10+ najboljih dodataka za organiziranje WordPress Media Library

Najbolji dodaci za organiziranje WordPress Media Library

Današnje web stranice imaju tendenciju da zauzimaju prostor za prikazivanje više slika i manje teksta. Za jačanje tekstualnog sadržaja uključen je i velik broj medijskih datoteka poput audio, video i drugih multimedijskih stavki. Ali tu je stvar Zamislite da dnevno prenosite oko 10 ili 20 slika. Ako to pomnožimo s desecima ili stotinama postova, količina datoteka u vašoj medijskoj biblioteci je nepremostiva!


Iskreno, WordPress ne nudi dovoljno alata za pomoć u organiziranju vaših medijskih datoteka. Tu se pojavljuju dodaci za upravljanje medijskom bibliotekom WordPress. Ti dodaci olakšavaju vam život kad se bavite datotekama u WordPress medijskoj biblioteci. Možete dodati značajke, odabrati više datoteka i stvoriti ili izbrisati mape u nekoliko sekundi.

U ovom postu zaokružili smo 10 i više zgodnih dodataka koji će vam pomoći da bolje upravljate svojom WordPress medijskom bibliotekom i održavate je urednom i organiziranom.

Odricanje: WPExplorer je podružnica za jedan ili više proizvoda navedenih u nastavku. Ako kliknete vezu i izvršite kupnju, mogli bismo napraviti proviziju.

1. FileBird – Mape biblioteke WordPress medija

FileBird - Mape biblioteke WordPress medija

FileBird je tako sjajan i pouzdan spasitelj života koji će vam pomoći da bolje organizirate svoju WordPress medijsku biblioteku u samo nekoliko klikova.

Ovaj je dodatak vrlo jednostavan za korištenje i uključuje moćne značajke. Najočitija funkcija je pametan kontekstni izbornik koji vam omogućuje da brzo kliknete desnom tipkom miša za stvaranje, uređivanje ili brisanje mapa kako biste organizirali svoju medijsku biblioteku. Također, pomoću sučelja za povlačenje i ispuštanje, premještanje datoteka okolo ili prijenos datoteka izravno sa radne površine sada je jednostavno kao točka i klik. Prilično cool, zar ne?

Neke od glavnih značajki uključuju:

 • Pametan kontekstni izbornik
 • Sučelje povuci i ispusti
 • Kompatibilnost izrađivača stranice
 • Podrška na više jezika

2. WP medijske mape

WP Media Folders

Vrijeme je da zaustavite pretraživanje slike kroz tisuće medijskih datoteka baš kao i u pregledniku datoteka na radnoj površini. Pomoću WP Media Folder moći ćete prenositi i povlačiti medij u mape i podmape.

WP Media Folder takav je jednostavan za korištenje i stvarni dodatak koji štedi vrijeme koji vam pomaže u upravljanju i naručivanju datoteka i slika prijenosom pojedinačnih ili više datoteka izravno u željenu mapu, stvaranje mapa, podmapa i tako dalje. , Uz to, ovaj dodatak omogućuje filtriranje medija prema veličini datoteke, vrsti ili naslovu i bilo čemu. Voila, prikaz vaše biblioteke bit će čist i uredan kada sljedeći put otvorite svoju WordPress medijsku biblioteku.

Popis njegovih značajki vrijedi provjeriti:

 • Izradite galeriju iz medijske mape
 • Automatski dodajte u galeriju nove medije iz mape
 • Odredite veličinu slike u galeriji
 • Odaberite veličinu slike
 • 4 teme: zadani WordPress (poboljšani), zidanje, klizač, portfelj

3. Pomoćnik medijske biblioteke

Pomoćnik medijske biblioteke

Media Library Assistant je još jedan veliki dodatak medijske biblioteke koji vam omogućuje upravljanje medijskim datotekama. Osim toga, on se također može koristiti za dodavanje ne samo slika, već i drugih medijskih datoteka u vaše postove.

Dodatak vam omogućuje da dodate prezentacije, trake sa sličicama i posebne efekte u svoje nove galerije bez ikakvih problema. Također, na sličan je način na koji koristite zadanu WordPress medijsku biblioteku, ne morate brinuti o učenju novog procesa.

4. Organizator medijske biblioteke

Organizator medijske biblioteke

Ime sve govori. Media Library Organizator neće vas iznevjeriti svojim jednostavnim korisničkim sučeljem i moćnim značajkama. To vam pomaže u kategorizaciji i filtriranju fotografija, videozapisa i drugih vrsta medija u vašoj WordPress medijskoj biblioteci.

Neke od drugih fascinantnih i uočljivih značajki ovog dodatka uključuju:

 • Poredajte datoteke po datumu ili imenu
 • Radite sa svim prikazima medijske biblioteke
 • Uvoz i izvoz podataka iz biblioteke ili WordPress-a

5. Mape

Dodatak mape

Tražite dodatak za upravljanje medijskom bibliotekom WordPress koji bi sadržaje medija održavao što je moguće organiziranije. Dakle, pokrenimo sljedeći dodatak, to se zove Folders. Dodatak vam omogućuje da brzo organizirate sve svoje stranice, postove i medijske datoteke u mapama.

Mapa je jednostavan alat za korištenje koji omogućuje stvaranje podmapa za različite sadržaje i održavanje reda u redu. Istaknuta značajka mapa je da datoteke možete lako povući i ispustiti bilo gdje i promijeniti prikaz stabla mapa po želji. Dodatne značajke uključuju:

 • Skupno odaberite slike i medijske datoteke i povucite ih u bilo koju mapu
 • Dodavanje i uklanjanje izbornika mapa sa stranica, postova i medija
 • Smanjite područje mapa ako vam treba dodatni prostor

6. Mapa biblioteke WordPress medija

Mapa biblioteke WordPress medija

Sam naziv poprilično objašnjava sve, pomoću mapa WordPress Media Library možete stvoriti mape u biblioteci medija kako biste organizirali svoje slike ili druge datoteke. Ovaj je dodatak idealan u slučaju da želite dodati kategorije u svoje medijske datoteke.

Značajke na prvi pogled:

 • Dodajte i stvarajte nove mape biblioteke WordPress Media
 • Premještanje, kopiranje, preimenovanje i brisanje datoteka i mapa pomoću sučelja za povlačenje i ispuštanje
 • Obnavljanje sličica
 • SEO slike za određivanje atributa ALT i TITLE prilikom prijenosa

7. Organizirajte biblioteku medija po mapama

Organizirajte biblioteku medija po mapama

Naziv ovog dodatka prilično je razumljiv. Organiziranje biblioteke medija po mapama vrsta je dopuna vašoj WordPress nadzornoj ploči koja vam omogućuje stvaranje različitih mapa za vaš sadržaj. Uz to, puno je lakše da znate gdje točno možete pronaći medijske stavke ako pravite različite karte.

Isto tako, možete koristiti nove URL-ove koje stvarate za svoje mape u sadržaju koji su od velike koristi za blogere ili vlasnike mrežnih časopisa / časopisa. Dodatne značajke uključuju:

 • Organizirajte datoteke u određenu mapu
 • Mogu stvoriti mape
 • Može filtrirati pretraživanje po mapama

8. Kategorije medijskih biblioteka

Kategorije medijskih biblioteka

Ovaj snažni dodatak za medijsku biblioteku omogućava mogućnost upotrebe fleksibilnijih kategorija u WordPress Media Library. Moći ćete promijeniti, dodati ili ukloniti kategoriju više stavki odjednom.

Pomoću ovog dodatka možete organizirati kategorije medija putem administratora na isti način kao što kontrolirate kategorije postova. Također vam omogućuje filtriranje medijskih datoteka u WordPress biblioteci medija koristeći prilagođenu taksonomiju u prikazima popisa i rešetki.

Značajke na prvi pogled:

 • Promijenite kategoriju više stavki odjednom grupnim radnjama
 • Kategorizirajte opcije i upravljanje u Biblioteci medija
 • Filtrirajte kategorije u medijskoj knjižnici

9. Upravljanje kategorijama WP medija

WP Media Category Management

WP Media Category Management besplatan je i jednostavan dodatak koji će vam olakšati nemir kada je u pitanju upravljanje kategorijama medija, uključujući masovne akcije.

Medijske kategorije možete organizirati putem administratora baš kao što upravljate kategorijama postova. Dodatak također omogućuje sortiranje medijskih stavki u vašoj WordPress biblioteci medija koristeći taksonomiju u prikazima popisa i na mreži. Tijekom prijenosa medijskih datoteka možete odabrati zadanu kategoriju. Dodatne vitalne značajke uključuju:

 • Skupno prebacivanje bilo kojeg zadatka medijske taksonomije iz biblioteke medija putem administratora
 • Upotrijebite novi ili postojeći kratki kôd za filtriranje medija u galerijama u postovima
 • Tijekom prijenosa koristite zadanu kategoriju

10. Omogućite zamjenu medija

Omogući zamjenu medija

Konačni član na našem današnjem popisu je ShortPixel sa besplatnim, laganim i super jednostavnim dodatkom, Omogući zamjenu medija. Ovaj dodatak omogućuje vam da lako zamijenite postojeću sliku ili datoteku u vašoj medijskoj biblioteci novom. Ne trebate brisati stare datoteke, preimenovati ih ili ponovno prenositi od danas! Dovoljno lako, zar ne?

Dodatak djeluje prilično dobro u slučaju da želite zamijeniti ili ažurirati više fotografija u svojoj medijskoj biblioteci. Više se ne osjećate zamorno i razdraženo kad god izbrišete datoteku, a zatim svaki put kad nešto ažurirate želite prenijeti novu s točno istim nazivom. Tako sjajna ušteda vremena!

11. Real Media Library

WordPress Real Media knjižnica

Info & DownloadView Demo

WP Real Media Library (RML) vrlo je koristan WordPress dodatak za organiziranje tisuća vaših medijskih datoteka u biblioteci medija. Omogućuje vam stvaranje pojedinačne i neograničene strukture mapa u prikazu biblioteke WordPress medija. Najbolje od ovog dodatka je to što izvorni WordPress sustav upravljanja medijima koristi za organiziranje svih postojećih medijskih datoteka poput slika, audio i PDF datoteka.

Glavni problem prikaza medijske knjižnice je da morate dugo pretraživati ​​da biste pronašli sliku. Ne sa WP RML-om! Jednostavno povucite i ispustite datoteke u stvorene mape i koristite ih u svakom dijaloškom okviru za odabir medija – na primjer, dijalog “Istaknuta slika” u postovima. Jednim jednostavnim klikom na jasno dizajniranoj alatnoj traci možete stvoriti, preimenovati, izbrisati i preurediti mape.

Što RML dovodi na prednji kraj vaše web stranice? RML omogućuje vam stvaranje odnosa album-galerija pored uobičajenih mapa. To znači da možete prikazati galerije dinamičnih mapa na svojoj web stranici. Ako želite koristiti napredniju upotrebu ovog koncepta galerije albuma, morate provjeriti kompatibilnost s premijskim dodatkom “Opravdano umrežavanje slike” (JIG). Igra se ruku pod ruku s galerijama JIG-a.


Slike, videozapisi i drugi mediji zauzimaju veliku količinu prostora u WordPress web mjestu. Ako vam WordPress medijska biblioteka bude organizirana s mapama, olakšava upravljanje slikama. Na taj način možete izbjeći dvaput učitati iste slike ili pronaći i zamijeniti natpise za bočnu traku. Spomenuti dodaci za medije apsolutno će vam pomoći u boljem upravljanju WordPress medijskom bibliotekom i održavati je čistom i urednom. Oni pomažu u razvrstavanju i dodavanju taksonomija kako biste mogli mnogo lakše pretraživati ​​i sortirati slike.

Koristite li neki od tih dodataka ili bilo kojeg drugog dodatka za upravljanje medijskom bibliotekom? Molimo podijelite svoje iskustvo u odjeljku za komentare u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me