Najbolji dodaci za lijeni teret za WordPres

Slike, infografika i fantastični efekti izvrsna su pomagala za promociju bilo kakvih sadržaja na web mjestu. Oni su sigurni hvatači pozornosti i mogu prenijeti suštinu sadržaja u jednom kadru. Nije ni čudo što se oslanjamo na slike kako bismo privukli pažnju čitatelja i pojačali korisničko angažiranje na internetu.


Sa bočne strane slike često trebaju vremena za učitavanje na web stranicu. A ako ste na sporoj vezi, može se činiti da se treba zauvijek učitati. Ovo može biti veliko isključivanje za korisnike koji će se vjerojatno udaljiti od stranice.

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

Kako možemo učiniti da se teške stranice učitaju brže?

Zašto je za učitavanje slika potrebno vrijeme? Pa, možemo to objasniti ovako – web stranicu sastoji se od mnogo elemenata – teksta, slika, medija, skripte i još mnogo toga. Da bi se svaki element učitao, vaš preglednik upućuje zahtjev web mjestu (koji se naziva HTTP zahtjev). Mnogi su elementi, posebno slike, teški za bajte i trebaju vremena za učitavanje. Normalno se svi elementi pokušavaju učitati u isto vrijeme i to odgađa učitavanje cijele web stranice.

Logična stvar je učiniti da se sadržaj koji se brzo učitava prvi pojavi u pregledniku i privuče pažnja gledatelja. Istovremeno odgodite učitavanje teških slika s podacima. Ovaj će pristup vjerojatno nagovoriti korisnike da pričekaju jer na ekranu postoji nešto što će privući njihovu pažnju.

Što je lijeno učitavanje?

Slike možemo odgoditi pomoću tehnike laznog umetanja – prvo učitajte samo tekst ili odabrani sadržaj i dopustite da slike ili elementi sporog umetanja zaostaju. Učitavanje slika je razmaknuto, tako da se vrijeme za prvi bajt za web stranicu poboljšava. Dok se korisnik pomiče prema dolje, slike se preuzimaju jedna po jedna. Stoga se smanjuje broj HTTP zahtjeva koji istodobno napadaju poslužitelj.

Slike se postavljaju u rezervi, da bi se kasnije učitale. Kad slike dođu do područja gledanja, preuzimaju se s poslužitelja. Na ekranu se pojavljuju dok se kreću prema području “iznad pregiba”. U slučaju beskonačnog pomicanja, ajax se koristi za više učitavanja kada korisnik udari u dno zaslona.

Kako vam lijeno učitavanje može pomoći

Lagano opterećenje smanjuje vrijeme opterećenja. Brže web mjesto dobro je za korisničko iskustvo i tražilice. Također smanjuje propusnost poslužitelja samo učitavanjem slika kada su im zaista potrebne. Time se štedi propusnost i na kraju poslužitelja i na kraju korisnika. Možete primijeniti lijeno učitavanje na odabrane stranice ili širom mjesta.

Jedan nedostatak s lijenim učitavanjem je taj što tražilice možda neće pronaći sadržaj koji dođe nakon preklopa. Tražilice možda ne prepoznaju beskonačan pomični sadržaj. Da bismo barem djelomično prevladali taj nedostatak, moramo strukturirati URL-ove tako da ih mogu pretraživati ​​tražilice. To može učiniti da rezervirane stranice budu vidljivije na tražilicama dok se slika ne učita.

Postoji nekoliko dodataka koji mogu lagano učitati kako bi radili na vašoj WordPress web stranici. Pogledajmo neke od popularnih dodataka,

BJ Lazi opterećenje

Da biste zamijenili sve ili bilo koje slike slike posta, postavili sličice, slike gravatara i iframme sadržaja s rezerviranim mjestom, upotrijebite BJ Lazi opterećenje. Može zamijeniti i iframes, a to znači da možete lijeno učitavati ugrađene videozapise s YouTubea i Vimea. Radi i za tekstualne widgete. Pomoću jednostavnog filtra mogu se odgoditi slike i okviri u vašoj temi.

bj-lijeni opterećenjem

Da biste dodatak radili na vašoj web stranici, jednostavno ga preuzmite, instalirajte i aktivirajte. Tada možete posjetiti postavke i utvrditi koji bi se elementi trebali odgoditi tijekom učitavanja. Dodajte svoju sliku rezerviranog mjesta, ako želite.

Ovaj dodatak koristi JavaScript. Kao rezultat toga, posjetitelj bez JavaScripta vidjet će originalne elemente bez odgode učitavanja.

Lijeno opterećenje

Često korišten dodatak za dodavanje lijenog učitavanja na web stranice WordPressa, Lijeno opterećenje je jednostavan instalacija i aktiviranje dodatka. Možete to isprobati s povjerenjem, znajući da je razvijen korištenjem mješavine koda iz VIP tima WordPress.com u Automattic, TechCrunch 2011 Redesign tim i Jake Goldman (10up LLC).

lijena-opterećenje

Također, nakon aktivacije ne trebate ništa raditi. Međutim, ako želite izvršiti neke promjene, to možete učiniti uređivanjem php datoteke. Autori su dali nekoliko korisnih isječaka koda na koje možete uputiti izmjenu slike rezerviranog mjesta, lagano učitavanje slika u vašu temu ili lijeno učitavanje svih slika ispuštanjem međuspremnika.

Ajax Učitaj više – Beskonačno pomicanje

Ajax učitajte više prikladan je za odloženo učitavanje na dugim web stranicama koje se pregledavaju pomicanjem prema dolje. Koristite ga za lijeno učitavanje postova, prilagođenih vrsta posta, pojedinačnih postova, stranica i komentara.

ajax-opterećenja više

Nadalje, pomoću alata Builder za kratki kod možete upotrijebiti prilagođene upite WordPress. Dodajte kratki kôd koji se generira na stranice koje ste odabrali putem uređivača sadržaja ili izravno u datoteke predložaka. Pogledajte stranicu s prednjeg kraja i provjerite Ajax Load More učitavajući sadržaj čak i dok se krećete prema dolje.

Štoviše, Ajax Load More dobro funkcionira uz WooCommerce i Jednostavno digitalno prenošenje, tako da je pogodan za duge stranice proizvoda.

Lijeno učitavanje za videozapise

Ako imate web lokaciju s brojnim ugrađenim videozapisima, ovaj je za vas. Lijeno učitavanje za videozapise zamjenjuje vaše ugrađene videozapise slika koja se može kliknuti. Web stranica ne učitava videozapise čim ih posjetitelj pozove na tu stranicu. Videozapisi se učitavaju samo kad se klikne na sliku.

lijena-opterećenje za-video

Dodatak pregledava ugrađene videozapise i zamjenjuje sve vanjske datoteke statičkom slikom i gumbom za reprodukciju. Videozapisi se učitavaju samo kada posjetitelj klikne gumb. To može imati stvarni utjecaj na brzinu učitavanja stranice, pogotovo ako na sebi ima mnogo video zapisa. A za korisnika je to glatko iskustvo.

a3 Lijeno opterećenje

Budući da se web stranice sve češće pregledavaju na ručnim uređajima, potrebno ih je optimizirati i za mobilno iskustvo. a3 Lijeno opterećenje osmišljen je za poboljšanje brzine stranice na mobitelima odgađanjem učitavanja odabranih elemenata stranice. Elementi se mogu odabrati u postavkama administratora.

a3-lijeni opterećenjem

Dodatak nudi podršku za sadržaj u iframeovima koji su postavljeni bilo gdje u sadržaju ili widgetima. WordPress ugrađeni mediji, Facebook Like okviri s profilima, Like gumbi, gumbi preporuke, Google+ profili, Google Maps i drugi slični medijski sadržaj mogu se odabrati za lagano učitavanje.

Nadalje, ne postoji sukob s ubrzanim mobilnim stranicama (AMP) – lijeno se opterećenje ne primjenjuje na / pojačalo Endpoint. Tek kad preglednik ima URL bez / pojačalo to lijeno opterećenje dolazi u igru.

WP YouTube Lyte

Ako vaša web lokacija znatno privlači YouTube, WP YouTube Lyte može vam dobro doći. Umeće “Lite YouTube Embeds” koji izgledaju slično kao ugrađeni YouTube. Ali videozapisi se traže samo kad se kliknu na njih.

wp-youtube-LYTE

Da bi ovaj dodatak funkcionirao na vašoj web lokaciji, potrebna je registracija na YouTubeu kao novom podnositelju zahtjeva. Dodatak koristi YouTube API svakog videozapisa za preuzimanje iz YouTube skladišta. Za upotrebu tog API-ja na vašoj web lokaciji mora biti omogućen API ključ koji vam je pružio YouTube. Potrebno je unijeti ključ poslužitelja koji ste dobili od YouTubea.

Nakon što omogućite YouTube API ključeve, podesite postavke tako da postignete dimenzije i položaj uređaja po želji.

Učitavanje stranice s zaslonom za učitavanje

S Učitavanje stranice s zaslonom za učitavanje, korisnici mogu imati ideju o vremenu čekanja prije učitavanja stranice. Dodatak prikazuje zaslon koji prikazuje napredak učitavanja kao postotak završetka.

utovar-stranica-sa-loading ekranu

Odaberite prikaz napretka samo na početnoj stranici ili na svim stranicama. S besplatnom verzijom koristi se samo traka napretka za prikaz. Za više opcija morat ćete nadograditi na premium verzija. Također, premium verzija primjenjuje lijeno učitavanje slika.

Još nekoliko dodataka,

 • Učitaj više korisna je značajka na dugim stranicama proizvoda. To se obično nalazi na web stranicama WooCommerce. WooCommerce Beskonačno pomicanje i Ajax stranica pretvara zadanu stranicu paginacije u beskonačno pomicanje ili Ajax stranicu. Za korisnika to znači da ne moraju više puta kliknuti “Sljedeća stranica”. Kada korisnik dođe do dna stranice, sljedeći se niz proizvoda automatski preuzima i učitava. Za mobilne uređaje dostupne su različite opcije paginacije.
 •  Učitajte više proizvoda za WooCommerce mogu se dodati za učitavanje više proizvoda sa sljedeće stranice pomoću Ajaxa s beskonačnim pomicanjem ili gumbom Učitaj više. Za efekte animacije i prilagodbu, pro verzija dostupan.
 • Slike Lazyload i Prezentacija – Pomoću ovog dodatka možete odlučiti dodati efekt lightbox-a ili prilagođeni efekt galerije bilo kojoj slici kao i odgoditi učitavanje. Dolazi s 3 efekta, a možete dodati i svoj.
 • Raketno lijeno opterećenje – Izuzetno je lagan (manji od 2kb). Umeće malo Javascripta u zaglavlje vaše web stranice koje djeluje na sličice, sve slike u postu, u tekst widgeta ili avatare. Privlači slike na cijelom web mjestu bez upotrebe JavaScript biblioteke, poput jQuery.
 • Ludi lijen – Obavlja isti posao iako je lagan, jednostavan za instaliranje i korištenje i ne treba podešavanje. Bilo koja slika može se isključiti jednostavnim dodavanjem atributa slici.
 • Lazy Load XT – Brzi je dodatak koji radi za slike, okvire, YouTube videozapise i Vimeo. Potpuno je prilagodljiv.

Mnogi klizači vole Kraljevski klizač WP električna vrtilja također uključuje princip lijenog opterećenja za učitavanje slika. Rezervacija događaja Pro podržava kazan lijen učitavanje.

U zaključku

Lagano učitavanje učinkovit je način za poboljšanje brzine web mjesta, posebno na web stranicama koje sadrže brojne slike i videozapise. Postoje mnoge druge metode, poput optimizacije slike i predmemoriranja, koje također mogu poboljšati brzinu web mjesta. Odaberite dodatak koji je prikladan za vašu web stranicu i optimizirajte performanse kako bi korisnik bio bolji doživljaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map