Učinkovito upravljajte svojim timom: najbolji dodaci za upravljanje projektima za WordPress

Većina nas se zanosi prilikom pokretanja web stranice, naš entuzijazam nas tjera da vjerujemo da sami možemo srediti sve – i, u određenoj mjeri, vi limenka u ranim danima.


Međutim, kako vaš blog raste, ostati na vrhu svega postaje teže. U nekom ćete trenutku odgovornost za neke zadatke prepustiti drugim ljudima. To vam omogućuje da svoje vrijeme provodite usredotočeni na stvari u kojima ste dobri. To, naravno, ima dvije glavne prednosti:

  • Oslobađa vam vrijeme
  • Zadaće mogu obavljati stručnjaci

Ako se ispravno izvrši, dodavanje tima na poslu na vašoj web stranici može dodati puno vrijednosti i pomoći vašoj web lokaciji da brže raste. Sa druge strane, imate još jednu stvar koju trebate uzeti u obzir: kako ćete upravljati svojim timom.

Srećom, WordPress ima na raspolaganju brojne namjenske dodatke za upravljanje projektima, što znači da možete organizirati, komunicirati i surađivati ​​sa svojim timom uz minimalnu buku. Evo nekoliko mojih najdražih dodataka za upravljanje projektima WordPress.

WordPress dodatak za WP Project Manager

WP Project Manager

Ako tražite rješenje za upravljanje niskim troškovima projekata, jezgro Dodatak WP Project Manager mogu se preuzeti besplatno. Besplatna verzija dodatka ima prilično ograničenu funkcionalnost, ali pruža osnovni način stvaranja zadataka i komunikacije s članovima vašeg tima.

Dodatak omogućuje stvaranje novih projekata, a zatim dodijeljenje relevantnim korisnicima tom projektu. Nakon toga, članovi tima mogu komunicirati unutar nadzorne ploče programa WordPress i dijeliti datoteke jedni s drugima. Također možete dodati popise zadataka unutar projekta i dodijeliti pojedinačne korisnike svakom zadatku – postoji čak i traka napretka koja će vam pokazati kako stvari idu.

Ako vam se sviđa osnovna funkcionalnost dodatka, možete nadograditi na Pro. Postoji vizualni kalendar koji vam pokazuje kada dospijevaju određeni zadaci i tko je odgovoran za svaki zadatak. Ako se stvari promijene, možete povući i ispustiti zadatak da biste promijenili datum roka. Također imate veću kontrolu nad razinama dozvola korisnika, što vam omogućuje određivanje tko može vidjeti i raditi određene stvari. Za još veću funkcionalnost, WP Project Manager podržava premium dodatke, uključujući zgodan program za praćenje vremena, rješenje za fakturiranje i WooCommerce integraciju.

Orbis WordPress dodatak

Orbis

Orbis plug podržava brojne funkcije pogodne za vođenje malih poduzeća, uključujući mogućnosti upravljanja projektima – dodatak je također koristan za upravljanje odnosima s kupcima. Jezgreni Orbisov okvir moguće je besplatno preuzeti. Idealno je za one koji radite s više tvrtki: možete dodati ljude i stvoriti projekte te ih svaki dodijeliti određenoj tvrtki. To vam omogućava da ostanete nad onim što trebate učiniti za svakog svog klijenta i prema kojem datumu.

Možete dodati više sofisticirane funkcionalnosti u Orbisov okvir koristeći jedno od mnogih Orbisovih proširenja. Trenutno je na raspolaganju osam proširenja – četiri besplatna proširenja i četiri premium proširenja koja koštaju po 39 eura. Iz perspektive upravljanja projektima, najkorisnija proširenja za Orbis uključuju Orbis zadaci (što vam omogućuje stvaranje zadataka, dodjeljivanje članova tima i određivanje rokova) i Orbis Finance (što Orbisu dodaje financijsku funkcionalnost, pomaže vam da nadoknadite troškove projekta).

CollabPress WordPress dodatak

CollabPress

Ako je vaš proračun ograničen, CollabPress je potpuno besplatan dodatak za upravljanje projektima otvorenog koda. Omogućuje vam jednostavan način upravljanja svim svojim projektima na jednom mjestu, omogućavajući vam stvaranje neograničenog broja projekata na nadzornoj ploči WordPressa. Unutar svakog projekta možete podijeliti stvari na manje zadatke i razgovarati o pojedinim zadacima i cjelokupnom projektu s članovima tima – kako biste pomogli cijelom timu da bude ažuriran, možete uključiti i obavijesti e-poštom koje su poslane kada se novom projektu ili komentaru doda projekt koji su pretplaćeni.

Dodatak CollabPress također podržava zgodan pregled kalendara, koji vam omogućuje vizualizaciju kada dospijevaju određeni zadaci. Ako ste zabrinuti zbog privatnosti, dodatak uključuje i dnevnik aktivnosti tako da možete pratiti što vaš tim radi. Za besplatan dodatak CollabPress je iznenađujuće bogat značajkama i može se u potpunosti integrirati s BuddyPressom.

WordPress dodatak za projekt Panorama

Panorama projekta

Projekt Panorama idealan je dodatak za upravljanje projektima za one koji žele vizualizirati napredak projekta. Kao i kod većine dodataka za upravljanje projektima, osnovnu funkcionalnost možete dobiti besplatno – dostupan preuzimanjem Projekt Panorama Lite. Ova besplatna inačica dodatka omogućuje vam kreiranje projekata, postavljanje datuma početka i završetka, ocrtavanje ključnih koraka i praćenje napretka. Također pruža sučelje za raspravljanje o pojedinim projektima s članovima tima.

Dok Project Panorama Lite omogućuje vam da vidite kako projekt napreduje koristeći različite stilske grafikone i grafikone, ako želite potpuni opseg funkcija dodatka koje ćete trebati nadograditi na Pro verzija – licenca za jednu web lokaciju košta 50 USD, ali ako želite koristiti Project Panorama na svim web stranicama svojih klijenata, neograničena licenca za web mjesto košta 75 USD.

Potpuni dodatak Project Panorama omogućava vam da razbijete svaki projekt na manje zadatke i faze. Također vam omogućava veću privatnost jer možete zaštititi projekte lozinkom, kao i ograničavati pristup projektima pojedinim članovima tima. Na kraju, premium dodatak daje vam mjesto za prijenos i pohranu datoteka potrebnih članovima tima.

TaskFreak! WordPress dodatak

TaskFreak!

Ako želite dodatak za upravljanje projektima, koji podržava samo one funkcije koje ste apsolutno potreba, vrijedno je provjeriti TaskFreak! uključiti. Dodatak je jednostavan za upotrebu i omogućuje vam upravljanje projektima izravno s WordPress nadzorne ploče.

TaskFreak! omogućuje vam stvaranje zadataka i dodijeljivanje članova tima na temelju njihovih korisničkih uloga WordPressa – također možete i na ovaj način kontrolirati pojedinačne zadatke. Zadaće možete otvoriti i javnosti i svojim pretplatnicima kreiranjem javnih zadataka. Zadatak! sučelje olakšava rasprave između članova tima, pa čak nudi i jednostavan način za prijenos i razmjenu dokumenata. Najbolja stvar o ovom dodatku? TaskFreak! potpuno je besplatan.

Završne misli

Ako želite biti sigurni da vaš tim radi na najučinkovitiji mogući način, dodatak za upravljanje projektima doista treba. Ne samo da zadržava sve da se kreću u istom smjeru, već i olakšava zadavanje zadataka i raspravljanje o napretku s članovima tima.

Ako niste sigurni koliko će dodatak za upravljanje projektima dodati vašem poslu, većina dodataka dolazi s besplatnom verzijom s ograničenom funkcionalnošću. To je sjajno za proračunske webmastere i savjetujem vam da ga isprobate, a zatim nadogradite na premijsku verziju ako vam se sviđa sučelje dodatka – i, naravno, ako se dodatna funkcionalnost osjeća kao nešto što vam treba.

Imate li omiljeni dodatak za upravljanje projektima? Podijelite svoje misli u prostoru za komentare u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me