Najbolji dodaci i usluge za Podcast za WordPress

Najbolji dodaci i rješenja za Podcast za WordPress

Slušate ga svakodnevno na putu na posao. Na putu u teretanu. Možda biste je čak slušali dok šetate psa. Naravno, ponekad (ili dobro, većinu vremena) to je Taylor Swift Dobrodošli u New York ili Oaze Wonderwall, ali povremeno imamo tendenciju da slušamo male komade audio sadržaja koji se isporučuju putem interneta. Ovo je moj prijatelj, kako mi zovemo podcast. Ali jeste li znali da postoje korisni dodaci za podcast pomoću kojih možete ugostiti zvuk na vlastitoj web stranici?


Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

Što biste trebali znati o Podcastingu

Prije smo pokrivali neke od naših najdražih WordPress podcasta, no danas mi dopustite da podijelim neke zanimljive statistike industrije podcastinga.

1. Postoji gladna publika.

Prema studiji Edison Research, 21% mladih u SAD-u je poslušalo podcast u posljednjih mjesec dana.

Izvor: Edison Research – “Stanje novinskih medija 2016”

Kako bismo osigurali neki kontekst za ono što predstavlja 21% cijele zemlje, 13% SAD-a sluša Spotify mjesečno, a 21% zemlje koristi Twitter. U suštini:

Isti broj Amerikanaca sluša podcaste i koristi Twitter.

2. Dokazan je rast.

A broj se iz godine u godinu sve više povećava. Na primjer, broj građana SAD-a starijih od 12 godina koji slušaju podkase povećao se za 133% u posljednjem desetljeću, tj. Između 2008. i 2016. I tek između 2015. i 2016. industrija podcastinga porasla je za 23%.

Broj slušatelja podcasta u SAD-u porastao je za 133% u posljednjem desetljeću.

PS: U slučaju da se pitate odakle imamo brojeve, napravili smo nekoliko jednostavnih matematičkih podataka na temelju podataka koji su podijeljeni u tabeli Edison Research!

3. Potrošnja je laka.

Sjećate se kako smo nekad razgovarali na stolnom računalu? Ne? Djeca su 90-ih!

Internet ima novi dom i to vam je u džepu. Kao što je mobilno pretraživanje nadmašilo radnu površinu u Googleu, industrija podcastinga vidjela je sličan trend. U 2014. godini većina podcastinga potrošena je na stolnom računalu. Danas se 64% podcastova čuje na pametnom telefonu ili tabletu. (Otuda, čudan uvod u ovaj članak!)

Što Podcasting čini strašnim

Sada kada smo svjesni nekih od ovih statistika, dopustite da vam kažem zašto je podcasting cool novo dijete u bloku.

Odlična je medijska kuća. Zašto? Jer štedi vrijeme!

Rekao bih da je prednost podcastinga broj jedan da štedi puno našeg vremena. Suočimo se s tim – mi smo zaposleni ljudi. Podcasti su potrošačima brzih informacija koji žele reći da su u tijeku s trendovima i prate njihove omiljene ljude u pokretu.

Ne morate čitati!

Nemojte me krivo shvatiti, ali za neke od nas (* diže ruku *) čitanje je potrebno. Ako ste mi rekli da postoji način da mogu konzumirati istu količinu podataka ne kad bih pročitao, bio bih oduševljen. A upravo to čini podcasting! Pakao, čak sam pročitao i audio prijepise sažetaka knjiga!

Potrošnja medija bez napora.

Možete slušati podcast na putu do posla ili na put u teretanu. Postoje brojne nevjerojatne aplikacije za podcasting za Android i iOS koje automatski preuzimaju vaše pretplaćene podcastove putem WiFi. Neki vam pružaju i izvrsno otkrivanje podcasta i preporuke na temelju vaših interesa.

Odličan je medij doprijeti do ljudi.

Za tvorce sadržaja koji su vokalni i žele doprijeti do svoje publike izvan teksta prikazanog na zaslonu, podcasting je izvrstan kanal. Podcasting ne znači zvuk. Možete raditi i videozapise, ali većina nas radije štedi prostor i mobilne podatke svog telefona.

Svi to rade.

I na kraju, svima (i stvarno mislim svatko) od najprodavanijih autora, do šestoznamenkastih blogera o prihodima, glavnih govornika, utjecajnih trgovca i digitalnih izdavača – poboljšao je svoju podcasting igru.

Uložili su ozbiljno vrijeme, trud i novac u stvaranje, objavljivanje i marketing podcasta svojim publikom. Ono što slijedi je mnoštvo lojalnih pretplatnika, koji se s vremenom pretvaraju u trgovce usmenim usta i vrhunske evanđeliste za svoje proizvode.

Stoga, ako je 2018. godina u kojoj ste se odlučili za podcasting, kudos. Bit će to teško, ali korisno putovanje. Budući da WordPress koristi blizu 30% web stranica na Internetu, najvažnije je da je vaše postavljanje podcastinga umetnuto u vaše WordPress web mjesto. Ne samo da će promovirati vaš sadržaj među vašu publiku, već će i poboljšati rangiranje vaše tražilice.

Imajući to u vidu, slijede glavni servisi podcastinga i dodaci za WordPress. Uz pomoć jednog od ovih podcast dodataka ili usluga (i puno napornog rada), moći ćete postaviti svoj vlastiti podcast kanal izravno s vaše WordPress stranice.

Kako započeti s Podcastingom na WordPressu

Kako vidim, postoje dva osnovna načina na koje možete započeti – besplatni alati i vrhunska rješenja. Za one koji tek počinju s podcastingom (za vas imamo kasnije nekoliko sjajnih sadržaja “za početak”), preporučam vam korištenje besplatnih alata. Nakon što zaključite, možete prijeći na plaćeno rješenje.

Za one koji su upoznati s podcastingom posao i žele započeti samostalno putovanje, plaćena rješenja bio bi dobar početak. Prije nego što prijeđemo na popis dodataka i usluga, uskladimo se s ciljevima.

Cilj br. 1 – Hosting Podcast sadržaja

Prvi cilj je domaćin podcast datoteke (uglavnom audio). To zahtijeva pohranu i troši propusnost, između ostalih resursa poslužitelja. Svoje podcast datoteke možete ugostiti na istom poslužitelju na kojem se nalazi WordPress. Ovdje se audio datoteke mogu prenijeti putem zadanog WordPress medija za prijenos. Mnogo besplatnih dodataka (kao što ćete vidjeti dolje) podržavaju ovu opciju. Svoje datoteke podcasta možete smjestiti i u internetsko rješenje za pohranu, poput Amazon S3.

Imajte na umu da ne možete koristiti besplatna rješenja za pohranu, poput Dropbox-a ili Google Pokreta, jer obično trebaju puno provjere identiteta prije preuzimanja datoteke. S druge strane, Amazon S3 pruža vam izravan pristup datotekama nakon što konfigurirate kantu za pohranu.

Cilj # 2 – Podcast Player

Trebamo podcast igrač koji bi prikazao naše podcast datoteke u elegantnom sučelju i pratio broj reprodukcija ili preuzimanja datoteka.

Rješenja su jednostavna:

 • Premium podcast rješenja za hosting za WordPress pobrinite se za hosting i prikazivanje podcasta na vašoj WordPress web lokaciji. Plaćate mjesečno (ili godišnju) naknadu za uslugu i na vašem kraju se ne troše resursi servera.
 • Besplatni dodaci Podcastinga za WordPress jednostavno prikažite (pa čak i pratite) svoje podcast zvučne zapise u elegantnom uređaju za reprodukciju na vašoj WordPress web lokaciji. Gostovanje podcast audio datoteka je vaša odgovornost.
 • Premium Podcasting dodaci za WordPress su u osnovi bogate inačice besplatnih dodataka koji prikazuju vaše podcast audio-datoteke iz različitih izvora. Ponovno je hosting audio datoteka odgovoran.

Ispod je kombinacija podcast dodataka i drugih opcija koje morate ugostiti u vlastitoj emisiji. Obuhvatili smo niz cjenovnih bodova s ​​različitim značajkama kako bismo uključili ono što mislimo da su najbolje mogućnosti za hosting vlastitog podcasta s WordPressom.

1. Zadani WordPress audio format i kratki kôd popisa za reprodukciju

Zadani WordPress audio format i kratki kôd popisa

WordPress po zadanom podržava audio datoteke i popise za reprodukciju. Nisu dodatni dodaci ili usluge tehnički potrebni da biste ugostili vlastiti podcast. Sve što trebate učiniti je prenijeti vaše audio datoteke (mp3, ogg, wma, m4a, wav) u svoju medijsku biblioteku.

Da biste dodali svoje podcaste na vaše web mjesto, koristite gumb “Dodaj medij” prilikom stvaranja posta ili audio kratki kod da biste u post unijeli pojedinačne podcastove:

Ili koristite kratki kod popisa za reprodukciju da biste dodali popis svih vaših audio datoteka podcast:

[Pjesama]

Samo znajte da će oni imati zadani stil (sa zadanim ili mračnim igračima), što je prilično osnovno, osim ako vaša WordPress tema uključuje prilagođene opcije (poput nišne glazbe WordPress teme).

cijena: Besplatno – ovo je zadana WordPress funkcija i trebala bi raditi s bilo kojom temom.

2. Buzzsprout Podcasting

Buzzsprout Podcasting

Buzzsprout vam daje jednostavnu podcasting platformu na koju možete učitati, organizirati i promovirati svoje podcaste preko podcast platformi (poput iTunesa), društvenih medija ili vaše WordPress stranice. Daje vam detaljnu statistiku epizoda podcast-a, kao što su broj reprodukcija, prosječno trajanje reprodukcije i demografske informacije vaših slušatelja..

Buzzsprout Podcasting WordPress dodatak reproducira vaš podcast sadržaj u HTML5 audio uređaju. Dodatak dohvaća najnovije epizode i prikazuje ih na popisu za reprodukciju. Jednostavno upotrijebite kratki kôd za prikaz svog podcast sadržaja u bilo kojem postu ili na stranici.

cijena: Besplatni plan omogućuje vam učitavanje 2 sata sadržaja mjesečno, a datoteke se čuvaju 90 dana. Planovi počinju od 12 USD mjesečno, što vam omogućuje prijenos do 3 sata sadržaja svakog mjeseca, uz 250 GB prijenosa.

3. PowerPress Podcasting od strane Blubrryja

PowerPress Podcasting dodatak tvrtke Blubrry

Blubrry nudi dvije usluge – jedna je besplatni dodatak, a druga je usluga hostinga. Dodatak Blubrry PowerPress WordPress ima jedinstvene značajke poput prikazivanja gumba za pretplatu, integriranog HTML5 playera i prilagođene taksonomije namijenjene podcastingu. Tu je i kratki kôd za prikaz svih epizoda podcasta na stranici ili postu.

Osim hostiranja podcast datoteka, Blubrry nudi dodatne značajke kao što je podcast SEO, što vam u osnovi omogućuje dodavanje više opisa za svaku epizodu (ili zapis) kako biste poboljšali otkrivanje vašeg kanala u iTunes i Google Play Music. Pored toga, možete uvesti podcast sadržaj iz SoundCloud, Libsyn, Podbean, Squarespace ili nekog drugog podcast RSS feeda.

cijena: Planovi počinju od 12 USD mjesečno za 100 MB prostora za pohranu mjesečno. Zanimljivo je da ako se pretplatite na uslugu na 3 mjeseca, dobit ćete ukupno 300 MB. Svi planovi dolaze s neograničenom propusnošću. A ako želite malo pomoći u početku, možete pogledati naš brzi vodič za PowerPress.

4. Ozbiljno jednostavan podcasting

Ozbiljno jednostavan podcasting

Ozbiljno Jednostavno Podcasting je sve-u-jednom rješenje za vaše potrebe za WordPress podcastingom. Sve što trebate brinuti je hostiranje datoteka, koje za početak mogu biti pohranjene na vašem WordPress poslužitelju kao medijske datoteke.

Datoteke podcast igraju se sa zadanim WordPress playerom. Dodatak ima gomilu korisnih značajki kao što su:

 • Podcast vrsta posta i Niz taksonomija za upravljanje vašim podcast datotekama
 • Sposobnost da ugostite više podcasta s istog web mjesta, koristeći različite kategorije. (Svaki podcast ima svoju jedinstvenu RSS vezu)
 • Izuzetno prilagodljive opcije koje olakšavaju podnošenje direktorija poput iTunes, Google Play i Stitcher.
 • Tone cool dodataka kao takvih integracija Podtraca za poboljšanje funkcionalnosti.

Ozbiljno Jednostavan Podcasting također podržava i audio i video podcasting, a uključuje a besplatni dodatak za statistiku za prikaz bitnog sadržaja iz vašeg podcasta.

cijena: Ozbiljno jednostavan podcasting dostupan je besplatno, iako možete nadograditi neograničenu pohranu, uvoz jednim klikom, statistike i još mnogo toga.

5. WavePlayer audio uređaj

WavePlayer Audio Player

Info & DownloadView Demo

Uzmite svoj vlastiti podcast s WordPressom i intuitivnim dodatkom WavePlayer. Prema zadanim postavkama, možete jednostavno prenijeti audio datoteke u WordPress, što ne olakšava stvaranje popisa za reprodukciju i prikazivanje na atraktivan način. Umjesto toga, pomoću WavePlayera možete stvoriti stilizirani popis za reprodukciju koji je responzivan, moderan i integriran s programom Media Manager, pa čak i WooCommerce.

Pomoću ovog dodatka možete:

 • Napravite prilagodljiv i responzivan popis za reprodukciju
 • Prikazivanje valnih oblika audio datoteka tijekom reprodukcije
 • Odaberite četiri mogućnosti određivanja veličine kako biste odgovarali vašoj stranici
 • Jednostavno dodajte zapise / podkastove pomoću programa WordPress Media Manager
 • Prodaja premium pjesama sa WooCommerce

cijena: WavePlayer se naplaćuje na 26 dolara za licencu za jedno mjesto, što uključuje 6 mjeseci podrške i ažuriranja.

6. Podlove Podcast Izdavač

Izdavač Podlove Podcast

Podlove Podcast Publisher je još jedan sjajan besplatni podcast dodatak za WordPress s podrškom za naprednu analitiku.

Možete stvoriti nove unose u podcast u kategoriji “Epizode”. Podlove ima dodatnu milju u dodavanju prilagodljivog mehanizma predložaka, koji se koristi za prilagodbu igrača u skladu s vašom temom. Dodatak također uključuje web player i možete s lakoćom upravljati i prezentirati sve sudionike podcasta.

Što se tiče analitike, možete pratiti:

 • Pratite broj preuzimanja
 • Klijenti Podcast-a slušali su vaš sadržaj
 • Popularni dani u tjednu
 • Preuzmite izvor

Drugi USP dodatka je tipka za pretplatu s jednim klikom koja, kad se klikne, izravno pokreće zadani podcast player klijenta. Evo dobre vijesti – na početku ovog posta vidjeli smo da se 64% podcast sadržaja konzumira s mobilnog uređaja. Zbog toga, s dobro osmišljenom web stranicom i jasnim CTA-om “Pretplatite se”, možete stalno povećavati bazu slušatelja podcasta.

cijena: Podlove je potpuno besplatan dodatak.

7. Smart Podcast Player

Smart Podcast Player

Izradio internetski poduzetnik i veteran podcastinga Pat Flynn, Smart Podcast Player elegantno je dizajniran web podcast igrač koji je dizajniran tako da pruža najbolje iskustvo slušanja podcasta svojim slušateljima.

Web-om mogu se umetnuti u post / stranicu uz pomoć kratkog koda. Igrač je vrlo prilagodljiv, uključujući svijetle ili tamne teme i prilagođene boje. Slušatelji mogu kontrolirati brzinu reprodukcije, pomicanje pomoću vremenskih oznaka, sortiranje popisa za reprodukciju i preuzimanje pojedinačnih datoteka s web playera.

cijena: Licenca za pojedinačnu web lokaciju Smart Podcast Player-a košta 8 USD / mjesečno naplaćujući se godišnje ili 12 USD mjesečno uz naplatu mjesečno i dolazi s automatskim ažuriranjima.

8. SimplePodcastPress

SimplePodcastPress

SimplePodcastPress je premium podcast player za WordPress koji sadrži mnoštvo korisnih značajki kao što su vremenske oznake koje je moguće kliknuti i popise za podcast podcast.

Osim prilagodljivog playera, dodatak uključuje gumbe za pretplatu, okvire za prijavu putem e-pošte, prijepise za podcast, automatske izdavače, automatske uređaje za skraćivanje URL-ova i isječke koji mogu kliknuti Tweet. Sve ove opcije možete dodati na stranici svog podcasta kako biste povećali bazu pretplatnika i broj preuzimanja.

cijena: Licenca za jedno mjesto košta 67 dolara i dolazi s jednom godinom podrške i ažuriranja.

9. Hosting Libsyn Podcast-a

Libsyn Podcast Hosting

Libsyn je poznato podcast hosting rješenje dizajnirano za ozbiljan digitalni izdavači. Ima sve počevši od jednostavnih alata kao što su HTML5 player, RSS feedova, pa sve do cjelovitog rješenja “prilagođene aplikacije za svoj podcast”..

cijena: Osnovni planovi počinju od 5 USD uz 50MB mjesečne pohrane. Preporučujemo Libsyn ljudima koji traže rješenje posvećenog podcasta za hosting.

10. WordPress.com (Premium planovi)

WordPress.com (Premium planovi)

Iznenađen? Tako je bilo i kad sam saznao da ima WordPress.com ugrađena podrška za podcasting. Prvo stvorite kategoriju koja se zove “Podcasti” ili slično, prenesite audio datoteke u novi post, dodijelite ga kategoriji Podcast i dobro idete. Podcast će biti dostupan kao RSS feed te Podcasts kategorija.

Nadalje, možete podcast podnijeti na iTunes s istim URL-om feeda kategorije. U našem primjeru kategorija bi bila Podcasts. Prije nego što to učinite, morate konfigurirati informacije o kanalu u postavkama medija, postaviti umjetničko djelo da poboljšaju šanse da budu otkriveni u iTunes trgovini.

cijena: Značajka Podcastinga dostupna je u osobnim ili višim WordPress.com plaćenim planovima. Počinje od 4 USD / mjesečno (naplaćuje se godišnje) i dolazi s 6 GB prostora za pohranu s neograničenom propusnošću.

Bilješka: Za razliku od vlastite instalacije WordPressa, ne možete instalirati WordPress dodatke kada je vaša web lokacija domaćin na WordPress.com. Ako započinjete s WordPressom, preporučujemo korištenje vlastitog programa za WordPress.

Završavanje najboljih Podcast dodataka i rješenja

Znate li što je stvar broj jedan koja bi odredila uspjeh vašeg podcasta? To ne stvara sadržaj bez straha, to nije lijepo dizajnirana web lokacija niti intervjuira utjecajne osobe u vašoj domeni. Najvažniji faktor je predanost.

Ako želite brzi novac od podcastinga, razmislite ponovo. Podcasting znači povezivanje i privlačenje publike na svoj način glas, a ne riječima. Ako vam je doista stalo do izražaja vašeg glasa, podcasting može biti vrlo relevantan kanal za vas. Jeste li spremni za početak? Pogledajte ovo Članak Lifehacker za brzi vodič o početku rada s podcastingom.

Jeste li podcaster? Želite li započeti? Što želite postići od podcastinga? Jesmo li propustili jedan od vaših omiljenih dodataka ili usluga za podcast? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me