Najbolji dodaci za WordPress za blogove s više autora

Pokretanje web stranice je teško. Postoje samo 24 sata dnevno i zadaci se mogu brzo složiti; pisanje vašeg sadržaja, marketing, promocija putem društvenih medija, i odgovaranje na bilo kakve upite je iscrpljujuće, a da ne spominjemo dugotrajno.


Većina uspješnih ljudi brzo shvati da mogu učiniti samo toliko, a samohrani posao može ići samo tako daleko. U nekom trenutku, ima smisla da vlasnik tvrtke delegira neku odgovornost: omogućava radnicima da se specijaliziraju i da osiguraju da se svi zadaci izvršavaju na vrijeme. Veliki, visoko kvalificirani tim bolje može proširiti web stranicu od jednog blogera koji radi sam.

Sadržaj za blogere je tvoj posao. Što više kvalitetnog sadržaja objavite, popularniji postajete, više prometa ćete privući i brže će vaše poslovanje rasti. Kako vaša web stranica počinje ostvarivati ​​prihod, ima smisla da započnete angažirati pisce da produciraju sadržaj u vaše ime – ne čudi što većina većih web stranica doprinosi s više autora, uključujući ovdje u WP Explorer-u.

No, iako su prednosti rada s piscima jasne, to nije bez problema. Imat ćete dodatne probleme u komunikaciji i suradnji. Trebat će vam rješenje za pregled i uređivanje djela vašeg autora kako bi se osigurala da je kvaliteta neprekidno visoka, a vi morate osigurati da vaši autori dobiju zasluženu zaslugu za svaki komad.

Da biste riješili ove probleme, razvijen je niz WordPress dodataka koji će vam pomoći da učinkovito upravljate svojim multi-autorskim blogom. Danas vam želim predstaviti šest najboljih.

Dobar pisac Provjerite besplatni WordPress dodatak

Ako ste navikli raditi sve na svojoj web stranici, prenošenje odgovornosti za proizvodnju sadržaja može biti neuporedivo – uostalom, kako će netko drugi moći odgovarati vašim besprijekorno visokim standardima?

Dobar pisac Checkify dodatak je sjajno rješenje za ovaj problem. Možete dodati do deset „savjeta“ koje autori trebaju slijediti, a koji su prikazani u metaboxu ispod svakog posta. Autori tada mogu to koristiti kao popis za provjeru provode li vaše prijedloge. Dodatak se može udvostručiti i kao vodič za stil: Vaš popis za provjeru može sadržavati savjete za SEO optimizaciju ili formatiranje najboljih praksi.

Korisnički uređivač uloga besplatan WordPress dodatak

Uređivač uloga korisnika

WordPress vam omogućava dodijeliti pet različitih ‘uloga’ korisnicima, uključujući administratora, uređivača i autora. Svaka uloga dolazi s vlastitim nizom radnji koje korisnici u toj grupi mogu obavljati – inače poznatim kao dopuštenja. Administrator može raditi sve što poželi, ali Autori se suočavaju s više ograničenja – na primjer, ne želite da lažni autor objavljuje sadržaj koji administrator nije odobrio ili ima pristup vašim postavkama tema. Većina je ograničenja korisnika logična, ali ponekad ćete htjeti dati dozvolu za grupu korisnika da izvrši određenu radnju koju WordPress, prema zadanim postavkama, ne dopušta.

Dodatak uređivača uloga korisnika daje vam potpunu kontrolu nad radnjama koje svaka korisnička grupa može izvesti. Postoji popis osnovnih mogućnosti za koje možete birati – poput prijenosa medija, dodavanja dodataka i objavljivanja postova – a možete postaviti i svoje prilagođene radnje. Dodatak vam također omogućuje dodavanje prilagođenih korisničkih uloga, jer bi zadanih pet korisničkih uloga moglo biti dovoljno da biste u potpunosti razdvojili svoje korisnike.

Uredite Flow Free WordPress dodatak

Uredi tijek

Uredi tijek fantastičan je dodatak za upravljanje vašim uredničkim tijekom rada. Posebno je korisno ako imate radnu snagu koja se sastoji od više nego samo autora – na primjer, ako radite i s urednikom. Dodatak uključuje vizualni kalendar za zakazivanje vaših postova, ali također vam omogućuje dodavanje velikog broja prilagođenih statusi na članak. To olakšava suradnju s vašom radnom snagom: na primjer, nakon prvog skica autor može status članaka prebaciti na ‘Potreba Uređivanje’ tako da urednik može brzo preuzeti posao.

Osim toga, dodatak Uredi tok također poboljšava komunikaciju između vašeg tima. Ispod uređivača teksta urednici i autori mogu međusobno ostavljati privatne komentare. Relevantni korisnici također će biti obaviješteni o promjeni statusa ili komentara na jedan od svojih članaka.

Autor Avatar Popis Besplatni dodatak WordPress

Popis Avatara autora

Ako želite privući najbolje autore koji rade na vašoj web stranici, morat ćete im dati odgovarajuću zaslugu za njihov trud. Jedan od načina da to učinite je da na svoju bočnu traku uvrstite popis avatarskih autora – ovo je također korisno za posjetitelje koji mogu brzo pronaći postove svojih omiljenih autora.

Popis Avatar autora je odličan dodatak upravo za ovu svrhu. Možete dodati popis avatar-a na bočnu traku pomoću namjenskog widgeta ili ga možete koristiti bilo kojim kratkim kodom bilo gdje unutar određenog posta ili stranice. Omogućuje vam potpunu kontrolu nad prikazom avatara vašeg autora, omogućujući vam odabir iz nekoliko opcija za prilagodbu. Za početak možete odabrati naslov područja (samo kada koristite widget), odabrati broj autorskih avatara za prikaz i veličinu sličice. Također imate mogućnost prikazati kratku biografiju autora uz avatar, kao i odabir načina na koji su avatari naručeni – možete i sa nasumičnim redoslijedom. Kada posjetitelj klikne na slike vašeg autora, preusmjerit će se izravno na članke koje je napisala ta osoba.

Fancier Author Box od strane Themato Soup besplatnog WordPress dodatka

Kutija autora izmišljotine

Na blogu s više autora, postovi nekih autora više će odgovarati određenim članovima publike nego drugima. Ako želite da ti posjetitelji dulje ostanu na vašoj web stranici, trebali biste im olakšati pronalaženje članaka svojih omiljenih autora. Fantier Author Box od Themato Soup omogućuje vam stvaranje karticama biološki odjeljak autora, s jednom karticom posvećenom najnovijim postovima autora.

Vaši će autori također voljeti dodatak jer vam omogućuje stvaranje sjajne biološke kutije autora, zajamčeno će dobiti više pozornosti. Možete prilagoditi boju obruba, pozadine i kartica kako biste se uklapali u stil vaše web stranice. Možete povezati i autorov biološki okvir s društvenim kanalima na kojima su aktivni tako što ćete prikazati ikonu u boji za bilo koju od deset društvenih mreža koje dodatak podržava.

Koautor plus besplatni dodatak WordPress

Koautori Plus

Prema zadanim postavkama WordPress vam omogućuje da dodijelite samo jednog autora za svaki post – a to znači samo jedan autorski bio okvir. S današnjom sklonošću publike prema sadržajima za duže forme, nije rijetkost da dva, pa čak i trojica, autori rade na bilo kojem članku u suradnji. Dodatak za koautora Plus omogućuje vam davanje dužnog kredita za svi Vaši marljivi autori dopuštajući vam da umetnete više redaka ispod određenog članka. Koautori mogu tada urediti bilo koji svoj članak.

Coautor Plus koristan je dodatak za sve koji žele prihvatiti jednokratne postove gostiju i od suradnika. WordPress zahtijeva od korisnika da ima vlastiti korisnički račun kako bi mu se pripisalo pisanje članka – previše napora za autora koji je napisao samo jedan post. No, Coautor Plus vam omogućuje dodavanje poretka redateljima bez WordPress račun na vašoj web stranici – sve što trebate napraviti je stvoriti profil gosta i dobro je doći.

Završne misli

Naravno, postoji mnogo dodatnih dodataka koje možete izabrati, ali dodaci danas predstavljeni su rješenja za šest različitih i jedinstvenih problema s kojima se možete suočiti.

Instaliranjem ovih dodataka možete prevladati većinu problema povezanih sa vođenjem bloga s više autora. Učinkovitim upravljanjem radnom snagom moći ćete iskoristiti dodatnu radnu snagu koja vam stoji na raspolaganju – što će zauzvrat omogućiti vašem blogu da raste mnogo brže.

Možete li preporučiti još dodataka za vlasnike blogova s ​​više autora? Javite nam se u odjeljku za komentare u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map