Mojih 7 najdražih dodataka za WordPress (za koje možda niste čuli)

Toms-omiljene-dodataka

Malo je stvari koje volim više od otkrivanja novog novog WordPress dodatka. Testirao sam doslovno stotine u svojstvu blogera i pisca WordPressa, ali ne prestaje kad otkrijete nešto svježe.


Imajući to na umu, mislio sam da ću napraviti pregled svojih omiljenih dodataka WordPress za koje možda niste čuli. Ako ste korisnik WordPress-a više od nekoliko tjedana, znat ćete sve o uobičajenim osumnjičenima, dodacima s milijunima preuzimanja i mnoštvom najboljih ocjena. Ali, u grubo se namotavanju nalazi zlatna rudnica dijamanata, za koju možda nikad niste čuli.

Treba samo pogledati periodičnu tablicu dodataka WordPress da vidite koliko ima izuzetno popularnih dodataka, ali sada je vrijeme da provjerite najbolje od ostatka!

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

1. Što Datoteka

Ako želite malo podešavati PHP datoteke svoje teme, svidjet će vam se ovaj dodatak. Dodaje malu opciju na alatnu traku WordPressa na vašem blogu koja vam govori koja se PHP datoteka odnosi na stranicu na kojoj se nalazite. Ako sam, na primjer, na stranici posta, Što će datoteka prikazati single.php:

Što je slika datoteke.

A ako sam na svojoj početnoj stranici prikazat će index.php:

Što je slika datoteke.

Ovo je izuzetno korisno ako želite urediti određenu stranicu, ali ne znate na koju se PHP datoteku odnosi. Koristim ga cijelo vrijeme – to je jedan od onih jednostavnih alata bez kojih bih mrzio živjeti!

Što Datoteka

2. Lijeno opterećenje

Malo sam opsjednuta brzinom učitavanja stranica, što je vjerojatno razlog zašto mi se toliko sviđa Lazy Load. Njegova je funkcionalnost jednostavna, ali vrlo učinkovita – osigurava da se slike na vašem blogu učitavaju samo kada su vidljive unutar zaslona preglednika. Ako se slika nalazi pri dnu stranice, učitava se samo ako se posjetitelj pomakne da bi je vidio..

Prednosti ovoga su očite – slike (tj. Datoteke koje su obično najintenzivnije na vašoj web lokaciji) učitavaju se samo kad su potrebne. To znači da se ostatak vaše web stranice može učitati bez da vas prekidaju najveće datoteke.

Također pomaže da su ovaj dodatak razvili nitko drugi nego u Automattic – to je dovoljno da vas ispuni pouzdanjem u njegovu funkcionalnost i učinkovitost.

Lijeno opterećenje

3. Blokovi globalnih sadržaja

Ovaj dodatak odličan je alat za sve koji imaju identičan sadržaj koji se opetovano koristi na više stranica, kao što su isječci koda, obrasci za prijavu, odricanje odgovornosti, tekst na ploči i tako dalje.

Globalni blokovi sadržaja omogućuju vam izradu isječaka teksta i / ili koda koji se umeću u stranice i / ili postove u obliku kratkih kodova. To ne samo da znači da možete umetnuti isti tekst na više stranica bez kopiranja i lijepljenja, ali dodatak također čuva svako oblikovanje i sprječava da WordPress ukloni oznake itd..

4. Widget fleksibilnih postova

Može se reći da zadani WordPress widgeti pomalo nedostaju u pogledu funkcionalnosti – widget Recent Posts widget je dobar primjer. Widget fleksibilnih postova nastoji riješiti taj problem pružajući mnogo snažniji widget za prikaz izbora vaših postova. Opcije su prilično sveobuhvatne:

Snimka zaslona widget fleksibilnih postova.

Ovo je sjajno za prikazivanje postova po kategorijama ili oznakama – na primjer, možete označiti određene postove za koje želite da budu istaknuti i odabrati da prikazuju samo one. Samo sam ogrebao površinu rekavši to – potencijalne mogućnosti prikaza gotovo su beskrajne. Na primjer, widget možete prilagoditi u obliku umanjenog prikaza i čak stvoriti vlastite predloške:

Snimka zaslona widget fleksibilnih postova.

Widget fleksibilnih postova

5. Jednostavno ugraditi Tweet

Ovdje moram odustati od odgovornosti – razvio sam ovaj dodatak koji mi vjerojatno daje određene predrasude rekavši da je izvrstan alat za poticanje broja ponavljanja tweeta vašeg posta.!

Easy Tweet Embed u osnovi oponaša funkcionalnost koju nudi usluga Click to Tweet – razlike su u tome što stvara umetanje “tweet linkova” a mnogo brže i lakše. Evo kratkog videa koji prikazuje upravo to:

Ugradi Easy Tweet

6. Napredni uređivač koda

Kako ne mogu uključiti dodatak koji sadrži pumpa tehno glazbe u videozapisu koji pokazuje njegovu funkcionalnost? Napredni uređivač koda je uređivač koda koji WordPress Treba li imati.

Ako vam se tijekom WordPressa redovito dotiče PHP datoteke, instaliranje ovog dodatka pomalo je nepromišljeno.

7. Bolja interna pretraga veza

Ne mogu dobiti dovoljno ovog dodatka – preporučit ću ga svima koji mi daju pola mogućnosti. Njegova je funkcionalnost zapravo izravna, ali to ne znači da ne može donijeti veliku razliku u tome kako lako možete povezati postove i stranice na vašoj web lokaciji..

Bolja interna pretraga veza čini upravo ono što očekujete – to poboljšava internu vezu. Ako niste sigurni što mislim pod “interna pretraga veze”, govorim u okviru koji će se pojaviti kada pokušate stvoriti vezu unutar posta ili stranice:

Snimka zaslona pretraživanja interne veze.

Pretraga će prema zadanim postavkama tražiti spominjanje vaše odabrane ključne riječi bilo gdje unutar svih postova i stranica na vašoj web stranici bez naglašavanja važnosti ili bilo kojeg drugog faktora rangiranja. Nakon toga vraća sve postove i stranice u kojima se ključna riječ spominje obrnutim kronološkim redoslijedom. Najblaže rečeno, ova metoda pretraživanja sadržaja je sranje.

Bolja unutarnja veza traži da se riješi taj problem ograničavanjem pretraživanja ključne riječi na samo naslov. Budući da (a) vjerojatno ćete zapamtiti barem jednu riječ iz naslova posta na koji se želite povezati i (b) mogućnosti će vjerojatno biti znatno ograničenije, mnogo bolje ćete pronaći postove pomoću boljeg internog pretraživanja veza instaliran.

Nadalje, omogućava uključivanje stranica s kategorijama i oznaka, kao i zakazanih postova, što je fantastično ako planirate dosta unaprijed i želite povezati postove koji još nisu objavljeni..

Bolje unutarnje pretraživanje veze

Koji su vaši omiljeni nepoznati dodaci?

Prilično sam siguran da neće biti niti jedne osobe koja bi ovo čitala i koja je već znala za svih sedam dodataka na ovom popisu (ako ste to tada imali, stvarno znate svoje dodatke!).

Međutim, ne želim se zaustaviti u sedam – ako možete smisliti neke sjajne, ali relativno nepoznate dodatke koje nisam gore spomenuo, onda ne oklijevajte podijeliti s nama u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map