15+ najboljih dodataka i usluga WordPress za toplotnu mapu

Toplotna karta (napisana kao „toplotna karta“) je vizualni prikaz zabilježenih klikova vidljivog područja web stranice. Drugim riječima, toplinska mapa ističe regije web stranice koje dobivaju maksimalan broj klikova.


Toplinske karte govore gdje korisnici kliknu

Što dobro čini toplotna karta?

 • Toplinske karte izuzetno su korisne u vašoj marketinškoj strategiji sadržaja. Oni vam pomažu u određivanju područja vaše web stranice koja ostvaruju maksimalni broj klikova.
 • Moguće je da je broj broja klikova izravno mjerilo pažnje korisnika. Stoga, toplotne karte prikazuju područja vaše web stranice na koja vaši korisnici zapravo obraćaju pažnju.
 • Područja s većim brojem klikova označena su crvenom bojom, a ona s manjim brojem klikova označena su žutom bojom, a zatim zelenom i plavom – slično stvarnom toplinskom (infracrvenom) spektru..

Kako djeluje Heatmap?

Drago mi je što ste tražili – toplotna karta se obično gradi učitavanjem JavaScript datoteke u preglednik vašeg posjetitelja. JavaScript se datoteka povezuje na daljinu s vašom WordPress bazom podataka i bilježi podatke „klika“ za svakog pojedinog korisnika.

Sada, za web stranice s velikim brojem korisnika, pokretanje toplotne mape na istom poslužitelju na kojem je instaliran WordPress zahtijeva znatno veće resurse. To bi moglo dovesti do neprimjerenog pritiska na poslužitelju, što rezultira degradiranim performansama. U konačnici imat ćete polako mjesto – a nitko to ne želi.

Upravo iz tog razloga, imamo usluge praćenja toplotnih karata. Oni rade isti posao, ali isključuju računski posao sa vašeg poslužitelja. Svaka usluga ima neko osnovno praćenje, dok neke prate veći broj parametara – poput broja dodira za mobilne uređaje itd.

Podaci se bilježe u bazi podataka usluge – a ne na vašem poslužitelju. Ovo uklanja učitavanje vašeg servera. Konačno, podaci se sabiraju i prikazuju vašoj s nadzorne ploče korisničke administracije usluge. U idealnom slučaju trebali biste koristiti vanjsku uslugu praćenja toplotnih karata jer će rezultati biti pouzdaniji i točniji. U današnjem postu objavit ćemo neke od najboljih dodataka i usluga toplotne karte za WordPress.

Ako započinjete analizom sadržaja, predlažem da prvo iskoristite probno razdoblje usluge – upoznajte se sa ulazima i izlazima te prijeđite na plaćenu pretplatu.

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

1. Tijek miša

Mouseflow-Heatmap-analitike-wordpress-čep-servis

Informacije i preuzimanje

Mouseflow daje veliki naglasak na reprodukciju i bilježi sve pokrete miša – uključujući klikove, pomicanje događaja, ključne poteze i interakciju oblika. Tijek miša može čak i bilježiti pritiske posjetitelja prilikom popunjavanja obrazaca. Ima zasebne opcije za praćenje e-trgovine i bogat WordPress dodatak. Planovi počinju od 10 USD mjesečno, a imaju i mali, zauvijek besplatan plan.

2. userTrack

userTrack - WordPress Analytics

Informacije i preuzimanjePogledajte demonstraciju

userTrack je analitički dodatak koji se nalazi u domaćinstvu i bilježi što posjetitelji rade na vašoj web lokaciji (posjete stranice, pokreti miša, klikovi, pomicanje itd.) i automatski generira toplotne karte i zapise koji se mogu reproducirati i pregledati i analizirati u svrhu razumijevanja ponašanja korisnika , Uz userTrack također imate pristup statistikama o svojim posjetiteljima kao što su korišteni preglednik, duljina posjeta, lokacija korisnika, posjećene stranice. Više od toga možete vidjeti broj posjetitelja koji trenutno pregledavaju vašu web lokaciju u stvarnom vremenu, kao i nekoliko dodatnih statistika.

userTrack je najkorisniji kada se koristi za praćenje posjetitelja na novostvorenim web lokacijama koje se još uvijek ažuriraju. Analizom podataka koje pruža userTrack možete donositi smislene odluke o promjeni dizajna koje će dovesti do viših stopa pretvorbe i nižih stopa napuštanja početne stranice.

Još jedna zgodna značajka je sustav označavanja. Jednostavno stvorite okidače za carinske radnje. Na primjer, “ako ovaj korisnik klikne gumb za kupnju, dodajte [konvertiranu] oznaku pored njegove sesije.” Znači da na prvi pogled vidite koji je od vaših posjetitelja poduzeo određenu radnju na vašoj web lokaciji. Možete filtrirati i korisničke snimke na temelju oznaka, tako da ako želite možete gledati samo snimke korisnika koji su lebdjeli iznad gumba za kupnju, ali nisu kliknuli.

Verzija WordPress dodatka userTrack uključuje sve značajke samostalne verzije plus mogućnost izbora koje stranice s vaše web stranice automatski omogućuju praćenje. Budući da ste sami u domaćinstvu, ne morate plaćati mjesečnu naknadu za upotrebu usluge UserTrack. Slobodno ga koristite koliko želite ili koliko god vaš poslužitelj može podnijeti. Dodatak upotrebljava pametni sustav za skupljanje podataka prilikom slanja, tako da ne bi trebao mijenjati performanse vaše web stranice.

userTrack također podržava više domena. Korisnički zapis možete instalirati na jedan poslužitelj / WordPress web mjesto i pratiti koliko god domena želite jednostavnim uključivanjem skripte tracker.js na stranice koje želite snimiti. Ako to učinite, sada možete imati ploču na kojoj možete, primjerice, vidjeti koliko je posjetitelja na mreži na svakoj vašoj web lokaciji..

3. Crazyegg

crazyegg-Heatmap-analitike-wordpress-čep-servis

Crazyegg koji su razvili Hiten Shah i Neil Patel, izvrstan je alat za praćenje klikova mišem na vašoj web stranici.

Značajke:

 1. Kliknite toplotnu kartu podataka
 2. Praćenje pomične karte
 3. Prekrivanje za broj klikova na određene elemente
 4. Sposobnost razlikovanja klikova na temelju izvora preporuke (organski, izravni promet itd.)
 5. Pratite više domena unutar jednog računa

Crazyegg tvrdi da ima i do 88% točnosti praćenja u usporedbi s drugim testovima praćenja oka. Imaju i besplatno WordPress dodatak za jednostavnu integraciju u svoj blog. Svi planovi su besplatni 30 dana, a cijene kreću od 9 USD mjesečno.

4. Clicky

Clicky-Heatmap-analitike-wordpress-čep-servis

Informacije i preuzimanje

Clicky je jedan od glavnih igrača među pružateljima usluga analitike heatmap s preko 695.000 aktivnih pretplatnika. Clicky prikuplja podatke toplotne mape po stranici, kao i za pojedinačne sesije korisnika.

Ostale značajke uključuju:

 • Nadgledanje cilja s izmjenama za određene korisničke aktivnosti
 • API za omogućavanje praćenja videozapisa putem usluge treće strane
 • Napredni izračun stope napuštanja početne stranice (pogledajte ovaj post o tome kako smanjiti stopu napuštanja početne stranice na web mjestu WordPress)

Planovi počinju od 14,99 USD mjesečno za Pro Plus plan, zajedno s probnim računom od 21 dana besplatno s potpunim pristupom svim značajkama. Naravno da postoji besplatni dodatak Clicky WordPress za brzu integraciju usluge s vaše web stranice.

5. SessionCam

sessioncam-Heatmap-analitike-wordpress-čep-servis

SessionCam vam pomaže pratiti radnje korisnika na vašoj web lokaciji, uključujući mjesto na kojem je premjestio pokazivač miša, obrasce koje su popunili (čak i ako ih nisu poslali) i sve pogreške koje su generirali.

Ima zanimljivu osobinu zvanu Reprodukcija sesije, pomoću kojeg možete odabrati korisnika iz izvješća o praćenju i gledati reprodukciju njegovog putovanja na vašoj web lokaciji. Također ima WordPress dodatak.

Najbolji dio – SessionCam nudi besplatni plan koji se sastoji od svih značajki i svakog mjeseca bilježi do 500 stranica. Za prijavu nije potrebna i kreditna kartica. Izvrsna je opcija za nove web stranice.

6. Clicktale

ClickTale-Heatmap-analitike-wordpress-čep-servis

Kliktpivo je softver za praćenje miša na razini poduzeća, a koriste ga veće marke sa značajkama kao što su reprodukcija sesija, toplotne karte bogate podacima, tokovi pretvorbe i analitika oblika. Clicktale nudi niz proizvoda koji uključuju:

 1. Suite za praćenje miša
 2. Suite s toplotnom mapom
 3. Suite za pretvorbu
 4. ClickTale Touch

Ima besplatan plan koji može poslužiti do 400 pregleda stranica mjesečno. S druge strane, morat ćete zatražiti ponudu za više planove. S druge strane, Clicktale možete koristiti kao izvrstan alat za praćenje interakcije korisnika za vaš novi proizvod ili blog. Međutim, morat ćete nadograditi nakon što dosegnete ograničenje pregleda od 400 stranica.

7. Heatmap.me

heatmap.me-Heatmap-analitike-wordpress-čep-servis

Ovo je relativno nova usluga sa standardnim setom značajki kao što su:

 1. Analitika u stvarnom vremenu
 2. Asinkrono učitavanje – to ne utječe na vrijeme učitavanja vaše web lokacije.

No, za razliku od određenih usluga, korisnika nećete moći pojedinačno pratiti. Sve generirane toplotne karte su anonimne, čime se čuva privatnost posjetitelja. Planovi počinju od 100 USD mjesečno, s besplatnom jednomjesečnom pretplatom koja uključuje milijun pregleda stranica, jednu web stranicu i praćenje do 5 stranica.

8. Ptengin

ptengine-Heatmap-analitike-wordpress-čep-servis

Ptengine je opremljen značajkama softvera za web analitiku i toplotnu mapu s 8 diskretnih komponenti praćenja. To je komponenta toplotne mape koja podržava 6 značajki:

 • Nadgledanje više uređaja
 • Kliknite Heatmap
 • Pažnja toplotne karte
 • Analiza stranice
 • Pomaknite se do dosege karte
 • Usporedba toplinske karte i segmenti

Osim toplotnih karata, Ptengine nudi:

 • Nadgledanje događaja
 • Grupna analitika
 • Praćenje kampanje
 • Praćenje pretvorbe
 • Analitika u stvarnom vremenu
 • Nadgledanje više uređaja i nadzor više domena
 • Snažno filtriranje

Postoji besplatni plan koji prati 20.000 pregleda stranica mjesečno u jednoj domeni, a planovi počinju od 39 USD / mjesečno za praćenje 50.000 pregleda stranica u 20 domena. Također ima sjajan WordPress dodatak za jednostavnu integraciju.

9. Karte topline od strane SumoMe-a

sumo-me-toplinske karte-Heatmap-analitike-wordpress-čep-servis

Osnovao Noah Kagan, SumoMe je jedan od rijetkih startupa koji pružaju fantastično besplatni marketinški alati (da, to je množina) – to zapravo rade. Alat Heat Map djeluje na svim web mjestima i neprimjetno se integrira u WordPress sa svojim besplatnim sveobuhvatni dodatak. Dodatak sadrži cijeli paket SumoMe proizvoda koji vaš marketing sadržaja mogu prebaciti na novu razinu.

10. ExtraWatch

extrawatch-Heatmap-analitike-wordpress-čep-servis

Besplatna verzija dodatka podržava toplotnu kartu, praćenje klikova, nadzor monitora i statistiku posjeta uživo. Međutim, programer ne nudi podršku za besplatnu verziju dodatka. Plaćena verzija ima nekoliko zanimljivih značajki, no njezin ozbiljan ograničavajući faktor je činjenica da se za pohranu prikupljenih podataka oslanja na bazu podataka vaše web lokacije..

Bez obzira koliko je dobro optimiziran mehanizam za pohranu, baza podataka s vremenom će se nabubriti. Preporučio bih korištenje ovog dodatka, ako uopće, samo za eksperimentiranje.

11. Toplinske karte i analitika

seecolution-Heatmap-analitike-wordpress-čep-servis

Ovaj dodatak integrira SeeVolution kôd za praćenje na svim stranicama vaše web lokacije. Stvarno praćenje vrši sama služba.

Značajke:

 • Kliknite toplotne karte
 • Toplinske karte za kretanje miša
 • Pomičite se toplotne karte
 • Analitika u stvarnom vremenu

Planovi počinju od 29 USD mjesečno, uz godišnju pretplatu, podržava 300 mjesečnih posjeta, generira 4 vrste toplotnih karata i 30 dana čuva evidenciju posjetitelja.

12. Inspekcija

inspectlet-Heatmap-analitike-wordpress-čep-servis

Dodatak Inspectlet integrira Inspectlet Analytics u vašu WordPress web lokaciju. Usluga prati kretanje, pomicanje, klikove i tipkane podatke miša na vašoj web lokaciji. Tri glavne ponude programa Inspectlet Analytics uključuju – snimanje sesija, toplotne karte i analitiku obrasca.

U njega ima povjerenje više od 25.000 visokih tvrtki, uključujući New York Times, WordPress, Cisco, eBay i SalesForece. Imaju besplatan plan koji bilježi 100 sesija za jednu web stranicu. Plaćeni planovi počinju od 39 USD mjesečno s 5000 zapisa o sesiji za jednu web stranicu.

13. Lucky Naranča

luckyorange-Heatmap-analitike-wordpress-čep-servis

Informacije i preuzimanjePogledajte demonstraciju

Još jedan servis analitike toplotnih karata – Lucky Orange pruža nadzor uživo i snimanje posjetitelja, toplinske karte, praćenje anketa, analizu obrasca i chat / prodaja / podrška. Lucky Orange ima jedinstvenu značajku na kojoj ćete moći odabrati određenog posjetitelja s kojim ćete razgovarati s administracijske nadzorne ploče.

svoj WordPresa uključiti brzo integrira uslugu u svoju WordPress stranicu. Planovi počinju od 10 USD mjesečno i podržavaju tri web stranice s ukupno 50.000 mjesečnih pregleda stranica. Rekodirani podaci toplotne mape čuvaju se 30 dana. Također dobivate 7 dana probnog razdoblja bez potrebe za kreditnom karticom.

Više dodataka za toplinsku kartu

Dodaci navedeni dolje nisu ažurirani na najnoviju verziju WordPress-a, pa ih je najbolje riješiti. Ipak ih nabrajam u nadi da će jednog dana biti ažurirani.

14. Clickheat: Clickheat je open-source alternativa, razvijena od strane Labs Media, koja vam omogućuje stvaranje toplinske mape pomoću klikova mišem na vašoj web lokaciji. Ako ste programer, možete brzo integrirati uslugu u svoju WordPress web lokaciju s nekoliko redaka koda.

15. Tragač toplotne karte: Ovo je vrlo osnovni dodatak koji prati klikove miša posjetitelja.

16. Hotspot Analytics: Ovaj dodatak podržava toplotne karte, korisničku aktivnost i prilagođeno praćenje događaja.


Analitika toplotne mape jedna je od onih „must-know“ stvari za svakog trgovca sadržaja i poduzetnika koji teže. Jednostavno rečeno pomaže vam da bolje znate svog kupca. Baš kao i istraživanje ključnih riječi – gdje se stavite u cipele svog kupca, analitika toplotne karte daje vam stvarne dokaze o tome gdje vaš kupac klikne.

Pomoću ovih novih podataka možete optimizirati odredišne ​​stranice, povećati konverzije i na kraju izgraditi bolje iskustvo za svoje posjetitelje. Znate li za cool analitičku uslugu toplotne karte koju ovdje nismo naveli? Javite nam!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me