Najbolji dodaci za skeniranje WordPressa zbog zlonamjernog softvera

WordPress je sada vrlo popularna platforma za web stranice. Kao rezultat toga, privlači gomilu pažnje, ponekad i neželjenu pažnju hakera i njihovog zlonamjernog softvera. WordPress tim u Automattic neprestano radi na tome da WordPress postane siguran CMS za rad. Ali ovo je neprekidan proces, svojevrsni tegljač, jer novi malware i hakeri stalno iskaču. U prošlosti su web stranice WordPressa bile meta napada koji su preusmjeravali promet na zlonamjerne URL-ove, pa je stoga važno važno redovito skenirati WordPress radi zlonamjernog softvera.


Ako se dogodi nešto takvo, moguće je da Google može odvratiti posjetitelje s vaše web stranice. To se radi kako bi se posjetitelji zaštitili od zlonamjernog softvera. Tada ćete početi primjećivati ​​da promet na vašoj web stranici počinje padati. Ako želite shvatiti kako ova vrsta napada djeluje, možete pročitati Sucuri je pregledao napad.

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

Kako zlonamjerni softver doseže vaše web mjesto

Korisnici WordPressa razmaženi su izborom kada su u pitanju teme. Odaberite bilo koju nišu i imat ćete višestruki izbor tema za svoju nišu, kako besplatne, tako i premium. Jedna stvar na koju bi korisnici trebali paziti tijekom odabira teme su komadići neželjenog koda koji su ugrađeni u teme. Za većinu je to neprimjetno, jer većina korisnika nije programera, i zato biste trebali imati postupak skeniranja WordPress-a za zlonamjerni softver.

Međutim, posebno ste oprezni pri kupnji tema s web stranica trećih strana (a ne s web stranice autora) ili pri preuzimanju besplatnih tema. To je zato što neki beskrupulozni dobavljači tema mogu ugraditi kôd koji može naštetiti korisničkoj web lokaciji.

Ti bitovi koda mogu biti neškodljivi isječci koji malo štete. Ali mogu biti i dovoljno štetni da u potpunosti sruše vašu web lokaciju. Oni se ugrađuju u vaš blog neupadljivo. Najvjerojatnije ih nikad nećete primijetiti kad na vašoj web stranici djeluje kao i obično.

Teme nisu jedini način na koji zlonamjerni kod doseže vašu web stranicu. Oni se mogu uključiti u dodatke, ostaviti ih u odjeljku za komentare, hakiranjem ili grubim napadima.

Ponekad se odlučite instalirati softver koji dolazi u paketu s nekom popularnom aplikacijom koju preuzmete i instalirate. Taj softver često može biti zlonamjerni ili špijunski softver, prerušen u dodatnu značajku. Možete nesvjesno dopustiti te opcije na vašoj web lokaciji gdje zlobni softver vreba uokolo, često dodajući više zlonamjernog softvera na web mjesto..

Zašto hakeri ubacuju zlonamjerni softver?

Za koju svrhu služe ovi bitovi koda? Zašto hakeri inficiraju web stranice? Zlonamjerni softver ugrađuju hakeri kako bi to mogli,

  • Dodajte povratne veze i preusmjeravanja na web mjesta koja žele promovirati.
  • Pratite svoje posjetitelje.
  • Dodajte vlastite natpise i oglase.
  • Pristupite osjetljivim osobnim podacima kao što su imena, lozinke i adrese e-pošte.
  • Srušite svoju web stranicu u potpunosti, bilo s razlogom ili samo radi zabave.

Što duže zlonamjerni softver ostane neotkriven, to je hakerima bolje. To je zbog toga što oni mogu nastaviti koristiti vašu web stranicu za prikupljanje podataka i slanje neželjene e-pošte, inficirajući vaše posjetitelje u tom procesu. Na nama je da redovito skeniramo WordPress za zlonamjerni softver i provjeravamo naše web stranice, čak i one koje se pojavljuju ironclad, na zlonamjerni softver..

10 najboljih dodataka i usluga za skeniranje WordPress-a zbog zlonamjernog softvera

Dodaci i skeniranja sjajan su način provjere je li vaša web lokacija zaražena zlonamjernim kodom, zlonamjernim softverom ili bilo kojom drugom sigurnosnom prijetnjom. Dostupan je veći broj kvalitetnih dodataka pomoću kojih je moguće provjeriti postojanje zlonamjernog softvera, a prema našem skromnom mišljenju ovih 10 su najbolji.

Skeniranje web stranice potencijalno je memorijska aktivnost. Možda ćete morati izmijeniti pristup PHP memoriji i očistiti direktorij predmemorije kako bi skeniranje bilo brže.

U većini su dodataka srodne sigurnosne značajke u paketu, a samo je nekoliko dodataka isključivo rješenje za otkrivanje zlonamjernog softvera. Neki su cjelovita sigurnosna ili sigurnosna rješenja, koja uključuju značajku otkrivanja zlonamjernog softvera. Na primjer, Codeguard je kompletna usluga izrade sigurnosnih kopija i obnove koja će skenirati i WordPress zbog zlonamjernog softvera. Upozorava vas ako pronađete nešto neželjeno.

Također možete odabrati da se sva sigurnost, uključujući otkrivanje zlonamjernog softvera, prepusti kompetentnim profesionalnim rukama, ako se odlučite za upravljanje uslugama hostinga kao što su WPEngine i SiteGround.

Ali za one od vas koji dijele hosting, evo nekoliko popularnijih usluga i opcija dodataka za otkrivanje zlonamjernog koda.

1. VaultPress (uključeno u JetPack planove)

VaultPress za WordPress

Ako koristite plan JetPack, onda ste sretni jer već imate pristup VaultPressu – dodatnom sigurnosnom i sigurnosnom dodatku koji je razvio Automattic.

Iako osobni plan uključuje zaštitu od grube sile i nadgledanje produženog vremena, morat ćete nadograditi na Premium plan (počevši od 3 USD mjesečno) kako biste imali pristup svakodnevnom skeniranju zlonamjernog softvera za svoju web stranicu (ili proljeće za dodavanje profesionalnom planu) korist od skeniranja na zahtjev kao i od automatske rezolucije – tako da nikad ne morate podići prst).

Sigurnosno skeniranje VaultPress-a

Kada je VaultPress dodatak instaliran i povezan s vašom web stranicom putem FTP / SSH, on će samostalno pratiti vašu web lokaciju. S vaše internetske nadzorne ploče VaultPress moći ćete pristupiti informacijama o sigurnosnim prijetnjama koje ste pronašli tijekom svakodnevnog skeniranja i po potrebi ažurirati (ili vratiti u sigurnu potpunu sigurnosnu kopiju koju je VaultPress uzeo s vaše web stranice).

2. MalCare Sigurnost i vatrozid za WordPress

MalCare Sigurnost i vatrozid za WordPress

MalCare je cjelovito sigurnosno rješenje, razvijeno nakon analize preko 240 000 WordPress web mjesta. Besplatno je i koristi kolektivnu inteligenciju iz svoje mreže web mjesta kako bi svoju web lokaciju zaštitio od zlonamjernog softvera, hakera i ostalog.

Tehnologija ranog otkrivanja zlonamjernog softvera pomaže u sprečavanju crnih popisa web mjesta od strane Googlea ili blokiranju web-domaćina. MalCare je mogao uspješno otkriti složeni zlonamjerni softver koji ostaje neotkriven u drugim popularnim dodacima.

Dodatak se fokusira na točnost prepoznavanja zlonamjernog softvera i značajno smanjuje broj prijavljenih lažnih pozitivnih rezultata. To znači da ste dobili upozorenje samo ako je dodatak siguran da je otkrio zlonamjerni softver, a ne “mogući sumnjivi”.

Sigurnost i zlouporaba zlostavljanja

Brutalan napad vrlo je čest za WordPress web mjesta i zato su vatrozid web aplikacije i zaštita prijave automatski omogućeni u besplatnom dodatku. Pomaže u zaštiti vaše web lokacije 24/7 od botova, hakera i sličnih.

Premium verzija automatski čisti zlonamjerni softver koji je pronađen na vašoj web stranici. Za dodani sloj zaštite postoje opcije poput blokiranja IP-a, zaštite od prijave i otvrdnjavanja web mjesta. Upravljanje dodacima može predstavljati glavobolju, posebno ako imate više web lokacija za održavanje. Ažuriranje ili uklanjanje dodataka, tema i jezgre WordPress-a može se obaviti s MalCare Pro nadzorne ploče.

3. Sucuri SiteCheck skener

Sucuri SiteCheck skener

Besplatni Sucuri SiteCheck skener provodi daljinsko skeniranje zlonamjernog softvera vaše web stranice. Posjetite Sucuri SiteCheck Scanner, unesite URL svoje web stranice i pritisnite gumb Scan Website. Skener izdvaja veze, JavaScript datoteke i iframes te pregledava glavnu stranicu kao bot pretraživača.

Uspoređuje sve stranice i poveznice sa Sucurijevom bazom zlonamjernog softvera i izvještava o anomalijama. Skeniranje će otkriti zlonamjerni softver, crne liste, zadane postavke, pogreške na web lokaciji i zastarjeli softver. Skeniranje generira izvještaj o pronađenom zlonamjernom softveru i preporučuje kako treba postupiti.

Skener ne pristupa vašem poslužitelju. Dakle, daljinski skener ne otkrije ništa zlonamerno na poslužitelju koji se ne prikazuje u pregledniku, a ne otkriva ništa zlonamjerno. Stoga ovo skeniranje nije učinkovito za krađu identiteta, zaledje i zlonamjerna korisnička imena.

Sigurnost Sucuri dodatak može učiniti mnogo više – evidentiranje revizije, provjera integriteta, upozorenje e-poštom, sigurnosno očvršćivanje i drugi alati. Ako ne želite često pokretati URL, možete aktivirati dodatak i generirati besplatan API.

Sucuri dodatak

Sucuri nudi i brojne plaćene usluge – vatrozid koji može spriječiti hakiranje, čišćenje zlonamjernog softvera, nadzor sigurnosti i još mnogo toga.

4. MalCure WP skener zlonamjernog softvera i vatrozid

MalCure WP skener zlonamjernog softvera i vatrozid

malCure skener zlonamjernog softvera nedavno je dodatak popisu skenera zlonamjernog softvera. Dodatak je fokusiran na vrlo korisničko sučelje i super jednostavnost, dok je na drugom mjestu sposoban otkriti 50.000+ infekcija. malCure skener malware izvršava skeniranje baze podataka kao i skeniranje WordPress datoteka za cjelovito otkrivanje od 360 °. Temeljnost skeniranja zlonamjernog softvera je zahvaljujući pristupu koji je potreban: hibridni pristup koji uključuje više skeniranja na svaku datoteku i zapis baze podataka, tj. Integritet provjere, skeniranje poznatih potpisa zlonamjernog softvera kao i heurističko skeniranje. To omogućava visoke rezultate preciznosti i izuzetno rijetke lažne pozitivne rezultate. Definicije se često ažuriraju pa malCure može otkriti čak i najnovije infekcije.

MalCure skener

S dodatkom koji je fokusiran na jednostavnost, visoki tlak i velike performanse za redovitog korisnika, jedno mjesto na kojem malCure Malware Scanner stvarno sjaji je snažna integracija s WP-CLI-om. Ovo je korisno na potpuno novoj razini jer možete lako skenirati i očistiti WordPress web mjesta iz naredbene linije u slučaju da je domaćin opozvao pristup web mjestu da sadrži širenje zlonamjernog softvera. malCure ima snažan skup funkcija u WP-CLI načinu rada, što ga čini vrlo privlačnim i za profesionalce u web sigurnosti. Integracija CLI pomaže u automatizaciji skeniranja putem cron-a, a s nekim scenarijskim znanjem možete upotrijebiti malCure skener zlonamjernog softvera na gotovo svaki mogući način.

Također možete povezati skener malCure na svojstvo web lokacije Google Search Console da biste preuzeli upozorenja ili obavijesti o sigurnosti koje je izdao Google. To osigurava da skeniranja obuhvaćaju i ubrizgane neželjene veze, crnu listu Google transparentnosti i upozorenja. malCure Scanner ima ugrađeni vatrozid koji štiti od najčešće eksploatiranih WordPress vektora napada.

5. Sigurnost iThemesa (ranije bolja WP sigurnost)

iThemes Sigurnost

Preuzeto od preko 800.000+ WordPress korisnika, dodatak iThemes Security jedan je od najpopularnijih izbora za zaštitu vaše web lokacije i skeniranja WordPressa zbog zlonamjernog softvera. Besplatna verzija ovog dodatka nudi 30 slojeva zaštite i sigurnosti, uključujući provjeru “Sigurnog web mjesta” jednim klikom, skeniranje zlonamjernog softvera (putem Sucuri SiteCheck), jaku primjenu lozinke, zaštitu od grube sile, sigurnosne kopije baze podataka, otkrivanje promjena datoteka i još mnogo toga.

iThemes sigurnosno skeniranje

Ako želite dodati još više slojeva zaštite, razmislite o iThemes Security Pro koji vam omogućuju pristup značajkama poput provjere autentičnosti s dva faktora, zakazanih skeniranja zlonamjernog softvera, isteka lozinke, usporedbe osnovnih datoteka WordPressa i još mnogo toga. Dodatak košta 80 dolara godišnje, što bi moglo biti malo visoko kod nekih blogera, ali možete li zaista staviti cijenu na sigurnost i bezbrižnost?

6. Sigurnost vatrozida za zaštitu od zlonamjernog softvera i brutalne sile

Sigurnost anti-malwarea i vatrozid brutale

Sigurnost vatrozida za borbu protiv zlonamjernog softvera i Brute Force ne samo da skenira i otkriva zlonamjerni softver, već vam pomaže i da ih popravite. Otkriva zlonamjerni softver, viruse i druge prijetnje na vašem poslužitelju i označava ih kao potencijalne prijetnje, ostavljajući na vama da se nosite s njima..

Anti Malware GOTMLS

Ali ako registrirate dodatak na GOTMLS.NET, imat ćete pristup za preuzimanje novih definicija, automatsko uklanjanje i zakrpe za poznate ranjivosti. Klizač Revolution u WordPressu posebno je sklon napadima, pa je zaštita ove značajke automatski omogućena u ovom dodatku.

Premium verzija pruža zaštitu od Brute Force i DDoS napada, provjerava integritet osnovnih datoteka i automatski preuzima nove definicije..

7. Sve u jednom WP Sigurnost i vatrozid

Sve u jednom WP Sigurnost i vatrozid

Dodatak WP Security & Firewall All In One je još jedna popularna i jednostavna opcija. Dodatak nudi mnoštvo sigurnosnih značajki kao što su snaga lozinke, zaštita od prijave bez grube sile, ugrađena captcha, opcije prefiksa baze podataka, dozvole datoteka, sigurnosne kopije htaccess / wp-config i zaštita vatrozida. No dodatak također nudi jednostavno postavljanje sigurnosnih skeniranja koja možete koristiti za brzo otkrivanje i uklanjanje zlonamjernog softvera.

Sve u jednom skeneru WP datoteka

Upotrijebite skener za otkrivanje promjena datoteka i skener baze podataka da biste pogledali promjene datoteka ili tablice podataka koje niste stvorili. koristite postavke da biste zakazali automatsko otkrivanje i e-poštu poslali izravno u pretinac pristigle pošte kad god dođe do promjene datoteke. Na ovaj će se način svaki potencijalni pokušaj hakiranja brzo obavijestiti.

8. Sigurnost Wordfencea

ordfence Sigurnosni vatrozid i skeniranje zlonamjernog softvera

Wordfence nije samo skener zlonamjernog softvera, već gotovo potpuna sigurnosna zaštita vaše web stranice. Besplatan je i otvoreni izvor i koristi stalno ažurirane feedove prijetnji za zaštitu kako bi nadzirao i spriječio hakiranje vaše web stranice.

Vatrozid web aplikacije može odabrati više od 44000 poznatih zlonamjernog softvera i spriječiti ga da dospije na vaše web mjesto. Također pretražuje backdoor, krađu URL-ova, trojance, sumnjivi kôd i bilo koju drugu sigurnosnu prijetnju.

WordFence

Skeniranje se provodi obično u satnim intervalima. Stoga ćete vjerojatno znati bilo koji sadržaj zlonamjernog softvera na vašoj web stranici u roku od sata kada dođe do vaše web stranice. Wordfence može provjeriti integritet jezgre, kao i pratiti promet u stvarnom vremenu.

Za zakazano skeniranje, blokiranje zemlje i neke dodatne značajke morat ćete platiti i dobiti Premium API ključ.

9. Quttera skener za zlonamjerni softver

Quttera Web Malner Scanner

Zlonamjerni softver, virusi, trojanci, zaleđe, školjke, ubrizgavanje zlonamjernog koda, automatski generirani zlonamjerni sadržaj i još mnogo toga – Quttera Web Malware Scanner pronaći će ih sve, ako vreba na vašoj web stranici.

Quttera skener za zlonamjerni softver

Ako je vašu web lokaciju Google stavio na crnu listu, to će otkriti i u skeniranju. Stvara detaljno izvješće o zlonamjernom softveru na temelju kojeg možete očistiti svoju web stranicu. Za bilo kakvu pomoć u uklanjanju zlonamjernog softvera, morat ćete se obratiti njihovoj službi za podršku.

10. McAfee SIGURNO

McAfee SIGURNO

Osigurajte sigurnost posjetitelja s McAfee SECURE. McAfee SECURE dodatak dolazi s raznim sigurnosnim značajkama, uključujući skeniranje zlonamjernog softvera. A posebno je izvrstan za web mjesta e-trgovine (100% je kompatibilan s WooCommerceom). Pokazujući posjetiteljima da je vaša web lokacija sigurna za interakciju, vjerojatnije je da će komunicirati s njima i obaviti kupnju na vašoj web lokaciji znajući da mogu kupovati sigurno i pouzdano.

McAfee Secure Trustmark za WordPress

Kako radi? Jednostavno instalirajte dodatak, dodajte svoje FTP vjerodajnice i aktivirajte svoj besplatni McAfee račun. Nakon što vaše web mjesto prođe sigurnosno skeniranje, oznaka pouzdanosti Mcafee SECURE pojavit će se na vašoj web lokaciji. Na ovaj način korisnici na prvi pogled znaju da je vaša web lokacija sigurna i bez virusa, zlonamjernog softvera i bilo koje druge zlonamjerne aktivnosti.

Uz besplatnu verziju McAfee SECURE, zaštitni znak će se na vašoj web stranici prikazati do 500 posjetitelja svakog mjeseca. To pokazuje posjetiteljima da mogu sigurno pregledavati vašu web stranicu i / ili izvršiti kupnju u vašoj trgovini WooCommerce. Također možete nadograditi na McAfee SECURE Pro plan koji uključuje neograničene posjete zajedno s dodatnim značajkama zaštite i zaštite identiteta. Što naučiti više? Provjerite više značajki McAfee SECURE u nastavku!

Imati na umu

Skeniranje zlonamjernog softvera vjerojatno će izbaciti neke lažne pozitivne rezultate, što ćete morati provjeriti. Ako skenirate WordPress na zlonamjerni softver, a rezultat pokazuje da je vaša web lokacija čista, možete li se pouzdati u nju? Možda, ali uzmite ga sa zrnom soli jer skenovi nisu bezgrešni.

Jedan od načina da se minimizira zlonamjerni kôd do vaše web stranice jest preuzimanje tema i dodataka izravno sa autorove stranice ili s pouzdanih tematskih kuća, a ne s sumnjivih web stranica trećih strana.

Ako odlučite skenirati WordPress radi zlonamjernog softvera, to je brz i jednostavan prvi korak zaštite vaše web lokacije. Iako je potrebno više od nekoliko skeniranja i dodataka za zaštitu vaše web stranice od sigurnosnih prijetnji. Sigurnost web stranica je nešto što trebate dobro razmisliti i pažljivo implementirati.

Bez brige, ovaj vodič možete koristiti na savjetima za sigurnost bloga WordPress kako biste zaštitili svoju web stranicu. Počevši od hostinga za WordPress i prijeđite na sigurnosne kopije, dodatke, teme i čišćenje vašeg računala, pa sve do SSL-a, lozinki i dozvola za mape, sve to možete pronaći tamo. Provjerite i poduzmite mjere opreza proaktivno.


Imate li kakvih pitanja o tome kako skenirati WordPress na zlonamjerni softver? Ili neke druge sigurnosne savjete koje želite dodati? Ostavite misli ispod!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me