20+ najboljih WordPress dodataka za upravljanje oglasima 2020

Danas ćemo pogledati neke od najboljih dodataka za upravljanje oglasima za WordPress. Oglasi vam pomažu u zarađivanju od vaše web stranice. To nije problem. Međutim, nisu svi blogeri radije prikazivali Google oglase na svojoj web lokaciji. Neki radije prodaju oglasne prostore na svom web mjestu, dok drugi idu za sponzoriranim postovima.


Sljedeći dodaci mogu vam pomoći bez obzira na slučaj. Dakle, neka nije bilo više vašeg vremena za unovčavanje i pripazite na to! Evo naših omiljenih dodataka za upravljanje oglasima za 2019. godinu (ne određenim redoslijedom):

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

1. ADNING (WP Pro Advertising sustav) Premium WordPress dodatak

ADNING (WP Pro Advertising System) WordPress dodatak

Info & DownloadView Demo

Kada vaša web stranica WordPress dostigne određenu razinu prometa, možete zaraditi neki pravi novac postavljanjem oglasa na svoju web stranicu. To nije ništa novo, a mnogi internet trgovci već godinama grade web stranice unovčene od prihoda od oglašavanja.

Dodatak ADNING (ranije WP Pro Advertising System) je izvrsno rješenje za upravljanje i prikazivanje oglasa na vašoj web stranici. Posjetitelji će vjerojatnije kliknuti na prekrasan, privlačan oglas, točno?

Više vrsta oglasa

ADNING stvara oglase na koje je moguće kliknuti sa šest zapanjujućih vrsta oglasa:

 • Standardni oglasi: prikazani u vašem sadržaju ili na područjima widgeta
 • Letite u oglase: kliznite za prikaz u donjem desnom kutu zaslona
 • Popup oglasi: skočite na posjetitelje kako biste generirali maksimalnu pažnju
 • Ugaoni čistači: gornji desni kut vaše web stranice “oguljen” natrag kako bi se prikazao oglas
 • Pozadinski oglasi: oglas preko cijelog zaslona stoji iza vašeg sadržaja
 • Oglasi za biltene: integrira se s MailChimpom kako bi postavljao oglase u biltene e-pošte poslane na vaš popis

Možete se igrati s različitim vrstama oglasa dok ne pronađete one koji generiraju najviše klikova. Međutim, prema mom mišljenju, kutni ljuski i pozadinski oglasi izgledaju zapanjujuće.

Oglasi za WP Pro Advertising sustav

Oglase možete postavljati na svojoj web lokaciji u različitim oblicima i veličinama, kako biste potencijalno unovčili bilo koje područje vaše web stranice. To uključuje “oglasnu mrežu” koja vam omogućuje prikaz više banera u jednom oglasnom prostoru. Dodatak podržava kratke kodove, okvire i widgete, pružajući raznovrsne načine za postavljanje oglasa na vašu web stranicu..

Da biste spriječili da posjetitelji pate od sljepoće oglasa – katastrofa ako su oglasi vaš glavni način unovčavanja – dodatak također može rotirati vaše oglase pomoću zapanjujućih prijelaznih animacija. ADNING je kompatibilan s nekoliko glavnih dodataka, od kojih su najistaknutiji Visual Composer i Slider Revolution. To znači da oglase možete smjestiti bilo gdje na prilagođeni izgled, pa čak i unutar klizača slike. Dodatak je u potpunosti reagiran, konfiguriran je vrlo jednostavno i uključuje detaljnu analitičku funkciju za praćenje izvedbe vaših oglasa.

2. AdSense Plugin WP QUADS (Freemium)

WP QUADS za AdSense dodatak

AdSense dodatak je vjerojatno najjednostavnija integracija Google AdSense-a u vašu WordPress web lokaciju. S besplatnom verzijom dodatka možete prikazivati ​​oglase u više regija na vašem web mjestu WordPress, uključujući:

 • Widgeti bočne trake
 • Početak, sredina i kraj posta
 • Nakon oznake “više”,
 • Nakon slika u postovima

Da biste prikazali oglas, jednostavno zalijepite isječak Google AdSense koda u widget. Također možete umetnuti oglase između bilo kojeg odlomka u post pomoću komadići.

Vrhunska verzija dodatka WP QUADS Pro uključuje dodatne cool značajke kao što su:

 • AMP oglasi koji prikazuje oglase u AMP verzijama vaših stranica (pogledajte naš vodič o početku rada s AMP-om u WordPressu)
 • Responzivni oglasi – kako bi oglasi izgledali savršeno u pikselu na telefonima, tabletima i radnim površinama.
 • Uvjeti vidljivosti – što vam omogućuje selektivno prikazivanje oglasa bilo na mobilnom, tabletnom ili stolnom računalu ili u kombinaciji njih.

Cijene počinju od 49 EUR po licenci za jedno mjesto i dolaze s 30 dana povrata novca, što je dobar izbor za podružnice i trgovce i blogere.

3. WordPress oglasni dodatak Fre Dodatak

WordPress Ad Widget Besplatan dodatak

WordPress Ad Widget je ozbiljno jednostavan dodatak koji vam omogućuje prikaz i Google oglasa i prilagođenih oglasa na vašem web mjestu WordPress. Ako biste prodavali oglasne spotove na svojoj web lokaciji, možete ponuditi različite mogućnosti kupcima. Kako? S preko 55 formata oglasa možete oglašavati Facebook stranice, Instagram profile i mnoge druge.

4. Sam Pro besplatni WordPress dodatak

Sam Pro besplatni dodatak za WordPress

Sam Pro Free Edition prikazuje oglase s rotacijom bannera. Što znači da dodatak tretira oglas iz hrpe oglasa i prikazuje ih na vašoj web lokaciji. Branje trešanja se, međutim, temelji na fleksibilnoj logici koja izračunava težinu oglasa (ili prioritet) i unaprijed definirana ograničenja. S unaprijed ograničenim ograničenjima, selektivno možete prikazivati ​​oglase na određenim stranicama, postovima, kategorijama, prilagođenim vrstama objava itd. Također možete zakazati i ograničiti prikazivanje oglasa na temelju broja pojavljivanja klikova.

Vrhunski dodaci uključuju skočne prozore i umetnute oglase te geografsko ciljanje. Osobno ne bih koristio skočne oglase ili dodatke osim ako nije okvir za prijavu na bilten, po mogućnosti s besplatnom e-knjigom ili sličnom ponudom.

5. AdRotate besplatni WordPress dodatak

Besplatni dodatak za AdRotate WordPress

AdRotate olakšava upravljanje oglasima. Možete prikazati vlastite oglase ili iz mreža trećih strana, poput Google AdSense-a, DoubleClick-a itd. AdRotate omogućuje periodično zakazivanje oglasa te precizno izračunava klikove / pojavljivanja i prikazuje oglase s najboljom izvedbom na vašoj web lokaciji..

Premium verzija uključuje cool značajke kao što su geografsko ciljanje, otkrivanje blokatora oglasa i drugi alati koji vam omogućuju lako prodaju i upravljanje više oglasnih kampanja. Cijene počinju od 29 EUR za licencu za jednu web lokaciju i dolaze s premium podrškom.

6. WP Bannerize Pro – besplatni dodatak WordPress

WP Bannerize Pro

Ako se većina vašeg prilagođenog oglašavanja vrši putem banera koji nisu Adobe Flash, WP Bannerize Pro mogao bi biti vaš odgovor. Dodatak stvara prilagođenu vrstu posta pod nazivom “Baneri”. To vam omogućuje da stvorite banere kao što biste stvorili post ili stranicu.

Da biste stvorili transparent, prvo prenesite / uvezete sliku bannera i odaberite želite li pratiti pojavljivanja i CTR, a zatim objavite natpis. Nakon završetka generira se kratki kôd banera. Sada možete prikazati banner u bilo kojem postu, stranici ili widgetized području koristeći kratki kod.

Dodatne značajke uključuju geografsko ciljanje, IP ograničenja, ciljanje oglasa na temelju uloga i potpuno složenu analitičku ploču.

7. WP Advertize (besplatno)

WP Advertize Free Plugin

WP Advertize Standardni dodatak za upravljanje oglasima omogućuje vam prikazivanje oglasa treće strane iz usluge Google AdSense, kao i oglase koji se samostalno prikazuju. Možete birati između više od 10 mjesta za prikaz oglasa, uključujući widgete bočne trake. Nadalje, dodatak omogućuje i onemogućavanje oglasa u određenim vrstama postova, oznakama, IP adresama, autorima objava itd.

8. Napredni oglasi – Upravitelj oglasa i AdSense

Napredni oglasi besplatan dodatak

Napredni oglasi vaš je dodatak za upravljanje oglasima s mnoštvom korisnih značajki u rasponu od osnovnog stvaranja oglasa, do prikazivanja oglasa treće strane, do geografski ciljane, visoko prilagodljive oglasne mreže. Pomoću Naprednih oglasa možete graditi, prikazivati, konfigurirati, filtrirati i ciljati oglase na temelju svojih posjetitelja.

Potpuni opis besplatnih značajki dostupnih na WordPress stranici spremišta – predlažem da ga brzo pročitate prije nego što prijeđete na sljedeći dodatak na ovom popisu.

Advanced Ads također nudi niz vrhunskih dodataka poput prodaje oglasa koji vam pomažu u prodaji oglasnih mjesta na vašoj web lokaciji. Premium verzija omogućuje osnovne značajke kao što su napredni aj-ubrizgavanje, inovativna područja za postavljanje oglasa kao što je bočno zaglavlje ili plutajući oglasi i još mnogo toga.

Cijena za vrhunsku kopiju dodatka započinje od 29 eura za Advanced Ads Pro (licenca za jednu web lokaciju) ili 69 eura za paket Advanced Ads Bundle, koji uključuje sve dodatke i buduća ažuriranja.

9. AWPCP – Oglasni besplatni dodatak WP

AWPCP - Oglasi bez dodataka

Još jedan dodatak za WordPress Classifieds vaš klasični dodatak dizajniran je za pokretanje stranica s oglasima bogatih značajkama s vaše web stranice WordPress. Oglas se može pretraživati ​​prema državi, državi, korisničkom imenu ili ključnoj riječi. Povrh toga možete prikazivati ​​oglase s usluge Google AdSense. Pogledajte puni popis značajki za pokretanje stranice s oglasima na WordPressu.

Brojni premium moduli, kao što su integracija gatewaya s Paymentize putem portala Autize.net i PayPal, menadžer kampanje i modul kupona, između ostalog, mogu biti vrlo korisni za pokretanje bogate web stranice s oglasima.

10. Napredni reklamni sustav Besplatni dodatak

Napredni reklamni sustav Besplatni dodatak

Napredni oglašavački sustav, među ostalim značajkama, podržava više mjesta oglašavanja, rotaciju oglasa i zakazivanje kampanje te prag proračuna. Možete prodavati oglase na temelju CPM-a, CPC-a i CPP-a. Premium verzija dodatka podržava filtrirajuće kampanje, AJAX loader, napredno zakazivanje i lijepe karte u odjeljku analitika i statistika..

11. Dodatak besplatnog WordPress dodatka za umetanje oglasa

WordPress dodatak za ulaganje oglasa

Ad Inserter Pro jedini je WordPress dodatak koji trebate umetnuti bilo koji kôd bilo gdje na web stranicu WordPress: oglasi, baneri, widgeti, obrasci, kôd za praćenje, kôd zaglavlja / podnožja, kratki kodovi itd. Podržava praktički sve WordPress pozicije dostupne za automatsko umetanje: prije / nakon posta, prije / nakon sadržaja, prije / nakon stavka, prije / poslije izvadaka, između postova na web stranicama bloga i ako vaša tema ima neki poseban izgled, možete koristiti ručno umetanje putem kratkog koda, widgeta ili poziva PHP funkcije.

Ad Inserter Pro posebno je dobar u umetanju oglasa poput AdSensea i Amazona. Možete odabrati broj stavka (ili relativni položaj na stranici) i poravnanje za svaki blok. Možete odrediti i opcije uklanjanja kako biste izbjegli umetanje oglasa u blizinu slika ili zaglavlja. Amazon Native Shopping oglasi mogu učiniti kontekstualnim i prikazivati ​​proizvode koji se odnose na sadržaj stranice. Ad Inserter Pro podržava zakazivanje oglasa, rotaciju oglasa i GEO ciljanje na razini zemlje (djeluje i s predmemoriranjem). Također možete posluživati ​​različite oglase na različitim uređajima (radna površina, tablet, telefon), a možete odrediti iznimke za pojedinačne stranice ili postove u koje se oglasi ne bi trebali umetnuti. Postoje i dodatne mogućnosti za višesmjerne instalacije za ograničavanje postavki na pod-web lokacijama.

Otklanjanje pogrešaka koda je mjesto na kojem sjaji Ad Inserter Pro. Mnogo je funkcija pomoću kojih možete saznati zašto kôd nije umetnut. Na svakoj stranici možete pregledati pozicije za automatsko umetanje, vizualizirati HTML oznake ili istaknuti umetnute blokove koda (oglase) radi lakše konfiguracije položaja oglasa. A tu je i detaljan dnevnik umetanja u kojem možete pronaći informacije zašto neki blok nije umetnut. I na kraju, svaki blok koda može se pregledati u prozoru u kojem možete prilagoditi poravnanje i stil pomoću vizualnog CSS uređivača.

I pogodi što? Amazon službeno potvrđuje oglas za umetanje oglasa kako bi oglasima za Native Shopping dodali u WordPress postove. Ad Inserter Pro počinje od 20 USD (za dvostruku licencu za web mjesto) što vam omogućuje prikazivanje geografski ciljanih oglasa i podržava crnu listu IP-a, među ostalim korisnim značajkama.

12. WP-umetnite besplatni WordPress dodatak

WP-umetnite besplatni dodatak WordPress

WP-Insert je daleko jedan od najboljih besplatnih dodataka za upravljanje oglasima. Slično većini dodataka u ovoj kategoriji, WP-Insert podržava više oglasnih mreža kao što su Google AdSense, Clickbank itd. Međutim, za razliku od drugih dodataka, nudi besplatno geo-ciljanje, što znači da možete prikazivati ​​AdSense oglase posjetiteljima iz SAD-a i Clickbank oglase posjetiteljima Velike Britanije. Ostale cool značajke uključuju integraciju Google Analytics-a, prikazivanje pravnih obavijesti, testiranje dijeljenja oglasa i dinamično postavljanje oglasa u sredinu bilo kojeg članka.

13. Dodatak za kut bez oglasa

Ugaoni besplatni dodatak

Corner Ad je jednostavan dodatak za upravljanje oglasima koji prikazuje oglas u gornjem lijevom (ili desnom) dijelu vašeg WordPress web mjesta. Zamišljeno je da bude minimalno invazivno kako bi se spriječilo loše korisničko iskustvo. Kad korisnik pomakne pokazivač iznad oglasa, on se otvara i prikazuje ga u potpunom okviru za prikaz. Čim miš ukloni, oglas se vraća bivšem jastvu. Ovim dodatkom možete prikazati važne najave, nadolazeće promocije ili pokrenuti “tajnu prodaju”.

14. Meks Easy Ads Widget za WordPress

Meks Easy Ads Widget za WordPress

Meks Easy Ads Widget jednostavan je dodatak koji vam omogućava da u widgetu prikazujete neograničene oglase. Možete odabrati ograničeni broj oglasa po prikazu, rotirati oglase i randomizirati redoslijed prikaza oglasa. Možete odrediti i svoju prilagođenu veličinu ili odabrati neku od unaprijed definiranih (i standardiziranih) veličina oglasa.

15. Google AdSense besplatni dodatak

Besplatni dodatak Google AdSense

Google AdSense by BestWebSoft je još jedan unos na strani pro-AdSense dodatka s mogućnošću izravnog uvoza oglasa s vašeg AdSense računa i njihovog prikazivanja u više regija vaše web stranice, uključujući prije / poslije postova, stranica i widgeta bočne trake.

16. Ads Pro Premium WordPress Advertising Manager

Ads Pro Plugin - višenamjenski WordPress Advertising Manager

Info & DownloadView Demo

Ads Pro Plugin – Višenamjenski WordPress Advertising Manager drugi je najprodavaniji WordPress dodatak za upravljanje oglasima na CodeCanyonu. Jednostavno rečeno, pomaže u upravljanju oglasima na vašem web mjestu WordPress. Dodatak podržava filtrirajuće oglase na temelju kategorija, oznaka i uređaja. Može se konfigurirati za prikazivanje oglasa samo nakon što posjetitelji provedu određeno vrijeme na web mjestu i ograniče broj prikazivanja oglasa korisniku po sesiji. Konačno ima oglase ciljane na geo sa 20 različitih stilova prikaza koji se mogu postaviti na više od 25 različitih položaja.

U slučaju da želite stvoriti samostalnu oglasnu platformu, dodatak vam omogućuje prodaju tri različita modela naplate – CPC (cijena po kliku), CPM (cijena po 1000 pojavljivanja) i CPD (cijena po danu). Podržani prehodi za plaćanje uključuju Stripe, PayPal, WooCommerce i Bankovni prijenos.

17. Aparg SmartAd – Premium WordPress dodatak za upravljanje oglasima

Info & DownloadView Demo

Aparg SmartAd još je jedan jaki suparnik u prostoru dodataka za upravljanje oglasima. Značajke uključuju 75+ popup i ugrađenih animacija, 25 regija postavljanja oglasa i 5 podržanih vrsta oglasa, uključujući slike, video, Flash, kôd i iFrame. Slično većini dodataka, ovaj podržava rotaciju oglasa i napredne opcije filtriranja na temelju oznaka, kategorija itd. Uz to, također podržava filtriranje na temelju jezika.

Dodatak također podržava tri vrste kampanje – pozadinske oglase, skočne i ugrađene oglase. A isporučuje se s naprednom nadzornom pločom za statistiku. Značajka izvoza u PDF format prilično je korisna za dijeljenje izvještaja s kupcima oglasa. Možete zakazati oglase i konfigurirati automatsko obustavljanje oglasa na temelju datuma, prikaza i klikova.

18. AdPlugg besplatni dodatak za WordPress

Besplatni WordPress Dodatak za AdPlugg

AdPlugg integrira AdPlugg uslugu upravljanja oglasima u WordPress. Zamislite AdPlugg kao internetsku platformu za upravljanje oglasima SaaS. Na centraliziranoj nadzornoj ploči možete konfigurirati i zakazati više oglasa, namjestiti rotaciju oglasa i banner, pratiti klikove i druge statistike – za sve svoje web stranice. Ako posjedujete više web stranica (prikazuju se na WordPressu ili drugim rješenjima za upravljanje sadržajem), AdPlugg također može prikazivati ​​oglase na tim platformama putem svojih dodataka!

Dodatak je besplatan do 100 000 pojavljivanja mjesečno i podržava samo slikovne oglase. Plaćeni planovi počinju od 10 USD mjesečno i podržavaju više vrsta oglasa, uključujući videozapise, međuprostorne oglase, oglase treće strane (Google AdSense itd.) I još mnogo toga.

19. Dodatak WordPress Dynamic Dynamic Insertion Premium Premium

Info & DownloadView Demo

Ako imate AdWords kampanje s dinamičnim ključnim riječima, onda je ova za vas. Za one od vas koji ne znaju što je to, Google AdWords omogućuje vam da zamijenite određene dijelove teksta vašeg oglasa s korištenom ključnom riječi za pretraživanje..

Na primjer, recimo da prikazujete oglas s ključnim riječima kožne futrole za iphone. Ako netko traži futrole za iphone od crvene kože, vaš bi se oglas prikazao ako ste zadržali oglas u srednje podudaranje. Google bi pomoću Dinamičkog umetanja ključnih riječi izmijenio vaš oglas dodavanjem ili zamjenom kopije oglasa ključnom riječi koja se pretražuje. U našem primjeru riječ Crvena dinamički bi bilo umetnuto u tekst oglasa.

Zamislite istu stvar s odredišnom stranicom. Ako posjetitelj na vašu odredišnu stranicu dođe s određene ključne riječi za pretraživanje, WordPress dodatak dinamičke ključne riječi dinamički će mijenjati kopiju odredišne ​​stranice tako da uključuje istu ključnu riječ.

Kako se to može koristiti u upravljanju oglasima?

Ako na svojoj web lokaciji prodajete oglase temeljene na CPA-u, dobivanje hiper-ciljanih klikova s ​​Google AdWords-a poboljšava vaše šanse za konverziju.

20. Oglasni detektor Ultimate Premium WordPress

Info & DownloadView Demo

Jednostavno rečeno, dodatak Oglasni detektor Ultimate omogućuje vam prikazivanje ili sakrivanje sadržaja na vašoj web lokaciji, ovisno o tome odakle je korisnik došao. Izvori koji se mogu prepoznati uključuju tražilice poput Googlea i Yandexa; oglasne mreže kao što su Google Ads i Yandex Ads; i mreže društvenih medija kao što su Facebook, Twitter, Reddit, Tumblr, itd.

Sada s ovim dodatkom možete pokazati drugu stranicu za svoje obožavatelje na Facebooku i drugu za svoje Pinterest sljedbenike.

21. Umetnite poštanske oglase besplatni dodatak WordPress

Umetnite poštanske oglase besplatni dodatak WordPress

Insert Post Ads vrlo je jednostavan, ali učinkovit dodatak. Jednostavno umeće vaše Google AdSense oglase između odlomaka u svojim postovima i na stranice. Ovo je učinkovit način za automatsko umetanje oglasnih kodova treće strane u bilo koji post, stranicu ili prilagođenu vrstu posta. Postoje mogućnosti za položaj oglasa u odnosu na sadržaj kao i automatsko ubrizgavanje Googleovog AdSense-a.

Zaključivanje najboljih dodataka za upravljanje oglasima WordPress

Oglasi su jedan od najjednostavnijih načina unovčavanja vaše web stranice. Prodaja oglasnih prostora na vašoj web stranici odličan je način da povećate svoju zaradu i ima puno prednosti. Evo tri moja glavna razloga za ljubav prema poslovnom modelu:

 • Prodaja oglasnih prostora daje vam mogućnost izbora oglasa koji će se prikazivati ​​na vašoj web lokaciji. Ovo vam daje sloboda za kontrolu korisničkog iskustva vaše web lokacije.
 • Na primjer, ako vodite blog o modnim savjetima ili savjetima za šminku, možete prikazati oglase za proizvode koji su izravno povezani s vašom web stranicom / tvrtkom. To može potencijalno poboljšati klikovni postotak oglasa postavljenih na vašoj web lokaciji.
 • Što je više usmjerena na vašu web lokaciju, veći klikovi (i konverzije) ostvaruju vaši oglasi. Kupci oglasa zadovoljni su, zadržavate korisničko iskustvo netaknutim i na kraju zarađujete tonu novca.

Slično je s prodajom oglasnih prostora, u drugim oblicima fin reklama uključuje sponzorirane postove i preporuke proizvoda u članke vašeg bloga. Etički, nikada ne sponzorirajte proizvod koji niste osobno isprobali / testirali. Na taj način riskirate izdati povjerenje čitatelja. I s tom bilješkom zaključimo ovu zabavu!

Koji je vaš omiljeni dodatak za upravljanje oglasima? Jesmo li propustili bilo koji fantastičan dodatak? Javite nam u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me