvijek postoji mogućnost vraćanja na zadane vrijednosti.

Ako tražite nešto malo bolje, onda možete prilagoditi CSS – vidjet ćete da su svi elementi koji čine autorski okvir jasno označeni i lako ih možete uređivati ​​kako smatrate prikladnim. Upravo to smo učinili ovdje u WPExplorer-u da bismo proizveli autorski okvir koji se neprimjetno spaja s dizajnom bloga.

Besplatna opcija

Dok je Fantastični autorski okvir je premium dodatak, vratit će vam samo 10 USD. To je vrijedna cijena za plaćanje ovako dobro dizajniranog i dokumentiranog dodatka (a da ne spominjemo strašnu podršku i činjenicu da su dečki na Themato juha su sjajni i zaslužuju novac!).

Nabavite kutiju naj fantastičnijih autora

Ako se ipak želite testirati prije poletanja, samo dajte Kutija autora izmišljotine odlazak. To je besplatna verzija dodatka koja je dostupna za preuzimanje sa WordPress.org. Skoro savršena ocjena zvjezdica trebala bi vas uvelike uvjeriti da je ovo najbolje rješenje autorskog okvira!

Savršen dodatak?

Kad god pregledam dodatak, trudim se otkriti nedostatke, čak i ako mislim da je to u cjelini sjajno rješenje. Ipak, uz Fanciest Author Box ne mogu se sjetiti ničega osim najmanjeg hvatanja.

Na primjer, bilo bi dobro imati opciju za prijenos za fotografije profila umjesto da zasebno učitavate sliku, a zatim zalijepite URL u odgovarajuće polje. Također bi bilo u redu imati relevantne feedove na karticama Twitter, Facebook, Google+ i LinkedIn, a ne samo mogućnost pretplate..

Ali to bi trebalo biti iskreno – ne mogu smisliti nijedan drugi način da poboljšam ovaj dodatak. Sigurna sam da će dečki iz Themato Soupa smisliti neke nove zanimljive značajke, ali njihova mašta i kreativnost nadmašuju moju!

Ukratko, ako želite stvoriti vrhunski blog s više autora i pružiti svojim piscima izložbu kakvu zaslužuju, Fantiest Author Box je  riješenje. Besprijekoran je i nudi skoro besprijekoran set značajki. Sam ga koristim i to možete vidjeti ovdje na WPExploreru – što je bolja potvrda toga?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me