5 najboljih dodataka za e-trgovinu za WordPress

Najbolji eCommerce WordPress dodaci

Ako tražite način da zaradite novac na mreži, otvaranje vlastite trgovine e-trgovine odlična je opcija. Sama fleksibilnost je solidan razlog, ali ušteda i poboljšana vidljivost marke na fizičkoj lokaciji čine je pametnim izborom. Međutim, postupak stvaranja trgovine može se činiti neodoljivim i možda niste sigurni koje ćete alate koristiti.


Srećom, kada koristite WordPress kao svoju platformu, imate pristup desecima dodataka za e-trgovinu. Ovi dodaci na vašu web lokaciju mogu dodati košarice za kupovinu, platforme za pregled i tako mnogo više – pružaju gotovo sve što vam je potrebno za pokretanje uspješne mrežne trgovine.

U ovom ćemo postu objaviti zašto biste trebali izgraditi vlastitu internetsku trgovinu i dotaknuti se zašto biste WordPress trebali smatrati svojom platformom. Zatim ćemo vam predstaviti pet alata za izgradnju vaše internetske trgovine u WordPressu i objasniti što čini svaku jedinstvenu. Započnimo!

Zašto biste trebali razmotriti izgradnju internetske trgovine s WordPressom

Ako želite pokrenuti novu trgovinu, možete odlučiti između mjesta za postavljanje opeka i maltera ili internetskog mjesta. Međutim, trgovine putem e-trgovine nude brojne prednosti u odnosu na tradicionalne proizvode:

 • Smanjeni režijski troškovi: Bez fizičke trgovine, radne troškove možete svesti na minimum.
 • Prošireni geografski doseg: Prisutnost na mreži omogućuje vam proširenje dometa vaše robne marke, što rezultira većim brojem potencijalnih kupaca vaše trgovine.
 • Sniženi troškovi marketinga: Internetski marketing obično je jeftiniji od taktike fizičkog marketinga.

Osim toga, putem internetske trgovine možete lako prodavati različite vrste proizvoda. Oni uključuju fizičke proizvode, digitalnu robu, pa čak i članstvo i usluge.

Naravno, čak i kad znate da želite ići internetskom rutom, još uvijek može biti teško znati gdje započeti. Preporučujemo izgradnju trgovine sa WordPressom, zbog ugrađene fleksibilnosti, opsežne funkcionalnosti zahvaljujući temama i dodacima i vrhunskoj sigurnosti.

Ako napravite svoje web mjesto s WordPressom, imat ćete pristup mnogim izvrsnim alatima posvećenim samo pomoći u izradi internetske trgovine. Zapravo ih ima toliko da to može biti malo neodoljivo. Međutim, službeni imenik dodataka olakšava pronalazak većine onoga što će vam trebati. Zatim ćemo provjeriti nekoliko najboljih opcija.

Iako su za WordPress dostupni mnogi dodaci za e-trgovinu, vjerujemo da je ovih pet najboljih opcija. To se događa zbog njihovih značajki, visoke ocjene i stalne podrške koju dobivaju od svojih programera. Pogledajmo ih!

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

1. WooCommerce

Dodatak za e-trgovinu za WooCommerce

S preko 5 milijuna preuzimanja, WooCommerce je dodatak koji vam je potreban za izgradnju i pokretanje vašeg mrežnog poslovanja. Ako tražite jednostavnost i fleksibilnost, ovo je dodatak za e-trgovinu za vas.

Pomoću WooCommercea možete prodavati fizičke i digitalne proizvode, kao i članarine, rezervacije usluga, pa čak i ponavljajuće se pretplate. Ovo je jedan od najpopularnijih dodataka za e-trgovinu, i to s dobrim razlogom! Jedna glavna značajka je naizgled beskrajan popis dodataka i proširenja za WooCommerce. Ova proširenja omogućuju vam povezivanje s mnogim popularnim robnim markama i alatima za upravljanje.

Ovaj dodatak za e-trgovinu WordPress također nudi sljedeće:n intuitivna nadzorna ploča s widgetima i detaljnim izvješćima koja će vam pomoći u praćenju prodaje, zaliha, performansi trgovine i statistike, kompatibilnost s mnogim temama WordPress-a, višestruke mogućnosti oduzimanja (uključujući PayPal, kreditne kartice, gotovinu pri isporuci i čeku), Mijireh naplata za osiguranje svih plaćanja i više. Ali najbolje od svega je što je osnovni dodatak besplatan. Čak i bez premium proširenja, još uvijek možete stvoriti prekrasnu internetsku trgovinu. Zbog toga 42% internetskih trgovina vodi WooCommerce.

2. Jednostavno digitalno preuzimanje

Jednostavno digitalno preuzimanje

Jednostavno digitalno preuzimanje ciljano je rješenje za e-trgovinu. Izvrstan je izbor ako na svojoj web lokaciji prodajete samo digitalne proizvode – poput e-knjiga, PDF-ova ili glazbe – i možete ih slobodno koristiti i prilagođavati po svojoj želji. Dakle, ako se vaša e-trgovina bavi prodajom digitalnih proizvoda (tj. Ne prodajete fizičke proizvode), Easy Digital Downloads najbolji je dodatak za e-trgovinu za vas..

Dok drugi dodaci za e-trgovinu – poput WooCommerce – omogućavaju prodaju digitalnih preuzimanja, to obično nije glavni fokus. Uz Easy Digital Downloads dobivate više opcija prilagođavanja specifičnih za prodaju digitalnih proizvoda putem interneta, što vam omogućuje prilagođavanje svakog prikaza prema potrebama klijenata.

S osnovnim dodatkom moći ćete upotrebljavati PayPal i Amazon kao pristupnike plaćanja. Uz to, postoje proširenja s plaćanjem koja omogućuju upotrebu Stripea, Braintree i još mnogo toga. Za razliku od mogućnosti da se sve značajke e-trgovine nalaze pod suncem, Easy Digital Downloads nudi upravo one značajke koje su vam potrebne za rješavanje problema prodaje digitalnih proizvoda. No postoje i drugi premium dodaci koji uključuju praćenje analitike, računovodstveni softver, pa čak i marketing putem e-pošte. Možete i kupiti dodatne pakete što olakšava početak rada.

Iako sam spomenuo kako su značajke tonizirane, dodatak je i dalje vrlo moćan i elegantan u isto vrijeme.

3. Košarica za e-trgovinu ecwid

Košarica za e-trgovinu Ecwid

Košarica ecwid eCommerce je dodatak koji nudi mnogo za svoju malu cijenu. Ne samo da možete potpuno prilagoditi značajke dodatka kako bi se prilagodile potrebama vaših kupaca, već možete i upravljati trgovinom u pokretu (zahvaljujući mobilnoj aplikaciji Point of Sale (POS)).

Ovo je jedna od fleksibilnijih opcija na našem popisu, jer pruža brojne izvorne značajke koje ostali dodaci za e-trgovinu ne uključuju prema zadanim postavkama. Na primjer, ovaj dodatak omogućuje vam prihvaćanje 40 opcija međunarodnog plaćanja – putem interneta i osobno – te nudi neograničeno spremanje i zakazane sigurnosne kopije popisa proizvoda.

Uz to, košaricu možete dodati izravno na svoju poslovnu stranicu na Facebooku. To dodatno proširuje vaš domet i može vam pomoći pretvoriti sljedbenike u kupce. Dodatak je besplatan za čak 10 proizvoda, a premium planovi počinju već od samo 15 dolara mjesečno.

4. WP EasyCart

WP EasyCart WordPress dodatak

WP EasyCart je prilagodljiv dodatak za e-trgovinu sa svim ukrasima. Naravno, imate pristup uobičajenim značajkama e-trgovine, ali ovaj dodatak ima nekoliko dodatnih trikova u rukavu.

Jedna korisna značajka je integrirano praćenje usluge Google Analytics. Sve što trebate učiniti je dodati svoj Google Analytics ID u Osnovne postavke stranicu nakon instaliranja dodatka. Od tamo ćete moći pratiti konverzije proizvoda i vidjeti koje prodajne strategije najbolje rade.

Nažalost, besplatna verzija WP EasyCart-a ima pomalo ograničene značajke. No možete nadograditi na premium račun i dobiti pristup svim funkcijama dodatka za samo $ 50 (ovo je jednokratna naknada).

5. WordPress jednostavna PayPal košarica

WordPress jednostavna PayPal košarica

WordPress Jednostavna PayPal košarica je dodatak koji radi upravo ono što mu i naziv govori. Ako vam je PayPal željeni način plaćanja, ovaj dodatak nudi niz korisnih značajki. Također je jednostavan za upotrebu, jer sve što trebate jest kopirati i zalijepiti razvijene programere.

Iako mnogi drugi dodaci za e-trgovinu sadrže PayPal, oni uključuju i niz drugih pristupnika. Ako je PayPal vaša jedina opcija plaćanja, ovaj dodatak smanjit će se na složenost i pružati više ciljane funkcionalnosti.

Možda je najbolja stvar ovog dodatka ta što je apsolutno besplatan. Sve oglašene značajke uključuju se u osnovnoj verziji, a programeri neće pokušati prodati vam premium dodatke. To je samo još jedan način da ovaj dodatak dodaje jednostavnost vašem mrežnom poslovanju.

Koji dodatak za e-trgovinu ćete odabrati?

Ooružani jednim od ovih dodataka, sada ste spremni preuzeti svijet internetskog poslovanja i izgraditi lijepu marku za sebe. Ali želimo znati – jeste li odabrali neki od gore navedenih dodataka? Ako je tako, kakva su vaša iskustva s dodatkom? Ili ako volite nešto drugo, koje WordPress dodatke za e-trgovinu koristite? Javite nam se u odjeljku za komentare u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map