14 najboljih Gutenbergovih dodataka, dodataka i proširenja

10 najboljih Gutenbergovih dodataka, dodataka i proširenja

Gutenberg je moćan uređivač sadržaja kakav jeste, ali dodaci proširuju ono što revolucionarni uređivač blokova može učiniti. S pravim Gutenbergovim dodacima, proširenjima i dodacima možete uključiti uređivač i stvoriti izvanredne izglede sadržaja koji pokreću vaš poslovni plan.


Prvo ću se poslužiti Gutenbergom dodataka, dodatke, i ekstenzije naizmjenično u današnjem postu. Zašto? WordPress dodatak ili proširenje je dodatak koji proširuje drugi dodatak ili WordPress jezgru. Dakle, Gutenbergov dodatak, proširenje ili dodatak je bilo koji WordPress dodatak koji proširuje Gutenbergov uređivač.

Drugo, nadam se da vam se svidjela ova kolekcija Gutenbergovih dodataka. Nazovite ih Gutenbergovim dodacima, proširenjima, dodacima ili bilo što već; ovi alati šire Gutenbergov uređivač izvan vaše mašte! Drugim riječima, vaše putovanje u bolji web sadržaj upravo je postalo gusto s Gutenbergovim dodacima koje danas pokrivamo.

Imajte na umu da većina Gutenbergovih dodataka nudi slične blokove. Prava razlika je u opcijama koje svaki dodatak nudi na blok. Najbolji Gutenbergov dodatak je onaj koji vam nudi sve mogućnosti potrebne za stvaranje i prilagođavanje sadržaja vašem srcu.

U sljedećem odjeljku usmjeravamo vas na 14 najboljih WordPress dodataka koji će u potpunosti promijeniti način interakcije s Gutenbergovim uređivačem. Bez obzira jeste li tek pokretač ili ste iskusni programer, sljedeći Gutenbergovi dodaci nude vam obilje mogućnosti za stvaranje sadržaja koji želite.

Bez dodatnog divljenja, unaprijedite svoj Gutenberg-ov uređivač s nekoliko dodataka, tako da možete stvoriti sadržaj poput šefa koji ste. Zaboravite šalicu kave koja vam se nudi u gotovo svakom postu; Ionako te neću dugo zadržavati ovdje Jednostavno zgrabite jedan Gutenbergov nastavak sa sljedećeg popisa, trčite s njim i zabavite se!

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

1. Getwid

getwid gutenberg blokira WordPress dodatak

Prvo mjesto pripalo je Getwidu, sjajnom Gutenbergovom dodatku kompanije Motopress, pouzdanom WordPress programeru s više od šest godina iskustva. Dodatak je fantastična kolekcija od preko 30 blokova sadržaja koji vam nude veliku kontrolu nad vašim sadržajem. Jednostavno je postavljanje i korištenje takvih kakvi biste trebali biti i pokrenuti ni u kojem trenutku.

Getwid značajno proširuje Gutenbergov uređivač. Dostavlja se s prekrasnim nizom blokova sadržaja, kao što su klizači za medije i tekst, klizači slika, odjeljci, baneri, galerije snopa slika, okviri za cijene, prilagođene vrste posta, Instagram i MailChimp, između ostalih. Jezgrani dodatak možete besplatno preuzeti na WordPress.org. Pogledajte naš Getwid pregled i vodič kako biste saznali više!

2. ZeGuten

ZeGuten blokovi za Gutenberg

Info & DownloadView Demo

Sa ZeGutenom se ne treba zamarati graditeljem stranica jer jednostavno možete koristiti Gutenberg. Ovaj dodatak bloku trenutno uključuje 11 blokova bogatih značajkama koje možete koristiti za prilagodbu izgleda posta i stranica pomoću Gutenberga. Dodajte interaktivne karte, blokade posta, banere za privlačenje pažnje, vrtiće, informativne trake i krugove, usporedbu slika (ili prije i poslije), popise s ikonama, prilagođene odjeljke, postove, pa čak i odbrojavanje vremena (cijene se uzimaju u karticama, a testimonials uskoro stižu! ).

Ali to nije sve. Blokovi uključuju i prilagodljive postavke za preklopne slojeve, oblik razdjelnika, efekt paralaksa, animacije, prilagodljivi izgled, prilagođene pading / margine (i praznine stupaca) i još mnogo toga. ZeGuten je također SEO optimiziran, radi s bilo kojom modernom WordPress instalacijom i vrlo je jednostavan za korištenje. Samo instalirajte ZeGuten za početak izrade vašeg prilagođenog dizajna!

3. Guteblock

Guteblock - Ultimate Gutenberg blokira dodatak

Gutenberg je sjajan – ali nedostaje mu mnogo temeljnih blokova koje blogeri i tvrtke žele. Ovdje dolazi Guteblock. Ovaj besplatni dodatak popunjava jaz za vlasnike web stranica koji žele dodati profesionalne i prilagodljive blokove svojim web mjestima.

Guteblock uključuje 12 kreativnih blokova, svi s ugrađenim stilovima kako bi se web dizajn olakšao. Na primjer, blokovi Profil autora, Drop Cap i Post Grid blokovi savršeni su za oblikovanje vlastitih prilagođenih stranica bloga. Ili možete koristiti blokove Članovi tima, Testimonials i CTA (poziv na akciju) za stvaranje fantastične odredišne ​​stranice za vaše poslovanje. Ostali dostupni blokovi uključuju spremnik, separator, razmaknik / razdjelnik, kućicu brojeva, obavijesti, ikone za dijeljenje.

Ali to nije sve – Guteblock developer uskoro stiže više od 15 novih blokova! Tako ćete moći dodati i harmonike, gumbe, Google karte, popise ikona, tablice s cijenama i još mnogo toga. Tu je i Guteblog tema (od istih programera) dizajnirana da neometano radi s Guteblockom – tako da svaka značajka i stil izgleda sjajno.

4. Atomski blokovi

gutenbergovi dodaci - atomski blokovi

Bez sumnje, urednik Gutenberga potpuno je promijenio način na koji stvaramo sadržaj. Za razliku od prošlosti, sada možete stvoriti nevjerojatne web stranice u nekoliko minuta. A zahvaljujući Gutenbergovim dodacima poput Atomskih blokova, izgradnja izvanrednih web stranica nikada nije bila jednostavnija.

Dodatak Atomski blokovi donosi vam niz impresivnih blokova za izgradnju stranica koji vam omogućuju stvaranje web mjesta koje želite. Dodatak vam nudi Gutenbergove blokove, poput brošura, bloka odjeljka i izgleda, spremnika, dijeljenja ikona, poziva na radnju (CTA), inline obavijesti i naprednih stupaca, između ostalih.

5. CoBlocks

coblocks gutenberg blokira dodatak

Gutenberg je snježna kugla, a velik dio rasta vidi se kroz dodatke koji proširuju uređivač blokova. Proširenje poput CoBlocks brodova impresivnih značajki. Omogućuje vam da najbolje iskoristite Gutenbergov urednik, a da se ne potrudite sa svoje strane.

Donosio vas GoDaddy, Coblocks vam nudi blokove poput upozorenja, harmonike, autorskih profila, klika na tweet, odjeljke heroja, logotipa i značke, mape, medijske kartice, usluge i razdjelnike. Dodatak je nevjerojatno moćan, ali vrlo lagan, što znači da možete napraviti lijepu i super brzu web stranicu.

6. Zadnji dodaci za Gutenberg

krajnji dodaci gutenbergu

Prilikom izrade web stranice potrebna vam je sva snaga prilagodbe koju možete dobiti. A ako ste na tržištu za Gutenberg proširenje koje nudi takvu sposobnost, svidjet će vam se Ultimate Addons. Tim Brainstorm Force koji se nalazio iza dodatka je nadmašio sebe, i to je očito.

Ultimate Addons nudi vam dobar broj kreativnih Gutenbergovih blokova tako da možete stvoriti besprijekorne web stranice bez pisanja koda. Govorimo o blokovima kao što su iznimni naslovi, napredni stupci, blokovi, CTA, kontaktni obrazac 7 za oblikovanje, vremenska traka sadržaja i Google Maps..

BTW, ako ste zainteresirani, Brainstorm Force vam nudi 20+ unaprijed izgrađenih besplatnih početnih mjesta koja su izrađena pomoću Gutenberga, Ultimate Addona za Gutenberg i teme Astre. Pored Ultimate Addona, trebate Dodatak Astra Starter Sites dobiti besplatne web stranice.

7. Blokovi Kadence

kadence blokira gutenberg dodatak

U prošlosti su vam bile potrebne ili vještine kodiranja na razini boga ili robustan dodatak za izradu stranica da biste stvorili prekrasne izgled. Stvari su se znatno promijenile s ulaskom u Gutenberg. Uređivač je moćan, da, ali spojite ga s dodatkom Kadence Blocks i dobit ćete supernovu.

Prilagođeni blokovi Kadence uključuju, među ostalim, raspored redova, napredne galerije, naslove, gumbe, ikone, razmaknice, izjave, harmonike, informativne okvire, kartice i ikone. Svaki blok sadrži opsežan popis opcija koje vam omogućuju vizualno stvaranje izvanrednog sadržaja.

8. Otter Blocks

vidra blokira gutenberške dodatke

Otter Blocks donio vam je Themeisle, jedan od najcjenjenijih WordPress programera na webu. Dodatak je prekrasna kolekcija kreativnih Gutenbergovih blokova i predložaka za uvoz koji je spreman. Da biste postigli najbolje rezultate, možete detaljno prilagoditi svaki blok ili predložak.

Dodatak Otter Blocks Gutenberg nudi vam razne blokove, uključujući odjeljke, usluge, cjenike, poštanske rešetke, Google Maps, testimonials, ikone Font Awesome i gumbe za dijeljenje. Odličan je alat za stvaranje izvrsnog sadržaja bez probijanja znoja.

9. Mogućnost slaganja

plug za gutenberg koji se može slagati

A kad mislite da ste sve to vidjeli, Gutenbergovi dodaci neprestano dolaze. Na pozornici imamo Stackable, sjajan Gutenbergov dodatak Gambit Technologies. Dodatak vam nudi blokove bogate značajkama koji vam pomažu da u nekoliko klikova izgradite web lokaciju svojih snova.

Impresivni blokovi koji dolaze sa Stackable uključuju kontejnere, separatore, postaju rešetke, rešetke sa značajkama, harmonike, okvire za slike, blokove sa značajkama, popis ikona, CTA, zaglavlja, kartice, video isječke, šalteri, testimonials, tablice cijena, članovi tima i tako dalje..

10. Napredni Gutenberg

napredni dodatak gutenberg

Iako većina Gutenbergovih dodataka nudi gotovo iste značajke, ali Advanced Gutenberg dodatak ide korak dalje. Uz preko 20 blokova sadržaja, dodatak vam omogućuje veću kontrolu nad Gutenbergovim uređivačem. Sada možete aktivirati blokove sadržaja po korisniku. To znači da samo određeni korisnici mogu uređivati ​​određene blokove sadržaja.

Napredni Gutenberg dolazi s nizom slatkih i jednostavnih blokova. Dobijate upravitelja stupaca, klizače za objave, klizače proizvoda WooCommerce, napredni blok gumba, kontaktne obrasce, napredni blok popisa, harmonike, izjave, kartice, superiorne blokove za slike i video itd..

11. Krajnji blokovi

gutenberg dodaci krajnjih blokova

Još uvijek smo na tome. Na broju devet imamo dodatak Ultimate Blocks Gutenberg. To je sjajan mali motor koji zajamčeno puni vaš Gutenbergov uređivač. To je najbolje Gutenbergovo proširenje za blogere i trgovce, zahvaljujući nizu impresivnih značajki.

Sa 18+ blokova sadržaja, Ultimate Blocks nudi vam mnoštvo municije za izradu izvanrednih web stranica koja su izvan ove galaksije. Istaknuti blokovi uključuju filtar sadržaja, pregled, kartice, tablicu sadržaja, CTA, prebacivanje sadržaja, oblikovane kutije i popise, proširivi sadržaj i još mnogo toga.

12. Qodeblock

qodeblock gutenberg dodatak

Posljednje, ali ne najmanje bitno, imamo kolekciju Gutenberg Blocks by Qodeblock. To je fantastičan Gutenbergov dodatak koji dolazi s preko 20 blokova sadržaja. Dodatak vam nudi odličan popis blokova koji vam daju veću kontrolu za brzo stvaranje i pokretanje bilo kojeg web mjesta koje želite.

Dostupni satovi uključuju napredne stupce, harmonike, profile autora, gumbe, CTA-ove, blok spremnika, biltene e-pošte, inline obavijesti, tablice cijena, rešetke posta / stranica, ikone na društvenim mrežama i popis se nastavlja. Ova zbirka blokova Gutenberg nudi vam veliku fleksibilnost za izgradnju vaše web stranice onako kako zamišljate.

13. EditorsKit

Gutenberg Stranica Alat za izgradnju stranice - EditorsKit

EditorsKit uključuje dodane opcije blokova za tekstualne formate (uključujući nedosljedne / sponzorirane veze, istaknuti tekst, transformaciju teksta, udubljenja itd.), Podršku za označavanje, mogućnosti vidljivosti (prikazivanje / skrivanje blokova na temelju uređaja, prijavljenih korisnika, ACF ili uvjetne logike) , procijenjeno vrijeme čitanja, provjereni popisi, prilagodljivo usklađivanje teksta i još mnogo toga. Ali možda je jedna od najkorisnijih značajki mogućnost uvoza i izvoza blokova. Pomoću nje možete lako izvesti i ponovo koristiti blokove izravno iz uređivača.

A za one koji ugodno uživaju u kodu, EditorsKit je također dodao još CSS klasa kao način uređivača koda (zajedno s oznakom sintakse).

14. Gridbuilder WP

Gridbuilder WP

Tražite li bolje rešetke i filtre za upotrebu na vašim stranicama? Daj Gridbuilderu WP pokušaj. Ovaj premium dodatak uključuje jednostavne opcije za izradu vlastitih prilagođenih mreža (izaberite između zidanih, opravdanih, metro ili vrtiljaka) zajedno s postavkama za facijalno pretraživanje. A dodatak je, naravno, kompatibilan s Gutenbergom, kao i ACF za prilagođena polja, prijevode Polylang ili WPML, WooCommerce proizvode i još mnogo toga.


Gutenberg je moćan urednik sadržaja sa svijetlom budućnošću. Omogućuje vam stvaranje fantastičnih web stranica u nekoliko klikova. Gutenbergovi dodaci / dodaci / proširenja grade se na zadanom Gutenbergovom uređivaču, nudeći vam još više snage za savijanje Gutenberga na bilo koji način.

Da biste odabrali najbolji dodatak Gutenberg za svoje potrebe, morate biti spremni isprobati nekoliko opcija. Većina Gutenbergovih dodataka nudi iste blokove sadržaja. Međutim, svaki Gutenberg dodatak dolazi s različitim opcijama za prilagodbu svakog bloka, što znači da ono što djeluje za mene možda ne radi za vas.

Nadamo se da ćete pronaći fenomenalni Gutenberg dodatak koji će nadopuniti vašu WordPress web stranicu. Moj najdraži do sada je dodatak Getwid Gutenberg od strane MotoPressa. Ali koji je vaš omiljeni dodatak Gutenberg? U komentarima dijelite svoj najbolji izbor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me