3 stvari koje možda ne znate o gravitaciji Oblik dodatka

Gravity Forms je WordPress dodatak za brojne korisnike energije i programere. U ovom postu otkrivamo grupu manje poznatih, ali moćnih značajki ovog sjajnog dodatka za izgradnju.


“Sljepilo o značajkama” je pojam koji koristim da opišem kako neki korisnici (uključujući mene!) Rade sa softverom. Odnosi se na činjenicu da kada koristite dio softvera ili dodatak često ćete koristiti značajke koje poznajete, ostavljajući svijet funkcionalnosti izvan ulaznih vrata, na hladnom. Svatko tko koristi Photoshop znat će na što mislim, koristiti ćete alate koje znate i ostalo – dobro, naučit ćemo ga jednog dana, zar ne?

Iako mnogi korisnici razumiju osnovnu upotrebu dodatka Gravity Forms, dovoljno za sastavljanje obrasca i njegovo umetanje u stranicu WordPressa, postoji ogromna količina drugih cool stvari koje ovaj dodatak može učiniti.

Dakle, dopustite da istražite u jednom od najpopularnijih WordPress dodataka za stvaranje i upravljanje obrascima i pokažemo vam neke super stvari.

Prikaži i sakrij polja na temelju unosa korisnika

To vidite u obrascima na cijelom webu, korisniku prikazujete novo polje na temelju unosa koji je unio u postojeće polje, korisno u mnogim situacijama. Na primjer, kada korisnik odabere opciju iz potvrdnog okvira i želite postaviti drugo pitanje na temelju tog odgovora.

Pogledajte ovaj primjer: ako korisnik odabere prve dvije mogućnosti, želimo da se ništa ne dogodi, ako odabere treću, želimo da im postavimo drugo pitanje.

Gravitacija tvori uvjetnu logiku

Gravity Forms naziva ovu značajku Uvjetna logika. U uređivaču obrazaca (pogledajte sljedeći snimak zaslona u nastavku) ispod naprednog odjeljka postoji opcija za uključivanje. Tada ćete vidjeti gdje se logika može postaviti, u mom će se primjeru drugo polje prikazati tek kad korisnik provjeri Darth Vader.

Omogući uvjetnu logiku u gravitacijskim oblicima

Prilično cool? I jednostavno za napraviti. Ovo je samo vrh ledenog brijega, odvojite nekoliko trenutaka za igranje s tim opcijama i vidjet ćete koliko ovo može biti moćno.

Predpopuna polja preko niza upita

Zamislite ovu situaciju: dobili ste WordPress web mjesto na kojem je naveden veći broj proizvoda, kada korisnik izvrši upit želite li mu spasiti problem u potvrdnom okviru da bi navedio koji je proizvod zainteresiran, a umjesto toga otkrio stranicu da su došli i provjerite okvir za njih.

Evo primjera kako ovo polje može izgledati.

Gravitacija formira polje koje se prethodno preliva

Dakle, na svakoj od stranica vašeg proizvoda na kojoj se povezujete s obrascem za upit postavit ćemo poseban URL niza upita koji će preko proizvoda poslati upitnik.

Počnimo s postavljanjem polja. U uređivaču Gravity Forms odaberite polje, a zatim odaberite Napredna kartica. Dno dna potvrdite okvir kako biste omogućili dinamičnu populaciju za ovo polje i unijeli naziv parametra; Ja sam koristio enquiryType, pogledajte snimku zaslona ispod.

Omogući pretpopulaciju

Sada ćemo staviti vezu sa stranice proizvoda na obrazac za upit i moramo poslati proizvod koji je relevantan za tu stranicu. To je jednostavno kao dodavanje parametra u URL kao niz upita.

Primjer: U primjeru u nastavku koristite ovo kao vezu do obrasca za upit Žuti widgeti će se automatski odabrati.

http://yourDomain.com/enquiry/?enquiryType=Yellow+widgets

Prije nego što ostavimo ovaj, još dva brza savjeta

  1. URL je osjetljiv na velika i mala slova, pa ako ste upotrijebili velika slova u nazivu Parameter, upotrijebite ga i u URL-u
  2. URL mora biti kodiran; ukratko dodajte znak plus (+) gdje bi obično bili razmaci

Pokažite gdje je obrazac završen

Ovaj posljednji savjet super je vidjeti na kojim se stranicama pretvaraju upiti više od ostalih. Uzmite situaciju da imate obrazac na više stranica na svojoj web lokaciji ili ga možda imate u bočnoj traci svoje web lokacije, tako da je na svim stranicama.

Ono što ćemo učiniti je dodati skriveno polje koje korisnik neće vidjeti, a to jednostavno šalje WordPress stranicu kroz obrazac. Kad ga vidite u odjeljku unosa Gravity Forms, podaci su tu za vas.

Gravitacija formira skriveno poljeSlijedite ovih nekoliko koraka:

  1. Umetnite Skriveno polje u svoj obrazac (ispod ćete pronaći skrivena polja Standardna polja)
  2. Označi polje, ja sam to nazvao Informacije o stranici
  3. Kliknite gumb Napredna Pritisnite karticu da biste vidjeli zadanu vrijednost za novo polje

Ovdje je mjesto gdje postavljate vrijednost koja će se proslijediti kroz obrazac. Možete odabrati između dva: Naslov / Naslov stranice ili puni URL stranice ili posta – ovisi o vama koje biste željeli..

Gravity Forms postavljaju zadanu vrijednost

Dakle, imate tri sjajne osobine. Ako imate pitanje ili želite više informacija o bilo kojem od ovih pitanja, ostavite komentar!

Dobijte gravitacijske forme

Kliknite baner ispod kako biste pristupili Gravity Forms i saznali više o dodatku i provjerili njihove mogućnosti određivanja cijena.

Posjetite Gravity Forms

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me