8 Dodaci zbog kojih WordPress rješava probleme

Koliko god WordPress bio velik, uvijek postoje određeni problemi i propusti s kojima će se vlasnici web stranica u nekom trenutku vjerojatno morati suočiti. A s tim se problemima možete baviti na težak način – ručno – ili na jednostavan način, putem dodatka.


Postoji mnoštvo WordPress dodataka koji uklanjaju “nevolje” iz “uklanjanja problema” i u potpunosti pojednostavljuju poslovanje web mjesta. Evo 8 dodataka za WordPress koji će vašem životu samo malo olakšati vlasnike web stranica i programere:

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

1. WP propušten raspored popravi neuspjele buduće postove

WP propušten raspored

Funkcija zakazivanja postupaka predstavlja božicu, posebno za one koji više vole pisati blogove i svoje članke objavljivati ​​u različito vrijeme pa se ne preklapaju. Ali ako imate neko vrijeme zakazati svoje postove, možda ste primijetili da povremeno neki post neće biti objavljen iz nekog razloga.

To može biti vrlo frustrirajuće, posebno kada niste obaviješteni o ovom neuspjehu u objavljivanju dok se ne spotaknete na pogrešku na vašem administratoru. Nitko ne voli vidjeti strašnu poruku “Propušteni raspored”! WP propušten raspored Popravak nije uspio Budući postovi WordPress dodatak može pomoći u rješavanju ovog problema. Pravilno imenovan, ovaj dodatak skenira vašu WordPress stranicu kako bi provjerio postoje li zakazani postovi koji su propustili datum njihova objavljivanja, a zatim ide naprijed i objavljuje ih. To je zgodan mali dodatak koji ni na koji način neće ometati vaš poslužitelj.

2. Akismet

Akismet

Neželjena pošta boli, ali na svu sreću postoje dodaci posebno razvijeni za suočavanje s njom. Akismet WordPress dodatak je popularna. Zapravo, nema drugog izbora nego biti popularan, budući da dolazi unaprijed instaliran na svim verzijama WordPress-a.

Iako ne mora nužno biti zavaravan, prilično je dobar u ometanju većine neželjene pošte i botovi će pokušati navaliti na vaš komentar. Akismet provjerava sve komentare na vašem blogu, a zatim ih analizira da li nalikuju neželjenom materijalu. Ponekad štuca, zbog čega morate redovito provjeravati mapu neželjene pošte. Ponekad se legitimni komentari označe kao neželjeni sadržaj, pa ćete to morati povremeno provjeriti.

3. WP-Optimizirajte ili optimizirajte bazu podataka nakon brisanja revizija

WP Optimizirajte WordPress dodatak

Kada je vaš sustav revizije preopterećen, baza podataka vaše web lokacije može biti prilično velika, što čini malo da bi se web mjesto učinkovitije pokrenulo. U stvari, to može znatno pokvariti vašu web lokaciju. WP-Optimizirajte WordPress dodatak pomaže smanjiti vašu bazu podataka, tako da vaše web mjesto radi glatko i pojednostavljeno. Ovaj dodatak ovaj zadatak ispunjava brigom o stvarima kao što su revizije postova, stari komentari ili automatski izrađeni postovi. Optimizirajte bazu podataka nakon brisanja revizija dodatak radi isto, što može smanjiti veličinu vaše baze podataka za više od pola.

4. Linkovi na stranice

Linkovi na stranice na

Povezivanje s internim stranicama i vanjskim web-lokacijama uvijek je dobra praksa kada se pokušavate popeti na Googleove redove, pogotovo kada te veze upućuju na web mjesta autoriteta. Ali ponekad to može biti prava muka da to učinite ručno. Nitko ne voli biti uronjen u uključeni proces samo radi podešavanja nekih postavki. Sa Veze za stranice do WordPress dodatka, sve što trebate učiniti je uključiti ili isključiti.

Ovaj dodatak olakšava preusmjeravanje prometa na staru stranicu i preusmjeravanje na neko drugo mjesto. Ovaj zgodan mali dodatak pomaže dodavanjem metaboxa u vaš urednik postova, gdje možete odabrati prilagođeni URL za unos u tekstno polje. Na taj će se način, kada vam promet dođe, automatski uputiti na vanjsku vezu.

5. Onemogući komentare

Onemogući komentare

Jeste li ikad pokušali onemogućiti komentare na cijeloj vašoj web lokaciji? Teže je nego što se možda u početku čini. Ali to je potrebno povremeno iz različitih razloga. I ne samo to, već uklanjanje komentara koji su već učinjeni na prednjem kraju zahtijeva malo tehnološkog znanja, uključujući kodiranje. Ne zna svaki WordPress korisnik kako kodirati ili mijenjati svoje teme.

Srećom, tu je dovitljiv dodatak koji može riješiti ovo: the Onemogući komentare WordPress dodatak. To vam daje mogućnost isključenja komentara, bilo da se radi o cijeloj web stranici ili samo naknadno. Kada želite da se komentari potpuno uklone, dodatak će čak učiniti da obrazac za komentar nestane. Ako želite onemogućiti komentare na određeni post, obrazac za komentar bit će uklonjen samo za taj post. Međutim, postojeći komentari mogu ostati, ako ih odlučite zadržati.

6. Sigurnost iThemesa

iThemes Sigurnost

Ključno je imati rezervni plan za slučaj da se vaš poslužitelj sruši ili se na vašoj web lokaciji dogodi neka druga slučajna stvar. To svi znaju. No ne zapravo svi poduzimaju potrebne korake za redovito izradu sigurnosnih kopija svoje web stranice, uglavnom zato što je to neugodno. Istina je da apsolutno trebate biti u mogućnosti vratiti web mjesto iz sigurnosnih kopija u slučaju da se nešto loše dogodi, u vrlo kratkom roku.

iThemes Sigurnost dodatak to radi automatski. Omogućuje vam stvaranje sigurnosnih kopija vaše web stranice, bilo u potpunosti ili djelomično. To uključuje vašu bazu podataka i instalirane dodatke. Bilo je i drugih dodataka za obavljanje ove vrste funkcija, ali iThemes Sigurnost je vjerojatno najbolja. Ima mnoštvo značajki, a pruža vam mogućnost da vratite sigurnosnu kopiju u roku od nekoliko minuta.

7. WordPress SEO od tvrtke Yoast

WordPress SEO od tvrtke Yoast

Optimiziranje tražilice na vašoj web stranici može predstavljati puno problema, uzimajući u obzir sve male faktore o kojima morate razmišljati, uključujući metaoznake, opise stranica i slično. Kada je u pitanju SEO, WordPress SEO od tvrtke Yoast je obavezno. Pruža vam potpunu kontrolu nad meta opisima, naslovima stranica i ključnim riječima za vaše stranice, postove i kategorije.

Ovaj dodatak također robotima tražilice govori što treba učiniti u slučaju nepoštivanja, praćenja, bez indeksa, indeksa itd. Možete i personalizirati svoje Facebook i Twitter opise za pojedinačne postove. To jest, ako radije ne upotrebljavate zadano polje meta opisa.

8. Digg Digg

Digg Digg

Društveni mediji. Svugdje je A ako još niste skočili na ovom pojasu, nedostaje vam, pogotovo kada bi vaša web lokacija navodno trebala donositi profit. Ako ne znate odakle započeti, razmislite o instaliranju Digg Digg WordPress dodatak, što dodaje plutajući okvir na stranice i postove vaše web lokacije i omogućuje posjetiteljima da dijele vaš sadržaj sa samo jednim klikom.

Ovaj dodatak za WordPress upravlja bilo kojim društvenim mrežama koje možete baciti na njega, uključujući Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+, Instagram, Pinterest i tako dalje. Možete personalizirati vrstu usluga koju želite pokazati svojim korisnicima, a ne morate koristiti one za koje mislite da neće biti od koristi vašoj web lokaciji. Sve u svemu, to je prije svega potrebno zaroniti u glavu društvenih medija.


Vani lebde na tone dodataka koji mogu riješiti neke od najčešćih problema s WordPressom, posebno ako vam je platna malo mokra zbog ušiju. Nadamo se da će prethodni popis biti dovoljan da se vaše web mjesto pokrene (i neka bude tako!).

Postoje li dodaci koje želite koristiti za rješavanje problema ili pojednostavljenje operacija na web mjestu? Javite mi u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me