WordPress dodaci za povećanje interakcije i sudjelovanja publike

Većina blogera opsjednut je rastom svoje publike, kada bi se trebali fokusirati na poboljšanje razine angažmana. Sjetite se, angažirana publika kupuje, i to je sjajna vijest za jedinu figuru koja stvarno broji: vaš konačni rezultat.


Poboljšanje ovog angažmana postupan je proces. Odličan sadržaj je temeljno važan, kao i uvijek, ali isto tako je i način na koji komunicirate i povezujete se sa svojom publikom – što se više povezujete sa svojom publikom, to je jači odnos bloggera i čitatelja.

Zašto bi ti briga o jačini ove veze? Pa, zato što je izgradnja odnosa odličan način za uspostavljanje odane čitateljstva koja vam je potrebna za održivi uspjeh – čuli ste za princip 1.000 odanih obožavatelja, zar ne? Oni će ti vjerni čitatelji odmah pročitati novi materijal koji objavite, s entuzijazmom dijeliti članke i otvoriti novčanike kako bi kupili stvari koje prodajete.

Danas vam želim pomoći da povećate svoju razinu angažiranosti publike pokazujući vam pet načina za interakciju sa svojom publikom, kao i dodatak koji će vam pomoći da implementirate svaku strategiju. Zaronimo ravno, zar ne??

Odjeljak aktivnih komentara: Disqus (BESPLATNO)

Disqus

Sjajno mjesto za započinjanje interakcije sa svojom publikom je kroz odjeljak s komentarima ispod članaka. WordPress po zadanom uključuje sustav komentiranja, koji djeluje dovoljno dobro, ali je prilično ograničen u usporedbi s mnogim dostupnim dodacima za komentiranje koji su dostupni – kao rezultat toga, većina vlasnika blogova instalirat će dodatak za komentare..

To se svodi na osobne preferencije, ali ja sam veliki obožavatelj toga Dodatak sustava za komentare sustava Disqus, koja do danas ima preko 1,5 milijuna preuzimanja. Zašto sam tako veliki obožavatelj Disqusa? Pa, ne samo da izgleda sjajno, već i stilski, ali posjetiteljima nevjerojatno lako ostavlja komentar – mogu se prijaviti pomoću Facebook, Twittera, Google+ ili Disqus računa. Umanjite trenje, povećajte broj preostalih komentara.

Disqus također podržava komentare s navojem, što omogućuje izravno odgovaranje na preostale komentare. Bacite na glasački sustav koji vodi prema gore / dolje koji potiče ljude da ostavljaju razumne komentare – nitko ne voli glasanje protiv glasa, zar ne? – i imate savršenu platformu za komentiranje za promicanje smislene rasprave.

Potaknite rasprave s anketama: responzivno istraživanje (14 USD)

Odgovarajuća anketa

Ankete možete koristiti na brojne načine kako biste potaknuli interakciju sa svojom publikom. Za početak, možete ih koristiti za dobivanje izravnih povratnih informacija posjetitelja: možete pokrenuti anketu da biste vidjeli na primjer o temama o kojima bi vaša publika željela čitati više. Također je sjajan način dodavanja interaktivnosti u svoje postove: razmislite o postavljanju aktualnog pitanja, prepustite posjetiteljima da iznesu svoje mišljenje, a zatim gledaju burne rasprave u prostoru za komentare – ako želite stvoriti brzi post koji će potaknuti raspravu, ovo je sjajno rješenje.

Jedan od najboljih dodataka za biranje s kojima sam se susreo je dodatak Respovable Poll, koji u CodeCanyonu košta više od 14 USD. Rezultati vaše ankete prikazani su u responzivnim, animiranim grafovima, od kojih je moguće odabrati sedam stilova: traka, pie pita, krofni grafikon, linijski grafikon, radarski grafikon, polarni grafikon i trake napretka pokretanja – svi stilovi izgledaju sjajno , Ankete su u potpunosti prilagodljive i možete odabrati što više mogućih odgovora.

Anketu možete umetnuti pravo u sredinu svog sadržaja jednostavnim kratkim kodom, a možete koristiti isti kratki kôd za dodavanje anketa na bilo koje područje widgeta – u vrijeme pisanja nema posebnog widgeta, ali na tome se radi programeri.

Stvorite Buzz pomoću natjecanja: ContestHopper (BESPLATNO)

ContestHopper

Ljudi vole dobiti stvari besplatno, pa to iskoristite u svoju korist: provođenje natjecanja sa strašnom nagradom može generirati puno zujanja na vašoj web stranici. Međutim, ako se već niste prijavili na natjecanje, znanje kako se pripremiti i trčati može se činiti zastrašujućim. Preporučujem instaliranje besplatnog ContestHopper dodatak na vašoj web stranici.

ContestHopper vam omogućuje dodavanje čistog izgleda natječajnog obrasca na vaše web mjesto. Ovo možete prikazati bilo gdje na svojoj web stranici pomoću kratkog koda ili pomoću posebnog widgeta. Obrazac vašeg natjecanja je u potpunosti prilagodljiv: možete postaviti tekst naslova i zaglavlja, uključujući boju pozadine i fontove – od preko 600 Google fontova – kao i vremenski okvir natjecanja. Također možete odrediti zahtjeve za unos – koje pojedinosti moraju biti preostale, ograničenja unosa po osobi i je li za potvrdu unosa potreban dvostruki prijava..

Nakon unosa dodatak će omogućiti korisniku da dijeli konkurenciju na jednom od glavnih društvenih kanala – za to ga možete nagraditi s više unosa. Konačno, nakon isteka vremenskog okvira natjecanja, dodatak će nasumično odabrati pobjednika.

Izravna komunikacija: Generator kontaktnih obrazaca (15 USD)

Generator kontakt obrazaca

Ponekad će posjetitelj htjeti kontaktirati s vama, ali neće se osjećati ugodno ostavljajući upit u javnom okruženju poput odjeljka s komentarima. Najlakši način za primanje poruka od posjetitelja je instaliranje dodatka za obrazac za kontakt. Većina će nas već upoznati s brojem dodataka za obrazac za kontakt – ponajviše besplatnim Kontakt obrazac 7, i premium Gravity Form dodatci – ali danas želim ponuditi nešto drugačije: dodatak Generator kontaktnih obrazaca, dostupan za samo 15 USD.

Generator obrazaca kontakata moćan je dodatak za izradu obrazaca koji vam omogućuje stvaranje sjajnih kontaktnih obrazaca pomoću intuitivnog sučelja za povlačenje i ispuštanje. Svi obrasci u potpunosti odgovaraju i imaju gotovo neograničen broj mogućnosti prilagodbe. Brzo i jednostavno stilizirate svoje obrasce – možete odabrati željeni font iz 600 više Googleovih web fontova, kao i imati potpunu kontrolu nad bojom fonta, pozadine, obruba i gumba..

Obrazac možete lako konfigurirati jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem elemenata koliko želite – u obrazac možete dodati potvrdne okvire, radio gumbe i padajuće popise. Postoji i klizač za određivanje širine svakog elementa. Tu su i napredni elementi kao što su vrijeme, datum, URL i captcha, s tim da dodatak potvrđuje format svakog unosa prije nego što prihvati prijavu. Konačno, možete integrirati sve glavne usluge automatskog odgovora, uključujući MailChimp i AWeber.

Dodatni kanali komunikacije: HelloBar (BESPLATNI)

HelloBar

Od najranijih dana Interneta webmasteri su shvatili važnost rastuće liste e-pošte – postoji nekoliko boljih načina za daljnju interakciju s vašom publikom. Popis e-pošte omogućuje vam izravno komuniciranje s pretplatnicima putem mape pristigle pošte, što proširuje vaš domet izvan granica vaše web stranice i sadržaja koji objavite.

Postoji niz dodataka s popisa e-pošte, pri čemu mnogi potežu tankom linijom između previše nametljivog i ne privlačeći dovoljno pozornosti kako bi privukli pretplatnike. HelloBar fantastično je rješenje ovog problema, privlači tek dovoljno pozornosti, a da se ne osjeća prenaglašenim.

HelloBar je jednostavan oblik za prijavu koji se spušta s vrha stranice. Može se integrirati s devet usluga za automatsko pozivanje – uključujući one velike, AWeber i MailChimp. Ako još nemate pretplatu za automatsko slanje, HelloBar će pohraniti zarobljene adrese e-pošte za vas.

Sam HelloBar je u potpunosti prilagodljiv – možete urediti svoju poruku, fontove, boju fonta i boju gumba kako biste maksimizirali konverzije. Prikazuje se demo inačica trake koja vam omogućuje da se igrate s tim opcijama prilagodbe u stvarnom vremenu. Sami trake izgledaju fantastično, a uz sve dostupne boje možete stvoriti nešto upečatljivo dok se još uvijek uklapaju u shemu boja vaše web stranice. Možete čak kreirati više HelloBar-ova i pokrenuti a / b testove da biste vidjeli koji od njih najbolje radi – HelloBar nadzorna ploča omogućava vam postavljanje učestalosti prikazivanja svakog pojedinog pojedinca, kao i praćenje rezultata.

Kada ste zadovoljni svojim dizajnom, možete dodati HelloBar na svoju web stranicu pomoću jednostavnog HTML koda, dodanog neposredno prije završne oznake. Također imate mogućnost preuzimanja vlastitog konfiguriranog WordPress dodatka preuzeto s nadzorne ploče HelloBar – jednostavno preuzmite i aktivirajte ovaj dodatak, a HelloBar će odmah postati aktivan.

Završne misli

Dakle, tu ste na raspolaganju: pet jednostavnih dodataka za poboljšanje vaše interakcije sa publikom. Ako se ozbiljno bavite izgradnjom odane zajednice kako bi posjetitelji poplavili, sve su to sjajne strategije koje možete upotrijebiti – čak mogu pružiti zaštitu od najgoreg utjecaja koji bi ažuriranje Google algoritma moglo imati na vašoj web stranici.

I ne zaboravite: interakcija s vašom publikom jest zabava – možda najbolji razlog za češće povezivanje s vašom publikom!

Možete li preporučiti bilo koji drugi WordPress dodatak za poticanje interakcije? Javite nam se u odjeljku za komentare u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me