Dodaci za migraciju – Uber za vaše web mjesto WordPress

Najbolji dodaci za migraciju WordPress-a

Premještanje vaše web stranice s jednog domaćina na drugi? Ili ste spremni preuzeti stranicu svog lokalnog doma uživo? Zvuči kao veliki potez. Ali to zaista ne bi trebao biti težak zadatak ako možete slijediti nekoliko dobro dokumentiranih koraka. To možete učiniti uz pomoć mnogih popularnih dodataka, nekih besplatnih i nekih premium dodataka, od kojih ćete svi jednostavno trebati slijediti upute na ekranu, dok se sva radnja odvija iza kulisa. Ako se pravilno provede, vaša web stranica trebala bi funkcionirati s novog poslužitelja i primati normalnu količinu prometa u roku satima, bez ikakvih vidljivih zastoja..


Migracija će možda biti potrebna iz više razloga – prebacivanje domaćina, kloniranje web stranice na lokalno računalo radi provođenja testova ili izmjena ili premještanje lokalno razvijene web lokacije na živi poslužitelj.

Naravno, proces migracije možete odlučiti predati profesionalcu, ili će vaš novi davatelj usluga hostinga možda ponuditi migraciju kao dodatak. Iako su to opcije koje su vam dostupne, možete odabrati da sami radite zadatak uz pomoć dodataka koji olakšavaju posao.

Osnovni koraci migracije

Iako se postupak prebacivanja baze može razlikovati od dodatka do dodatka, većina WordPress migracija slijedit će 8 ovdje opisanih koraka:

 1. Na samom početku napravite sigurnosne kopije svih datoteka vaše web stranice. Mnogo je dodataka za ovo. Napravite kopiju svih datoteka u direktoriju svoje web stranice na svoje lokalno računalo.
 2. Izvezite svoju bazu tako što ćete pristupiti bazi podataka koja sadrži vašu WordPress instalaciju putem cPanela i phpMyAdmin-a i kliknite Izvezi. Baza podataka tada će se kopirati na vaše lokalno računalo.
 3. Stvorite bazu podataka na poslužitelju vašeg novog domaćina.
 4. Među datotekama koje ste stvorili tijekom postupka izrade sigurnosne kopije na početku pronađite wp.config.php, otvorite ga, promijenite ime baze podataka, korisničko ime baze podataka i lozinku baze podataka. Spremite i zatvorite datoteku.
 5. Uvezite svoju bazu podataka na novi poslužitelj tako što ćete joj pristupiti putem administracijske ploče vašeg novog poslužitelja i kliknuti na Uvezi pod phpMyAdmin. Obavestit ćete se kada je uvoz završen.
 6. Sada možete uvesti sve svoje datoteke u novu bazu podataka.
 7. Promijenite URL web mjesta tako da vas više ne usmjeri na staru web lokaciju.
 8. Ponovno konfigurirajte postavke domene DNS za ukazivanje na novi poslužitelj domaćina.

Pogledajmo bliže nekoliko dodataka koji će nam pomoći da pređemo na nove poslužitelje!

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

1. umnožak

Umnožak 2 - postavke
aparat za kopiranje je besplatni dodatak koji je dostupan za preuzimanje iz skladišta dodataka WordPress. Među korisnicima, programerima i administratorima web mjesta među glavnim je izborima. Ovaj dodatak pomoći će vam da na lokalnom računalu povučete web mjesto, testirate ga, izmijenite i vratite natrag na poslužitelj. Možete premjestiti web mjesto na potpuno novo mjesto.

Prednost je kloniranja vaše web stranice kao i jednostavna izrada sigurnosnih kopija.

Čarobnjak za postavljanje pomoći će vam u postupku migracije. Postavljeni su zip arhivska datoteka i instalacijski program, a poslužitelj se skenira radi bilo kakve nespojivosti. Paket zatim gradi dodatak, tijekom kojeg procesa možete izuzeti datoteke, baze podataka i mape koje više ne želite zadržati.

Drugi čarobnjak pomaže u instaliranju web mjesta otpakiranjem iz paketa. Možete autorizirati postavke i aktivirati dodatke. Izvješće o instalaciji generira se po završetku.

Iako dodatak na WordPress.org procjenjuje nevjerojatnih 4,9 zvjezdica, autori priznaju da je na kraju korisnika potrebna određena razina tehničkog znanja, pa je dobro da imate pri ruci stručnu pomoć..

Duplicator Pro je premium verzija. To dolazi s dodatnim funkcijama poput zakazivanja sigurnosnih kopija, upozorenja e-poštom, funkcionalnosti više stranica, oblaka za pohranu na Dropbox, Google Drive i Amazon S3. Kupnja kreće od 39 USD za paket Osobni koji se može koristiti s 3 web mjesta i penje na 119 USD za Business pakete za neograničene web stranice.

2. Sveobuhvatna migracija WP-a

Sve-u-jednom-wp-migracija -import
Sve-u-jednom WP dodatak za migraciju je i besplatni i visoko ocijenjeni dodatak za migraciju. Sadržan je, ne ovisi o bilo kojem proširenju i zato je kompatibilan sa svim pružateljima usluga PHP hostinga.

Ovaj će vam dodatak pomoći u prenošenju vaše baze podataka i medijskih datoteka, dodataka i tema. Podržava MySQL pogonitelj, a nova proširenja su uvedena kako bi se premjestili na popularne usluge u oblaku poput Dropboxa, Google diska i Amazon S3.

Izvoz podataka vrši se u serijama kako bi se prevladala ograničenja veličine prijenosa. Za veće veličine prijenosa do 5 GB morat ćete dodati premium proširenja. Dvosmjerni prijenos podataka vrši se u komadima od 3 sekunde kako bi se izbjeglo da se dodatak istekne.

Ovaj dodatak može riješiti probleme sa serializacijom i proširiti se na mobilne uređaje. S premijskim proširenjima možete dodati značajke poput multisite mogućnosti, dodatnu mogućnost pohrane i rezervno zakazivanje. Sva se proširenja mogu koristiti na bilo kojem broju web stranica i dolaze s vijekovima nadogradnje.

3. Rezervni prijatelj

Pomoćni prijatelj 1
Backup Buddy je vrhunski dodatak koji se uglavnom kupuje i instalira radi uslužnog programa sigurnosne kopije i obnove. No, izuzetno je zgodan i za migracije. Skripta ImportBuddy pomoći će u migraciji URL-ova i putova datoteka u svim postovima i konfiguracijskim datotekama.

Stvarajući novu bazu podataka i potvrđujući je s vjerodajnicama baze podataka tijekom postupka uvoza, svoje web mjesto WordPress možete migrirati izravno s nadzorne ploče. Backup Buddy također može upravljati podijeljenim URL-ovima veličine i početne adrese i vrlo je učinkovit u prijenosu serializiranih podataka. Ne podržava višesmjerne postavke.

Tipični bloger morat će izdvojiti 80 dolara godišnje za 2 web mjesta, freelancer koji se može koristiti do 10 web stranica vratit će se na 100 USD godišnje, paket programera godišnje košta 150 USD za neograničene stranice, a Gold Package dolazi jednokratno od 297 USD za neograničene web stranice. Ažuriranja i podrška su besplatne samo prve godine. Za stalna ažuriranja i podršku, pretplata za članstvo mora se obnoviti.

4. WP Migrate DB

WP Migrate DB 2 Migrati
WP Migrate DB je još jedan besplatan i popularan dodatak koji migrira vašu WordPress stranicu. Djeluje malo drugačije od ostalih dodataka u tome, pronalazi i zamjenjuje URL-ove i staze datoteka za provođenje migracije. Dodatak pokreće pronalaženje i zamjenu na serializiranim podacima kako bi pronašao nizove. Zatim podatke serializira i vraća ih u bazu podataka. Ova značajka omogućuje programerima koji trebaju često premještati podatke između svojih lokalnih web mjesta za instalaciju i uživo.

Učinkovito rukuje serializiranim podacima i sprema ih na lokalno računalo kao SQL datoteku. Nakon stvaranja SQL datoteke, morat ćete koristiti phpMyAdmin za uvoz datoteke u vašu bazu podataka umjesto postojeće baze podataka.

Tijekom procesa migracije možete izostaviti nepotrebne datoteke i možete spremiti postavke migracije tako da ubuduće migraciju možete ponoviti jednim klikom.

Dostupna je i pro verzija koja osim podrške putem e-pošte može obavljati i dodatne zadatke poput baze podataka push-and pull, stvaranje verzija sigurnosnih kopija na koje ćete se vratiti u budućnosti, pauzirati i nastaviti migraciju u tijeku i još neke značajke. Paketi počinju od 90 USD za 12 instalacija (osobni paket) do 1000 USD za neograničene instalacije (Agencija). Paketi s višim premijskim paketima dolaze s velikim brojem dodataka koji mogu upravljati medijskim datotekama, kao i migrirati subite višesmjernog web mjesta na jednu instalaciju web mjesta.

5. Updraft Plus

Migrator UpdraftPlus
Updraft Plus besplatan je i cjelovit dodatak za sigurnosno kopiranje i vraćanje, dok će premium dodatak dodati kloniranje i migracijske mogućnosti. To je visoko rangirani i puno preuzimani dodatak.

Ovaj dodatak može kopirati cijela web mjesta. Ručno i automatsko zakazivanje rezervacija olakšavaju se ovim dodatkom. Možete imati različit raspored za izradu sigurnosnih kopija datoteka i baze podataka.

Web mjesto se može spremiti u Dropbox, Google disk, Rackspace Cloud, Google Cloud Storage, FTP i e-poštu. Ako ne želite premjestiti cijelu web lokaciju, velike web lokacije možete podijeliti u mnogo manjih arhiva i možete selektivno sigurnosno kopirati i vratiti bilo koju komponentu web lokacije poput datoteka, baze podataka ili tema.

Premium verzija omogućuje vam izradu sigurnosne kopije na Microsoft OneDrive, Microsoft Azure, Copy.com i mnogim drugim lokacijama. Može migrirati sigurnosne kopije s nekih drugih dodataka kao što su BackWPup. Iz sigurnosnih razloga sigurnosna kopija baze podataka šifrirana je. Prekinuti proces migracije automatski će se nastaviti.

Premium verzija omogućuje kloniranje web mjesta i dodaje zajamčenu podršku, pohranu od 1 GB u Updraft Plus Vault i kompatibilnost s više web lokacija. Za upotrebu s jednom ili dvije web lokacije platili biste 70 USD, a za više web mjesta 95 dolara, dok bi programeru trebalo naplatiti 145 USD za neograničene web stranice.

6. WP klon WP akademije

WP Clone final
WP klon odličan je dodatak za migraciju vaše web lokacije na drugo mjesto ili za promjenu imena domene. Također je učinkovit u sigurnosnom kopiranju i kopiranju vaše WordPress stranice. A ako želite stvoriti kopije i često premještati web mjesto između lokalnog računala i domaćina (radi testiranja ili za razvoj web mjesta), to je dodatak po izboru.

Ima prednost u odnosu na ostale dodatke jer ne upotrebljava FTP za pristup stranicama na novoj ili staroj lokaciji. Morate jednostavno instalirati novi WordPress na novu lokaciju, prenijeti WP Clone dodatak na to mjesto i aktivirati ga. Nakon toga jednostavno morate slijediti upute na zaslonu.

Tijekom migracije sigurnosno kopiraju se samo datoteke baze podataka i sadržaja, a ne sistemske datoteke WordPress. To znači brže vrijeme prijenosa i bolju sigurnost. I ne samo to, pristupa sigurnosnim kopijama vaše web stranice izravnom http vezom svog domaćina, a to znači da ne trošite vrijeme na prijenos velikih datoteka putem interneta.

Autori preporučuju brisanje svih nepotrebnih dodataka i podataka s web mjesta prije stvaranja sigurnosnih kopija. Dodatak se također može sukobiti s hosting sustavom koji radi s vlasničkim operativnim sustavom.

Ovo je besplatni dodatak koji su autori prilično temeljito osmislili. Ulažu sve napore za poboljšanje upotrebljivosti i rješavaju problem migracije većih web lokacija, posebno problema u vraćanju sigurnosnih kopija. U prosincu 2015. izvršeno je ažuriranje koje obećava poboljšanje performansi. Podrška za dodatak je putem korisničke zajednice WordPress.

7. Cloner

wpmudev Cloner Migration WordPress dodatak

Cloner by wpmudev je nišni dodatak za migraciju savršen za kopiranje ili premještanje vaše web stranice u WordPress multisite mreži. Zašto biste to željeli učiniti? Multiste je sjajno za hostiranje brojnih sličnih web stranica (kao što je grupa odredišnih stranica ili mreža blogova), kao i za potrebe postavljanja scenarija. A pomoću klonera jednostavno je bukvalno „klonirati“ jedno od vaših web mjesta.

Dodatak olakšava migraciju, postavljanje i izradu sigurnosnih kopija vaših WordPress web mjesta u višestrukoj instalaciji, pa čak uključuje i jednostavne opcije da odlučite koji sadržaj želite premjestiti. Ako i kada želite vratiti promjene na izvornu web lokaciju koju ste klonirali, koristite značajku prepisivanja mjesta za implementaciju promjena klikom na gumb

8. WPBackItUp

Wp Backitup nadzorna ploča
Kao što ime sugerira, WPBackItUp je prije svega rezervni dodatak. Da biste mogli migrirati web mjesto pomoću ovog dodatka, morat ćete kupiti profesionalnu verziju.

Dodatak je prilično jednostavan za korištenje, a stvara zip arhivu cijele vaše web stranice i čini ga dostupnim za preuzimanje.

Sa premium verzija, možete vratiti i premjestiti web mjesto na novo mjesto. To se može učiniti izravno na vašoj WordPress nadzornoj ploči jednim klikom. Prioritetna podrška dostupna je i s plaćenom verzijom dodatka. Premium verzija dolazi u 3 paketa – cijena je 79, 99 i 199 dolara uz jamstvo povrata novca od 30 dana.

9. Premjesti WordPress

WP Move settings
Premjesti WordPress je besplatni dodatak koji pomaže premještati vaše web mjesto na drugi poslužitelj. To je dvostruko dodatak za sigurnosno kopiranje i vraćanje. Pomoću programa WordPress Move možete promijeniti naziv domene bez pomicanja datoteke.

10. VaultPress

VaultPress
Striktno gledano, ovo je više rezervni dodatak koji marljivo izrađuje sigurnosne kopije svih stvari na vašoj web lokaciji i ažurira ih. Ali vrlo je učinkovit i u migraciji web mjesta.

Ovaj dodatak dolazi od Automattic-a, koji je tim uglavnom odgovoran za razvoj WordPress-a kao CMS platforme. Dodatak povezuje vašu WordPress web lokaciju s VaultPress poslužiteljima i pomoću WordPress kuka, web mjesto se skenira zbog sigurnosnih problema i automatski izrađuje sigurnosna kopija. Kada se pruže informacije o FTP ili SSH, stranica se također automatski vraća.

Možete pregledavati verzije sigurnosnih kopija i odabrati koje želite vratiti ili preseliti. To je usluga s pretplatom, a planovi počinju od 5 USD mjesečno za jednostavnu sigurnost i sigurnosnu kopiju. Ali oni su jedna od najboljih opcija okolo!

11. BlogVault

BlaogVault
BlogVault je i plaćeni dodatak, namijenjen uglavnom za izradu sigurnosnih kopija web stranica. Izrada sigurnosne kopije izrađuje se u stvarnom vremenu i pokreće svaka nova aktivnost na web mjestu WordPress. Rezervna izrada je također inkrementalna, što smanjuje teret na poslužitelju.

BlogVault dolazi sa značajkom migracije pomoću koje možete premjestiti svoju web stranicu sa samo nekoliko klikova. Kako se sigurnosne kopije pohranjuju na poslužiteljima BlogVault, migracija se odvija s tih poslužitelja. Migriraju se vrlo velika web mjesta jer se podaci kombiniraju tijekom procesa migracije. Dodatak može podnijeti i više web mjesta što ga čini vrhunskim dodatkom za klasu.

Pravi proboj ovog dodatka leži u njegovoj sigurnosnoj funkciji, a cijena može biti prilično visoka za čistu migracijsku funkciju.

12. DesktopServer

Zašto koristiti DesktopServer

Ako tražite dodatak koji olakšava rad na lokalnoj razini, a još je jednostavnije gurnuti dizajn na svoju web lokaciju uživo, tada je DesktopServer dizajniran za vas. Naš pregled DesktopServer možete vidjeti na našem blogu, ali samo da sažmemo DesktopServer je aplikacija koja za vas konfigurira lokalnu WordPress instalaciju (tako da možete preskočiti sve složene korake koji se odnose na MAMP, XAMPP, itd.) I čak možete klonirati web stranice koje ste uživo aktivno se koristim.

Ali jedan od pravih dragulja ove aplikacije je značajka Direct Deploy (uključena u premium verziju aplikacije). Pomoću toga možete jednostavno premjestiti web lokaciju localhost na svoj url. Bilo koji oni nude čak i uslugu Assisted Deploy Live, pa ako vam se zaglavi sjajni tehničari na ServerPressu, tu su da pomognu.

13. Migracija WP GoLive

WP GoLive migracije

WP GoLive vrhunski je WordPress dodatak koji olakšava premještanje vaše demo web stranice na localhost na web mjesto uživo. Na ovaj način možete usavršiti svoju web lokaciju na zatvorenom probnom mjestu, a zatim samo jednom klikom poći naprijed kada budete spremni.

Bez obzira stvarate li novu temu ispočetka, prilagođavate temu klijentu ili ste odlučili lokalno dodati svoj sadržaj iz jednog ili drugog razloga, GoLive može pomoći da vašu web lokaciju premjestite u trenu. Dodatak vam pomaže da premjestite sve datoteke na svoju web stranicu uživo – sve što trebate učiniti je upisati svoje podatke o FTP i bazama podataka i kliknite Start. Tada možete samo sjediti i gledati traku napretka dok se vaša web lokacija uživo uvozi. To je tako jednostavno.

WP Go Live funkcionira tako što izvozi vašu trenutnu bazu podataka, stvori novu bazu podataka na vašem novom poslužitelju, a zatim uvozi datoteke za vas. Dodatak također ažurira sve URL-ove u bazi podataka da odgovaraju vašem novom i također ažurira vašu wp-config datoteku. WP Go Live sigurno će vam uštedjeti neko vrijeme, oslobađajući vas za više dizajnerskih projekata!

14. MigrateGuru

Migrate Guru WordPress dodatka za migraciju web mjesta

Migrate Guru specijalizirani WordPress dodatak za migraciju koji je najlakši (samo u jednom koraku), najbrži i najpouzdaniji način za migraciju WordPress web mjesta s bilo kojeg domaćina na bilo koji domaćin na svijetu.

To je potpuno besplatan dodatak (Zauvijek besplatan). Bez obzira želite li premjestiti WordPress web mjesto ili premjestiti WordPress Multisite Network na novi poslužitelj, Migrate Guru je najjednostavniji i najbrži način za obavljanje migracije WordPressa.

Migrate Guru stvoren je nakon uspješnih migracija 500.000+. Pokreće ga tehnologija koja stoji iza BlogVaulta (pouzdanog partnera nekih od najboljih WordPress domaćina kao što su WP Engine, Flywheel i Pantheon). Migrate Guru je čist, jednostavan, brz i pouzdan način za premještanje WordPress stranice.

Migrate Guru rješava svaki WordPress upit o migraciji ili problem koji možda imate. Dobro obrađuje velike web lokacije i automatski prepisuje URL-ove (tj. Zbogom učiti kako premjestiti WordPress i popraviti veze do baze podataka!). Pobjednik je u rukovanju serializiranim podacima. Također možete precizno premještati mreže na više web lokacija s NO dodacima, dodatnim alatima ili kupnjama za premještanje svoje WordPress stranice.

Zaključiti

U ovom trenutku možda imate dobru predodžbu o tome što uključuje migracija web mjesta i u kojoj mjeri vam dodaci za migraciju mogu pomoći u procesu migracije. Većina dodataka blizu je označavanja svih okvira. Konačno, što biste trebali potražiti u dodatku za migraciju je da migracija treba biti okončana bez značajnog zastoja, sve veze moraju raditi sasvim u redu i ne bi trebali nedostajati podaci. Dodatak izbora može se razlikovati ovisno o veličini vaše web stranice, bilo da je riječ o jednom web mjestu ili više web lokacija, učestalosti migracija i tehničkim mogućnostima korisnika.

Za potpuno besplatne migracije bez brige, vrhunski dodaci BlogVault ili VaultPress su dobar izbor. WP BackItUp je ovdje dobra opcija za povrat. Ako imate određenu razinu tehničkih vještina, možete isprobati Duplicator ili čak WP Clone. Ako želite sami premjestiti podatke, WP Migrate DB bio bi dobar izbor.

Sa toliko dodataka unaprijed, nema razloga da trošite vrijeme i trud pokušavajući ručno premjestiti web stranicu. Volio bih čuti vaše iskustvo s migracijom web mjesta u komentarima ispod ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map