Top 5 dodataka za svako WordPress web mjesto

Na mnogim popularnim web-mjestima s vijestima i vijestima za WordPress, a također i u Meetupsu i WordCampsu širom svijeta, postoji mnogo sjajnih rasprava o dobrim dodacima za WordPress: klizači, kontaktni obrasci, sigurnosne kopije, SEO, članstvo, e-trgovina; ali rijetko viđam ljude koji se fokusiraju na dodatke koji su namijenjeni održavanju i čitljivosti pozadine vaše web stranice.


Zanemarivanje održavanja i održavanja vaše web stranice možda će ne samo ostaviti ustajalu, rijetko korištenu i mnogo manje posjećenu stranicu do ekstremnih slučajeva potpunog oštećenja ili potpunog gubitka sadržaja. Bez odgovarajućih mjera opreza, vaša se web lokacija može brzo napuniti tisućama neželjenih komentara, loše se ponašati, ili još gore, postati ranjiva na hakere, što na kraju rezultira zastojem i gubitkom posjetitelja i potencijalnih kupaca na vašoj web lokaciji..

Došlo je do ogromnih poboljšanja u odzivnosti i kontrastu administratora u najnovijem izdanju programa WordPress u 3.8, i automatske nadogradnje manjih izdanja bile su dobrodošli dodatak jezgri WordPressa 3.7. Pet dodataka koje sam preporučio uzimaju 3,7 i 3,8 na sljedeću razinu i omogućuju precizniju kontrolu nad izgledom administratora i zakazivanje automatskog ažuriranja.

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

Akismet


Akismet

Ako imate blog na WordPressu, primijetit ćete neželjene ili povratne komentare sa nasumičnih adresa više puta koji sadrže veze na oglase ili potencijalni zlonamjerni softver koji se pojavljuje na vašoj web lokaciji. Ove neželjene komentare i povratne poruke napadač automatizira, ali brzo mogu ispuniti vaš blog i bazu podataka nebitnim informacijama i crvena je zastava loše održavanog bloga ili web stranice koja bi mogla olakšati cilj onima koji žele uzrokovati zabludu..

Akismet je domaćin web servisa koji vodi WordPress.com koji automatski otkriva i uklanja neželjenu poštu i komentare. Morat ćete aktivirati dodatak da biste ga koristili, koji je podrazumijevano instaliran zajedno sa samoodređenim WordPressom, a trebat će vam i WordPress.com račun i ključ Akismet, koji je besplatan za osobnu upotrebu, a postoji i minimalna naknada za tvrtke. Također, ako koristite modul kontaktnog obrasca u dodatku Jetpack, Akismet se neprimjetno integrira sa svim kontaktnim obrascima kako bi se uvjerio da ne stvaraju neželjenu poštu, a sve bez captcha ili korisničkog izazova; sve se rješava putem usluge.

Sigurnost Wordfencea


Wordfence

Ako ste ikad imali hakiranu web lokaciju, znate da to može biti iscrpljujuća i izuzetno teška situacija, pogotovo ako ne pravite redovite sigurnosne kopije vaše web stranice. Web-lokacija koja nije pravilno zaključana s jakim lozinkama i drugim mjerama može se u potpunosti uništiti ili uništiti u roku od nekoliko minuta. Vaša prva obrana koristi se snažnim lozinkama, poput one koja kombinira velika i mala slova, brojeve i posebne znakove; što je lozinka dulja, sigurnija je. Postoje još neke mjere koje biste trebali poduzeti kako biste osigurali sigurno i zatvoreno mjesto, jedan jednostavan način je instaliranje dodatka Wordfence Security..

Postoji nekoliko sigurnosnih dodataka za WordPress, ali meni je najdraži i najopsežniji Wordfence. Wordfence svakodnevno pregledava sigurnosne ranjivosti u pozadini i poslat će vam e-poštu ako nešto ne bude bilo u redu. Provjerava DNS promjene, promjene dodataka i osnovnog koda, zastarjele dodatke, neželjene veze, kao i zaštitu od grubih napada ograničavanjem pokušaja prijave. Ovo je prilično dragulj dodatka, jer osim pružanja vatrozida, možete vidjeti i sve pokušaje prijave i blokirati korisnike putem IP adrese. Sa pro verzijom možete čak blokirati čitave zemlje. Postoji i dnevnik prometa u stvarnom vremenu u kojem možete vidjeti tko pristupa web mjestu i odakle. Ovo je dodatak koji stavljam na sve web stranice koje izrađujem ili naiđe i preporučljivo je za sve WordPress web stranice.

Napredne automatske nadogradnje


napredne automatske-nadogradnje

Uz WordPress 3.7 stigla su i automatska ažuriranja, što je ogromna ušteda vremena. Međutim, samo 3.7 automatski će ažurirati manja izdanja, poput 3.7.1; ali za velika ažuriranja, poput 3.8, potrebna je ručna nadogradnja. Da biste riješili taj problem i automatski pokrenuli sve nadogradnje, moj omiljeni dodatak su Napredne automatske nadogradnje. Ovaj dodatak ažurira manja i veća izdanja jezgre WordPress-a, uz mogućnost automatske nadogradnje dodataka i tema u dnevnom rasporedu. Budite oprezni pri korištenju ovog dodatka jer ne postoji značajka vraćanja unazad, stoga želite biti sigurni da to spajate sa solidnim dnevnim sigurnosnim rješenjem poput VaultPress.

WP-Optimizacija


optimizirati

WordPress koristi bazu podataka zajedno s datotekama za pohranu sadržaja i postavki. Uz redovitu upotrebu, baze se fragmentiraju poput tvrdog diska ;. kako se podaci pišu, premještaju i brišu, prostor postaje nedostupan, tako da se optimizacija tablica u bazi podataka mora redovito raditi. Prije toga, morali biste se prijaviti na PHPMyAdmin i izdati nekoliko naredbi da biste ispunili ovaj zadatak. PHPMyAdmin može biti zastrašujuće mjesto, pa čak i najiskusniji programeri mogu slučajno obrisati web mjesto s nekoliko klikova ili pritiska na tipku.

WP-Optimize omogućava upravljanje optimizacijom baze podataka izravno na nadzornoj ploči WordPress-a, što je sigurnije i poznatije administratorima WordPress-a. Osim što vam omogućuje da zakažete ovaj zadatak u unaprijed određeno vrijeme koje odredite, postoje i opcije za druge uobičajene zadatke čišćenja baze podataka, kao što su brisanje revizija objava, skica i neželjene komentare. Instaliram ovaj dodatak na svaku web lokaciju koju koristim i obično postavljam tjedni raspored za većinu web lokacija.

Stupci administratora CodePress


codepress

Ovo je sjajan dodatak koji manje ima veze sa održavanjem web stranice i više veze s administracijom korisničkog sučelja sigurnosne kopije WordPressa. Kada pregledavate stranice, postove, medije i na mnogim zaslonovima administratora, postoji popis stranica / postova / medija, prema naslovu, autoru, datumu i ostalim relevantnim informacijama. Dodaci mogu dodavati ili uklanjati ove stupce. Na primjer, mnogi su upoznati s WordPress SEO od Yoast dodajući nekoliko stupaca vezanih uz SEO na ove stranice. Stupci Administrator CodePress vam omogućuju ili sakrivanje prikazanih stupaca ili prikaz stupaca koji su skriveni, čak i prilagođena polja. Ovo je posebno korisno za dodavanje sličice posta kako biste bili sigurni da postoji istaknuta slika ili provjerite je li na postu / stranici popunjeno prilagođeno polje. Izvrstan alat koji je posebno koristan na velikim ili prilagođenim web mjestima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map