Dodajte oglasnu ploču na svoju WordPress stranicu uz WP Job Manager

Dodajte oglasnu ploču na svoju WordPress stranicu uz WP Job Manager

Ako imate web lokaciju temeljenu na određenoj niši, postoji šansa da razmislite o stvaranju nekog oblika foruma za posao za svoju zajednicu.


Neke web stranice imaju prilično izuzetne zajednice za posao. Ako želite slijediti njihove korake, imate nekoliko različitih mogućnosti.

Postoje premium teme i dodaci posebno dizajnirani za WordPress koji vam omogućuju stvaranje potpuno automatiziranih ploča za posao, kao i dodataka koji vam omogućuju dodavanje funkcionalnosti ploče za posao na postojeće web mjesto (mada obično zahtijevaju da ih sami održavate).

Pogledajmo jedan od tih dodataka.

WordPress dodatak za WP Job Manager

WP Job Manager je besplatni WordPress dodatak koji vam omogućuje stvaranje jednostavne ploče za posao za objavljivanje i upravljanje popisima poslova izravno s nadzorne ploče administratora ili putem obrasca za prijavu posla.

Dodatak vam daje mogućnost ručnog dodavanja svih poslova sami, kao i omogućavanje registriranim korisnicima da objavljuju popise poslova. Također vam omogućuje kupnju premium dodataka koji povećavaju njegovu funkcionalnost omogućujući plaćene popise i upozorenja kao i nekoliko drugih opcija.

Uvođenjem na način, prođite kroz korake za pokretanje i pokretanje WP Job Manager na vašoj web lokaciji.

1. Instalirajte i konfigurirajte WP Job Manager

Nakon što je dodatak instaliran i aktiviran, možemo ga započeti konfigurirati za vaše specifične potrebe radne ploče. Odjeljak postavki dodatka relativno je minimalistički. Podijeljeno je na dva dijela: Popisi poslova i prijave posla.

Popisi poslova daju osnovne informacije o načinu na koji se poslovi prikazuju na vašoj web lokaciji:

Postavke - Popisi poslova

Prijave posla određuju kako se poslovi prijavljuju i za to zahtijevaju korisnički račun na vašoj web lokaciji:

Postavke - prijave posla

2. Stvorite kategorije poslova

Kategorije poslova

Poslovi se mogu odvojiti u kategorije ovisno o vašim potrebama.

Kategorije poslova s ​​popisima poslova mogu se stvoriti jednako lako kao i uobičajena kategorija posta na blogu. To se postiže u novom odjeljku s popisima poslova na nadzornoj ploči ispod Kategorije poslova opcija izbornika.

Svaka kategorija sadrži ime, URL puž i opis. Kao i kod kategorija posta, možete ih stvoriti koliko god želite.

3. Stvorite vrste poslova

Vrste poslova

Tijekom instalacije stvoreno je nekoliko vrsta poslova.

Vrste poslova definiraju je li popis poslova puno radno vrijeme, skraćeno radno vrijeme ili jedna od raznih drugih opcija koje su vam dostupne. Kao i kod kategorija poslova, možete stvoriti dodatne vrste kada vam trebaju.

4. Kreirajte novi popis poslova na nadzornoj ploči

Novi popis poslova

Sada kada imate osnovnu konfiguraciju vaše ploče za posao, vrijeme je da stvorite svoj prvi popis poslova. Taj je postupak vrlo sličan stvaranju novog posta ili stranice. Unosite naslov, sadržaj posla i kategorizirate popis. U ovom trenutku možete odabrati i vrstu popisa poslova.

Postoji jedna glavna razlika između ovog prozora i standardnog područja administratora bloga. Sa Novi popis poslova post vam se daje dodatna ploča koja sadrži razne Podaci o popisu radnih mjesta.

Podaci o popisu radnih mjesta

Ova polja podataka omogućuju vam dodavanje dodatnih detalja na svaki popis poslova. Ta dodatna polja uključuju Mjesto posla, Informacije o tvrtki, Istek radnog vremena i sposobnost da se označi položaj ispunjenim.

5. Kreirajte novi popis poslova sa prijavnim obrascem

Obrazac za prijavu

Ako odlučite omogućiti svojim korisnicima da predaju popise poslova, tada biste trebali stvoriti obrazac za prijavu posla.

Dodatak pojednostavljuje podnošenje poslova. Da biste stvorili obrazac za prijavu, morate stvoriti novu stranicu na svojoj web lokaciji i dodati sljedeći kratki kôd:

[Submit_job_form]

Ovo će stranicu pretvoriti u obrazac za prijavu koji vašim korisnicima omogućuje dodavanje svih relevantnih informacija za posao. Međutim, s obrascem za prijavu posla ne možete postaviti datum isteka u popisu poslova.

Nakon što ispunite obrazac, tada možete pregledati kako će izgledati na web mjestu. Ako ste zadovoljni s podacima koje ste unijeli, možete dovršiti postupak prijave i objaviti popis poslova na ploči poslova.

6. Prikaz popisa poslova

Popisi poslova

Za prikazivanje popisa poslova na vašoj web stranici jednostavno morate dodati kratki kôd stranici na isti način kao i obrazac za prijavu posla.

Kratki kôd potreban za stvaranje potpunog popisa svih otvorenih pozicija je:

[radnih]

Dostupne su vam i druge opcije kratkih kodova koje vam omogućuju filtriranje popisa poslova na određene načine.

Na primjer, postoji opcija kratkog koda koja vam omogućuje da odredite prikazanu kategoriju posla. Pomoću ovog filtera možete stvoriti više stranica na svojoj web lokaciji, svaka sa svojim popisom kategorija posla.

Za dodatne detalje o kratkim kodovima koji su vam na raspolaganju za filtriranje popisa poslova, posjetite wiki dokumentaciju o dodacima.

Nadzorna ploča poslova

Poput obrasca za prijavu i popisa poslova, možete stvoriti stranicu nadzorne ploče za posao pomoću svojih drugih jednostavnih kratkih kodova:

[Job_dashboard]

Ova će stranica korisnicima koji su prijavljeni omogućiti pregledavanje svih poslova koje su objavili na vašoj web lokaciji.

To im omogućuje jednostavnu metodu uređivanja i upravljanja objavama bez potrebe za pretraživanjem čitave arhive popisa poslova.

Dodatne Premium značajke

Dodaj Ons

Sjajna stvar ovog dodatka je da iako je besplatan i nudi veliki broj opcija, možete kupiti dodatke koji povećavaju njegovu korisnost..

Premium opcije ovog dodatka uključuju razne metode placanja popisa. Ovo vam omogućuje konfiguriranje ploče za posao da zahtijeva plaćanje za podnošenje posla. Ovo plaćanje možete prikupiti pomoću PayPal-a ili drugih načina plaćanja na mreži i možete ga postaviti tako da vam ne treba davati nikakav unos u popise poslova da biste zaradili novac od ploče.

Postoje i drugi premium dodaci koji povećavaju iskoristivost vaše ploče za posao. One se razlikuju od upozorenja o poslu do krajnjih rokova prijave i mogu vam pomoći da se vaša ploča za posao razlikuje od osnovne opcije na brojne načine.

Tim koji je stvorio dodatak razvio je većinu ovih dodataka, ali postoji nekoliko opcija koje su stvorile treće strane.

Oni definitivno vrijede istražiti želite li zaraditi novac od svog odbora za posao ili poboljšati njegovu funkcionalnost za svoje čitatelje.


Iako je na tržištu dostupno nekoliko naprednih opcija za ploče za posao, to su prije svega premium dodaci ili teme. Na WPExploreru ovdje imamo puno sjajnih tema za WordPress (kao što su Jobify, JobEngine i Job Roller).

WP Job Manager dodatak je odličan način za izradu ploče za posao bez potrebe da bitno mijenjaju vaše web mjesto. Ako se radi o značajki koja se pokazala korisnom za vaše čitatelje, vrlo je lako poboljšati se i razviti s vremenom, kao i jeftino dodati vrhunsku funkcionalnost.

Jeste li razmišljali o postavljanju odbora za posao na svojoj web stranici ili ga već koristite? Voljeli bismo čuti vaša razmišljanja o stvaranju ploče za posao u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map