Dodajte prekrasne galerije na svoju WordPress web stranicu pomoću Envira Gallery

Envira Gallery svestran je dodatak za WordPress koji omogućava jednostavno umetanje prekrasnih galerija slika u vaše web mjesto.


Kao što znate, WordPress ima funkcionalnost galerije koja je ugrađena u jezgru. Unatoč tome, dodaci za galeriju ostaju popularni među WordPress korisnicima jer je ugrađena galerija prilično ograničena i ne nudi iste funkcionalnosti, značajke ili stil kao i ostali dodaci za.

Programeri Envire ljubazno su mi poslali testnu kopiju dodatka kako bih testirao dodatak. U ovom bih članku želio upoznati vas kako pomoću dodatka možete dodati galerije slika na svoju web stranicu. Nadam se da ćete uživati ​​u recenziji �� ili ako želite, pogledajte moj pregled videozapisa EnviraGallery Plugin na kraju posta..

Preuzmite dodatak

Korištenje galerije Envira

Dodavanje nove galerije vrlo je brzo jer se dodatak savršeno integrira s postojećim WordPress sučeljem. Ako ste zadovoljni zadanim postavkama koje Envira koristi, sve što trebate učiniti je prenijeti svoje slike pomoću programa za prijenos datoteka WordPress, spremite galeriju i umetnite galeriju na svoju web stranicu.

Prenesite svoje slike

Postoje i druge kartice za dodatno podešavanje vaše galerije. Envira vam omogućuje prikazivanje slika iz galerije u do šest stupaca. Ako ne promijenite ovu opciju, ona će se zadaniti u jednom stupcu.

Dodatak koji vam omogućuje dodavanje dodatnih tema za galeriju i za lightbox dostupan je svim korisnicima srebrnih članova i više (više o tome kasnije). Najjeftinije članstvo dolazi samo s jednom temom koja se zove baza.

Ovo područje postavki omogućuje vam i definiranje širine i margine stupca ispod svake slike. Mogu se definirati i dimenzije slika prikazanih na mobilnim telefonima.

Konfigurirajte svoju galeriju

Kad netko klikne na galerijsku sliku, slika se prikazuje pomoću okvira za svjetlost. Lightbox ima puno cool opcija kao što su navigacija tipkovnicom i mišem. Slike se mogu prikazati i u petlji.

Postavke galerije Lightbox

Prema zadanom, okvir okvira prikazuje umanjene sličice za sve slike u dnu okvira okvira. To možete premjestiti na vrh ako želite. Dimenzije sličica također se mogu mijenjati.

Postavke sličice galerije

Kartica Ostalo omogućuje vam promjenu naslova galerije, promjenu stranice i dodavanje prilagođenih CSS klasa. Galerije se mogu uvoziti i izvoziti i kroz ovo područje.

Ostale postavke galerije

Nakon što objavite svoju galeriju, dobit ćete kôd koji je potreban za prikaz na vašoj web stranici. Dodatak vam daje dva kratka koda. Jedan koristi ID galerije, a drugi koristi propusnicu stranice galerije. Slug stranice radi na isti način kao i sa postovima i stranicama, tj. Ako ne odredite slug stranice, WordPress će generirati jedan na temelju imena vaše galerije.

PHP kôd je također dostupan tako da možete dodati svoje galerije u druge dijelove vaše web stranice, kao što su zaglavlje ili podnožje.

Kôd za vašu galeriju

Nakon što se dodatak aktivira, u vaš urednik posta bit će dodan gumb “Dodaj galeriju”.

Dodajte gumb Envira Gallery

Klikom na gumb “Dodaj galeriju” prikazat će se popis svih vaših galerija. Jednostavno morate odabrati galeriju, a zatim kliknite gumb “Umetni galeriju” da biste je dodali u svoj post ili stranicu.

Odaberite svoju galeriju

Umetanje galerije dodati će kratki kôd za galeriju u vaš post. Naravno, ovaj se kratki kôd može dodati izravno jednostavnim kopiranjem kratkog koda s sloja koji je prikazan nakon što ste objavili galeriju. Galerije također možete lako dodati sjećanjem ID-a galerije ili salona stranice galerije.

Kratki kôd za Envira Gallery

Galerije se mogu dodavati kroz glavni izbornik Envira galerije koji se nalazi u vašem WordPress izborniku administracije. Ako želite, nove galerije možete dodati izravno na stranicu uređivača postova.

Dodajte galeriju izravno unutar uređivača postova

Konačni rezultat izgleda fantastično. Galerije su prilagodljive pa izgledaju izvrsno na mobilnim uređajima (uključujući uređaje visoke rezolucije kao što je Macbook Pro).

Primjer galerije Envira

Dodatak uključuje widget za umetanje vaših galerija u widgetized područja poput bočne trake. Widget nema mogućnosti – možete odabrati samo galeriju i dodati naslov widgetu. Iako se teško žaliti na nedostatak opcija konfiguracije, kad izlaz izgleda sjajno.

Jedna od primjedbi imam da se widget ne prikazuje pravilno na postovima ili na stranicama koje prikazuju galeriju. Učitavat će fidet na drugim stranicama, ali on se zaglavi u stalnoj fazi učitavanja kada se galerija učita u glavnom području sadržaja i na bočnoj traci. Envira sam testirao na testnoj web stranici koristeći dvadeset dvanaest i nijedan drugi dodatak nije aktiviran. Također sam testirao widget koristeći temu Twenty Eleven i postojao je isti problem. Ali ja sam konfiniran, to će programeri uskoro popraviti.

Klikom na bilo koju sliku u vašoj galeriji prikazat će se puna inačica slike pomoću prekrasnog okvira za pregled svjetlosti. Posjetiteljima je to praktičan način pregledavanja slika iz vaše galerije jer se sve slike mogu odabrati iz područja okvira okvira.

Envira Gallery Lightbox

Add-Ons

Za Envira je dostupan niz dodataka koji poboljšavaju funkcionalnost dodatka. Oni su razvrstani u besplatne, osnovne i napredne dodatke.

Besplatni dodaci dostupni su svima. Osnovni dodaci dostupni su srebrnim članovima, a napredniji dodaci dostupni su zlatnim članovima i više.

Besplatno

 • Zaštita – Onemogućuje desni klik na slike da zaustavi ljude da lako kradu vaše slike.
 • Slideshow – Omogućuje vam stvaranje stilskih prezentacija slika.
 • CSS – Dodaje CSS okvir na karticu Razno za dodavanje dodatnih prilagodbi stilova.

Osnovni, temeljni

 • Oznake – Omogućuje vam da označite slike bilo kojim oznakama / ključnim riječima koje želite.
 • Teme galerije – Prilagodite izgled svojih galerija unaprijed pripremljenim stilovima galerije.

Napredna

 • SuperSize – Omogućuje prikazivanje slika u najvećoj mogućoj veličini u prozoru.
 • Puni zaslon – Omogućuje vam prikazivanje galerije lightbox na cijelom zaslonu.
 • Izrada preciznih veza – Omogućuje vam izravno povezivanje s određenim slikama pomoću SEO prijateljskih URL-ova.

Svjestan sam da je prodaja dodataka postala uobičajeno mjesto u posljednjih nekoliko godina. U ovom slučaju, nisam osjećao da je to opravdano. Funkcionalnosti poput zaštite vruće veze i funkcionalnosti oznaka trebaju biti stvarno ugrađene u osnovnu verziju dodatka. Čini mi se pogrešno uklanjanje funkcionalnosti i ponovno dodavanje putem dodatka samo da bi mogli prodavati različite planove članstva za dodatak.

Krajnji rezultat je da na vašoj web stranici trebate aktivirati devet dodataka, a ne jedan. Ako mogućnosti moraju biti ograničene za jeftinije verzije, mislim da bi bilo bolje prodati različite verzije dodatka tako da sve značajke sadrže unutar jednog dodatka.

Pregled

U prošlosti sam koristio mnoge druge dodatke za galeriju. Mnogi od njih fokusiraju se na stil nad supstancijom. Osjećam da je Envira dobro uspostavio ravnotežu osiguravajući da je prije svega dizajnirano tako da može brzo umetati galerije u vašu web stranicu.

Jedina greška koju sam pronašao je dodatak galerije koji se ne prikazuje na stranicama na kojima je galerija učitana u glavnom području sadržaja. Ne vjerujem da bi to trebalo da se brine jer je Envira tek službeno predstavljena krajem siječnja 2014. Uvijek postoje mali bugovi na početku života dodatka i te bi bube trebalo glačati sljedećih nekoliko mjeseci.

Dodatak se prodaje od 39 USD. Kupcima su na raspolaganju četiri plana za članstvo. Svi planovi dolaze s neograničenim galerijama, pristupom dokumentaciji, osnovnom podrškom foruma i jednom godinom podrške i ažuriranja.

Dolje na popisu je prikazano što dobivate sa svakim planom članstva. Svaki plan uključuje sve značajke plana članstva koji mu prethodi.

 • Bronca (39 USD) – Ažuriranja su ograničena na jedno web mjesto
 • Srebro (79 USD)) – Ažuriranja za tri web stranice, prioritetna podrška e-pošte i pristup osnovnim dodacima
 • Zlato (149 USD) – Ažuriranja za neograničene web stranice i pristup naprednim dodacima
 • Platina (259 USD) – Omogućuje vam da uključite Envira s temom koju prodajete

Envira vam omogućava nadogradnju na bolji plan samo plaćanjem razlike u cijeni. To vam omogućava da započnete s jednim od jeftinijih paketa i nadogradite ga i kad trebate. Također nude 14-dnevno jamstvo povrata novca.

Za više informacija o dodatku posjetite službenu web stranicu galerije Envira.

Saznajte više o galeriji Envira

Video pregled Envira Gallery Plugin

Ne zaboravite da pregledate dodatak za video zapise Enlira Gallery, dodatak Kyla da biste vidjeli dodatak uživo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map