Kako prevesti svoju WordPress web lokaciju na više jezika

Kako prevesti svoju web stranicu WordPress u više jezika

Nikada ne znate za koga biste dizajnirali, a u nekom će trenutku vi ili klijent trebati prevedeno web mjesto za WordPress. Ali kako prevesti WordPress? To ne mora biti složeno. Postoje tona sjajnih WordPress dodataka pomoću kojih možete olakšati postupak prevođenja. Ali bez obzira koji ste odabrali, svaki od sljedećih dodataka pomoći će vam da vam prijevodi dođu u trenu. Nije potrebno kodiranje. Ajmo sada prevesti WordPress!


Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

Besplatni WordPress dodatak za Weglot Translate

Prevedi WordPress s Weglota

Informacije i preuzimanjePogledajte demonstraciju

Sljedeći dodatak koji biste trebali pogledati je Weglot Translate – besplatni dodatak za prevođenje WordPressa s bilo kojeg web mjesta. Dodatak je potpuno besplatan za male web stranice s jednim prijevodom, ali može se lako nadograditi kako bi se otključale pune mogućnosti prevođenja.

Ako nadogradite na Weglot premija kompatibilan je s najpopularnijim temama i dodacima, uključuje 60+ ugrađenih jezika za prijevod, ima prilagodljiv gumb za prebacivanje jezika i još mnogo toga. Dodatak vam čak omogućava jednostavan pristup preporučenim profesionalnim prevoditeljima koji su dostupni za najam (vrlo vrijedna investicija ako nas pitate).

Najbolji dio Weglota je jednostavnost uporabe. Doslovno instalirate dodatak, konfigurirate pregršt postavki (izvorni jezik i odredišni jezici su najvažniji) i dodatak će učiniti prijevod umjesto vas. Ako naiđete na bilo koji prijevod koji ne funkcionira dovoljno za vašu web stranicu, koristite brzu vezu na nadzornoj ploči dodatka za uređivanje prijevoda. Ovo će vas odvesti na vaš Weglot račun na kojem možete unijeti “u kontekstni uređivač” radi izmjena uživo na svojoj web stranici. Za prijevod WordPress-a to je vrlo jednostavno – samo pokušajte!

TranslatePress višejezični dodatak WordPress

TranslatePress višejezični dodatak WordPress

Besplatni višejezični dodatak za TranslatePress izvrsna je mogućnost da vaša web stranica WordPress bude višejezična. Nakon instaliranja dodatka trebali biste vidjeti novu karticu postavki za TranslatePress. Odavde možete postaviti zadani jezik kao i formatirati dodatne prijevode. Ovdje možete pristupiti i opcijskoj značajki Google prevoditelja koja će stvoriti automatski prijevod vaše web lokacije na određenom jeziku.

Za ručne prijevode, ovaj besplatni WordPress dodatak uključuje jednostavno i intuitivno sučelje za prijevod. Jednostavno kliknite na opciju “Prevedi stranicu” na traci administratora kada ste prijavljeni i pregledavali svoju web lokaciju. Ako ste upoznati s alatom za prilagodbu WordPress-a, trebalo bi vam biti lako da započnete s uređivačem TranslatePress-a. Jednostavno usmjerite i kliknite da biste započeli prijevod različitih odjeljaka na vašoj stranici. Zatim koristite priložene tekstualne okvire za stvaranje višejezičnih prijevoda (napomena: dostupni jezički okviri određuju se jezicima koje definirate u postavkama TranslatePressa).

Za više značajki nadogradite na a TranslatePress Osobni, poslovni ili razvojni plan. Ovim se dodaju moćne značajke za dodatne jezike, SEO prijevode (pločica stranica, meta opis, URL, alt slika itd.), Prilagođena dozvola za uloge korisnika prevoditelja, mogućnost pregleda prevedenih stranica kao bilo koje uloge korisnika, navigacija po web mjestu koja se temelji na jeziku i automatizirani korisnički jezik otkrivanje. Ako imate jednostavan blog, besplatna verzija trebala bi biti sasvim u redu. Međutim, za tvrtke i blogere s naglaskom na SEO nadogradnju na premiju najbolja je ponuda.

WPML.org Premium prevodni dodatak za WordPress

Prevedi WordPress s WPML-om

Info & DownloadView Demo

WPML.org jedan je od najvažnijih dodataka za WordPress prijevod. Pogledajte najprodavanije WordPress teme i programere na webu. Primijetit ćete da većina njih ima smisla stvoriti teme kompatibilne s WPML.org. Zašto? Budući da je WPML.org moćan WordPress dodatak s 40 ugrađenih jezika, mogućnosti prilagođenih jezičnih inačica, kompatibilnost s instalacijama na jednom ili više web mjesta te velika podrška. Pomoću čarobnjaka za brzo postavljanje možete započeti prevoditi WordPress web mjesta za samo nekoliko minuta. Samo koristite jedan od uključenih jezika, s vaše strane nije potrebno kodiranje. A nakon dovršetka prijevoda jednostavno dodajte padajući izbornik za odabir jezika u navigacijski izbornik web mjesta.

Cijene kreću od 29 USD i povećavaju se ovisno o prevoditeljskim potrebama. Iako su dostupni besplatni dodaci za prijevod, WPML.org je kvalitetan proizvod s dostojnom podrškom. Osim toga, nikad se nećete morati brinuti hoće li dodatak raditi s najnovijom verzijom teme ili WordPressom. Stalno se ažuriraju kako bi osigurali da njihov dodatak funkcionira za vaše i vaše čitatelje.

Polang besplatni WordPress dodatak

Prevedi WordPress s Polylangom

Polylang je odlična opcija prilikom ručnog prevođenja vaše WordPress stranice na više jezika. Ovaj besplatni WordPress dodatak uključuje podršku za više od 50 jezika. Vrlo je vjerojatno da je jezik koji vam je potreban uključen kao zadani. Međutim, postoji podrška za prilagođene jezike ako ne pronađete svoj. Polylang funkcionira tako što vam omogućuje postavljanje jezika za svaki post ili stranicu kao dodavanje. Ovo iziskuje težak dio pokušaja da se prevedeni postovi odvoje.

Izvrsna značajka ovog besplatnog dodatka je ta što vam prilikom instaliranja daje mogućnost da automatski sav svoj sadržaj postavite na zadani jezik. To znači da se ne morate vraćati kroz stare postove da biste postavili jezik po stranicu. Također podržava opciju otkrivanja korisnikovog jezika preglednika i automatskog korištenja tog jezika za prevođenje stranica WordPressa na vašoj web lokaciji (ako je riječ o prijevodu koji imate na raspolaganju).

Višejezični dodatak za besplatni WordPress

Prevedi WordPress s višejezičnim tiskom

Višejezični tisak surađuje s vašom WordPress višesmjernom instalacijom kako bi povezao prijevode vaše web stranice (jedan jezik po mjestu). Dodatak dolazi sa 174 jezika ugrađenim u program za upravljanje jezikom, a podržava neograničen broj web stranica – tako da možete stvoriti i povezati onoliko prijevoda koliko vam je potrebno. Ovo je sjajno za SEO budući da vaše jezike drže na zasebnim postovima i stranicama, a ako se ikada odlučite koristiti drugu dodatnu verziju, sadržaj ostaje u taktima (čak i nakon deaktiviranja ili brisanja višejezičnog tiska). Uz to možete dodati dodatak za prijevode na bilo koja područja spremna za widgete, tako da vaši čitatelji mogu brzo prelaziti između prijevoda.

Višejezični tisak sjajna je besplatna opcija za dodavanje prijevoda na vašu WordPress web stranicu putem multisitea. Osim toga, ako ikada ustanovite da vam trebaju više opcija, uvijek možete nadograditi na njihovu Pro verziju za 75 USD. To uključuje podršku za prilagođene vrste posta, automatsko preusmjeravanje jezika, brze veze i još više što olakšava prijevod WordPress postova, stranica, pa čak i WooCommerce proizvoda.

Ajax Translator revolucija DropDown WP dodatka

Ajax Translator revolucija DropDown WP dodatka

Info & DownloadView Demo

WP dodatak Ajax Translator Revolution padajućeg softvera izvrstan je način dodavanja jezičnih opcija na vaše WordPress web mjesto. Ovaj dodatak dodaje čist i jednostavan izbor jezika na padajućem web mjestu.

Kada imate popularnu web stranicu, trebate razonoditi posjetitelje iz cijelog svijeta. Sa padajućim WP dodatkom Ajax Translator Revolution Revolution možete posjetiteljima dati mogućnost izbora između više od 100 jezika. Padajući izbornik jednostavan je za upotrebu i pamti jezične postavke. Također možete postaviti dodatak za prevođenje čitavog ili dijela vašeg sadržaja. Prevedi sve ili odaberite / isključite stranice, postove ili kategorije. Na tebi je. S 90 prilagodljivih postavki, ovaj će dodatak zasigurno udovoljiti vašim potrebama.

Koristite 90 prilagodljivih postavki, jezične zastave i / ili imena, napredne alate za pozicioniranje, postavke korisničkog jezika i još mnogo toga za stvaranje padajućih padajućih izbornika. Dropdown Ajax Translator Revolution čak se integrira u glavnog WordPress administratora i dodaje ploče s karticama kako bi olakšao upravljanje.

Prevedi WordPress s GTranslate

Prevedi WordPress s GTranslate

GTranslate je višejezični dodatak WordPress koji vaše web mjesto čini višejezičnim koristeći ljudske i besplatne strojne prijevode odmah nakon instalacije. Postavljanje čepa je jednostavno kao i pitka voda. Jednom kada konfigurirate GTranslate, web stranica će se automatski prevesti na odabrane jezike.

Strojni prijevodi nisu najbolji, zato vam plaćena verzija GTranslatea omogućuje uređivanje tih prijevoda i dodavanje ljudskih prijevoda.

GTranslate neće usporiti vaše web mjesto jer se prevedena verzija vaše web lokacije ne povlači s vašeg poslužitelja. Umjesto toga, GTranslate hostira prevedeni sadržaj u mreži s mogućnošću prijevoda (poznata i kao mreža isporuke prijevoda). Kao rezultat, GTranslate ni na koji način neće utjecati na izvedbu vaše web stranice.

qTranslate besplatan WordPress dodatak (amortizirano)

Prevedi WordPress s qTranslate

qTranslate je besplatni dodatak za prijevod iz spremišta dodataka WordPress. S gotovo 1,2 milijuna preuzimanja popularna je i besplatna opcija za prevođenje vaše web stranice. Samo ga instalirajte i krenite na posao kreiranja vaših prijevoda. Dodatak će dodati više kartica svakom postu ili stranici koju stvorite na temelju jezika koji ste odabrali. To čini ručne prijevode mnogo bržim jer možete brzo kretati između kartica dok dodajete različite prijevode sadržaja.

qTranslate uključuje više jezika za automatizirane prijevode. Međutim, ova će usluga čitateljima pružiti samo opću ideju o vašem sadržaju jer će biti pomalo isprekidana (što doslovno pišete tako da prirodno neće čitati izvorne govornike na jeziku koji prevode). Ali ako želite prevesti WordPress s besplatnim dodatkom, qTranslate zasigurno dobro obavlja posao. Dodatak također uključuje prilagođeni wTraget qTranslate koji možete dodati na svoju web lokaciju kako bi korisnici lakše prebacivali između jezika. Možete naučiti više i preuzeti dodatak u WordPress spremištu.

Kako prevodite WordPress?

Prijevodi su često dugotrajan proces. Nadamo se da ćete s ovim korisnim dodacima moći prevesti WordPress bez puno glavobolje. Javite nam jeste li ikada koristili neki od gore navedenih dodataka za prijevod i što mislite o njima. Ili ako ste pokušali drugi dodatak za prevođenje WordPress-a koji je bio nevjerojatan, javite nam se. Ostavite komentar s nazivom dodatka u odjeljku ispod. Volio bih čuti od vas!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me