10+ WordPress dodataka za optimiziranje performansi slike

Web stranica bez slika je dobro, crtanje. Znate, dosadno. Web mjesto s ne-optimizirani slike su potpuno povlačenje, a pojesti će vašu dragocjenu propusnost, usporiti gotovo sve i upropastiti korisničko iskustvo (UX).


Svaki vlasnik web stranica trebao bi nastojati svojim posjetiteljima pružiti najbolje korisničko iskustvo u svakom trenutku. Upotreba teških slika koja se trebaju učitavati nije način na koji pružate pojednostavljeno korisničko iskustvo. A ako na vašoj web lokaciji imate teške slike, vjerojatno niste optimizirali iste za tražilice. Izgubljavate UX i SEO bodove lijevo, desno i u sredini, a vaše mrežno poslovanje snosi glavninu svega.

Današnji post pokazat će vam kako da optimizirate svoje slike za najbolje performanse web mjesta i SEO svrhe. Mislim, u čemu je smisao postojanja super brze web stranice koja ima ludost SEO slike? Uz to, otkrit ćete korisne dodatke za optimizaciju slike koji će poboljšati performanse vaše voljene stranice WordPress. Uživajte u postu i podijelite svoje misli (ili bilo što drugo stvarno) u komentarima. Uvijek se tome veselimo ��

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

Kako optimizirati slike za WordPress (prije prijenosa)

Prije nego što pogledate dodatke za optimizaciju slike WordPressa, pustimo nekoliko stvari da vam ne pomognu. Optimiziranje WordPress slika za najbolje performanse i SEO nadilazi samo dodatke. Na primjer, morate osigurati:

 • Vaše su slike nazvane na odgovarajući način (sjajno za SEO)
 • Slike su odgovarajuće veličine (Zašto prenijeti ogromnu datoteku kada manji može napraviti trik?)
 • Razbijate slike (smanjuje veličinu slikovnih datoteka)
 • Dodaješ alt i titula atribute vašim slikama (sjajno za SEO)

Na odgovarajući način imenovanje slika

Svoje slike morate imenovati trgovcem – ili imajući na umu SEO. Ovdje je vrlo jednostavno: pravilno imenovane slike pojavit će se u rezultatima pretraživanja Google Images, što vam daje ogroman poticaj u prometu. Štoviše, pravilno imenovane slike je lakše pratiti i naći. Za SEO: Ako radite s ključnim riječima, bilo bi sjajno u naslov svoje slike unijeti ključnu riječ.

Ne prenosite slike koje izgledaju kao PHOTO101.jpg ili nešto slično, imenovajte sve svoje slike na odgovarajući način. Tehnički gledano, pravilno imenovanje slika ne utječe na izvedbu web mjesta, ali je dobro za SEO.

Upotreba slika s pravilnim veličinama

Ako prenesete ludo velike slike i kasnije ih ponovo prilagodite veličinom pomoću HTML-a, vjerujem da gubite vrijeme i usporavate svoje WordPress web mjesto u isto vrijeme. Ako želite, na primjer, prikazati sliku veličine 300 x 300, provjerite je li slika dimenzija 300 x 300 prije prijenosa.

Ako možete smanjiti sliku i smanjiti je na 300 x 300 koristeći HTML bez narušavanja kvalitete, to bolje. Samo ne povećavajte svoje slike veće nego što stvarno trebate.

Smirujuće slike

Osvjetljavanjem će se značajno smanjiti veličina slika. Postupak uključuje skidanje vaših slika besplatnih podataka kao što su gps koordinate, vrsta korištene kamere i datum izrade.

Korištenje Sprites

Sprites, prilično poznata CSS tehnika, omogućuje vam upotrebu jedne slike za postizanje različitih dizajna na vašoj web lokaciji. Za razliku od učitavanja nekoliko slika (za što je potrebno vrijeme), Sprites će učitati jednu sliku, štedeći vam puno sekundi u vremenu učitavanja stranice.

Uvijek dodajte atribut ALT svojim slikama

Dodavanje alt svojstvo slika ne čini vašu web stranicu WordPress bržim, ali je svakako dobro za vašu SEO kampanju. Spideri na tražilicama ne vide vaše slike na isti način kao što to čine i čitatelji. Oslanjaju se na podatke u prilogu vaše slike (npr. Naslov slike i sadržaj slike alt atribut) klasificirati i u konačnici rangirati sliku.

Dok alt atribut treba koristiti za držanje zamjenskog teksta za sliku (ako se slika ne učita zbog nekog ili drugog razloga, zamjenski tekst je prikazan na svom mjestu), ovaj atribut možete koristiti u SEO svrhe. Možete unijeti ključnu riječ ili ključnu riječ u alternativni tekst i gledati kako vaš SEO raste.

Deset glavnih (10) dodataka za optimizaciju slike za WordPress

Kad se taj prvi dio skrene s puta, možda bih trebao prestati otkrivati ​​tajne SEO trgovine i prijeći na sočniji dio ovog posta; Dodaci za optimizaciju slike WordPressa!

EWWW dodatak za optimizaciju slike WordPress

EWWW alat za optimizaciju slike WordPress dodatak

S više od tristo tisuća (300 000) preuzimanja i izvrsnom ocjenom od 4,8 / 5,0 zvjezdica, EWWW Image Optimizer je dodatak za optimizaciju slike koji će spasiti vašu WordPress web stranicu. Programirano da se automatski pokreće, možete koristiti EWWW alat za optimizaciju slike za optimizaciju slika prilikom prijenosa na vaše web mjesto, kao i prethodno prenesene slike

Osim toga, slike možete lako pretvoriti u datoteke manjeg formata. Dodatak koristi alate za gifsicle, jpegtran, pngquant, pngout i optipng za optimizaciju slika bez gubitka kvalitete. Prednosti upotrebe EWWW Optimizatora slike uključuju:

 • Brže sigurnosne kopije
 • Web stranice učitavaju se brže
 • Manja upotreba propusnosti
 • Dodatak je vrlo brz i jednostavan za instaliranje i upotrebu (isprobao sam ga)
 • Bolja PNG optimizacija
 • itd

CW Image Optimizer WordPress dodatak

CW Image Optimizer Dodatak za optimizaciju slike WordPress

Tražite li učinkovit i siguran dodatak za optimizaciju slike? CW Image Optimizer je vaš odgovor. CW Image Optimizer koristi alat za slikovne datoteke malenih primjeraka Linuxa kako bi smanjio veličinu slikovnih datoteka zauzvrat poboljšavajući rad vaše WordPress stranice.

Uz to, Jacob Allred – autor – želi da znate dok se dodatak temelji na WP Smush.it, ne trebate se zamarati politikom privatnosti Smush.it i TOS-om (uvjetima usluge) jer vaše slike nikada neće napustiti vaš poslužitelj , Instalacija Linux malih softvera može biti malo izazovna za početnike WordPress-a, ali s impresivnom ocjenom od 4,4 / 5,0 i preko dvadeset tisuća (20 k) preuzimanja, CW Image Optimizer vrijedi provjeriti.

WP Smush.it WordPress dodatak

WP Smush.it Dodatak za optimizaciju slike WordPress dodatak

WPMU DEV upravlja i održava WPMU DEV omogućava optimiziranje slika tako da ih pojedinačno komprimirate u Knjižnica medija ili skupno od media izbornik u WordPress Administrator (nadzorna ploča). WP Smush.it integrira WordPress sa Smush.it API, koji je platforma koja omogućuje ovom dodatku za optimizaciju slike sljedeće:

 • Striptirajte dodatne podatke iz JPEG-ova
 • Optimizirajte JPEG kompresiju
 • Pretvorite GIF-ove u PNG-ove
 • Skinite neiskorištene boje s indeksiranih slika

WP Smush.it optimizira vaše slike automatski iza scene. Dodatak može optimizirati slike dok ih dodajete na svoj blog, a postojeće slike možete optimizirati sa samo nekoliko klikova. WP Smush.it je preuzet preko 800k puta, ima ocjenu 4.1 / 5.0 i možete očekivati ​​veliku podršku i više mogućnosti od stručnog tima WPMU DEV.

Lazy Load WordPress dodatak

Lazy Load Optimizacija slike WordPress dodatak

Naziv je dodatka koji nudi sjajnu optimizaciju slike za bolje performanse web mjesta. Najbolji dio je Lazy Load koji radi izvan okvira što znači da ne morate konfigurirati opcije koje troše vrijeme. Dodatak koji ima više od osamdeset tisuća (80 000) preuzimanja i ocjenu 4,5 / 5,0 radi automatski i koristi jQuery.sonar za učitavanje slika samo kad su vidljive korisniku. Vaše će se slike pojavljivati ​​jedna za drugom dok korisnik pomiče po stranici.

Lazy Load je sjajan rezultat kombiniranog napora Jakea Goldmana iz 10up LLC-a, Automattic-a i TechCrunch-a. Lazy Load odličan je odraz snage jQuery.sonar i sjajan dodatak za optimizaciju slike za WordPress.

SEO prijateljski slike WordPress dodatak

SEO prijateljske slike Optimizacija slike WordPress dodatak

Ako zaostajete za svojim image SEO-om, otkrit ćete zašto je SEO Friendly Images dodatak za optimizaciju slike WordPressa koji vam je potreban. Također kategoriziran kao WordPress SEO dodatak, SEO Friendly Images automatski dodaje alt i titula pripisuje vašim slikama. Samo postavite svoje alt titula opcije lako i vaš je posao završen!

Kao što smo vidjeli ranije alt atribut je super važan za optimizaciju tražilice. titula atribut sadrži tekst (tooltip) koji se pojavljuje kada mišem pređete preko slike. SEO Friendly Images razvio je Vladimir Prelovac (poznati WordPress dodatak, autor drugih popularnih dodataka poput Smart YouTube Pro i Tema test vožnje) ima ocjenu 4,0 / 5,0 i preko milijun (1m) preuzimanja.

Dodatak Hammy WordPress

Hammy Image Optimization WordPress dodatak

Želite pružiti optimizirano iskustvo slike na više uređaja, posebno na mobilnim telefonima? Ako kažete da, Hammy će vas zanimati. Umjesto da smanjuje veličinu slika, Hammy uzima slike iz vaših postova i stranica i stvara nekoliko manjih slika. Kad čitač dođe do vaše web stranice, Hammy automatski posluži najprikladniju sliku. Ovo vašim korisnicima mobilnih uređaja pruža bolje iskustvo.

Dodatak se oslanja na jQuery, ali ako potonji nije dostupan, Hammy će se vratiti na izvornu sliku. Ovo može predstavljati problem, a možda je to jedini razlog zašto dodatak ima ocjenu 3,8 / 5,0 i otprilike sedamnaest tisuća (16,9 k) samo za preuzimanje. Hammy također hvata metapodatke alt titula atribute s izvorne slike, što je veliki plus. Nažalost, dodatak ne podržava prilagođene vrste posta i traje dosta konfiguracije.

Imsanity WordPress dodatak

Imsanity optimizacija slike WordPress dodatak

Jeste li umorni od prijenosa suradnika (ili korisnika) imsanely ogromne fotografije? Pa, ne morate više ručno skalirati slike jer sada imate Imsanity. Jednostavno možete konfigurirati maks., Visinu i kvalitetu slike koji pomažu Imsanityju da sve učitane slike provjeri. Dodatak smanjuje veličine velikih slika na vašu unaprijed konfiguriranu veličinu i zatim zamjenjuje originale. Dodatak dolazi s opcijom skupne veličine koja se brine za prethodno prenesene slike. Brodovi Imsanity s ostalim značajkama koje nisu gore spomenute i imaju ocjenu 4,9 / 5,0.

Prizm Image WordPress dodatak

Prizm optimizacija slike WordPress dodatak

Prema Accusoft-u, autoru, ovaj dodatak za optimizaciju slike WordPress-a omogućava vam da “… smanjite veličinu slika do 70% …” bez gubitka razlučivosti i vizualne kvalitete. Sa samo četiri tisuće (4k) preuzimanja i ocjenom 3,5 / 5,0, možemo tvrditi da dodatak za optimizaciju slike Prizm dolazi tamo korak po korak, ili bolje slika po slici.

Prizm Image pomaže vam da optimizirate JPEG kompresiju, optimizirate PNG-ove i GIF-ove, uklonite metapodatke iz JPEG datoteka i još mnogo toga. Za upotrebu dodatka morate se registrirati za besplatni Prizm Image račun. Ako mene pitate, ovaj dodatak za optimizaciju slike izgleda sjajno, ali nekoliko preuzimanja i ocjena sa manje od četiri daju lošu vibru.

WordPress dodatak za PB responzivne slike

PB dodatak za optimizaciju slika na PB

Volio bih reći da responzivni web dizajn jest budućnost, ali ovdje je kod nas, u sadašnjosti. Ako to već ne znate, responzivni dizajn omogućuje vam izradu web lokacija koje izvrsno izgledaju na svim uređajima bez obzira na širinu zaslona.

Da biste postigli najbolji rezultat, tekstualni sadržaj i slike moraju odgovarati. Ovo je mjesto gdje dolaze PB responzivne slike. Dodatak formatira vaše slike u skladu sa standardnim CSS medijskim upitima, nudeći vam veliku fleksibilnost. Možete prilagoditi svoje medijske upite po slici, po postu ili po izgledu. PB Respovable Images razvili su Jacob Dunn i Phenomblue i ima ocjenu 4,5 / 5,0.

Medijska datoteka Renamer WordPress dodatak

Medijna datoteka Renamer optimizacija slike WordPress dodatak

Vjerojatno ste barem jednom u prošlosti primijetili datoteku slike s pogrešno označenom stranicom na WordPressu. Ručno preimenovanje datoteke znači da morate urediti i sve reference na tu sliku. Ako mene pitate, to zvuči nezgrapno, pogotovo ako imate veliku web stranicu.

Što ako biste mogli nabaviti dodatak za optimizaciju slike WordPress-a koji se brine za teško podizanje? Pa, pogodite što, Media File Renamer je upravo taj dodatak. Ovaj dodatak pomaže vam preimenovati slike bez oštećenja znoja. Povrh toga, Media File Renamer ažurira sve reference (veze u postovima i stranicama, src itd.) Automatski, što olakšava vaš rad. Možete čak i preimenovati sve datoteke odjednom. Zamislite što bi to značilo za vaše imidže na SEO naporima.

ShortPixel

ShotPixel Optimizer za slike

ShortPixel je dodatak za kompresiju slike koji jednostavno djeluje: instalirajte ga, a zatim zaboravite na njega. S preko 20 000 aktivnih instalacija u skladu s WordPressom, popularan je izbor za one koji su svjesni važnosti optimiziranih slika na svojoj web stranici..

Za SEO je važan faktor postojanje web stranice koja se brzo učitava, a slike su uglavnom najveći resurs na bilo kojoj web lokaciji. Snažni algoritmi tvrtke ShortPixel osiguravaju da se slike (JPEG-ovi, PNG-ovi i GIF-ovi) i PDF-i promijene pravilno i optimiziraju. To dovodi do bržih web stranica koje Google voli! Da ne spominjemo njegovo bolje korisničko iskustvo za posjetitelje.

ShortPixel može ne samo smanjiti veličinu i komprimirati starije slike / PDF datoteke, nego automatski radi isto i za svaku novu sliku koju dodate na vašu web lokaciju. Stoga je potrebno samo instalirati dodatak, konfigurirati ga i zaboraviti. To će učiniti svoju magiju u pozadini dok radite na svojim ostalim stvarima na vašoj web lokaciji.

Za vas …

Sada imate puno izbora što se tiče dodataka za optimizaciju slike WordPressa. Odaberite onu koja savršeno odgovara vašim potrebama. Ako želite eksperimentirati, možete isprobati dva dodatka istodobno, ali nema koristi – jedan dodatak za optimizaciju slike trebao bi biti dovoljan.

Koji dodatak za optimizaciju slike koristite za poboljšanje performansi na web stranici WordPress? Molimo podijelite s nama u odjeljku za komentare u nastavku. Adios amigo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me