5 WordPress dodataka za lokalna poduzeća

Čvrsta prisutnost na webu može učiniti čuda lokalnom poslu. Čak i ako djelujete isključivo u izvanmrežnom svijetu, dobra web stranica može pobuditi veliko zanimanje – posebno važno ako ste potpuno novi.


Razmislite koje funkcije vam je potrebno da vaše web mjesto obavlja. Morate li posjetitelji rezervirati prije nego što vas dođu posjetiti? Može li to riješiti vaša web stranica? Ako ne, odvraćat ćete kupce prije nego što uopće budete imali priliku impresionirati ih.

Po mom mišljenju, WordPress je savršena platforma za pokretanje lokalnih tvrtki. To se uvelike svodi na ogroman broj dodatnih dodataka koji vam omogućuju dodavanje funkcionalnosti vaših web stranica. Danas želim pogledati pet dodataka posebno usmjerenih na lokalne tvrtke.

Osjetljiv dodatak Google Maps

Responzivne Google karte

Ako vodite lokalnu trgovinu od opeka i minobacača, vaš će uspjeh odrediti koliko ljudi padne. Odzivan dodatak Google Maps olakšava vas da vas pronađu potencijalni kupci, omogućujući vam da na svoju web lokaciju dodate potpuno odgovarajuću Google kartu. Dodatak je prepun funkcija, ali i dalje je jednostavan za upotrebu i postavljanje.

Ovo je jedan od mojih najdražih dodataka za Google Map, s dosta prostora da svoje karte prilagodim vašim potrebama za stiliziranjem. Značajke uključuju:

 • Prilagođeni stilovi markera
 • Prikvačite više lokacija trgovine na jednoj mapi
 • Dodajte više karata po stranici
 • Prilagođene upute
 • Prekrijte prilagođeni sadržaj na svojim kartama, uključujući vaše slike
 • Četiri vrste karata: cestovni, satelitski, hibridni, pa čak i teren
 • Ažuriranja vremenskih prilika i sloj oblaka
 • Dodajte bilo kojoj stranici ili području widgeta pomoću jednostavnih kratkih kodova

To je puno značajki i znači da pomoću ovog dodatka pomoću Google Map možete raditi gotovo sve što želite. Želite vidjeti snimku dodatka u akciji? Evo jednog s nizom značajki:

Brzi snimka zaslona Google karata

Dodatak je dostupan u Code Canyonu za samo 16 dolara.

WP Quick Booking Manager Pro

WP Quick Manager Pro

Je li se ikad neki posao koji se temelji na sastancima žalio da ima isto mnoge rezervacije? Dani davanja telefonskih prijava su odbrojani, a većina kupaca kreće putem interneta kako bi rezervirali svoje mjesto. Naravno, što je klijent lakše rezervirati svoju rezervaciju, više ćete ih dobiti. To bi mogla biti razlika između rada s pola kapaciteta i punog kapaciteta.

WP Quick Booking Manager Pro postupak rezervacije čini nevjerojatno jednostavan. To ga čini izvrsnim rješenjem za rezervaciju za restorane, kozmetičke salone, klinike – tako ste ga nazvali! Također vam omogućuje pružanje usluga online rezervacije za hotelske sobe, apartmane ili bilo koji drugi smještaj koji je dostupan za iznajmljivanje. Ako razmišljate malo izvan okvira, čak biste ga mogli koristiti za iznajmljivanje opreme ili automobila.

Kalendar rezervacija za rezervaciju

Nakon instaliranja, možete dodati kalendar rezervacija na bilo koju stranicu pomoću jednostavnog kratkog koda. Prikaz kalendara izgleda lijepo i moderno, u potpunosti je reagiran, a nedostupna vremena i datumi automatski se blokiraju. Dodaci također podržavaju neograničen broj rezervacija, više opcija plaćanja u valuti (uključujući PayPal), pa čak i višejezične mogućnosti. Ovaj vrlo svestrani dodatak odgovarao bi potrebama širokog spektra poduzeća, a vaši će potencijalni kupci voljeti intuitivno korisničko sučelje – s back-end sučeljem je također vrlo lako raditi. Doista sjajan dodatak za rezervaciju, WP Quick Booking Manager Pro dostupan je od CodeCanyona za 24 dolara.

Kalendar rezervacija

Kalendar rezervacija

Čak i tvrtke s proračunom trebaju rezervirati. Srećom, postoji niz sjajnih besplatno opcije tamo, uključujući Dodatak kalendara za rezervaciju. Kao što očekujete od besplatnog dodatka, ograničeniji je od većine premijskih dodataka, ali se jednostavno integrira i još uvijek može napraviti izvrstan posao.

Dodatak je potencijalnim kupcima vrlo jednostavan za upotrebu: odaberite datum iz kalendara, ispunite kratki obrazac i pritisnite tipku za slanje. Lako. Da biste izbjegli dvostruku rezervaciju, možete ograničiti broj rezerviranja dnevno ili možete dopustiti neograničene rezervacije. Možda je najveće ograničenje ove besplatne verzije to što ne možete primati plaćanja – to bi moglo rezultirati nedokazivanjem.

Snimka kalendara za rezervaciju

Besplatna verzija relativno je osnovna, ali male tvrtke koje nude jednostavne rezervacije lako bi mogle imati koristi od nje. U smislu funkcionalnosti, ova besplatna verzija nije tako polirana kao WP Quick Booking Manager Pro. No možete je nadograditi i pružiti vam pristup vrhunskim značajkama kao što su: satne rezervacije, mrežno plaćanje (depoziti ili plaćanje u cijelosti), prilagođavanje sezonskih stopa i popust na kuponu. U ovoj se premium inačici taj dodatak stvarno ističe. Premium verzija kreće se od 79 USD, ali za velike tvrtke (koji žele svaku dostupnu funkciju) licenca za jedno web mjesto koštat će 449 USD.

Yoast Local SEO

Lokalni SEO od Yoast

Većina korisnika WordPress-a vrlo će dobro upoznati s WordPress SEO by Yoast dodatkom – s gotovo 17,5 milijuna preuzimanja, to je idite na SEO dodatak. Ali jeste li znali da Yoast razvija niz vrhunskih SEO dodataka, uključujući one Yoast Local SEO dodatak, dostupno od 69 USD.

Ostati u poslu bit će teško ako vas potencijalni klijenti ne mogu pronaći na mreži. Ali jeste li ikada pokušali potražiti lokalnu tvrtku na Googleu, recimo, frizeru? Kad to učinite, SERPs je vrlo različito mjesto.

Ako želite biti uključeni na ovaj popis lokalnih tvrtki – ili još bolje, na adresi vrh ovih popisa – Google mora znati gdje se nalazite i što radite. Iako je opći dodatak, poput WordPress SEO by Yoast, dobro polazište za vašu SEO strategiju, lokalne tvrtke imaju drugačiji skup zahtjeva SEO. Za sve vaše lokalne SEO potrebe ne postoji bolji dodatak od Yoast Local SEO. Jednostavno rečeno: ovaj će dodatak pomoći vašoj web lokaciji da se poveća na razini Google pretraživanja. Kako? Davanjem svih meta podataka koji Google trebaju za lokalno pretraživanje – vaše mjesto za prikaz karte, kao i važne podatke za kontakt, poput vašeg telefonskog broja.

Također možete upotrijebiti dodatak Lokalni SEO za izradu stilskih stranica obrazaca za kontakt. Dodatak vam omogućuje dodavanje karte, radnog vremena i podataka za kontakt na Oko stranice, a također omogućuje posjetitelju da pronađe najbližu trgovinu.

Dodatak direktorija Sabai za WordPress

Imenik Sabai

Ne bi li bilo sjajno imati sve povezane, lokalne tvrtke na jednom mjestu? E sad, možete, zahvaljujući dodatku Sabai Directory, biti dostupan za 28 dolara od CodeCanyona. Sabai Directory idealan je dodatak za izgradnju opsežnog lokalnog poslovnog imenika. Možete dodati neograničeni broj tvrtki u pojedinačni direktorij. To se može organizirati u različite kategorije – posjetitelji mogu filtrirati imenik kako bi pronašli ono što traže – a sve se tvrtke prikazuju zajedno na interaktivnoj Google mapi. Možete dodati ime, lokaciju i sliku svake tvrtke, plus možete prikazati ocjenu od pet na temelju korisničkih recenzija. Interaktivna karta uključuje dubok izbor opcija za oblikovanje, a posjetitelji mogu ostaviti svoje vlastite recenzije i komentare za određeni popis.

Osnivanje poslovnog imenika izvrstan je način za skupinu lokalnih tvrtki da rade zajedno na promociji svog poslovanja. Sve dok se ne bojite malo konkurencije, to je sjajan način da poboljšate svoju otkrivnost – potencijalni kupci će vjerovatnije procijeniti svoje mogućnosti putem imenika, a ne da odvažu gomilu web stranica pojedinačno.

Vodenje vlastitog imenika također može biti vrlo unosno: ako se dobro rangirate na Googleu po ključnim pojmovima u vašem području, možete dobro donositi ponavljajući prihod. Sabai Directory može ovo olakšati jer vam omogućuje ponavljana plaćanja od poduzeća koja žele biti dodana u vaš direktorij – Sabai podržava četiri pristupnika plaćanja. Možete čak platiti više za istaknute unose.

Završne misli

Čak i ako ste mala, offline prodavaonica, dobra web stranica može poboljšati posao. Danas sam pokrivao niz dodataka kako bih vam pomogao da vas klijenti otkriju na mreži, izvrše rezervacije i dobiju upute do vaše fizičke lokacije od opeke i minobacača. Ako želite više kupaca – a tko ne bi? – to je najmanje što bi vaša web lokacija trebala biti u stanju učiniti!

Koristite li neki dodatak sadržan u današnjem postu? Podijelite svoje misli u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map