Najpopularniji dodaci za skrivanje i upravljanje WordPress vezom

Ako povezujete vanjske web stranice sa svoje WordPress stranice ili bloga, možda biste trebali razmotriti korištenje alata koji će vam pomoći da učinkovitije upravljate tim vezama. Ovi alati ne samo da vam pomažu u upravljanju vanjskim vezama na jednom središnjem mjestu na vašoj nadzornoj ploči, već se mogu koristiti i za skrivanje ili prikrivanje stvarnog odredišta tih veza.


Iako prikrivanje ili skrivanje veza na vašoj web stranici u početku može zvučati podmuklo, postoje neki istinski razlozi za to, kao i neki malo dublji..

U ovom postu ćemo pogledati neke od prednosti i razloga zašto biste trebali koristiti dodatak za upravljanje vezama i prikrivanje, kao i preporučiti neke besplatne i premium opcije koje možete odabrati..

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

Prednosti upotrebe dodatka za upravljanje vezama za WordPress

Postoje brojne prednosti korištenja dodataka za upravljanje vezama i skrivanja na vašem WordPress web mjestu. Neke od tih prednosti uključuju: jednostavno ažuriranje veza, statistiku klikova, mogućnost očuvanja PageRank vaše web lokacije i preusmjeravanje veza na temelju geografske lokacije. Dakle, pogledajmo neke od tih prednosti detaljnije:

Lako ispravljanje veza i ažuriranja

Glavna prednost korištenja jednog od dodataka koje ćemo danas gledati jest da je brzo brzo ažurirati veze koje ste uključili u svoje postove i stranice.

Ako se redovito povezujete sa svojim omiljenim web domaćinom, na primjer, s postova s ​​bloga, tada pomoću dodatka za stvaranje kratke veze do te web stranice možete brzo umetnuti vezu u svoje postove i stranice, što vam pomaže uštedjeti vrijeme.

Umjesto da pronađete web lokaciju na koju želite povezati, zatim je kopirate i zalijepite, možete je spremiti na nadzornoj ploči dodatka jedanput, a zatim je mnogo puta brzo umetnuti u svoj sadržaj.

Stvarna korist ovoga je da ako tu vezu treba u budućnosti promijeniti, možete je samo promijeniti jednom na nadzornoj ploči dodatka. Nakon toga sve instance odgovarajuće kratke veze u prethodno objavljenim postovima i stranicama sada će ukazivati ​​na novu adresu.

Ako proizvod, uslugu ili drugo odredište za koje vežete da isključite posao ili prestanu ili jednostavno želite preporučiti ili odobriti neku drugu opciju, bit će vam drago što ste mogli promijeniti tu vezu na jednom mjestu, bez morate provjeriti i urediti bezbroj postova.

Učinite svoje veze čitljivijim

čitljiv-linkovi

Još jedna značajka ovih alata za upravljanje vezama i prikrivanje jest ta da oni mogu prethodno pretvoriti neudobne i neprivlačne duge veze u čitljivije URL-ove koji imaju pouzdan izgled..

Ako povezujete proizvod s Amazonom, zajedno s ID-om vašeg pridruženog partnera, ta veza može biti dugačka nekoliko linija. Međutim, koristeći jedan od dodataka u nastavku, to možete pretvoriti:

U ovo:

http://www.yourdomain.com/WordPress-book

Sada imate kratku vezu za ponovnu upotrebu koju možete umetnuti u svoj sadržaj i upotrijebiti negdje drugdje. Nova poveznica također mogu biti čitljiva od strane vaših posjetitelja, u odnosu na izvornik. Kao što je spomenuto ranije, ako ta knjiga nestane na skladištu ili se želite povezati s drugom stavkom, kratku vezu možete jednostavno ažurirati na jednom mjestu i tada će se svi primjerci te kratke veze ažurirati.

To je također poznato kao skrivanje ili skrivanje veza, koje je spomenuto u uvodu ovog posta. Ako želite da vaše veze izgledaju manje kao veze do proizvoda, a više poput unutarnjih, to je jedan od načina da to učinite. To bi moglo povećati broj posjetitelja koji kliknu na vaše veze, iako bi, ovisno o tome kako imenujete svoje kratke veze, mogao doći do reakcije kad se posjetitelji preusmjere na stranicu koju nisu očekivali..

Ako etički upotrebljavate ovu značajku, vanjske veze možete i dalje učiniti čitljivijima, a ne da varate čitatelje da posjećuju stranicu na koju nisu očekivali da će stići..

Praćenje klikova na veze

pratite-link-klikova

Zajednička značajka dodataka koja vam može pomoći pri upravljanju vanjskim vezama je ta da mogu pratiti i vaše kratke veze i reći vam koliko su puta kliknuli vaši posjetitelji. Ovi podaci vam mogu pomoći u vašoj korisničkoj analizi i pružiti vam osjećaj koliko su uspješne vaše tehnike postavljanja veza.

Također, ako promovirate proizvode kao podružnica, može biti korisno imati vlastite podatke za praćenje. Ovo vam može pomoći ako imate bilo kakvih sporova s ​​pridruženom mrežom s kojom radite.

Prednosti SEO

Smatra se da povezivanje s vanjskim web-lokacijama rezultira gubitkom Google PageRank-a ili razrjeđivanjem ‘soka veze’ vaše web stranice. Kako bi pomogli web majstorima da se bave time, smislili su Google, Yahoo i Microsoft slijedeća oznaka.

Ova se oznaka može dodati vezama kako bi se spriječilo da tražilice slijede te veze i prebace stranicu PageRank na web mjestu do odredišne ​​web lokacije.

Iako je diskutabilno koliko je ova praksa danas relevantna, ako želite jednostavan način da svoje vanjske veze označite kao sljedeće, onda vam dodatci za upravljanje vezama koje ćemo gledati mogu vam pomoći u tome..

Najbolji dodaci za prikrivanje veza i affiliate veze

Što se tiče glavnih prednosti ovog prikrivanja i upravljanja dodatka za veze, pogledajmo najbolje opcije dostupne korisnicima WordPressa:

Pretty Link Lite

Pretty Link Lite

Pretty Link Lite je a besplatni dodatak za skraćivanje URL-ova što vam omogućuje jednostavno upravljanje affiliate i drugim vanjskim vezama. Pomoću Pretty Link skraćene veze koriste vaše ime domene za njihovo čišćenje. To može učiniti da vaše veze izgledaju pouzdanije, a istovremeno zamračiti na koje se web mjesto zapravo povezujete.

Uz prikrivanje vaših veza, možete ih efikasnije pratiti i upravljati, a sve iz jednog administrativnog područja. Ako stvari želite izdvojiti, možete nadograditi na “Pro” verziju. Ovo uključuje sedam novih vrsta preusmjeravanja, kao i nekoliko drugih značajki.

Žedna podružnica

Žedna podružnica

Thirsty Affiliates još je jedan besplatan alat za upravljanje vezama i skrivanje. Iako ovaj dodatak sadrži korisničku nadzornu ploču i korisni skup značajki, može ga nadograditi kupnjom jednog ili više premijskih dodataka.

Jedna od istaknutih značajki Thirsty Affiliates-a, koja nije pronađena u Pretty Link Lite-u, ​​jest to što dodaje gumb urednika posta za brzo dodavanje novih veza i umetanje postojećih veza u vaš sadržaj. To vam štedi da morate prebaciti zaslone kako biste pronašli veze i štedi u stvarnom vremenu.

Mogućnost biranja između vrhunskih dodataka i dodavanja značajki poput automatskog povezivanja, preusmjeravanja na lokaciju i geografskog testiranja i dijeljenje testiranja čini dobar izbor za one s naprednijim potrebama ili za one koji misle da će njihove potrebe rasti. budućnost.

Ogrtač WP čarobnjaka

Ogrtač WP čarobnjaka

Ogrtač WP Wizard-a besplatan je za upotrebu i uključuje korisnu značajku koja vam omogućuje da posjetitelje pošaljete na određeni URL na temelju njihovog zemljopisnog položaja.

Također možete stvoriti ključne riječi koje se automatski pretvaraju u veze kada se nalaze u postu ili stranici na vašoj web lokaciji. Nadalje, dobivate pristup nekim korisnim statistikama kako biste saznali koliko puta se klikaju vaše veze. Dodatak dodaje gumb uređivaču postova koji olakšava umetanje tih veza u svoje postove i stranice.

Iako je ovaj dodatak relativno nov, nudi veliki izbor konkurentskih značajki i intuitivno korisničko sučelje.

Link Trackr

Link Trackr

Link Trackr je vrhunsko rješenje s hostom za veće web stranice koje su spremne za sve profesionalne alate za upravljanje vezama koje ova usluga pruža.

Ova usluga ne samo da obuhvaća upravljanje vezama i skrivanje veza, već i podijeljeno testiranje veza, praćenje pretvorbe, alate za socijalni i virusni marketing te detaljna marketinška izvješća.

Osnovni paket počinje od 9 USD mjesečno, a nudi se 30-dnevno jamstvo povrata novca za pomoć u odlučivanju je li ovo alat za vas

Zaključak

Kao što vidite, postoji mnogo dobrih razloga za korištenje veze za upravljanje vezama i prikrivajući dodatak na vašoj web stranici WordPress, a isto toliko alata za odabir.

Bez obzira želite li besplatnu opciju koja uključuje osnovno upravljanje vezama ili potpuno opremljenu vrhunsku uslugu ili nešto između toga, dodatni je dodatak koji zadovoljava vaše potrebe i odgovara vašem proračunu.

Što mislite o skrivanju veza? Smeta li vam kad web stranice skrivaju veze? Koje biste značajke željeli vidjeti u dodatku za upravljanje vezama? Molimo, podijelite svoje misli u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map