19 najboljih besplatnih dodataka za klizač WordPressa

15+ najboljih besplatnih dodataka klizača za WordPress

U nedavnom postu razgovarali smo o najboljim dodacima WordPress klizača. I bilo je puno fenomenalnih opcija koje ste mogli izabrati! Ali ovaj put ćemo se fokusirati samo na najbolje besplatne WordPress klizače.


“Zašto?” – pitaš. Besplatni dodaci koje pronađete na WordPress.org prolaze strogo testiranje i moraju biti u skladu s najnovijim WordPress konvencijama kako bi bili objavljeni. Iako možete dobiti klizač dodatak s ne toliko opcijama, ta ograničenja znače da ima manje pokretnih dijelova. Dodatak je često stabilniji, sigurniji, brži za konfiguriranje i lakši za učitavanje stranice (i izvrsno za nove WordPress korisnike).

Uvijek je najbolje koristiti WordPress temu koja je u potpunosti kompatibilna s dodacima klizača s kojima se isporučuje. Uvijek vam predlažem da isprobate našu Total WordPress temu koja je temeljito testirana s dva najčešće korištena klizača danas.

Ako ne želite mijenjati teme, ali još uvijek želite vrtuljak na vašoj web lokaciji, tada će vam popis biti koristan. Ovdje navedeni dodaci zadovoljavaju dva najvažnija uvjeta. Oni su:

  • Redovito se ažurira
  • Omogućite dobru podršku putem WordPress.org foruma

Čini se da i dalje postoji velika potražnja za klizačima, što je fenomenalno i ako se pravilno koriste, mogu poboljšati korisničko iskustvo, a ponekad čak i stope pretvorbe. Novi i uzbudljivi besplatni WordPress klizači često se izdaju i učinit ćemo sve kako bismo išli u korak s tim.

Sada pregledajmo neke od najboljih besplatnih dodataka klizača i otkrićemo donosi li neke nove značajke koje mogu osvježiti vašu WordPress web stranicu.

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

1. Nivo Slider Lite

Besplatni WordPress dodatak za klizač Nivo Slider Lite

Ako tražite klizač bogat značajkama poznatih programera, isprobajte ga. Nivo Slider Lite besplatni je WordPress klizač dodatak zasnovan na dobro provjerenom Nivo Slider-u koji je sada dio nevjerojatne škrinje s blagom WordPress-ovih proizvoda na ThemeIsle. Ima jednostavan kratki kôd za prikaz klizača (e), kao i obilje dostupnih opcija za veličinu klizača, brzinu animacije, vrijeme pauze, navigacijske strelice itd..

Osim toga, ako nadogradite na Nivo Slider iz programa Lite, imat ćete pristup tonu dodatnih opcija za vrstu klizača (čak možete izvlačiti dijapozitive iz vrsta posta), prilagodljive rasporede, teme, navigaciju sličicama, dodatne efekte prijelaza i još mnogo toga. Dodatak je čak uključen u Pirate klub, tako da ako ste već član, dobit ćete Nivo pored svih ostalih nevjerojatnih tema i dodataka (plus cjeloživotnu podršku i ažuriranja) iz tvrtke Themeisle za jednu nisku cijenu.

Da biste dodali novost, Nivo Image Slider je super brz, brzi WordPress dodatak koji omogućuje stvaranje neograničenih klizača, s lijepim efektima, jedinstvenim prilagođenim sustavom posta i kratkih kodova, a testiran je sa svim trenutnim verzijama preglednika.

2. Prijelazni klizač Lite

Prijelazni klizač Lite

Vjerojatno ste već čuli za popularni dodatak Transition Slider, ali jeste li znali da nude Lite verziju? To je u redu – ovaj besplatni, Gutenbergov kompatibilni klizač nudi puno sjajnih funkcija koje možete koristiti za izradu stilskih klizača za svoju WordPress web lokaciju.

S dodatkom Transition Slider Lite možete dizajnirati prilagođene klizače s animiranim tekstualnim elementima, impresivne WebGL efekte prijelaza, navigacijske strelice, kliznu petlju i automatsku reprodukciju, duboko povezivanje, video dijapozitive, gumbe, pametni prednaloživač i još mnogo toga. Postoje čak i ugrađene opcije za klizače pune širine ili cijelog zaslona (odličan način za postizanje trajnog prvog dojma na posjetitelje web lokacije)

Transition Slider Lite je također prilagodljiv, podržava navigaciju putem dodira i povlačenja te je kompatibilan s najpopularnijim web preglednicima. A za veću snagu, svakako se isplatite Prijelazni klizač Pro – što dodaje gotove klizne predloške spremne za upotrebu, slojeve koji reagiraju na mobilne uređaje i tablete, premijsku podršku i još mnogo toga.

3. Pomični klizač SlideDeck

SlideDeck responzivni klizač besplatni WordPress dodatak

SlideDeck je moćan besplatni dodatak klizača za WordPress koji možete koristiti za dodavanje vizualnog interesa vašoj web stranici. Najbolje od svega je SlideDeck besplatan i jednostavan za upotrebu. Jednostavno instalirajte i koristite upravljač SlideDeck-om za stvaranje novih dijapozitiva ispočetka ili odaberite besplatni predložak za početak. Tada možete dodati slike, videozapise (Youtube ili Vimeo), naslove pa čak i gumbe. SlideDeck uključuje ugrađene opcije za dijapozitive (tako da gledatelji mogu kliknuti bilo gdje), naslove, izvode i pročitati više veza.

Tražite li dodatne mogućnosti? Možete nadograditi na SlideDeck Pro da biste dobili fantastična proširenja za klizače teksta, prilagođeni CSS, WooCommerce integraciju, dodane izvore iz galerije, opcije feeda na društvenim mrežama, poziv na akciju i još mnogo premijum predložaka slajdova.

4. 10Web klizač

10Web klizač Besplatno WordPress dodatak

Pronašao sam dodatak Slider WD WordPress kao jedan od najbržih. To je učinkovit alat za izradu karusela na vašoj web lokaciji. Možete ih umetnuti ručno, pomoću kratkog koda, kao widgeta, ali i unutar bilo koje datoteke s temom pomoću PHP funkcije.

Pomoću Slider WD možete dodavati neograničene dijapozitive, slike i videozapise (YouTube i Vimeo). Dosta je efekata prijelaza i podrška za 3 sloja:

  • Tekstualni sadržaj
  • slike
  • Gumbi za dijeljenje (Twitter, Google+, Pinterest, Facebook i Tumblr)

Najzanimljivije što sam pronašao na njihovoj stranici s opisima je da oni nude da dodatak dodaju na bilo koji jezik u roku od 3 dana. Mislim da je to primjer velike podrške za dodatke.

5. Meta klizač

MetaSlider besplatni dodatak WordPress

Jedan od najpopularnijih dodataka klizača za WordPress, s Meta Slider-om ćete brzo kreirati vrtiće. Učinite to odabirom slika iz svoje Media Library, povlačenjem n-ispadanja, postavljanjem dijapozitiva, poveznica i SEO oznaka.

Možete ga dodati u postove i stranice, ali također upotrijebiti kratki kôd ili oznaku predloška za umetanje prezentacija gdje god želite. Preveden je na 16 jezika kao jedan od najkorištenijih besplatnih dodataka za klizač.

6. Vrhunski responzivni klizač slike

Vrhunski responzivni klizač slika Besplatno WordPress dodatak

Ultimate Respovable Image Slider je još jedna dobra opcija ako tražite dobro održavan i podržan besplatni dodatak klizača. Omogućuje vam prijenos više slika u seriju, dodavanje više dijapozitiva unutar posta ili stranice, umetanje pomoću kratkog koda, individualno podešavanje visine i širine klizača, konfiguriranje gumba za navigaciju itd..

Najzanimljivija značajka su slide sličice. Ako unutar klizača imate više dijapozitiva, možete omogućiti minijature koje će biti prikazane ispod slajdova, tako da ih posjetitelji mogu pregledati i skočiti naprijed ili natrag ako žele. Druga je poteškoća korištenja ovog dodatka to što možete definirati fontove unutar njega. Ne volim dodatke koji imaju ovu značajku, jednostavno zato što usporava vaše web mjesto ako to omogućite. Ali ako želite imati drugačije klizačke fontove od onih definiranih u vašoj temi, to možete učiniti s ovim besplatnim WordPress klizačem.

7. Klizač supsističkim

Supstički besplatni dodaci za klizač WordPressa

Supsystic klizač je prilagodljivo rješenje koje vam omogućuje izradu klizača slike i sadržaja s nekoliko lijepih predložaka i nekoliko opcija. To uključuje odgovarajuće klizače slika, prezentacije, titlove, klizne sličice, prilagođene veze i jednostavno sučelje za izradu dijapozitiva (video dijapozitivi, dinamički feed postu, vrtići i HTML slojevi su također dostupni s pro verzijom).

Tvrdi se i da je SEO optimiziran, ali bilo koji klizački image SEO možete učiniti prijateljskim tako što ćete napisati jedinstvena i relevantna imena datoteka i alt oznake. Trenutno je ovaj dodatak klizača dostupan u 15 dijalekata, pa vrijedi razmotriti želite li lokaliziranu opciju klizača.

8. Klizač Soliloquy

Soliquy besplatni klizač WordPressa

S klizačem Soliloquy stvorite simpatične i brze klizače i brzo. Ovaj vitki klizač uključuje jednostavne, ali snažne opcije putem intuitivnog graditelja klizača. Jednostavno dodajte svoje slike, upotrijebite zadani izgled (ili odaberite unaprijed pripremljene predloške), dodajte prilagođeni CSS ako želite i imate klizač spreman za rad.

Želite više? Soliloquy nudi dodatke za premium predloške, zaštitu slike, vrtiće, sličice za navigaciju, lightbox, Instagram i Pinterest integracije, WooCommerce proizvode, dinamičke klizače i prilagodljive zadane postavke (kojima možete pristupiti svi sa dev licencom).

9. Glavni klizač

Glavni klizač Besplatno WordPress dodatak

Glavni klizač je besplatan i responzivan klizač slika i sadržaja. Podržava glatke prijelaze i navigaciju osjetljivu na dodir.

Tvrdi se da je izrađen pomoću najboljih praksi WordPress-a (podupirač i sučelja), ali sučelje ne izgleda kao nešto što pripada WordPressu (možda je to zato što su željeli neprimjetan prijelaz između besplatne i pro verzije dodatka). S druge strane, izvrsno funkcionira sa zadanim WordPress temama, ali i s nekoliko drugih tema s kojima sam ga testirao.

10. GIGA klizač

GIGA klizač besplatni WordPress dodatak

Ovaj klizač dodatak je brz, u to nema nikakve sumnje. Podržava dodavanje neograničene količine dijapozitiva s naslovom i opisom, kao i nudi 25 efekata prijelaza, stranice ili slike na gumbima, postavke automatskog pokretanja, stanku na leđima, 32 vrste kože i još mnogo toga .. Možete stvoriti slide i video dijapozitive za svoju web stranicu WordPress. Odgovara i radi u redu na Androidu i iDevicesima.

S donje strane, klizač GIGA koristi prilično neugodno upozorenje o prodaji na stranici s dodacima. Vidljiv je u svakom trenutku … pa je to vjerojatno jedan od besplatnih klizačkih WordPress dodataka koje biste trebali izbjegavati koristiti na web mjestu klijenta. Ali za osobnu upotrebu, još uvijek solidan izbor.

11. MotoPress Slider Lite

MotoPress responzivni klizač Besplatno WordPress dodatak

MotoPress je poznat po stvaranju nekih kvalitetnih WordPress dodataka. MotoPress Slider Lite nije iznimka. Dobro je rješenje za izradu dijapozitiva s naglaskom na vizualne efekte. Sadrži drag ‘n’ drop sučelje (za što nisam veliki obožavatelj), prilagodljiv izgled i pomicanje prstom po navigaciji.

To je čvrst, jednostavan dodatak s podrškom za prilagođene vrste, slojeve, pa čak i WooCommerce. Još jedna velika značajka je da možete uvesti i izvoziti klizače. Nisam vidio još jedan besplatni dodatak za klizače koji vam nudi ovu mogućnost. Dakle, ako imate više web lokacija, ali želite koristiti iste klizače ili jednostavno želite spremiti postavke klizača za kasniju upotrebu, to možete lako učiniti s MotoPress Slider Lite.

12. Pametni klizač 3

Smart Slider 3 besplatni dodatak WordPress

Smart Slider 3 nastavak je starijeg i provjerenog dodatka Smart Slider 2 WordPress. Tvrdi se da je potpuno novi i intuitivni WordPress dodatak koji vam omogućuje stvaranje klizača na način koji nikada prije niste vidjeli pomoću bilo kojeg besplatnog klizača. Pa da vidimo što je dobro, a što nije.

Ovaj dodatak vam omogućuje stvaranje YouTube i Vimeo slajdova, pa čak i korištenje vaših WordPress postova i izradu slajdova iz njih, pa sam nastavio isprobati ako i ja. Sviđa mi se što postoji puno video tutorijala o stvaranju određenih vizualnih efekata i dobar vodič za početak rada. To znači da ćete imati dobru podršku ako se odlučite za ovaj klizač.

No, nije mi se dopala činjenica da su programeri napustili WordPress najbolju praksu kada je u pitanju kako izgledaju i osjećaju stvari na nadzornoj ploči. Trebalo mi je vremena da se naviknem kako ovdje rade stvari. Nisam bila ni sigurna da koristim WordPress, izgledalo mi je kao neka čudna verzija Androida. Pored toga, čini se kao lijepo podržan i dobro zaobljen dodatak.

13. Ultimate klizač

Slider Ultimate besplatan dodatak za WordPress

Ultimate Slider je besplatni WordPress dodatak s funkcijom automatskog igranja, gdje također možete postaviti odgađanje klizača i vremena intervala pomicanja. Korištenje uključenog kratkog koda [Krajnji-klizač] u svoje postove i stranice lako možete umetnuti klizače koje ste stvorili bilo gdje.

Ovaj dodatak je u potpunosti reagiran i kompatibilan je s WooCommerceom. Omogućuje vam izradu različitih dijapozitiva pomoću kategorija poput prethodnih, ali također možete unijeti prilagođeni CSS kako biste prilagodili izgled svojih prezentacija. Vremenska traka obavijestit će posjetitelje kada očekuju promjene dijapozitiva.

14. Klizač koji odgovara FA Lite

FA Lite prilagodljivi klizač besplatni WordPress dodatak

FA označuje Featured Articles 3.0, što je klizač za WordPress klizač koji vam omogućuje stvaranje klizača iz sadržaja koji ste već objavili. Možete stvarati slajdove iz svojih postova, stranica ili prilagođenih vrsta posta. Međutim, nećete ih moći stvoriti na svojim slikama jer je ova značajka rezervirana za premium verziju.

Pronaći ćete sve standardne značajke, kao što su: strelice i stranice za navigaciju, različiti izgled i animacije, klizačke teme itd. Postoje čak i neke nestandardne poput opcije umetanja pomoću kratkog koda, widgeta, automatski ili pomoću predloška tag (PHP funkcija), tako da postavljanje ovog klizača točno tamo gdje želite neće biti problema. Također bih trebao spomenuti da dolazi s akcijama i filtrima, tako da će svi vi WordPress programeri sigurno cijeniti ovaj dodatak.

Ono što mi se u ovom dodatku zapravo nije dopalo jest to što su mnoge njegove značajke rezervirane za premium verziju.

15. Kliznite bilo što

Povucite bilo što besplatno za WordPress dodatak

Besplatno napravite zapanjujući klizač pomoću programa Slide Anything. Ovaj besplatni dodatak za klizač i klizač uključuje jednostavne opcije za dodavanje dijapozitiva, teksta, HTML-a i još mnogo toga. Korištenjem opcija Slide Anything zasigurno u bilo kojem trenutku možete stvoriti sjajan, prilagodljiv klizač za omogućavanje dodira.

Budući da je dodatak nedavno ažuriran za upotrebu Owl Carousel 2, postoje i nove opcije za beskonačnu petlju, klizne veze, CSS3 prevođenje 3D prijelaza i zapanjujuće efekte prijelaza (poput okretanja, zumiranja, izblijedjenja, odskoka, iskoštavanja i još mnogo toga).

16. Ozbiljan klizač

Ozbiljni klizač besplatni WordPress dodatak

Besplatni dodatak Serious Slider ozbiljno je fantastična opcija za dodavanje klizača na vašu stranicu. Ne samo da je jednostavan za upotrebu, već je i dodatak SEO friendly, prijevod je spreman i potpuno odgovara.

Izgradite neograničen broj prilagođenih klizača pomoću postavki za tekst, gumbe, veze, stilove izgleda, efekte prijelaza, animacije opisa, itd. Ozbiljni klizač uključuje i jednostavno „medijsko dugme“ tako da svoje klizače možete brzo umetnuti u postove i stranice sa klik.

17. Element slike widget

Dodatak za gradnju elemenata stranice

Informacije i preuzimanjePogledajte demonstraciju

Elementor je tehnički dodatak za izradu stranica, ali uključuje prilično fantastičan karusel za slike s besplatnom verzijom (ako nadogradite na Elementor Pro, dodatak dodaje moćnije klizače za slike i video zapise). Dakle, ako želite stvoriti prilagođeni izgled, Elementor već nudi jednostavan način za izradu jednostavnih klizača slike – nisu potrebni dodatni dodaci. Image Carousel Widget uključuje mogućnosti odabira stila navigacije, brzine, efekta klizanja / blijeđenja, automatskog igranja i pauze nakon zadržavanja miša.

Element slajdova Elementor s druge strane mogu se koristiti za stvaranje fantastičnijih klizača s tekstom, gumbima, izgledom cijele širine ili preko cijelog zaslona, ​​efektom izgaranja ken, animacijom sadržaja, prilagođenim prijelazima i još mnogo toga. Ovaj je widget dostupan samo uz Pro, tako da ćete ga prvo morati nadograditi da biste ga koristili.

18. Odzivni Flipbook

Osjetljivi dodatak za Flipbook

Info & DownloadView Demo

Ako želite predstaviti internetsku brošuru ili časopis, možda nećete htjeti tradicionalni klizač. U tom je slučaju animirani flipbook apsolutna potreba.

Ako želite dodati animirane flipbooks na svoju web stranicu, ne tražite dalje nego prilagodljivi dodatak Flipbook WordPress. HTML i jQuery pokreću dodatak, što znači da će svi korisnici moći pogledati animacije – čak i one bez flash playera. Dodatak je također u potpunosti osjetljiv, tako da će vaše flipbooks izgledati zapanjujuće na svim uređajima.

Stil vašeg flipbooka je važan prioritet, pa su programeri dodataka dodali impresivnu količinu mogućnosti prilagodbe. To uključuje 1.000 ikona, preko 650 Google fontova i 11 unaprijed definiranih stilova knjiga koje možete odabrati. Bacite se u neograničene boje, lebdeće efekte i tri opcije izgleda, a imate izvrsnu priliku za izradu savršenog flipbooka koji će odražavati vašu marku – posebno je važno ako želite da vaš flipbook pretvori u kupce.

Izgradnja flipbooka nevjerojatno je jednostavna: programeri su naporno radili kako bi osigurali da je sučelje što intuitivnije. To uključuje opciju skupnog prijenosa, dva načina pregledavanja stranica i PDF čarobnjaka za trenutno pretvaranje PDF datoteka u flipbooks.

19. Klizač Avartana

WordPress dodatak za Avartan klizač

Avartan je jednostavan za upotrebu besplatan responzivni dodatak za WordPress klizač s puno mogućnosti. Dodajte impresivne klizače slika, video klizače, klizače sadržaja, tekst i animacije na svoju web stranicu. Također uključuje elemente kratkog koda i gumba.

Avartan klizač pruža jednostavno administracijsko sučelje s modernim značajkama kao što su graditelj klizača za povlačenje i ispusta, pregled uživo i različite vrste opcija elemenata. Sadrži opcije živopisnih prezentacija za istaknute stranice, postove, prilagođene vrste posta, medijske slike na web mjestu WordPress. To je i višestruki preglednik kompatibilan za glavne preglednike, uključujući Firefox, Opera, Chrome, Safari i IE.

Značajka elemenata klizača Avartana obuhvaća opciju za automatsko reproduciranje videozapisa, mogućnost sljedećeg slajda na završnom videu, opciju za petlju na videozapisu, YouTube preko cijelog zaslona, ​​Vimeo i HTML5 videozapise s hostom. Uz to ima mogućnost za razmjeru slike, prisilno premotavanje unatrag, isključivanje slike.

Postoji 13 vrsta prijelaza i animacija s dodatkom HTML + Jednostavnog teksta, prilagođenog CSS-a i mnogih drugih. Jednostavno morate odabrati slike iz svoje WP biblioteke, povući ih i baciti na određeno mjesto, postaviti veze, dijapozitive i SEO polja s jedne stranice.

To je progresivni WordPress klizač koji se vješto izvršava i na stolnim i mobilnim uređajima. Avartan klizač donosi prelijepo iskustvo korisnicima sa stilskim efektima. To nije samo klizač – to je novi način pružanja ideja!

Preklapanje najboljih dodataka za besplatni WordPress klizač

Svi navedeni besplatni WordPress klizači tvrde da imaju intuitivno sučelje, ali predlažem da ih isprobate sami i vidite koji od njih nudi najbolji omjer funkcionalnosti i intuitivnosti za vas. Budući da nijedna web stranica WordPress ne radi samo s jednim dodatkom, također se mora uzeti u obzir i svaki teret koji se postavlja na vašu web stranicu.

Nadamo se da će vam informacije u ovom članku olakšati određivanje koji će od najboljih besplatnih WordPress klizača biti pravi za vas. Obavezno mi dopustite kako to ide!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me