Hur man använder WooCommerce för att skapa onlinebutik


Starta onlinebutik med WooCommerce och WordPressI den här tutorialen lär vi dig hur du ställer in en WooCommerce + WordPress onlinebutik där du kan lista och sälja fysiska produkter.


WooCommerce är ett gratis plugin som är enkelt och enkelt. I en mening är WooCommerce det bästa sättet att förvandla din WordPress-webbplats till en fullt fungerande e-handelsbutik.

 • Det är gratis och öppen källkod – precis som WordPress.
 • Det är mest populära e-handeln plugin för WordPress där ute.
 • Du kan ställa in det och konfigurera det själv.
 • De installationen är snabb. Vanligtvis är det bara en timme.
 • Det fungerar med alla design / teman du har för närvarande på din WordPress-webbplats – du behöver inte släppa din nuvarande webbdesign.

Vi kan fortsätta med listan ovan, men istället låt oss bara säga att WooCommerce helt enkelt ger dig allt du någonsin kan behöva för att bygga en högkvalitativ e-handelsbutik med WordPress.

Vad kan du sälja med WordPress + WooCommerce?

 • digitala produkter (t.ex. programvara, nedladdningar, e-böcker),
 • fysiska produkter,
 • tjänster,
 • bokningar (t.ex. för möten eller annat som kan bokas),
 • abonnemang,
 • andra människors produkter – som ett dotterbolag,
 • anpassningar (t.ex. ytterligare anpassningar ovanpå dina produktlistor) och mer.

Med andra ord – du kan tjäna pengar med din webbplats.

Vi riskerar till och med att säga att WooCommerce tillåter dig att sälja något som kan tilldelas en prislapp. Dessutom kan vem som helst använda den (om du redan har lyckats lansera en WordPress-webbplats kan du också hantera WooCommerce).

Hur man bygger en onlinebutik med WordPress och WooCommerce

Obs! Målet med denna del av guiden är att visa dig den enklaste metoden att bygga en funktionell e-handelsbutik på WordPress så att du kan få din butik online så snart som möjligt. Det är därför vi kommer att fokusera på bara de väsentliga sakerna och hoppa över de mer avancerade aspekterna.

STEG 1. Skaffa ett domännamn och webbhotell

För att skapa en onlinebutik eller någon annan typ av webbplats behöver du två saker:

 • Domän namn är din butiks unika adress på webben. Något liknande YOURSTORE.com
 • Webbhotell är i princip en fjärrdator som lagrar din webbplats och sedan serverar den till den som vill besöka den. (mer detaljerad förklaring)

Full information: Vi tjänar en provision när du slutar köpa Bluehost. Detta hjälper oss att driva WebsiteSetup som ett företag. Tack för ditt stöd.

Det finns hundratals olika webbhotell / domänleverantörer, vi får vanligtvis båda från Bluehost.com. De erbjuder prisvärd webbhotell (inklusive ett gratis domännamn under ett år) och tillförlitlighet. De är också en av få rekommenderade (officiella) värdleverantörer av WordPress.org. Kosta? Från $ 2,75 / mo.

Till att börja med behöver du bara gå till Bluehost.com, och klicka på knappen “komma igång”.

Registrera dig med Bluehost

Detta tar dig till en sida där du kan välja en värdplan för din butik. Du kan komma igång med det billigaste alternativet, märkt “basic”:

bluehost Välj
Om du använder våra hänvisningslänkar kan du få Bluehost för $ 2,75 / mo.

Nästa steg handlar om att välja ett domännamn för din nya onlinebutik.

bluehost domän

Detta kräver viss brainstorming. I allmänhet vill du att ditt domännamn ska vara unik, lätt att komma ihåg och catchy. Om du redan har en affärsenhet inrättad för din butik bör du kanske gå med det som ditt domännamn.

När du väljer ditt domänval kan du slutföra installationen och betala den initiala värdavgiften.

Bra! Du har precis fått ett domännamn och en värdplan för att följa med det.

STEG 2. Installera WordPress (GRATIS)

Nästa steg markerar officiellt början på ditt äventyr med WordPress – du kommer att installera WordPress på ditt värdkonto.

Det kan låta svårt, men det är det faktiskt inte. Allt du behöver göra är att gå till din Bluehost-användarpanel (Bluehost skickar dig en länk i bekräftelsemailen) – vanligtvis tillgänglig på my.bluehost.com.

När du är där, bläddra nedåt tills du ser en ikon som heter “Installera WordPress”:

Välj wordpress

Klicka på den och följ instruktionerna på skärmen. Du kommer att tas igenom hela processen steg för steg, det finns inget att oroa sig för!

Om du behöver mer praktisk information om att välja en domän och installera en ren kopia av WordPress, gå vidare och besök den här guiden (bläddra till steg 2).

Vid denna tidpunkt bör du ha en tom WordPress-webbplats installerad.

 • Du kan se det genom att gå till ditt huvudsakliga domännamn (t.ex.., YOURSTORE.com)
 • Du kan logga in på adminpanelen genom att gå till YOURSTORE.com/wp-admin

Nu är det dags att förvandla den tomma WordPress-webbplatsen till en fullt fungerande e-handelsbutik med det utmärkta WooCommerce-plugin.

STEG 3. Installera WooCommerce Plugin (GRATIS)

Som med alla WordPress-plugins, börjar det roliga med att navigera till din WordPress Dashboard / Plugins / Lägg till nytt. När du är där skriver du “woocommerce” i sökfältet. Du kommer att se WooCommerce som det första sökresultatet:

woocommerce installera

Klicka bara på knappen “Installera nu” bredvid plugin-programmet.

Efter några sekunder kommer texten på knappen att ändras till “Aktivera.” Gå vidare och klicka på den.

woocommerce aktivera

I det här skedet ser du WooCommerces start- / installationsguide på skärmen. Den här saken gör processen lätt och tar dig i handen genom allt. För att starta klickar du på “Låt oss gå!”

woocommerce wizard 1

Skapa Essential Store-sidor

Nätbutiker är en särskild typ av webbplats, och de behöver några särskild sidor för att fungera korrekt. Det första steget i WooCommerce-guiden handlar om att skapa dessa sidor åt dig:

 • “Affär” – det är här dina produkter kommer att visas.
 • “Vagn” – det här är kundvagnen där dina kunder kan justera sin beställning innan de går vidare till kassan.
 • “Kolla upp” – det är här kunderna väljer leverans / leveransmetod och betalar för vad de har köpt.
 • “Mitt konto” – en typ av en profilsida för registrerade kunder (de kommer att kunna se sina tidigare beställningar där och hantera andra detaljer).

Allt du behöver göra i det här stadiet av WooCommerce-guiden är att klicka på knappen “Fortsätt”. WooCommerce ställer in dessa sidor för dig.

Ställ in språk

Lokaliteten är en mycket viktig del av din butiksinställning. Dessa få parametrar definierar ditt företags ursprung, valuta och önskade enheter:

woocommerce wizard 2

När du är klar klickar du på “Fortsätt”.

Förstå moms

Skatt är den överlägset minst spännande delen av att driva en e-handel butik, men det är också något vi inte kan se bort från, tyvärr.

Du kommer att vara glad att se att WooCommerce hjälper dig också med den här delen.

Först kan du välja om du ska leverera fysiska varor eller inte. Om du markerar rutan kommer WooCommerce att förinställa de återstående leveransrelaterade detaljerna i inställningarna.

woocommerce guiden frakt

Nästa, skatt! WooCommerce har en väldigt snygg skattemodul, det bästa med det är att det hjälper dig att ta reda på skattesatserna baserat på din butiksplats (du har ställt in det i föregående steg).

Om du kommer att ta ut moms (i de flesta fall är du), markerar du bara huvudskattrutan. Så snart du gör detta kommer en ny uppsättning rutor att visas och informera dig om vad som kommer att hända nästa.

woocommerce skatt växla

Obs! Även om WooCommerce kommer att fylla på skatteinställningarna för dig, måste du fortfarande dubbelkontrollera med dina lokala myndigheter vad de faktiska gällande skattereglerna är, särskilt om du inte är i USA. Om du vill veta mer om WooCommerces sätt att hantera moms, Läs detta. Du kan ändra allt senare, så oroa dig inte om du inte är säker på reglerna just nu.

Klicka på “Fortsätt.”

Välj en betalningsmetod (PayPal rekommenderas)

Att kunna acceptera onlinebetalningar är kärnan i alla e-handelsbutiker, WooCommerce erbjuder verkligen mycket vad gäller tillgängliga lösningar.

Här är vad du kan välja mellan:

betalningar för woocommerce-guiden

Två av de mest populära betalningsalternativen är högst upp – PayPal och Stripe – det rekommenderas starkt att du integrerar din webbplats med båda. Klicka bara på motsvarande kryssrutor.

Du kan också välja andra betalningsmetoder som verkar vara meningsfulla. Det kommer att finnas ännu fler alternativ senare i din WooCommerce-inställningspanel.

Obs: För att få betalningar online fungerar du måste registrera dig med PayPal eller Stripe separat. Inställningarna i WooCommerce är endast för att integrera dina befintliga PayPal- och Stripe-konton med din nya e-handelswebbplats.

Klicka igen på “Fortsätt” när du är klar.

Nästa steg är bara en bekräftelseskärm för att allt gick bra. I detta skede är din grundläggande webbplatsinställning klar – du har precis byggt en tom e-handelsbutik med WooCommerce!

Nästa steg är att lägga till produkter:

STEG 4. Lägg till din första produkt

För att kunna ringa din butik i drift behöver du vissa produkter i databasen (eller tjänster eller nedladdningar, eller vad det än är som du vill sälja).

Gå till din instrumentpanel för att börja arbeta med produkterna Produkter / Lägg till produkt:

lägg till produkt

Det du kommer att se är en klassisk skärm för redigeringsinnehåll för WordPress:

woocommerce produkt lägg till

 1. Produktnamn.
 2. Den huvudsakliga Produktbeskrivning. Det stora fältet låter dig ange så mycket information om produkten du vill. Eftersom det här är WordPress kan du lägga inte bara enkel text där utan också bilder, kolumner, rubriker, till och med videor och andra medier. I grund och botten, vad du tycker passar!
 3. Centralen produktdata avsnitt. Här kan du ange vilken typ av produkt du ska lägga till, och om det är en fysisk, a nedladdningsbar eller en virtuell produkt (tjänster betraktas också som virtuella produkter). Som en del av detta centrala avsnitt får du också flikar för olika parametrar för produkten:
  1. Allmän. Det är här du kan ställa in priser och skatter.
  2. Lager. WooCommerce låter dig hantera lagernivåer.
  3. Frakt. Ställ in vikt, dimensioner och fraktkostnader.
  4. Länkade produkter. Perfekt för inställning av försäljning, korsförsäljning etc. (Tänk, “Kunder som köpte detta köpte också den där.”)
  5. attribut. Ställ in anpassade produktattribut. Om du till exempel säljer skjortor kan du ställa in alternativa färger här.
  6. Avancerad. Ytterligare inställningar. Inte nödvändigt.
 4. kort beskrivning. Detta är texten som visas på produktsidan under namnet. Fungerar bäst som en kort sammanfattning av vad produkten är.
 5. produktkategori. Gruppera liknande produkter tillsammans. Till exempel “hattar.” Det fungerar precis som de vanliga WordPress-kategorierna.
 6. Produkt Taggar. Ett ytterligare sätt att hjälpa dig organisera din databas med produkter. Det fungerar precis som de vanliga WordPress-taggarna.
 7. Produktbild. Huvudproduktbilden.
 8. Produktgalleri. Ytterligare produktbilder för att visa upp deras awesomeness.

Första gången du besöker den här panelen kommer WooCommerce att visa några praktiska verktygstips för att förklara vad som är syftet med varje fält:

woocommerce lägg till produktverktygstips

När du är klar med att ställa in allt ovan klickar du på den stora Publicera-knappen – din första produkt har just lagts till!

Efter att ha lagt till en handfull varor i din databas, bör produktsektionen i instrumentpanelen se ut så här:

woocommerce-produkter

STEG 5. Välj ett tema för din onlinebutik (GRATIS)

Det finns en mycket god anledning till att vi först täckte hur du lägger till produkter i din butik innan vi diskuterar det visuella utseendet på hela saken.

Ärligt talat, utan några produkter i databasen, skulle du inte kunna se de enskilda sidorna i butiken i någon representativ form. Du skulle inte kunna se till att allt ser bra ut.

Nu när du har lagt till de flesta av dina produkter kan vi se till att saker är i ordning ur rent visuellt perspektiv.

WooCommerce vs ditt aktuella tema

Som standard fungerar WooCommerce med alla WordPress-teman. Det här är bra nyheter, speciellt om du redan har valt din design och vill följa den.

Alternativt kan du gå med speciella WooCommerce-optimerade teman. Dessa teman har förinställda stilar som gör att alla WooCommerce-element ser bra ut.

Här är vår rekommendation:

temaval

Det officiella WooCommerce-temat – och det som är mest troligt att fungera ordentligt – kallas Skyltfönster. Standardversionen är gratis, och det borde räcka för att komma igång.

skyltfönster

Alternativt kan du besöka e-handelsavdelning på ThemeForest – den största katalogen med premium WordPress-teman på webben.

themeforest

Oavsett om du har bestämt dig för att hålla dig till ditt aktuella tema eller har sökt något nytt och WooCommerce-optimerat, är det du behöver göra nästa att se till att de enskilda sidorna i butiken ser bra ut. Låt oss göra det nu:

Reglerna för design av e-handel butik

Låt oss diskutera en handfull viktiga aspekter innan vi tar oss in i den nitty-gritty.

Huvudsakligen – vad gör designen av en e-handel butik bra (läs: lönsam)? Här är de viktigaste parametrarna:

 • Designen måste vara tydlig och inte förvirrande på något sätt. En förvirrad besökare kommer inte att köpa någonting.
 • Mittens innehållsblock måste fånga besökarens uppmärksamhet direkt efter att de kommer till webbplatsen. Det centrala blocket är där produkterna kommer att visas.
 • Justerbara sidofält. Du måste kunna välja hur många sidfält du behöver och även inaktivera sidofältet för vissa sidor (mer om det senare).
 • Responsiv och mobiloptimerad. Forskning indikerar [2] att cirka 80% av människorna på internet äger en smartphone. Enligt en annan forskning [3], 61% av dina mobila besökare kommer att lämna omedelbart och gå till dina konkurrenter om de har en frustrerande mobil surfupplevelse. Med andra ord – att se till att din webbplats är optimerad för mobil är avgörande.
 • Bra navigationsstruktur. Du vill ha tydliga menyer som är lätta att förstå – så att dina besökare kan hitta sidan de letar efter.

Med det ovanstående i åtanke är det här du kan göra med de enskilda sidorna i butiken:

Din butiksida

Det är här huvudlistan över dina produkter hittas. Om du har gått igenom WooCommerce-installationsguiden kan du hitta den här sidan på YOURDOMAIN.com/shop

Detta är en vanlig WordPress-sida – du kan redigera den via WordPress instrumentpanel / sidor.

De saker som är värda att göra:

 • Lägg till en kopia som uppmuntrar dina besökare att handla med dig.
 • Bestäm om du vill ha sidofältet på sidan. Detta görs genom ditt temas egna sidmallar. Till exempel tillåter Storefront mig att gå i full bredd, vilket vi kommer att göra:

full bredd

Den viktigaste egenskapen på Shop-sidan är att precis under standardinnehållet har den en anpassad del där den visar dina produktlistor. Så ser det ut på Storefront-temat:

woocommerce butiksida

Som ni ser är trevliga produktbilder nyckeln, det är det första du bör få rätt! Med andra ord – du bör antagligen arbeta med dina produktbilder mer än på något annat.

Med WooCommerce kan du också visa dina produkter på alternativa sätt på den här sidan. När du går till WordPress-instrumentpanelen / WooCommerce / Inställningar / Produkter och sedan Visa sektion:

woocommerce-produkter visas

… du kan välja om du vill visa enskilda produkter eller produktkategorier på butiksidan. Välj vad som är mest meningsfullt för dig och spara sedan inställningarna.

Individuella produktsidor

Klicka på valfri produktlista från butiksidan för att se dem.

Om du använder ett kvalitetstema bör du inte uppleva några svårigheter på den här sidan. I grunden är det enda du kan göra att justera mängden text som du använder för enskilda produktbeskrivningar, för att se till att allt passar visuellt och att det inte finns några tomma fläckar som kan förvirra köparen.

Här är vårt exempel med Storefront-temat (utan ytterligare anpassning):

woocommerce produkter listning

Kundvagn

En annan viktig sida som kan justeras igenom Dashboard / sidor.

Det ena vi skulle rekommendera är att gå till layouten i full bredd. Du vill inte ge köparen för många alternativ på den här sidan, förutom att gå vidare till kassan.

woocommerce vagn

Kolla upp

Kassan är kanske den viktigaste sidan av dem alla. Det är där dina köpare kan slutföra sina beställningar och göra betalningarna.

Vi uppmuntrar inte faktiskt att göra några tweaks till den sidan bortsett från en:

Checkout-sidan måste absolut vara i full bredd. Den enda acceptabla vägen ut ur sidan för köparen bör vara att slutföra sin beställning och inte bli distraherad av de saker som finns i sidofältet.

Du kan göra detta via Dashboard / sidor (upprepa bara processen du gick med butiksidan).

Bortsett från det är standardutseendet på kassasidan bra:

woocommerce checkout

I detta skede är du i grund och botten klar med att anpassa din butiksdesign, låt oss nu titta på möjligheterna att utöka butikens funktionalitet.

STEG 6. Utöka WooCommerce – Hur?

En sak till som gör WooCommerce till en så imponerande lösning för e-handel är att det finns tiotals eller till och med hundratals tillägg och plugins tillgängliga.

Låt oss lista några av de mest användbara:

WooCommerce-tillägg

Låt oss börja med tillägg – de officiella tillägg som har godkänts av WooCommerce-teamet.

För att se vad som finns tillgängligt kan du gå till denna sida.

Den katalogen är verkligen imponerande och enorm. Vi vill inte att du ska bli skrämd av det. Du behöver verkligen inte alla dessa tillägg. Behandla listan som en buffé – välj det som verkar coolt.

Några av de mer värdefulla omnämningarna:

 • Betalningsportar. Med dessa tillägg kan du acceptera fler betalningsmetoder ovanför standard PayPal. I allmänhet, ju fler betalningsmetoder du har råd att acceptera (dessa gateways betalas ofta), desto bättre.
 • Fraktförlängningar. Dessa kommer att vara praktiska om du automatiskt vill integrera din butik med de officiella fraktpriserna från företag som UPS eller FedEx.
 • Redovisningstillägg. Integrera din WooCommerce-butik med det redovisningsverktyg du väljer.
 • WooCommerce-bokningar. Tillåt kunder att boka möten för tjänster utan att lämna din webbplats.
 • WooCommerce-prenumerationer. Låt kunder prenumerera på dina produkter eller tjänster och betala en vecka, månadsvis eller årsavgift.
 • EU: s momsnummer. För dem som är verksamma inom EU.
 • TaxJar. Lägg din moms på autopilot.

Alternativt, om du inte vill spendera några pengar på nya tillägg, kan du bläddra runt i gratis kategori. Det finns mer än tillräckligt med saker där för att hålla dig upptagen.

Plugins som laddar din e-handelsbutik

Om du lägger tilläggarna åt sidan kan du också använda andra WordPress-plugins för att ytterligare ladda din butik. Här är vad du bör få:

Skapa en onlinebutik i ett nötskal

Som ni kan se är svårighetsgraden när det gäller att skapa en egen e-handelsbutik med WordPress inte hög, men det tar fortfarande ett tag att komma igenom alla stegen ovan – förmodligen en eftermiddag eller två.

Det är fortfarande otroligt med tanke på att bara, säg, för fem år sedan skulle du behöva anställa en utvecklare och betala dem norr om 5 000 dollar för att få något liknande skapat. Nu kan du göra allt själv!

Hur som helst, för att hjälpa dig komma igenom alla uppgifter som krävs, här är en klipplista med utskärning och håll:

Innan du börjar

 • Skaffa ett domännamn, registrera dig för webbhotell, få en fungerande WordPress-installation igång.
 • Se till att din nya tomma WordPress-webbplats fungerar korrekt (inga uppenbara fel dyker upp, etc.).

Installera WooCommerce

 • Installera och aktivera huvud WooCommerce-plugin.
 • Gå igenom WooCommerce-installationsguiden och var noga med att:
  • Få de fyra obligatoriska sidorna skapade (Butik, kundvagn, kassa, mitt konto).
  • Ställa in butikens språk.
  • Ställa in moms och frakt.
  • Välj första betalningsmetoder.

Produkter

 • Lägg till de flesta (eller alla) av dina produkter eller produktkategorier i butiken.

Design

 • Välj rätt WordPress-tema för din e-handelsbutik. Gå antingen med ditt befintliga tema eller bläddra igenom andra möjligheter. Gå igenom reglerna för design av e-handel butiker när du gör det.
 • Justera din butiksida.
 • Justera enskilda produktsidor.
 • Justera vagnssidan.
 • Justera kassasidan.

Extensions

 • Installera de betalningsgrindar som du vill använda.
 • Tänk på några av leveransförlängningarna.
 • Överväg en redovisningstillägg.
 • Bläddra igenom andra förlängningar och den gratis kategori.

plugins

Överväg att installera alla plugins som kommer att ladda din e-handel butik:

 • Yoast SEO
 • Yoast WooCommerce SEO
 • WooCommerce Flerspråkig
 • Kontaktformulär 7
 • UpdraftPlus
 • Social Share-knappar av GetSocial
 • MonsterInsights
 • iThemes Security
 • W3 Total Cache.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map