9 najboljših “Easy” platform in spletnih mest za e-trgovino (2020)

Najboljše pregledane platforme za e-trgovinoIzbira najboljše platforme za e-trgovino ni lahka naloga.


Trg je širok in upoštevati je treba veliko dejavnikov. Vaša izbira ima velik vpliv na vaše spletno poslovanje, tako da je Pomembno je, da se pred prijavo dobro premislite.

Da bi vam pomagali pri tem, smo primerjali 9 najbolj priljubljenih ustvarjalcev spletnih mest za e-trgovino. Na koncu upamo, da ste se pripravljeni odločiti, katera platforma je prava za vas.

Kaj je platforma e-trgovine in zakaj jo morate uporabljati?

Prvo vprašanje je, kaj je “platforma za e-trgovino”?

Platforma e-trgovine je del programske opreme, ki vam omogoča, da zgradite spletno trgovino in vodite podjetje v spletu. Omogoča vam orodja za ustvarjanje in upravljanje spletnega mesta, vključno z izdelki in vsakodnevnimi operacijami. Graditelji eCommerce-a večinoma, če ne vsi, uporabljajo funkcije povleci in spusti.

Tu je dobra novica – za ustvarjanje dobre videza spletne trgovine vam ni treba biti spletni razvijalec.

Različnih razlogov za uporabo platform e-trgovine je veliko, vendar so tukaj najpomembnejši:

 • Enostavno (za začetnike) – V preteklosti ste morali, če ste želeli spletno trgovino, sami zgraditi funkcionalnost. Kasneje so bili nakupovalni vozički, vendar ste morali kljub temu imeti veščine razvijalca, da ste jih lahko vključili v svoje spletno mesto. Zdaj imamo vtičnike. S platformami za e-trgovino dobite vse v eno roko in lahko začnete takoj.
 • Poceni – Platforme za elektronsko poslovanje niso drage, nekatere od njih celo ne stanejo nič. Medtem ko zagotovo imate stroške pri vodenju spletne trgovine, je veliko manj kot pri razvoju lastne rešitve iz nič. In več ko plačate, več poslovanja lahko običajno predate tehničnim rešitvam.
 • Ena rešitev ustreza vsem – Še posebej, če uporabljate gostovano rešitev, lahko spustite več delov spletnega mesta. Ni treba ukvarjati s spletnim gostovanjem, varnostjo, posodobitvami in podobnim. Namesto tega se lahko preprosto osredotočite na rast vašega podjetja.
 • Na voljo je podpora za stranke – Poleg tega s komercialno rešitvijo imate koristi od podporne strukture. Odprte rešitve, kot je WordPress, so pogosto usmerjene v skupnost, zato ste odvisni od te skupnosti, da vam nudi podporo. Čeprav to lahko deluje tudi zelo dobro – če ob nedeljah ob 3h zjutraj potrebujete pomoč, je lepo imeti garancijo, da bo tam.

9 najboljših možnosti platforme za e-trgovino

V redu, zdaj, ko imate boljšo predstavo, kaj iskati na platformi za e-trgovino, je čas za pogovor o tem, kaj je tam. V nadaljevanju bomo preučili prednosti in slabosti nekaterih najbolj priljubljenih platform e-trgovine, njihovo strukturo cen in za koga so najbolj primerni.

Popolno razkritje: Provizijo zaslužimo vsakič, ko v tem pregledu kupite platformo za e-trgovino prek naših referenčnih povezav. To nam pomaga, da WebsiteSetup vodimo kot podjetje. Hvala za tvojo podporo.

1. Trgovine Wix – preproste, lepe, cenovno ugodne

Wix pregled

Wix je prvotno ustvarjalec spletnega mesta, ki vam omogoča ustvarjanje spletnih strani z vlečenjem in spustitvijo. Poleg tega ima tudi funkcije, ki omogočajo gradnjo spletne trgovine.

Prednosti uporabe Wix trgovin

Tako kot Shopify je platforma za e-trgovino preprosta za uporabo in hitra nastavitev. Kodiranje ni potrebno, vsebino lahko dobesedno povlečete kamor koli na svojem spletnem mestu s prijaznim urejevalnikom.

wix uporabniški vmesnik najboljša platforma za e-trgovino

Kul je, da imajo več kot 500 predlog, izdelanih posebej za spletne trgovine, in celo ponujajo slike zalog, ki jih lahko uporabite takoj.

Seveda ponuja Wix popolnoma opremljen nakupovalni voziček z vso funkcionalnostjo, ki jo potrebujete. Na uradnem trgu aplikacij je na stotine aplikacij, s katerimi lahko še bolj razširite vaše spletno mesto.

Prav tako je storitev v celoti gostila, tako da vam ni treba skrbeti za ta del.

Slabosti uporabe trgovin Wix

Upoštevati morate, da Wix ni čista platforma e-trgovine. V prvi vrsti je graditelj spletnih strani, ki je tudi sposoben prodajati stvari. Zato so zmožnosti e-trgovine lahko nekoliko osnovne.

Upoštevajte tudi, da predloge spletnega mesta ne morete spremeniti, ko objavite spletno mesto, kar je velika pomanjkljivost.

Cenitev

Wix temelji na naročnini in ponuja različni paketi. Njihovi plačani e-trgovalni načrti znašajo od 23 do 49 USD na mesec. Najcenejši načrt e-trgovine se začne od 17 dolarjev na mesec.

Cene in načrti za Wix

Za preizkus vožnje lahko uporabite njihov brezplačni načrt platforma, vendar ima resnično omejene zmogljivosti in ni možnosti e-trgovine.

2. SiteBuilder – najboljše za začetnike

Pregled spletnega mesta

SiteBuilder je najboljši gradnik spletnih strani, ki smo ga pregledali doslej. Zdaj smo preučili njegove možnosti e-trgovine, ki se zdijo dovolj spodobne. Podobno je z Wixom – za začetek s spletno trgovino morate imeti najvišji načrt.

Prednosti uporabe SiteBuilderja

Je zelo enostaven za uporabo. Tako kot sem – še nikoli nisem videl – vmesnika spletnega mesta – preden je enostavno.

Graditelj spletnega mesta za e-trgovino

Njihov vmesnik povleci in spusti je intuitiven, preprost in izčrpen. SiteBuilder ima vse, kar potrebujete, da začnete – domeno, gostovanje, orodja za analitiko, SEO in dovolj orodij za e-trgovino. Na voljo je z neomejeno pasovno širino in prostorom za shranjevanje.

Njihova podpora je res prijazna in koristna. V nekaj sekundah smo se povezali in njihov agent za podporo si je vzel čas za odgovor na naša poglobljena vprašanja o orodjih za e-trgovino. Torej, tudi če se znajdete v težavah (kar je zelo dvomljivo glede na to, kako preprost je graditelj spletnega mesta), boste takoj poklicali pomoč (od 7. do 17. ure v Arizoni).

Slabosti uporabe SiteBuilderja

Čeprav ima SiteBuilder na stotine predlog, je le približno 100 primernih za e-trgovino.

Podobno kot Wix lahko tudi njihove možnosti e-trgovine za napredne uporabnike omejijo. Kmalu ni nobenih naprednih marketinških orodij, možnosti plačila in logističnih dodatkov.

Cenitev

SiteBuilder ima 3 glavne načrte vsi imajo 60% poskusni popust za 1 leto (po podaljšanju na redno ceno). Za spletno trgovino morate iti z načrtom e-trgovine.

Cene in načrti za izdelavo strani

Pogosto se reče, da dobiš tisto, za kar plačaš. Čeprav je SiteBuilder nekoliko omejen, vsekakor dobite veliko več od tistega, za kar plačujete – njihove možnosti so samo za začetnike prijazne, a hkrati dovolj obsežne, da lahko obravnavajo kakovost profesionalnih spletnih strani.

Lahko preizkusite SiteBuilder e-trgovina 14 dni z garancijo vračila denarja.

3. BigCommerce – najboljše za mala podjetja

Logotip BigCommerceBigCommerce ponuja gostujočo rešitev e-trgovine tako kot popolno platformo SaaS kot tudi nakupovalni voziček za druge vrste spletnih mest. Verjetno je najbolj podoben Shopifyju. Obe se pogosto omenjata v isti sapi.

Prednosti uporabe BigCommerce

Platforma e-trgovine ima odlične zmožnosti upravljanja trgovine. Ponuja veliko število orodja in funkcije, npr. promocije, neomejene različice izdelkov, možnosti za obdelavo donosov, kuponov in popustov. Drugi poudarki so prilagodljive možnosti dostave, ki omogočajo ponudbe v živo in izračun cene.

pregled velike trgovine

Poleg tega se BigCommerce vključuje v Amazon, eBay in družbena omrežja. To vam omogoča prodajo na več različnih prodajnih kanalih. Ima tudi veliko marketinška orodja z zelo natančnimi kontrolami, kot je popoln nadzor nad obliko zapisa URL-ja.

Več API-jev pomaga prilagoditi in prilagoditi. BigCommeerce ima tudi veliko trgovino z aplikacijami z razširitvami za vse vrste potreb, kot so trženje po e-pošti, avtomatizacija in promocija izdelkov. Dobite tudi več kot 40 možnosti obdelave plačil brez plačil za transakcije!

najboljša platforma za e-trgovino plačilni prehodi bigcommerce

Prednosti zaokroži množica predloge možnost izbire, možnost oblikovanja lastnega spletnega mesta in velik podporni sistem, ki vam pomaga izboljšati prizadevanja za e-trgovino.

Slabosti pri uporabi BigCommerce

BigCommerce že tradicionalno zaostaja v svojih predlogah s predlogi. Uporabniki imajo na voljo le sedem brezplačnih predlog, med katerimi so lahko. Premium teme so lahko tudi nekoliko dražje. Žal oblikovalska prilagoditev ni vedno najbolj prijazna uporabniku.

BigCommerce nima izvornih POS funkcij kot pri drugih rešitvah in ima omejitev prodaje na vašem načrtu. Razpoložljivo je dobiti napredne funkcije, kot je zapuščen ohranjevalnik vozičkov.

Cenitev

BigCommerce načrti stanejo med 29,95 in 249,95 dolarja. Nekaj ​​denarja lahko prihranite na višjih načrtih tako, da letno plačujete. Obstaja tudi možnost podjetja, vendar se morate o tem pozanimati. Poleg tega teme stanejo med 145 in 235 dolarjev.

Cene velikih trgovin

Medtem ko vam vsi načrti ponujajo vse, kar potrebujete, da začnete, z višjimi možnostmi pa dobite več možnosti, kot sta napredna segmentacija strank in filtriranje izdelkov.

Zaradi pomanjkanja transakcijskih pristojbin je BigCommerce privlačnejši kot druge možnosti na tem seznamu. S 15-dnevnim preskusom ugotovite, ali je pravi za vas.

4. Shopify – najboljše za butične trgovine

Shopify pregled

Shopify je postal eno najbolj znanih imen na področju e-trgovine. To je celovita ponudba gostovanja s sto tisoč uporabniki. O tem imamo tudi celoten članek, če vam spodnji podatki niso dovolj.

Prednosti uporabe Shopifyja

Trgovinska platforma je zelo enostavna za uporabo in hitra nastavitev. Samo prijavite se s svojim e-poštnim naslovom in takoj začnete graditi svojo prodajalno in prodajati. Intuitivni vmesnik olajša tudi ustvarjanje izdelkov in vključuje funkcije SEO, kot so naslovne oznake in meta opisi.

dodajte izdelke v trgovini

Shopify ponuja na desetine brezplačnih, elegantnih tem, prilagojenih mobilnim napravam. Več jih je na voljo ob nakupu. Za prilagajanje ni potrebno kodiranje, samo spremembe uporabite z miško.

Shopify tematska trgovina

Poleg tega platforma ponuja vrhunsko podporo po telefonu, e-pošti, klepetu v živo in Twitterju, ki so na voljo 24/7. To je poleg podrobne dokumentacije in spletnih forumih kjer lahko poiščete pomoč drugih uporabnikov.

Shopify podpira tudi veliko drugih plačilnih prehodov drugih ponudnikov in ima veliko tržnica aplikacij z več kot tisoč ponudbami za dodajanje funkcionalnosti na vaše spletno mesto z nekaj kliki.

Končno ponujajo dodatne prodajne kanale, tako da vam nudijo programsko in strojno opremo za prodajo znotraj fizičnih lokacij trgovin, socialno prodajo in integracijo s tržnicami, kot je Amazon.

Slabosti

Ena največjih pomanjkljivosti Shopify je, da stroški zlahka snežijo. Poleg osnovne pristojbine plačujete še številne vtičnike, teme in funkcije. Nekateri so enkratni, nekateri mesečni, nekateri letni. Poleg tega obstajajo plačilne transakcije, če ne uporabljate vgrajenega plačilnega sistema. Vse to lahko postane nekoliko zapleteno in težko načrtovati.

Druga slabost pri prilagajanju spletnega mesta je, da Shopify uporablja svoj lastni jezik za označevanje, imenovan “Tekočina”. Temelji na Ruby on Rails in težko spreminja spremembe s samim kodiranjem.

Cenitev

Ponudbe Shopify so različne cenovne stopnje z dodatnimi funkcijami, odvisno od tega, kakšen načrt imate.

izoblikovati najboljše cene platforme za e-trgovino

Obstaja tudi Shopify Lite. Omogoča vam prodajo v družabnih omrežjih in vdelavo izdelkov na lastno spletno mesto za uporabo zmožnosti nakupovalne košarice. Ta načrt stane 9 dolarjev na mesec, kar je povsem pošteno.

Poleg tega obstaja Shopify Plus za poslovne stranke. Morali bi se pozanimati o cenah, vendar govorice pravijo, da se začnejo od 1200 dolarjev na mesec.

Kot rečeno, poleg osnovne cene plačujete tudi za aplikacije in dodatne funkcije. Te resnično zajemajo širok razpon cen, zato se prepričajte, da predhodno raziščete!

Ne pozabite tudi na pristojbine za kreditne kartice in transakcije pri uporabi ponudnikov plačil tretjih oseb. Te se razlikujejo glede na vaš načrt.

Podjetje Shopify ponuja 14-dnevno preskusno obdobje, da pokukate pod pokrov, preden začnete.

5. Volzija

volusion logotip

Ta rešitev je še ena možnost gostovanja v oblaku za izgradnjo spletne trgovine. Obstaja približno od leta 1999 in je v tem času predelala več kot 28 milijard dolarjev prodaje.

Prednosti uporabe Volusion

Volusion je gradnik spletnega mesta s povleci in spusti z urejanjem strani. Ponuja obsežno iskanje po številnih straneh odzivne teme (Od tega 11 brezplačnih) in možnost, da prilagodite svoje.

Poleg tega ima solidna orodja za e-trgovino in upravljanje izdelkov, kot so bogati opisi besedilnih izdelkov, izvorne možnosti izpolnjevanja, možnosti naročnine, programi zvestobe in drugo. Vključuje se tudi z veliko ponudniki plačil in ne plačuje transakcijskih stroškov.

Med marketinškimi možnostmi so med drugim tudi SEO funkcije, družbena prodaja, integracije trgov za Amazon in eBay. Upoštevajte, da so nekatere od teh na voljo le na višjih načrtih.

Uporabniki dobijo tudi podporo 24/7 prek klepeta v živo in telefona (slednji ima višji načrt). To je poleg obsežne baze znanja s članki, vodniki in še več.

Slabosti uporabe Volusion

Na žalost Volusion’s struktura cen je nekoliko zmedeno, saj imajo nastavljeno mejo pasovne širine. Če vam zmanjka, morate plačati dodaten promet. To lahko nekoliko oteži načrtovanje vnaprej, še posebej, ker je njihova privzeta pasovna širina razmeroma majhna.

Za SSL morate doplačati, kar je potrebno za vsako spletno trgovino. Ostali tekmovalci ga ponujajo brezplačno. Premium predloge za Volusion so nekoliko drage.

Prav tako platforma ne ponuja možnosti za bloganje. V meniju lahko vključite samo povezave do drugih spletnih mest spletnega dnevnika. To je resnično pomanjkljivost v digitalnem svetu, ki deluje na vsebinskem marketingu.

Cenitev

Vodenje trgovine na Volusionu vas bo stalo med 29 in 299 dolarjev na mesec. Pri plačilu letno dobite 10% popusta. Če želite spremeniti letni načrt, morate poklicati storitev. Na dražjih načrtih dobite več izdelkov, pasovno širino, boljšo podporo in dodatne funkcije.

stroški voluzije

Kot rečeno, ima vsak načrt omejitev pasovne širine (1, 3, 10 ali 35 GB). Vsak promet preko tega vas bo stajal 7 USD / GB. To se lahko precej hitro razkuri. Prav tako ne bi smeli pozabiti na transakcijske stroške vašega plačilnega procesorja.

Tu je tudi naložba v SSL certifikat. Tisti, ki jih Volusion ponuja neposredno, znašajo med 149 in 995 dolarjev. Seveda lahko dobite tudi svojega brezplačno. Poleg tega, če se boste lotili premium teme, morate za to predvideti 180 dolarjev.

Z 14-dnevnim brezplačnim preskusom preverite Volusion.

6. Kvadratni prostor

Logotip kvadrata

Podobno kot Wix je tudi Squarespace ustvarjalec spletnih strani, ki deluje s povleci in spušča. Začeli so s poudarkom na izdelavi vizualno privlačnih spletnih strani. Sčasoma spletna stran vlaga več energije v e-trgovino in svojim uporabnikom omogoča, da stvari prodajo po spletu. Do zdaj so že postali celovita platforma e-trgovine.

Prednosti uporabe kvadrata

Storitev ima preprost in intuitiven uporabniški vmesnik in je zelo začetnikom prijazen.

Urejanje vsebine kvadrata

Predloge spletnega mesta, ki jih ponujajo, so elegantne, lepe, polirane in vse imajo mobilne odzivne zmogljivosti. Zaradi osredotočenosti na oblikovanje je Squarespace še posebej primeren za prodajo izdelkov, za katere so potrebni kakovostni posnetki.

Predloge kvadratnega prostora

Poleg tega imate na voljo vse standardne možnosti, kot so različice izdelkov, upravljanje zalog, neomejeni izdelki, kuponi, odprema, dela. Platforma se za izpolnitev integrira tudi s Shipstation.com in ima odlične storitve za stranke.

Ponujajo številne podatkovne točke za optimizacijo vašega spletnega mesta in konverzij, vključno s prodajo, prihodki, viri prometa in še več. Marketinška orodja vključujejo nastavitve SEO, družbene medije, bloganje in opuščeno obnavljanje blagajne. SSL je vgrajen prav v platformo.

Slabosti uporabe kvadratnega prostora

Z vidika pomanjkljivosti je prostor Squarespace v funkcijah nekoliko omejen. Na primer, ima omejene možnosti plačila (samo Apple Pay in PayPal) in manjka pomembnih možnosti za bolj zapletene trgovine in veliko število izdelkov ali različic.

Poleg tega ni aplikacij, ki bi dodale več funkcij in funkcionalnosti. Vaša možnost prilagajanja spletnega mesta s kodo in oznako je prav tako zelo omejena. Platforma se integrira z le nekaj orodji in storitvami drugih proizvajalcev.

Cenitev

stroški kvadrata

Squarespace plačujete mesečno. Če želite začeti prodajati, morate biti vsaj na Poslovnem načrtu, ki znaša 18 USD na mesec, če ga letno zaračunavate, sicer pa 26 USD / mesec. Upoštevajte, da je pri vsaki prodaji 3-odstotna pristojbina za transakcijo.

Upoštevajte, da se lahko slednje odpovedujete, če se odločite za enega od e-trgovinskih načrtov (26 do 46 USD na mesec). Dobite tudi dodatne funkcije za vodenje spletne trgovine, kot so tiskanje nalepk, računovodstvo in samodejno izterjava zapuščenih vozičkov.

7. Magento

magento logotip

Magento je nekakšna WordPress platforma e-trgovine. To je del odprtokodne programske opreme, ki ga lahko prenesete in namestite na svoje strežnike. Hkrati ponuja tudi gostovano različico oblaka, kot sta WordPress.com in WordPress.org.

Prednosti uporabe Magento

Kot samostojna rešitev vam Magento omogoča veliko nadzora. S tehničnim znanjem lahko spremenite skoraj vse, kar želite v smislu funkcionalnosti in oblikovanja, ter izberite svoje strežniško okolje.

Če slednji ni vaša skodelica čaja, bi bila izdaja v oblaku morda bolj za vas. Za to se morate obrniti na prodajni oddelek, da dobite predstavitev.

Ne glede na to, kje greste, imate koristi od dolgega seznama funkcij in možnosti Magento. Naročila članstva, ponavljajoča se plačila, popusti, možnost prilagajanja vsebine na uporabnika so le vrh ledene gore.

Svoje spletno mesto lahko razširite prek tržnica. Obstajajo vtičniki in teme za različne namene, od podpore strankam do trženja do pošiljanja in optimizacije spletnih strani.

Tržnica Magento

Platforma je močna tudi v smislu večjezičnih spletnih strani. Ustvarite lahko ločena spletna mesta za različne jezike. Za seboj ima tudi močno skupnost, ki stalno izboljšuje platformo in razvija nove teme in vtičnike. To pomeni tudi veliko podpora in razpoložljiv strokovni nasvet.

Slabosti uporabe Magento

Za izdajo Community veljajo vse pomanjkljivosti samoplačniških platform. Bodite pripravljeni skrbeti za posodobitve, varnost in vse ostalo, da boste zagotovili, da vaša trgovina pravilno deluje.

Medtem ko ima Magento veliko funkcij, je posledično lahko malo lačen. Za to boste morali vložiti čas in denar za optimizacijo.

Poleg tega je platforma napisana v PHP-u, tako da če želite spremeniti pomembne spremembe, morate imeti potrebne kotlete ali najeti nekoga za to. Kakor koli že, pričakujte, da boste vlagali v razvoj.

Če se odločite za različico v oblaku, ne pozabite, da je narejena za Enterprise odjemalce in temu primerno ceno. Več o tem spodaj.

Cenitev

Magento Community Edition je prva brezplačna platforma za e-poslovanje na tem seznamu. To je prav, lahko ga prenesete in uporabljate, ne da bi plačali nobenega denarja.

Kot številne druge rešitve, ki jih gostujemo, tudi pri gostovanju nastane strošek, ne glede na to. Vrhunski vtičniki ali predloge in občasno razvojno delo so lahko tudi dejavniki.

Če se ne želite ukvarjati z velikim delom, obstaja tudi gostujoča različica. Kot že rečeno, ni poceni. Število, ki smo ga našli, je bilo 18.000 USD na leto za izdajo dovoljenj.

8. OpenCart

logotip opencart

Nadaljujemo s temo odprtokodnih platform e-trgovine. OpenCart je na voljo za prenos in namestitev na vašem strežniku. Storitev ponuja tudi različico rešitve v oblaku.

Prednosti uporabe OpenCart-a

Ta platforma za e-trgovino vsebuje vse, kar potrebujete za ustvarjanje in upravljanje trgovine. Nastavite lahko neomejeno število izdelkov in kategorij izdelkov za digitalno in fizično blago. Na voljo je s pregledi izdelkov in ocenami izven vrat ter podpira več valut.

Na nadzorni plošči imate pregled nad vsako pomembno podatkovno točko vaše trgovine in lahko celo sestavite in nadzorujete več trgovin iz enega vmesnika.

nadzorna plošča skrbniškega vmesnika

Poleg tega je platforma zelo prilagodljiva na tisoče tem in razširitev vtičnikov. Vključuje se tudi s stotimi prehodi za plačila.

Kot rešitev, ki jo gosti sam, ponuja vse prednosti upravljanja spletnega mesta na svojem strežniku. Velika podporna mreža s pomočjo namenske skupnost in dokumentacija vam pomaga v ščepec.

Če se odločite za različico v oblaku, lahko začnete že v nekaj minutah. Dobiš tudi dostop do ločene trgovine s temi in vtičniki in poskrbiš za vse potrebe po gostovanju, varnosti in varnostnem kopiranju.

Slabosti uporabe OpenCart-a

Ko imate prednosti samega gostovanja spletnega mesta, se morate spopasti tudi s pomanjkljivostmi. OpenCart ni vedno enostavno prilagoditi, dodajanje novih modulov pa je lahko drago.

Poleg tega so njegove značilnosti trženja precej omejene. Na primer, privzete možnosti SEO niso zelo dobre.

Platforma ni vedno znana kot najhitrejša rešitev, zato morda samostojna rešitev morda ni najboljša možnost za povečanje velikosti.

Cenitev

Programska oprema, ki jo gosti sam, je brezplačna. Upoštevajte, da gre za običajne obrobne stroške. Poleg tega lahko pride do stroškov za razširitve in teme, ki v proračunu v povprečju pripeljejo približno 100 USD.

Odločite se lahko tudi za različico, ki gostuje v oblaku in ki stane od 30 do 200 dolarjev mesečno – pol, če plačate leto dni vnaprej. Vsebuje tudi brezplačno SSL potrdilo.

9. Zen Cart

logotip zen cart

Naš naslednji kandidat je v isti kategoriji kot zadnji dve. Je odprtokodna in samostojna gostiteljica.

Prednosti uporabe Zen Cart-a

Ker ima licenco GPL in prebiva na vašem strežniku, je tudi Zen Cart popolnoma prilagodljiv. Tako kot druge rešitve, tudi vi lahko izvedete kakršne koli spremembe, ki jih želite tudi zunaj razpoložljive razširitve. Rešitev ima tudi dober ugled, ko gre za varnost in razširljivost.

Poleg tega ponuja številne možnosti konfiguracije izdelkov, vključno s kuponi, darilnimi boni in več slikami izdelkov. V marketinškem oddelku lahko izkoristite vgrajene funkcije SEO in možnost pošiljanja e-poštnih sporočil HTML znotraj platforme.

A močna skupnost uporabnikov zaokroža prednosti Zen Cart.

Slabosti uporabe Zen košarice

Resna pomanjkljivost te rešitve za e-trgovino je zastarel uporabniški vmesnik na sprednji in zadnji strani. Lahko spremenite vsaj pisavo svojega spletnega mesta. Manj kot intuitiven uporabniški vmesnik bo poskrbel za vašo spletno stran nekoliko vleko.

Zen Cart je težko namestiti in nadgraditi. Tudi namenske podpore ni, zato se morajo uporabniki skrbeti zase. Njegov ekosistem je dokaj majhen, zato do razširitev in predlog težko pridete. Platforma e-trgovine ima le nekaj možnosti plačila.

Cenitev

Kot drugi primeri na tem seznamu je tudi sama programska oprema brezplačna, vendar morate za načrtovanje in vzdrževanje arhitekture predvideti proračun, vključno s SSL potrdilom. Še posebej, če nimate veščin spletnega razvoja, lahko pričakujete, da boste najeli pomoč in morali zanjo porabiti proračun. Razširitve in teme so lahko tudi del zakona.

Na voljo so vrste platform za e-trgovino

Ko iščete najboljšo platformo za e-trgovino zase, imate na izbiro različne vrste. Medtem ko obstaja več načinov razlikovanja platform, je ena glavnih razlik njihova vrsta gostovanja.

 • Samostojen gostitelj – To pomeni, da si naložite del programske opreme in ga namestite na svoj strežnik. To vam omogoča veliko nadzora nad vašo spletno stranjo. Prav tako prevzemate vso odgovornost za varno, posodobljeno in ročno spreminjanje sprememb. Odprtokodne rešitve e-trgovine imajo ta model pogosto.
 • Gostili – Druga možnost je uporaba programske opreme, ki jo gosti nekdo drug. Tu so najbolj tipični primeri SaaS (programska oprema kot storitev). Prednost: manjša tehnična poraba, hiter zagon, večja prijaznost za začetnike. Najpogosteje tudi več stroškov.
 • Mešano – Številne spodnje možnosti ponujajo možnost, da svoje nakupovalne vozičke vključijo na druge platforme (npr. WordPress). Temu pravimo tudi trgovina kot storitev (CaaS) in je lahko izvedljiva in cenejša možnost.

Seveda obstajajo tudi drugi načini za razlikovanje platform e-trgovine. Veliko jih je odvisno od vaših osebnih potreb. Morda boste želeli razmisliti o:

 • Stroški
 • Prilagodljivost
 • Enostavnost uporabe
 • Prilagoditve
 • Vzdrževanje
 • Možnosti trgovine
 • Mobilne zmogljivosti
 • Trženje
 • Podpora

Dobro je, da si dejansko sami razjasnite, kaj vam je najbolj pomembno. Tako boste veliko lažje odstranili tiste možnosti, ki ne ustrezajo vozovnici.

Katera je najboljša platforma e-trgovine?

Samostojne platforme za e-trgovino so lahko odlična rešitev za zagon spletne trgovine. Ponujajo vse potrebne funkcije in specializirane funkcionalnosti, s katerimi bo prodaja na spletu uspešna.

Kljub temu izbira najboljše platforme za e-trgovino ni lahka naloga. Enostavno je preveč dejavnikov, ki jih je treba upoštevati, in številne ponudbe na trgu. Če vnaprej veste, kakšne so vaše potrebe in zahteve, je večja verjetnost, da boste od zgoraj naštetih 3 našli dobro ujemanje. Priporočamo Wix, SiteBuilderBigCommerce, in Shopify.

Upajmo, da vam je ta vodič pomagal pri odločitvi. Če obstaja, kako pa je s kodo za popust za novo odprto trgovino? Ni pritiska.

Kakšna je vaša osebna izbira za najboljšo platformo za e-trgovino in zakaj? Sporočite nam v spodnjem razdelku s komentarji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me