Dodajte prekrasne slajdove na svoju web stranicu pomoću MotoPress klizača za WordPress

MotoPress su u WordPress zajednici dobro poznati po svom WordPress dodatku za uređivanje sadržaja stranica. Od svog lansiranja prošle godine, MotoPress je u svoj portfelj dodao još proizvoda, uključujući dodatke i teme WordPressa.


U veljači ove godine izdali su MotoPress Slider; njihov drugi glavni WordPress dodatak. Dodatak je responzivan, tako da vam slajdovi pomažu u stvaranju izgleda na bilo kojem uređaju. Pogledajmo pobliže što MotoPress klizač može učiniti.

Konfiguriranje novog klizača MotoPressa

MotoPress klizač je nevjerojatno jednostavan za postavljanje. Kad odlučite kreirati novi klizač, prikazat će vam se tri stranice s kratkim postavkama. Postoji kartica za postavke klizača, kontrola i izgled.

Na kartici postavki klizača možete imenovati svoj klizač i pseudonim koji se koristi za kratki klizač. Klizač se može napraviti punom širinom ili možete odrediti zadanu veličinu rešetke. Kašnjenje prezentacije može se postaviti i na ovom području. Ako želite, prezentaciju možete onemogućiti.

Nove postavke klizača

Devet kontrola klizača može se omogućiti ili onemogućiti na sljedećoj kartici. Možete konfigurirati kontrole kao što su strelice, tipke za reprodukciju, brojači i još mnogo toga.

Nove klizačke kontrole

Na kartici izgleda možete definirati zadanu veličinu piksela za zaslone telefona, tableta i radne površine. Izvorne postavke su sve do 767 piksela prikazano je pomoću rasporeda telefona, sve između 768 i 991 piksela koristi raspored tableta, a sve što preko 992 piksela koristi zaslon radne površine.

Prilagođena klasa CSS može se primijeniti na vaš klizač. Tu je i okvir u koji možete dodati prilagođeni CSS kôd.

Novi izgled klizača

U administracijskom izborniku MotoPress Slider nalazi se zasebna stranica postavki koja vam omogućuje da onemogućite klizač za određene korisničke skupine.

Postavke korisničkih grupa MotoPress Slider-a

Ne brinite se previše o postavkama klizača. Zadane vrijednosti trebaju biti u redu za većinu vas, a na dnu područja stvaranja klizača nalazi se gumb koji vam omogućuje vraćanje i izmjenu postavki u bilo kojem trenutku.

Dodavanje dijapozitiva na vaš novi klizač MotoPress

U sljedećem području možete dodati svoje slajdove. Snimak zaslona ovog područja možete vidjeti dolje. Na prvi pogled može izgledati pomalo zastrašujuće, no vrlo je lako razumjeti kad znate gdje je sve.

Stranica za izradu dijapozitiva MotoPress

Na vrhu su sedam kartica: Općenito, boja, slika, video, veza, vidljivost i ostalo. Pregled klizača dominira u srcu stranice, a ispod ćete pronaći mogućnosti za dodavanje teksta, slika, gumba i videozapisa. Svaka vrsta sadržaja poznata je kao sloj, a ti se slojevi prikazuju na desnoj strani stranice.

Možete preurediti redoslijed slojeva pomoću povlačenja i ispuštanja. Položaj sloja djeluje na isti način kao u grafičkim aplikacijama kao što je Photoshop s prioritetom koji se daje sloju na vrhu. U gornjem primjeru imam dva sloja: sliku i tekst. Ako bih nakon slike trebao postaviti HTML sloj, tekst ne bi bio vidljiv.

Sučelje stvarno dobro funkcionira. Kada odaberete sloj na području glavnog platna, postavke za taj sloj bit će prikazane ispod. Klikom na brisanje na tipkovnici uklonite sloj s slajda. Dostupna su i dva gumba za brisanje: jedan briše sloj koji ste odabrali, a drugi briše sve slojeve.

Slojevi se mogu povlačiti na području platna. Kad to učinite, vidjet ćete da se koordinate X i Y mijenjaju. Ovo je korisno jer znači da slojeve možete postaviti na više dijapozitiva na potpuno isti položaj (što je vrlo korisno za pozicioniranje sadržaja kao što je tekst). Rešetka s devet okvira također se može koristiti za postavljanje slojeva, npr. gornji lijevi, srednji, donji desni, itd.

Desetine animacija mogu se koristiti za blijeđenje i smanjivanje slojeva. Ovo uključuje blede, zumiranje, okrete i odskoke. Slojevi se mogu prikazati i / ili sakriti u određeno vrijeme (u milisekundama). Ovo je, po mom skromnom mišljenju, jedna od najboljih karakteristika dodatka jer vam omogućuje točno prikazivanje slojeva kada želite da budu prikazani.

Dostupni su i unaprijed definirani stilovi, ali ako želite, možete definirati prilagođene CSS klase za određeni sloj.

Opcije animacije

Na kartici općenito možete imenovati slajd i odabrati hoće li je slajd objaviti ili spremiti kao skicu. Na ovaj način možete postati kreativni i spremiti svoje slajdove prije nego što počnete s njima uživo.

Kartica boja omogućuje vam odabir boje ili gradijenta za pozadinu slajda. Jedno me nerviralo je to što ne postoji kotačić u boji za odabir boja. Heksadecimalni kôd morate unijeti ručno. Nadamo se da će se to obratiti u budućoj verziji dodatka. Opcija gradijenta omogućuje vam definiranje dvije boje i kut pod kojim se primjenjuje gradijent.

Postavke boja za klizač MotoPressa

Ako ne želite čvrstu pozadinu boja ili gradijent, možete upotrijebiti sliku. Možete odabrati sliku iz svoje medijske biblioteke WordPress ili odrediti eksterni URL slike. Mogu se definirati atributi veličine, ponavljanja i položaja.

Postavke slike za klizač MotoPressa

MotoPress Slider također podržava video pozadine. Ako želite, videozapise se mogu umetnuti u vaše dijapozitive pomoću slojeva. Možete prikazati videozapise s YouTubea, Vimea, svoje medijske biblioteke ili vanjskog URL-a.

Postavke videozapisa MotoPress Slider

Tobogani se mogu povezivati. Možete postaviti atribute ID-a veze, klase, relacije i naslova. Kada posjetitelj klikne na sporni slajd, preusmjerit će se na URL koji ste odredili. Budući da su veze konfigurirane na osnovi slajda po dijapozitivu, možete napraviti neke slajdove veze na vanjske web stranice, a ne na druge.

Postavke veze klizača MotoPressa

Prezentacije se mogu ograničiti na korisnike koji su prijavljeni. Ovo bi se moglo koristiti za prikaz slajdova samo registriranim korisnicima. Također možete aktivirati dijapozitive tijekom određenog vremenskog razdoblja. To se može koristiti za razne namjene. Na primjer, možete stvoriti dijapozitive za promociju natjecanja tijekom prvog tjedna prosinca.

Postavke vidljivosti klizača MotoPressa

Na posljednjoj kartici možete definirati naziv klase CSS i ID svog slajda. Kao što sam napomenuo, također možete stil pojedinačnih slojeva unutar slajda koristiti prilagođene CSS klase.

Postavke za razni klizač MotoPress-a

Nakon što stvorite dijapozitiv, možete ga spremiti pomoću gumba za spremanje pri dnu stranice. Klikom na gumb za zatvaranje odvest ćete se na popis dijapozitiva, tj. Svi dijapozitivi koje ste kreirali za taj određeni klizač.

Možete urediti, duplicirati ili izbrisati postojeće slajdove. Umnožavanje dijapozitiva je zgodna opcija ako želite stvoriti sličan slajd. Ako ne, možete kreirati novi slajd ispočetka.

Popis dijapozitiva klizača MotoPressa

Napokon, možete umetnuti dovršeni klizač na svoju web lokaciju koristeći pseudonim kratkih kodova koji ste odredili za svoj klizač.

MotoPress klizač

Kažu da je ljepota u oku promatrača, no jako sam se impresionirao onim što MotoPress Slider može učiniti. Umetanje prilagođenih pozadina, teksta, slika, gumba i videozapisa ne treba dugo.

Primjer klizača MotoPressa

Ako posjetite glavnu stranicu s informacijama za MotoPress Slider, vidjet ćete sjajan primjer onoga što se može postići pomoću dodatka. Ističe kako se slojevi i odgađaju učitavanje slojeva mogu koristiti za stvaranje profesionalnih klizača u nekoliko minuta. Način na koji se slojevi pojavljuju s vremenom tijekom slajda, daje dojam da gledate video prezentaciju (čak i kada se videozapisi ne koriste). To je jednostavan efekt koji stvarno transformira slajdove.

Primjer klizača MotoPressa

cijena

MotoPress je prihvatio priličnu shemu cijena za svoj dodatak. Njihova osobna licenca košta 19 dolara i nudi godinu dana podrške i ažuriranja za jednu web stranicu. Poslovna licenca, koja se prodaje na 49 USD, povećava ograničenje web stranice s jedne na pet web stranica.

Cijene MotoPress klizača

Licenca za programere prodaje se na 99 USD. Nudi prioritetnu razvojnu podršku i daje godinu dana podrške i ažuriranja na neograničen broj web stranica. Količinsko licenciranje je dostupno i ako želite MotoPress Slider pakirati u vlastiti proizvod.

MotoPress klizač je 100% GPL. Za automatsko ažuriranje i podršku za dodatak potrebna je licenca, no dodatak je još uvijek u potpunosti ako ne unesete ovaj ključ licence..

Završne misli

Svi WordPress klizači imaju krivulju učenja i MotoPress klizač se ne razlikuje. Trebate provesti najmanje dvadeset ili trideset minuta igrajući se s dijapozitivima dok ne počnete shvaćati na što je dodatak sposoban.

Nakon kraćeg vremena korištenja dodatka, imao sam nekoliko „Aha“ trenutaka kada sam počeo shvaćati kako sve funkcionira. Prvo je kada sam razumio kako da izvučem maksimum iz slojeva. Drugi je trenutak kada sam naučio kako se animacije mogu koristiti za izblijediti i izblijediti tekst, gumbe i slike. No, značajka koja me zaista učinila da cijenim potencijal MotoPress klizača bila je mogućnost odgode pojavljivanja slojeva. To omogućuje upotrebu mnogih sjajnih prezentacijskih trikova, poput ispuštanja teksta posjetiteljima web mjesta i iskakanja slika i gumba na ključnim točkama dijapozitiva..

Nakon što svladate ove jednostavne tehnike, uvjeren sam da ćete moći stvoriti profesionalne dijapozitive pomoću MotoPress Slider-a. Ako trebate inspiraciju, preporučujem vam da provjerite klizač koji je prikazan na MotoPressu jer ističe što se može postići jednostavnim slojevima teksta i slika..

Nadam se da vam se svidio ovaj pogled na MotoPress klizaču. Ako je to slučaj, potičem vas da se pretplatite na bilten WPExplorer da biste dobili besplatna ažuriranja naših najnovijih članaka i sjajne WordPress savjete, trikove i ponude.

Hvala na čitanju.

Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map