Najbolji dodaci za geo-ciljanje programa WordPress za sadržaj temeljen na lokaciji

Najbolji dodaci za geo-ciljanje WordPress-a za sadržaj temeljen na lokaciji

Sigurno ste svjesni da Google daje rezultate pretraživanja koji su prikladni vašoj lokaciji. Ali to nije samo Google koji personalizira web sadržaj ovisno o lokaciji posjetitelja. Vidjet ćete druge web stranice poput Amazona, eBaya i mnogih web lokacija eCommerce koje poslužuju stranice koje su relevantnije za vaš dio svijeta. A ako vam se sviđa, nema razloga da i vaša web stranica ne bi trebala posluživati ​​sadržaj na temelju lokacije posjetitelja. U tome vam mogu pomoći WordPress dodaci za geografsko ciljanje.


Geografsko ciljanje identificira lokaciju vašeg posjetitelja, a zatim prikazuje sadržaj koji je relevantan za tu lokaciju. Na primjer, ako imate web lokaciju koja se odnosi na vremenske prilike, widget prikazuje lokalno vrijeme lokacije posjetitelja. Dodaci lokatora trgovina također se oslanjaju na geografsko ciljanje.

Kako vaša web lokacija zna lokaciju posjetitelja? Lokaciju je lako otkriti pomoću IP adrese posjetitelja i baze podataka o geolokaciji.

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

Što je IP adresa i geografsko ciljanje?

IP adresa je broj koji ukazuje na fizičku adresu računala posjetitelja. Geociljanje kada tu adresu koristite za prepoznavanje lokacije posjetitelja, a zatim poslužujete sadržaj koji im je najrelevantniji. Kao rezultat toga, posjetitelji se osjećaju više angažiranima na vašoj web lokaciji.

Shvatite svoj promet

Prije nego što požurite u stvaranje sadržaja određenog za lokaciju, važno je razumjeti obrazac web prometa na vašoj web lokaciji. Jednostavno pogledajte u zapisnike svog poslužitelja. To vam ne samo da pomaže u pronalaženju IP adresa koje pokušavaju pristupiti vašoj nadzornoj ploči, već vam pomaže da blokirate bilo koju nepoželjnu IP adresu od pristupa wp-admin stranicama i možete zaštititi vaše administratorsko područje na mnogo drugih načina.

Drugi alat na koji se možete osloniti da biste shvatili odakle dolazi vaš promet je demografska značajka usluge Google Analytics.

Zašto biste trebali koristiti WordPress dodatke za geografsko ciljanje?

Mnogo je razloga zašto biste trebali razmisliti o tome da ponudite različite sadržaje različitoj publici:

 • Prikaz lokalnog jezika nadahnjuje posjetitelje za interakciju s vašom web stranicom.
 • Moći ćete se odmah povezati s lokalnom publikom pozivajući se na lokalne događaje i koristeći lokalni humor i izjave lokalnih osobnosti.
 • Osim toga, moguće je prilagoditi ponude, događaje i kupone te pokrenuti visoko ciljane lokalne reklamne i marketinške kampanje.
 • Možete poboljšati korisničku uslugu tako da posjetitelje upoznate s područjima dostave, radnim vremenima, aranžmanima za parkiranje itd.
 • Tvrtke s lokalnim podružnicama mogu usmjeriti kupce u obližnju trgovinu ili podružnicu.
 • Možete prikazati podatke o porezu i isporuci za pojedinu zemlju.
 • Moraju se prikazati samo pravne obavijesti za pojedine zemlje.
 • Moći ćete pružiti spot-informacije i sadržaj.
 • Za ciljanje određenih geografskih područja gdje je velika potražnja za vašim uslugama ili proizvodima.
 • Web lokacije e-trgovine mogu ograničiti prikaz proizvoda koji nisu dostupni u određenom području.
 • Ne želite da vaša lokalna tvrtka troši širinu pojasa na prometu iz drugih zemalja.
 • Ograničenje visokog prometa neželjene pošte koji ne rezultira podudaranjem stopa pretvorbe.
 • Povećajte sigurnost web stranice, pogotovo ako je vaša web lokacija ranjiva za prekomorske hakere.

Najbolji WordPress dodaci za geografsko ciljanje

Jeste li primijetili da ažurirane verzije programa WordPress koriste značajku geografskog ciljanja? Nadzorna ploča prikazuje buduće događaje relevantne za vašu lokaciju. Međutim, sam CMS nema ugrađenu funkciju za optimizaciju sadržaja na temelju lokacije.

Na svu sreću dostupni su mnogi besplatni i premium dodaci koji će vam pomoći. Ovi dodaci za geografsko ciljanje WordPress-a mogu poboljšati web mjesto za globalnu publiku. Većina dodataka treba vam za dobivanje besplatnog / plaćenog API-ja za traženje podataka o geolokaciji IP-a od poslužitelja dodatka ili treće strane.

Pogledajmo neke dodatke koji vam mogu pomoći optimizirati promet, kao i druge stvari na temelju IP adresa posjetitelja.

Bilješka: Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) tvrtke moraju dobiti korisničku suglasnost za prikupljanje podataka o lokaciji. Preporučujemo savjetovanje sa stručnjakom GDPR-a ili odvjetnikom kako biste bili sigurni da se vaša web lokacija u potpunosti podudara.

1. GeoTargeting WP

GeoTargeting WP

Informacije i preuzimanje

GeoTargeting Pro je vrhunski dodatak koji pomaže ciljati korisnike na tri načina, a sve na temelju lokacija korisnika:

 • Prikažite drugačiji sadržaj
 • Preusmjeravanje korisnika
 • Blokiraj korisnike

Web lokacije s velikim prometom mogu se osloniti na ovaj dodatak za kontrolu vrsta sadržaja koji se prikazuju različitim posjetiteljima. Ne samo puni postovi na blogovima, već čak i stranice, stavke izbornika, widgeti, skočni prozori i prilagođene vrste posta (uključujući WooCommerce proizvode) čine dio ciljanih vrsta sadržaja. Pored toga, ako vam je potrebna veća fleksibilnost i kontrola, tu su PHP funkcije koje možete postaviti bilo gdje u kodu vaše web lokacije.

Ciljane regije mogu se uključiti ili isključiti. I ne samo to, možete ograničiti bilo koji dio sadržaja dok uređujete post ili stranicu. Najbolja upotreba ove značajke je sakriti specifične proizvode koji nisu dostupni na nekom području. Moguće je i prikazivanje različitih CTA-ova ili oglasa ovisno o lokaciji posjetitelja. Widget padajuće zemlje za pretraživanje omogućava korisnicima da promijene svoju lokaciju.

Dodatak olakšava pogodno ciljanje različitih zemalja, grupiranjem u različite kategorije. Uz to, dodatak se dobro kombinira s Geo preusmjeravanjem (za preusmjeravanje korisnika na različite stranice na temelju njihove lokacije), Geo Blockerom (za blokiranje korisnika s različitih lokacija) i Geo Flagsima (za prikaz zastava država korisnika). Naknade za upotrebu ovise o broju zahtjeva koji su upućeni u bazu podataka geolokacije.

GeoTargeting WP Lite

GeotargetingWP Lite trošit će API kada moraju pronaći korisničko mjesto. Tako, na primjer, ako korisnik treba samo geografski ciljati ili preusmjeriti korisnike na jednoj stranici, samo posjete toj stranici trošit će kredite. I ne samo to, ako je bot ili alat za indeksiranje koji posjećuje stranicu, API se uopće neće zvati. To je glavna razlika od konkurencije.

GeotargetingWP Lite također ima način predmemoriranja za korisnike koji geografski ciljaju cijelu web stranicu, tako da korisnici na prvoj stranici posjećuju samo kredite dok su posljedični prikazi učitani iz predmemorije. A kad govorimo o predmemoriji, predmemorija stranica je najgori neprijatelj dodataka za geografsko ciljanje na tržištu. Ovaj dodatak je u potpunosti kompatibilan s WP Rocketom, a također nudi AJAX način rada. Tako se radi s ostatkom predmemorije predmemorije na tržištu.

Besplatna verzija ovog dodatka GeoTargetingWP Lite osnovna je u odnosu na pro verziju. To vam samo omogućuje da odredite koje zemlje, države ili gradovi mogu vidjeti sadržaj. Radeći s popularnim uslugama vatrozida poput Sucuri i CloudFlare, on može otkriti stvarne IP adrese korisnika. A ako ste kompatibilni s dodatkom za WordPress Popups, moći ćete i zemljopisno ciljati.

2. Geolokacija

Geolokacijski besplatni WordPress dodatak

Geolokacijski dodatak omogućuje WordPress korisnicima da jednostavno dodaju geo-podatke u svoje postove. Uz dodavanje vrijednosti svom postu, ovo je izuzetno korisno kada želite pružiti određenu lokacijsku spoznaju čitateljima.

Jednom kada dodate geografske podatke u bilo koji post na stranici Uredi post, korisnici će vidjeti vezu na objavljeni post. Kad lebdite mišem, otvara interaktivnu kartu.

Rad s dodatkom postaje lakši ako koristite WordPress za iPhone, WordPress za Android ili WordPress za BlackBerry. To je zato što te aplikacije imaju ugrađene značajke za geografsko označavanje koje trenutno automatski označavaju vaše postove.

3. CF Geo dodatak

CF Geo dodatak za WordPress

Ako tražite jedan dodatak za pomoć u marketingu za svoju web lokaciju, CF Geo dodatak bi mogao biti savršeno prikladan. Ovaj dodatak koristi geografske podatke o vašim posjetiteljima kako bi vam pomogao u kreiranju ciljanih marketinških kampanja, prikazivanju lokalnih valuta u vašoj trgovini e-trgovine, preusmjeravanju korisnika na ispravnu lokaliziranu / prevedenu stranicu na vašoj web lokaciji i čak filtriranju pravnih obavijesti koje možda nisu potrebne za određene lokacije.

Ostale značajne značajke dodatka uključuju Cloudflare CDN podršku, koristan kratki kod Geo Bannera za dinamičke obavijesti, GEO Defender za blokiranje pristupa web mjestu za određene lokacije, preusmjeravanje zemlje SEO, uključivanje ili isključivanje sadržaja prema lokaciji i SSL podršku.

4. IP Geo Block

IP Geo Block Besplatno WordPress dodatak

Dodatak IP Geo Block blokira određene posjetitelje, IP adrese, pa čak i čitave države ili regije prilikom pristupa vašoj web lokaciji. Ova značajka može biti korisna kada trebate spriječiti probijanje ljudi ili botova na vašoj web stranici.

Dodatak pruža zaštitu od zlonamjerne prijave, neželjene pošte, praćenja i pingback-a od neželjenih zemalja ili regija. Pristup podupiraču vaše web stranice potvrđuje se putem kôda države na temelju IP adrese. Možete dodati bijele ili crne liste određenih okruga, kao i niz IP adresa. No na tome se ne zaustavlja, otkriva zlonamjerne napade iz čak dozvoljenih zemalja na temelju obrazaca napada.

Dodatak se može konfigurirati za učitavanje u prioritet drugim dodacima. Kao rezultat, smanjuje se opterećenje na vašem poslužitelju zaštitom od brutalnih napada. Također skriva http preporuku kad kliknete na vanjsku vezu sa svoje web lokacije.

5. iQ Block Country

iQ Block Country besplatni dodatak WordPress

iQ Block Country u funkciji je prilično sličan prethodnom dodatku, omogućavajući dopuštanje ili ograničavanje posjetitelja iz određenih zemalja na pregled dijelova vašeg sadržaja. To je učinkovito za blokiranje skitnih hakera iz cijelih zemalja i neželjene komentare. A ako nekim posjetiteljima želite omogućiti pristup iz blokiranih zemalja, to je i moguće. Trebat ćete im dodati samo njihove IP adrese.

Dodatak pruža gotovo željeznu sigurnost na vašoj administrativnoj stranici dopuštajući unos samo na određene IP adrese ili na adrese smještene u vašoj zemlji. Posjetitelji kojima je uskraćen ulazak mogu se preusmjeriti na drugu stranicu ili web mjesto. Ili im možete pokazati poruku koju možete oblikovati pomoću CSS-a.

Da biste koristili dodatak, trebat ćete preuzeti geoIP bazu podataka od treće strane ili dobiti API od njih za pristup geo-podacima. Dodatak djeluje u redu s mnogim (ali ne svim) dodacima za predmemoriranje.

6. WP GeoIP preusmjeravanje zemlje

WP GeoIP preusmjeravanje WordPress dodatka za zemlju

Informacije i preuzimanje

WP GeoIP je WordPress dodatak za preusmjeravanje specifičan za zemlju. Jesi li vam ikada trebao pouzdan alat za web mjesto sa sjedištem u WordPressu, kako bi vam pomogao da preusmjerite posjetitelje po zemljama? Ne tražite dalje! WP GeoIP preusmjeravanje zemlje omogućuje vam automatsko otkrivanje zemalja korisnika na temelju IP adrese i poduzimanje radnji na temelju vašeg unosa.

Pomoću GeoIP-a moguće je upravljati prometom na vašoj web stranici preusmjeravanjem posjetitelja iz različitih zemalja na određene postove ili stranice. Možete ga koristiti za gomilu prednosti poput:

 • Zemljište korisnika na stranicu / web lokaciju u određenoj zemlji
 • Usmjerite posjetitelje na ispravne stranice unutar višejezične prevedene web stranice
 • Otjerajte zemlje koje nisu povezane s poslovanjem
 • Pokažite stranicu s ponudom koja je dostupna samo za određene lokacije
 • Preusmjerite kupce na odgovarajuće stranice trgovine putem poreza
 • Jedino ograničenje je vaša vlastita mašta!

Imate nekoliko složenih značajki, poput iznimki IP adrese, Sve zemlje osim jednog pravila, Nema parametara za preusmjeravanje u URL-u, Značajka kolačića nakon preusmjeravanja itd. I dolje možete vidjeti dodatne značajke dodatka!

Više WordPress dodataka za geografsko ciljanje vrijedi provjeriti:

 • Geo moja WordPress: pomaže vam u pojednostavljivanju stvaranja bilo kojeg web mjesta na temelju lokacije kao što su nekretnine, događaji i direktorij. To vam pomaže da stvorite obrasce za pretraživanje iz blizine kako biste pronašli bilo koju od komponenti vaše web lokacije.
 • Geo IPDetection: koristan je za pružanje geografskih podataka utemeljenih na IP-u. To se može koristiti u temama ili drugim dodacima, kao kratki kod ili putem CSS klase tijela. Ove informacije mogu vam pomoći pri odabiru valuta, vremenskih zona, najbliže trgovine itd.
 • Geografski cilj WP motora: Ako vaša web lokacija funkcionira u okruženju WP Engine, ovaj dodatak može vam pomoći pri prikazivanju sadržaja povezanih s posjetiteljima putem integracije s različitim varijablama na vašoj web lokaciji WP Engine..
 • WooCommerce Proizvodi na bazi geolokacije: proširenje za popularni dodatak WooCommerce koji posjetiteljima prikazuje / skriva proizvode na temelju njihove lokacije. Moguće je filtriranje proizvoda po zemlji, regiji ili gradu.
 • CloudGuard: omogućuje vam odabir zemalja koje mogu imati pristup vašim stranicama za prijavu. To znači da je pristup svim ostalim zemljama blokiran. Iako je dodatak besplatan, trebat će vam račun u Cloudflareu s omogućenom značajkom geolokacije.
 • WP Pro Geo Targeting: premium dodatak jednostavan za korištenje koji se može primijeniti na sve postove i vrste sadržaja radi reguliranja pristupa posjetiteljima ovisno o njihovoj zemlji. Možete koristiti kratke kodove za kontrolu pristupa određenim dijelovima vašeg sadržaja. Dobro se kombinira s WP PRO reklamnim sustavom.
 • Preusmjeravanje zemlje i mobilnih uređaja na WordPress: u osnovi je dodatak za preusmjeravanje posjetitelja na temelju različitih kriterija, uključujući zemlju, grad, kontinent, državu ili regiju. Osim što blokirate korisnike, možete dodati dodavanje skočnih prozora za preusmjeravanja. Ne samo da je kompatibilan s popularnim dodacima za predmemoriranje, već je kompatibilan sa WMPL, Caldera Forms i multisites.
 • AdRotate: vrijedi isprobati ako želite optimizirati svoje reklamne napore. Pomaže prikazivanje različitih oglasa u različitim zemljama, državama ili gradovima. Značajka geografskog ciljanja dostupna je samo s premijskom verzijom dodatka.
 • Napredni oglasi: još je jedan dodatak koji pomaže kod visoko ciljanog oglašavanja na temelju značajke dodatnog za geolokaciju. Omogućuje vam veliku prilagodbu pravila oglašavanja.

Završne misli

WordPress dodaci za geografsko ciljanje pružaju relativno jednostavan način personalizacije sadržaja za korisnike na temelju njihove lokacije. Pomaže u održavanju boljeg posjećivanja posjetitelja na vašoj web lokaciji sadržajem koji je njima najrelevantniji. Štoviše, ovu značajku možete koristiti za poboljšanje sigurnosti i poboljšanje učinkovitosti web stranice WordPress. S vremenom to čak može pomoći u stvaranju vjerne publike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map