Dodajte obrasce za prijavu e-pošte u WordPress na jednostavan način, s cvjetanjem

Stvaranje korisnog sadržaja samo je dio onoga što promet zadržava na vašem blogu svaki tjedan. Drugi veliki dio je dijeljenje vaše web stranice ili bloga s čitateljima kako biste ih nastavili vraćati. Jedan od najučinkovitijih načina dijeljenja novih sadržaja ili proizvoda s posjetiteljima je bilten. Imamo ga čak i kod WPExplorera (to je tamo na našoj bočnoj traci ako ga već niste vidjeli).


Bilteni su sjajan način dijeljenja novog sadržaja s čitateljima koji ih inače ne bi vidjeli na društvenim mrežama, jer budimo iskreni – postovi na tweetovima i na vremenskoj traci brzo se zatrpavaju. No, bilten se može otkriti u bilo kojem trenutku i vjerojatno se neće previdjeti tako lako kao post na društvenim mrežama. Ali sad je onaj škakljivi dio – kako ćete navesti ljude da se prijave za vaš newsletter?

Dodatak za prijavu za e-poštu Bloom

Bloom-armaturnoj ruga

Jednostavan odgovor na moje gore navedeno pitanje je obrazac za prijavu putem e-pošte. Nešto na što se možete pojaviti, isprazniti, kliziti ili jednostavno postaviti na svoju web stranicu kako biste čitateljima pružili mogućnost da se prijave. Naravno da možete imati prilagođeni obrazac za prijavu izgrađen samo za vas ili to možete učiniti sami ako imate vještinu kodiranja. Ali za većinu nas je dodatak najbolji i najlakši način. I tu dolazi Bloom.

Bloom je potpuno novi dodatak za e-poštu koji je uključen u kompaniju Elegant Themes. Voljeli smo njihov socijalni dodatak Monarch, pa kada smo vidjeli da stvaraju dodatak za prijavu e-poštom bili smo super uzbuđeni da to isprobamo. I to definitivno nije razočaralo! Bloom je pun sjajnih funkcija i jednostavnih opcija za upotrebu, tako da bilo koja razina WordPress korisnika može stvoriti lijep i učinkovit obrazac za prijavu za svoje web mjesto.

Prilagodba obrasca za prijavu

Ugrađene su brojne sjajne značajke koje olakšavaju stvaranje obrazaca za prijavu. Ozbiljno – dečki iz Elegantne teme razmišljali su o svemu! Postoji šest osnovnih vrsta prijavljivanja koje možete odabrati za dodavanje newsletter-ova prijava na cijeloj vašoj WordPress web stranici: skočni prozori, fly-in, ispod posta, inline, zaključani sadržaj i widget. A za svaki od tih izgleda postoji više od 100 + predložaka za oblikovanje koji će vam pomoći da započnete s radom.

Predlošci su sjajni, ali ako želite shvatiti doista možete. Svaki je element potpuno prilagodljiv. Upotrijebite ugrađene birajuće boje kako biste pronašli savršenu šesterokutnu vrijednost i prenesite vlastite kreativne slike u obrasce za prijavu. Možete čak dodati prilagođeni CSS ako se želite stvarno svidjeti. Bloom olakšava izradu prilagođenih obrazaca za prijavu.

cvatu oblici

I naravno, Bloom surađuje s glavnim softverskim firmama za marketing e-pošte koje većina nas poznaje i volimo. To uključuje MailChimp, AWeber, Stalni kontakt, Monitor kampanje, Mad Mimi, iContact, GetResponse, Sendinblue, MailPoet, Feedblitz, Ontraport i Infusionsoft. Bloom možete koristiti i sa vlastitim prilagođenim HTML obrascem. Stoga biste trebali biti prilično dobro pokriveni, a to bi trebao biti komad torte za dodavanje obrazaca za prijavu na vaše web mjesto, bez obzira na to kako planirate stvarati i upravljati biltenima!

Opt-in oblici testiranja za Split

Što zaista optimizirati svoje obrasce za prijavu? A / B split testiranje jedan je od najboljih načina za stvaranje i usavršavanje vašeg obrasca za prijavu, a Bloom dolazi s ugrađenom sposobnošću koja će vam pomoći da brzo i lako podijelite test. Nakon što stvorite obrazac za prijavu, možete kliknuti na ikonu podijeljene strelice da biste postavili svoj split test.

Bloom A / B Split ispitivanje

Kada kliknete gumb „Dodaj varijablu“, Bloom će duplicirati vašu trenutnu prijavu tako da možete ugađati sve elemente za prijavu koji želite za svoj split test. Kada završite, spremite svoju varijantu i vratite se na glavni zaslon za prijavu. Kliknite gumb “Start test” kada ste spremni za početak, a Bloom će posjetiteljima dostavljati svaki pristup i pratiti njihove dojmove i konverzije. Kad znate koja prijava ima bolje rezultate, možete završiti test, odabrati pobjednika i izbrisati ili deaktivirati prijavu izgubljenu.

Jednostavno upravljanje biltenima

Još jedna velika značajka Blooma je ta da dodatak prati sve račune e-pošte i popise biltena koje dodate svojim optima. To vam olakšava da na prvi pogled vidite kako su popisi e-pošte rasli od dodavanja Blooma.

Bloom: Upravljanje računom e-pošte

Statistika prijave

Nakon što postavite nekoliko obrazaca, možete pratiti njihov učinak na kartici statistike. Možete vidjeti brzi sažetak ukupnih konverzija, ukupnog broja pretplatnika i rasta (pretplatnika tjedno). Tu je i usporedna tablica svih vaših trenutnih prijava, kao i grafikon koji možete koristiti za vizualizaciju učinkovitosti svojih prijava..

Bloom: Optin statistika

Opcije jednostavnog uvoza i izvoza

Posljednja značajka koju smo željeli podijeliti s vama je kartica uvoza i izvoza. Ako imate više web lokacija, to je sjajna značajka koja će vam biti pri ruci. Obrasce za prijavu možete lako izvesti da biste ih kasnije uvezli na druge web stranice. Na ovaj način možete zadržati dosljedne obrasce za prijavu na mreži web lokacija, bez potrebe za ponovnim ponavljanjem svih prilagodbi stilova..

Bloom: Uvoz i izvoz

Sada kada ste vidjeli što Bloom čini tako sjajnim, uđite u dodatak da biste vidjeli koliko je jednostavno (i zabavno) koristiti!

Kratki vodič za korištenje WordPress dodatka za e-poštu Bloom

Prvo trebate instalirati Bloom baš kao i bilo koji drugi dodatak. Ovaj sjajni premium dodatak uključen je u Elegant Themes programere i doživotno članstvo, koje kreće od samo 89 dolara i uključuje pristup svim njihovim temama, dodacima i resursima (mnogo ako mene pitate). Preuzmite zip datoteku iz Elegantnih tema. Zatim se prijavite na svoje mjesto za WordPress i pomaknite se do dodataka, dodajte nove i uvezite Bloom Zip datoteku. Nakon što aktivirate dodatak, vidjet ćete Bloom na bočnoj traci.

Kliknite stavku izbornika Bloom i zatim gumb “Dodaj Optin”.

Bloom: Dodajte novi Optin

Zatim odaberite svoj optin stil. Trebali biste vidjeti šest opcija: skočni prozor, provajder, ispod posta, inline, zaključani sadržaj i widget. Sličice bi vam trebale pomoći da shvatite kako funkcionira svaka opcija, ali ako niste sigurni da uvijek možete promijeniti svoj optin stil.

Bloom: odaberite Optin Style

Opcije postavljanja Bloom-a

Sad kad ste odabrali svoj optin stil, vrijeme je da započnete postavljanje. Dajte imenu optin i dodajte bilten. Ovdje koristimo MailChimp na WPExplorer-u, pa sam to odabrao s padajućeg izbornika. Zatim kliknite “Dodaj račun” što bi trebalo otvoriti naziv računa i API ključ.

Bloom: Naziv biltena i dobavljač

Dodajte bilo koje ime računa koje želite. Najbolje je da odaberete nešto što će vam olakšati pamćenje API-ja liste biltena koji dodajete.

Morat ćete preuzeti svoj API ključ od odabranog davatelja marketinga e-pošte. Treba ga lako pronaći, a ako ne znate gdje potražiti brzu Google pretragu, trebali bi imati odgovor. Ali ako upotrebljavate MailChimp kao i mi, samo se prijavite na svoj račun i u gornjem desnom kutu kliknite svoje ime. Zatim kliknite na “Račun” i pod “Dodaci” trebali biste vidjeti opciju “API ključevi”. Ako ga još nemate, kliknite gumb “Stvori ključ”, a zatim kopirajte svoj API ključ odavde (i mislim da bi postupak lociranja vašeg API ključa bio prilično sličan drugim dobavljačima).

Sada možete odjaviti MailChimp (ili vašu željenu platformu za biltene) i vratiti se na stranicu Setup za Bloom. Zalijepite u API ključ kliknite “Autorizirajte”. Ovo će potvrditi vaš API ključ i otvorit će opciju “Odabrati popis e-pošte”. Ako ste stvorili više popisa za slanje, ovdje ćete vidjeti sve navedene. Odaberite svoj popis, a zatim kliknite “Dalje”.

Bloom: dodajte svoj API ključ

Opcije dizajna Bloom-a

Sada možete odabrati kako će izgledati vaš optin obrazac. Postoji preko 100+ predložaka za početak. Postoji mnogo boja i dizajna za izbor, pa odaberite svoje omiljene i kliknite “Dalje” za prilagođavanje.

Bloom: Optin predloške za dizajn

Ovdje se Bloom mašta. Postoje brojne sjajne mogućnosti za stvaranje vlastitog prilagođenog obrasca. Dodajte prilagođeni naslov i poruku kako biste čitateljima znali o čemu se radi u vašem newsletteru i zašto bi se trebali pretplatiti.

Bloom: prilagođeni tekst

Zatim dodajte prilagođenu sliku kako biste dodali utjecaj na vaš optin i natjerali posjetitelje da se pretplate što prije. Svoju sliku možete dodati otprilike, s desne ili s lijeve strane (ili bez slike – ovisi o vama). Možete dodati animaciju na našu sliku kako biste privukli pažnju ljudi. A Bloom čak ima ugrađeni potvrdni okvir kako biste sakrili sliku na mobilnom uređaju – što je odličan način da vaš optin bude čitljiv na malim uređajima.

Bloom: postavke slike

Dok se pomičete prema dolje, vidjet ćete svoj prvi komad mogućnosti za oblikovanje za prijavu. Iz ovog odjeljka moći ćete birati između neograničenih boja pozadine, 80+ prilagođenih Google fontova, svijetlog ili tamnog teksta te stila i obruba za prijavu. Ovdje postoje neograničene kombinacije, tako da zaista možete stvoriti željeni izgled.

Bloom: Optin Styling

Sljedeće postavljanje obrasca. To uključuje mjesto gdje želite svoj stvarni obrazac za prijavu na biltene (s desne, lijeve ili ispod sadržaja za prijavu) i podatke koje želite prikupiti od posjetitelja kad se pretplate. Možete prilagoditi i tekst gumba za prijavu tako da se podudara s ostalim sadržajem i značajkama za prijavu.

Bloom: Postavljanje obrasca

Krećući se, postoje i mogućnosti oblikovanja oblika. Oni su prilično slični opcijama opt-in stiliranja, samo se odnose na obrazac za pretplatu na bilten koji ste upravo dodali. To uključuje više alata za odabir boja i mogućnosti izgleda prilagođenog obrasca.

Bloom: Oblikovanje oblika

Posljednja opcija dizajna koju ćete pronaći je za rub obrasca. Ove su opcije za rub između vašeg sadržaja za prijavu i obrasca za bilten i sve funkcioniraju bez obzira koji izgled odabrali za lokaciju vašeg obrasca.

Cvat: Oblik ruba

U obrazac možete dodati i tekst podnožja, što bi moglo biti dobro mjesto ako želite dodati otkrivanje ili poveznicu na svoja pravila o privatnosti. Možete dodati i prilagođenu poruku uspjeha – jednostavno je je upisati.

Bloom: Footer i poruka o uspjehu

I posljednje, ali ne najmanje bitno, Bloom također uključuje prilagođeno CSS polje u kojem uistinu možete učiniti vašu prijavu. Ako niste upoznati s CSS-om ili se ne osjećate sigurnim u svoje vještine kodiranja, najbolje je preskočiti ovaj okvir ili zaposliti nekoga da vam pomogne u stvaranju komada prilagođenog koda koji možete koristiti za daljnji stil vašeg optin obrasca (odjava Microlancer ako tražite malo pomoći programera).

Bloom: prilagođeni CSS

Oh, i u bilo kojem trenutku postupka možete kliknuti plavim okom u gornjem desnom kutu da biste pogledali pregled svog rada uživo. Ovo je sjajna značajka jer možete oblikovati dizajn dok ga stvarate kako biste ga ispravno izradili.

Bloom: Pregled uživo

Opcije prikaza cvjetanja

Ok, sada je vrijeme da odaberete kada i kako će se pojaviti vaš prijava. Bloom je pun mogućnosti i postavki tako da možete stvoriti obrasce za prijavu u svakoj situaciji. Odaberite odgodu ili pokretanje postupka za prijavu, kao i određene stranice, postove ili kategorije za koje ga želite koristiti. Ako želite stvoriti prilagođenu prijavu za svoju početnu stranicu, zasebnu trgovinu i drugu prijavu koja se aktivira samo nakon što netko komentira! Sažetak svih postavki zaslona možete vidjeti dolje.

15-prikaz-options

Nakon što postavite opcije zaslona, ​​kliknite da biste spremili i izašli. To je to! Upravo ste stvorili prilagođeni obrazac za prijavu pomoću Bloom-a. Dobar posao!

Završavati

Bloom je sjajan dodatak, sa svim vrstama sjajnih značajki koje želite u dodatku za prijavu. Dijeljenje testiranja, statistike i prilagodbe su ugrađeni kako biste olakšali stvaranje e-pošte za prijavu koji će funkcionirati. Uz to, čist ui i jednostavne opcije čine da upotreba čepa lagano puše. Nadamo se da smo vam mogli pomoći u postavljanju dodatka, ali ako imate komentara ili pitanja, slobodno ih ostavite u nastavku! Ako želite naučiti više o Bloomu, možete pročitati objavu s potpunim izdanjem na blogu Elegantne teme.

Get Bloom za WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me