6 najboljih besplatnih dodataka za dodavanje foruma na svoj WordPress blog

Najbolji besplatni dodaci za dodavanje foruma na vaš WordPress blog

Ako pokušavate izgraditi zajednicu korisnika, redovna interakcija je nužna komponenta tog odnosa. Ne samo interakcija s vama, oh mudri vođa, već interakcija između članova zajednice. Forumi su dokazani način da nagovorite ljude koji razgovaraju o zanimljivim temama, primjerice, trailer za najnoviji film u klasičnoj svemirskoj sagi..


Postoji puno različitih platformi koje možete koristiti, ali znamo da volite WordPress i želimo da se sve stvari integriraju s njim. Srećom po vas, postoje i WordPress dodaci koji olakšavaju stvaranje i upravljanje forumima za diskusije.

Ovaj članak će pregledati najbolje besplatne dodatke koji su dostupni za stvaranje foruma na vašoj web stranici WordPress, tako da možete započeti s izgradnjom fenomenalne zajednice zaljubljenika u bocce ili s onim što god želite.

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

Najbolji besplatni dodaci za forum

U nastavku smo odabrali naših šest najboljih dodataka za forume. Oni su mješovita skupina, a nekoliko ih je ocijenjeno malo nižim nego što bismo željeli (da, mi smo izbirljivi). Da bismo to nadoknadili, potrudili smo se istaknuti probleme s dodacima s nižim ocjenama i zašto još uvijek mislimo da biste ih trebali razmotriti. Idemo puknuti!

1. DW pitanje i odgovor

DW dodatak za pitanja i odgovore
U forumskom prostoru vidjeli smo rast platformi za pitanja i odgovora Stackoverflow i Quora. S više od 10 000 aktivnih instalacija, DW pitanje i odgovor vrlo je popularan dodatak za dodavanje te funkcionalnosti na WordPress web stranice. Na vrhu je našeg broja s ocjenom 4,3 zvjezdice.

Kao cjelovit sustav pitanja i odgovora, DW Pitanje i odgovor omogućuje slanje, filtriranje, uređivanje, uređivanje i brisanje pitanja. Korisnici mogu odgovarati na pitanja ili komentirati druge odgovore, kao i glasati i birati najbolji odgovor od već pruženih. Pitanja i odgovori mogu se postaviti na privatne ili javne, a korisnici mogu pratiti pitanje ili odgovor kako bi bili obaviješteni o odgovorima.

Recenzenti su postavili neka pitanja vezana za kompatibilnost između ovog dodatka i drugih dodataka i tema, ali prema njihovoj zasluzi, programeri su prilično prilagodljivi i otvoreni za komentare. Ako vam se sviđa format pitanja i odgovora i voljni ste raditi sa zadanim stranicama stvorenim dodatkom, DW pitanje i odgovor možda odgovaraju vama..

2. BuddyPress

BuddyPress dodatak

Ovaj dodatak nije dodatak forumu per se – BuddyPress gigant društvenih mreža u svijetu WordPressa, ali može se koristiti kao forum zajednice. Ima koristi od tisuće svjetskih zajednica koje koriste i rade s BuddyPressom, pa smo ga odlučili uključiti.

BuddyPress je izuzetno moćan i fleksibilan dodatak zajednice za WordPress. Uključuje značajke poput korisničkih profila, grupa, tokova aktivnosti i obavijesti. Tako bi se njegova zadana funkcionalnost zapravo mogla koristiti za pružanje foruma zajednice za raspravu. Integrira se s drugim dodacima (kao što je bbPress, dolje) ako želite stvoriti potpuno opremljenu zajednicu foruma.

3. Muut

Mišljenje komentara i forumi ponovno zamišljeni
Rasprava je naziv igre, ali dodaci poput Muuta preispituju oblik koji bi trebao poprimiti. Sa samo oko 1000 aktivnih instalacija, Muut je očito još uvijek nov u forumu za diskusiju, ali ocjena zadovoljstva od 4,3 zvjezdice učinila nam je da mislimo da vrijedi provjeriti.

Muut sebe opisuje kao bolju platformu zajednice i ponovno su pogledali kako se razgovori odvijaju na web stranicama WordPressa. Kombinirajući moć foruma za raspravu s izravnim komentiranjem, Muut pruža potpuno opremljene forume u stvarnom vremenu s ravnim ili navođenim komentarima, filtriranjem neželjene pošte i obavijestima putem e-pošte. Također je potpuno prilagodljivo pomoću CSS-a da odgovara vašoj web lokaciji.

Upotreba Muut-a potpuno je besplatna, no za dodatnu funkcionalnost možete nadograditi na premium račun. To je uzrokovalo određenu zbrku u prošlosti, ali programeri su ažurirali svoju dokumentaciju i obavijesti to čine jasnijim. Dodatak je još u ranim danima, ali predstavlja zanimljiv smjer ako vam se ne sviđa standardni koncept foruma za raspravu.

4. AnsPress

Dodatak za pitanje i odgovore za AnsPress
Sljedeći dodatak na našem popisu koristi i format pitanja i odgovora, slično DW Question & Answer. S preko 3000 aktivnih instalacija i ocjenom zadovoljstva sa 4,2 zvjezdice, AnsPress očito je dobra opcija za mnoge WordPress web stranice.

Poput DW pitanja i odgovora, AnsPress pruža cjelovit sustav pitanja i odgovora za WordPress. Osnovne funkcionalnosti poput dodavanja, uređivanja, sortiranja, odgovaranja i glasovanja na pitanja nadopunjuju se lijepim značajkama poput naljepnica (npr. Otvaranje, zatvaranje, duplikat), favoriziranje pitanja i sustav korisničkih bodova.

Ranija izdanja AnsPress-a činilo se da se bore s pogreškama i slabom podrškom, ali programeri su poslušali povratne informacije i poboljšali njihove razvojne procese, tako da ne biste trebali imati većih problema sa radom s ovim dodatkom. Ako tražite fleksibilan i prilagodljiv sustav pitanja i odgovora, možda će biti vrijedno razmotriti AnsPress.

5. bbPress

bbPress dodatak

Nema šanse da bismo o WordPressu mogli razgovarati o forumima za diskusije i ne gledati ih bbPress. S više od 300.000 aktivnih instalacija, jasan je lider u ovom prostoru, a podržavaju ga i najpopularnije WordPress teme (uključujući Total). Sa ocjenom zadovoljstva od 3,9 zvjezdica, i dalje je u odnosu na novije sudionike, ali ima nekih zabrinjavajućih područja.

Programeri za bbPress opisuju da je usredotočen na jednostavnost integracije, jednostavnost uporabe, web standarde i brzinu. Da bi to postigli, zadržali su temeljni dodatak malim i laganim, čineći ga tako potpuno proširivim dodacima. Ovaj pristup očito ima kompromise, a ako želite ponoviti potpuno istaknute funkcije drugog foruma foruma, možda ćete morati s bbPressom implementirati različite dodatke.

Mnoge pritužbe na bbPress dolaze od korisnika koji možda nisu u potpunosti razumjeli da bbPress nije stvoren za pružanje cjelovitog foruma. Jezgra funkcionalnost sama je snažna, ali gotovo ćete sigurno htjeti dodati druge značajke.

6. CM odgovori

CM odgovara dodatak

Sljedeće na našem popisu je dodatni dodatak za stila pitanja i odgovora. CM odgovori ima preko 2000 aktivnih instalacija i ocjenu zadovoljstva od 3,8 zvjezdica.

Prije smo pokrivali osnovnu funkcionalnost pitanja i odgovora, ali CM Answers dodaje neke zanimljive značajke za pomoć u angažmanu korisnika, poput prikazivanja broja pregleda za svako pitanje, korisničkih obavijesti i registracije na društvenim mrežama pomoću Facebooka, Twittera, LinkedIna i Googlea+.

Bilo je problema s podrškom, a mnogi korisnici su se zabrinuli zbog dubine funkcionalnosti koja je dostupna samo uz kupnju Pro verzije ili dodatnih dodataka. Budući da je besplatna verzija dostupna, predlažemo da je prvo instalirate na probnu stranicu kako biste vidjeli ispunjava li vaše potrebe.


Ne postoji stvarno pitanje da li dobro planiran i upravljan forum može vam pomoći u izgradnji angažirane zajednice korisnika. Upotreba dodatka postavit će vam postavljanje jednostavnom, tako da možete ići ravno u interakciju sa svojim korisnicima.

S našeg popisa iznad, trebali biste moći odabrati pravi dodatak foruma za vaše potrebe. Dakle, ako ste razmišljali o postavljanju foruma, odaberite ga i započnite!

Imate li sada forum i ako jeste, koji dodatak koristite za njega? Ako nemate nijednu, što vas zaustavlja? Molimo, podijelite u komentarima svoja iskustva s dodacima na forumu i sve one za koje mislite da smo možda propustili.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map