Cloudways Managed Cloud hosting pregled

U današnjem je svijetu tržište hostinga prepuno opcija, toliko da se lako izgubiti na tehničkim aspektima, uz sve veći konkurentski aspekt poslovanja hostinga, čitanje dobrih i iskrenih recenzija o ovim uslugama je najvažnije..


Ovo je prvi članak u nizu u kojem ću pregledavati poznate hosting usluge. Danas ću vam pokazati što je to Cloudways, kako to funkcionira, koliko je dobra, ima nedostataka i stvarne performanse usluge. Također ću razgovarati o ciljnoj publici i cijeni.

Bilješka: Ovaj je članak iskren, dubinski pregled usluge Cloud hosting WordPress u oblaku. Cloudways nam je dostavio privremeni račun za cjelovit test njihove usluge, međutim sva mišljenja i rezultati testiranja podijeljeni u ovoj recenziji vlastiti su.

Što je Cloudways

Cloudways je cloud hosting tvrtka koja pruža centraliziranu platformu za upravljanje vanjskim uslugama oblaka poput DigitalOcean, VULTR, Amazon i Google Cloud, između ostalih. U biti, Cloudways je više poput čvorište usluga umjesto stvarnog hostinga tvrtke.

Prema njihovom tekstu, u Cloudwaysu možete odabrati svog davatelja usluga, odabrati svoju osnovnu aplikaciju i izgraditi web-aplikaciju s potpunim povjerenjem.

Dakle, Cloudways vam omogućuje stvaranje virtualni strojevi koja zauzvrat može ugostiti aplikacije koji vi stvarate. Cloudways nudi jednostavan način stvaranja tih virtualnih strojeva i aplikacija na vrhu.

Početak rada s Cloudways-om

Prvo morate odabrati plan Cloudways-a. Oni nude više izbora za naplatu po satu ili mjesečno, pružatelje usluga oblaka, podatkovne centre, Ramu, pohranu, propusnost i još mnogo toga.

Započnite s uslugom Cloudways

Nakon što uđete u uslugu, dočekuje vas sljedeće sučelje …

Kao što vidite, Cloudways omogućava vam da napravite virtualni stroj u jednom kliku na najpopularnijim kompanijama za hosting u oblaku, jednostavno odaberete svog pružatelja usluga, veličinu poslužitelja, lokaciju i onda je dobro krenuti..

Jednom kada se stvori poslužitelj, tada imate pristup konfiguracija aplikacija.

Za ovaj članak stvorit ću 2 virtualna stroja, jedan u Digitalni ocean a drugi na Web usluge Amazon. Nakon što su oba stroja spremna i aktivna, možemo nastaviti s izradom web poslužitelj i aplikacija na vrhu.

Cloudways vam omogućuje stvaranje Aplikacija WordPress webserver s lakoćom, zajedno s drugim često korištenim aplikacijama. Za ovaj ćemo se pregled, iz očiglednih razloga, koncentrirati na WordPress.

Dobro je spomenuti da su aplikacije Cloudways stvorene s optimizacijama na mjestu što znači da će aplikacija stvoriti s optimiziranim profilom za WordPress. Za ovaj članak ću preskočiti WordPress optimizacije kako bi vam pokazao stvarne performanse koje stoje iza usluge.

Kao što vidite, svi glavni aspekti web poslužitelja mogu se prilagoditi lijepim i intuitivnim korisničkim sučeljem. Dobro je znati da niste prisiljeni prilagoditi sve ove stvari kako bi vaša web stranica radila pravilno, ali najbolje je ako znate što radite prije nego što nastavite dirati bilo što na ovom izborniku. Ova je opcija najprikladnija za ljude koji su obučeni za administraciju web-poslužitelja. Za uobičajene ljude, najbolje je ostaviti sve ovo netaknuto.

Poslužitelj vam omogućuje jednostavno jednostavno vertikalno skaliranje s troškovima svakog koraka koji su jasno ispisani. To je izuzetno korisno za startapove koji se žele proširiti u letu.

Cloudways dolazi s lijepom sigurnosnom kopijom koja će vam omogućiti da stvorite kopije datoteka u bilo kojem vremenskom ciklusu koji želite.

Glavni snop web poslužitelja dolazi s unaprijed konfiguriranim PHP-FPM-om, Memcached, Apache kao stvarnim web-poslužiteljem, nginx kao proxy i Varnish kao glavnim mehanizmom za predmemoriranje, prilično složenim web-poslužiteljem, a sve se upravlja putem sučelja bez potrebe da se miješate sa stvarnim strojem. Vrlo korisno !

Morate instalirati certifikat na svoj WordPress uopće nije problem, jednostavno dodate adresu e-pošte i domenu i instalirate certifikat, to se rješava putem Šifrirajmo besplatno, ali sustav vam omogućuje instalaciju vaših prilagođenih certifikata u slučaju da vam trebaju.

Jednom kada stroj radi možete lako prenijeti, podijeliti, klonirati poslužitelj ili čak dodati novu aplikaciju na njega, to se rješava jednostavnim pristupom narančastom tipkom u donjem desnom kutu sučelja. To više ne može biti lakše !

Što je s migracijama?

Ako i vi, poput mene, već imate svoje web mjesto i radi, Cloudways nudi jednostavan način uvoza svih podataka bez da morate dodirivati ​​jedan redak koda ili napraviti jednu sigurnosnu kopiju. To se rješava kroz Dodatak sigurnosne kopije Cloudways za WordPress. Jednostavno instalirate dodatak na svoje WordPress web mjesto i zatim ga povežete s Cloudways-om. BlogVault sustav migrirat će vaš WordPress na Cloudways. Riječ upozorenja, međutim, ovo je spor proces, ako na vašoj web lokaciji ima mnoštvo datoteka, očekujte da ćete čekati satima dok se ovo ne završi, imajte strpljenja.

Postavljanje i pokretanje vaše web lokacije u Cloudwaysu može biti super zabavno, ne samo zato što vam sustav omogućuje ugađanje svakog pojedinog aspekta Virtualnog stroja i aplikacije koju ćete koristiti, nego i zbog jednostavnog načina na koji je sve moguće postaviti potencijalno vam uštede glavobolje. Ovo je zaista dobra vijest za startapove i programere koji jednostavno ne žele provoditi vrijeme radeći s datotekama i web poslužiteljima i žele centralizirano sučelje za razmjenu više poslužitelja koji samo djeluje.

Hosting mjerila

U svrhu usporedbe Cloudways-a i svake druge usluge koja će doći, odlučio sam napraviti web mjesto s osnovnim predlošcima, ne previše napornim resursima, ali dovoljno da bih mogao mjeriti izvedbu. Izvorno web mjesto hostirano je na mojoj vlastitoj platformi za hosting na posvećenom poslužitelju ovdje, zove se mjesto s referentnim vrijednostima Blog Techie i predstavlja tipičnu web lokaciju ispunjenu slikama koje biste mogli sagraditi za jednog od svojih kupaca. Na ovom mjestu kombiniraju se malene slike sa srednjim i velikim, od 2Kb pa sve do 700 po imovini. Ovo je korisno za testiranje sposobnosti web poslužitelja za pružanje miješanog sadržaja. Web stranica također učitava nekoliko dodataka i okvir, što također pomaže u određivanju brzine web poslužitelja u pružanju više javascripta.

Mjesto za testiranje nema ugrađene dodatke za predmemoriranje, miniranje niti kompresiju slike. To pomaže utvrditi prave mogućnosti web poslužitelja.

Cloudways pokreće Digital Ocean

Prvi rezultat dolazi od Digitalni ocean virtualni stroj smješten na Cloudwaysu.

Kao što možete vidjeti iz informacija o alatima pingdom, web mjesto se poslužuje s nginxom.

Rezultat Dallasa za naš prvi virtualni stroj je nevjerojatan, web stranica je dobila A ocjenu bez ikakvog mehanizma za keširanje (osim Cloudways-ova vlastitih web-poslužitelja optimizacija) i s 1,44 sekunde ukupno vrijeme učitavanja na gotovo 3 MB web mjestu.

Jednom kada se prebacimo na lokaciju San Jose, koja je bliža podrijetlu, rezultati govore sami za sebe, virtualni stroj reagira poput prvaka s izvanrednih 493 ms ukupnog vremena učitavanja i ocjenom brzine od 92 bez ikakvih dodataka za keširanje u programu WordPress, nevjerojatnih.

Ajmo sada na VM Amazon.

Cloudways pokretan Amazonovim web uslugama

Testirajući lokaciju iz Dallasa, virtualni stroj koji nudi Cloudways s web-mjesta Amazon pokazao se kao dobar kandidat sa samo 1,19 sekundi ukupnog vremena učitavanja i A91 ocjenom.

Što je dobro o Cloudways-u

Cloudways je nevjerojatna usluga u svakom pogledu. Ne nudi samo jedan od njih najbolja sučelja za središnje upravljanje koje sam ikad vidio.

Također samo djeluje. To vam omogućuje lako stvarati virtualne strojeve i aplikacija bez da se pobrkate s datotekama i web poslužiteljima i dodirnete jednu naredbu u Linuxu. Ali u isto vrijeme se tako lako upravlja što vam omogućuje da pokrenete punog administratora i upravljate poslužiteljem putem konzole ili čak prijenosne konzole naredbenog retka dostupne iz preglednika. ogromna količina opcija ugrađeni u uslugu upravo su nevjerojatni.

Najbolje od svega, to vam omogućuje odabir svog pružatelja usluga hostinga za svaki od vaših virtualnih računala i razmjenu vašeg projekta odmah. Što još možete pitati?

A što nije tako cool

Za početak, Cloudways je zabavno raditi ako znate što radite. Ako dolazite s računa dijeljenog hostinga i samo ste upoznati s pročeljem cPanel, postojat će krivulja učenja s Cloudwaysom. Barem morate razumjeti koncept web poslužitelja i imati osnovno znanje o tome kako djeluje da biste ga mogli u potpunosti iskoristiti. Također je istina da je većina opcija unaprijed postavljena s optimiziranim vrijednostima i možda vam neće trebati podesiti ništa kako bi vaša web stranica radila ispravno, ali u slučaju da se s tim trebate baviti, bilo da su to baze podataka ili php ograničenja, najbolje je ako dođete u Cloudways s nekim osnovnim znanjem. Iako će Cloudways savršeno raditi za početnike, smatramo da možda postoje i bolje alternative za tu vrstu publike.

Druga ne tako cool stvar o Cloudwaysu je da je to cijena. Lijepo sučelje, nevjerojatne mogućnosti i jednostavna integracija sa svim glavnim pružateljima usluga oblaka dolazi uz dodatnu cijenu. Na primjer, hosting istog VM-a koji vas košta DigitalOcean 10 dolara, na Cloudwaysu će vas koštati 17 dolara. To je nadoplata za korisničko sučelje. I dok Cloudways zasigurno može biti pristupačan, to nije najniža opcija na bilo koji način.

Od trenutka kada svoj server povećate na više od samo 2 GB RAM-a, platit ćete više nego stvarni namjenski poslužitelj s više RAM-a i CPU-a. Skladište nije ni jeftino. Za manje web lokacije u redu je, ali za web-lokacije poput velikih časopisa koje zauzimaju od 30 do 55 GB prostora, Cloudways će biti skup.

Zaključak

Cloudways je divna usluga orijentirana prema startappovima, agencijama, malim programerima i vlasnicima blogova koji žele centralizirani sustav da obrađuje sve njihove web stranice. Sučelje je jedno od najbolje što sam vidio a način rada sustava i količina opcija jednostavno je zapanjujuća. Od jedva podešavanja stvari do podešavanja gotovo svega, velika većina je dostupna putem sučelja što vam štedi tone sati rada. Jedini stvarni nedostatak Cloudways-a je u njegovoj cijeni. Strojevi za skaliranje izvan standardnih vrijednosti su skupi i istina je da će svaki jeftini namjenski webserver koštati manje i ponuditi više, hardverski mudar.

Pomoću Cloudways-a plaćate sučelje, centralizirani sustav, jednostavan pristup svim svojim stvarima i centraliziranu platformu za rukovanje s više pružatelja usluga i ako je to ono što tražite, Cloudways je možda najbolja opcija, samo zapamtite da će skaliranje koštat će te biti spreman nositi se s tim u slučaju da ti zatreba. Istina je, čak i skupa, usluga vrijedi svaki peni i odlična je opcija za srednje i napredne korisnike.

Započnite s uslugom Cloudways

Voljeli bismo znati je li netko od naših čitatelja isprobao Cloudways i čuli vaše misli. Što mislite o Cloudwaysu? Jeste li isprobali njihove mogućnosti poslužitelja u oblaku?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me