Hur man använder Wix (handledning)


wix handledning


Wix är lättanvänd, kraftfull och ganska prisvärd webbplatsbyggare som kan användas för att skapa affärs- / personliga webbplatser, onlinebutiker och portföljer.

Denna enkla steg-för-steg handledning hjälper dig att lära dig grunderna i Wix webbplatsbyggare.

Vi visar dig hur du bygger en webbplats med Wix från grunden på egen hand. Detta inkluderar att välja en mall, anpassa din webbplats, lägga till sidor, produkter och mer.

Redo? Låt oss börja…

Hur man skapar en webbplats med Wix (innehållsförteckning):

 1. Registrerar dig med Wix
 2. Välj vilken typ av webbplats du vill skapa
 3. Att välja en mall
 4. Anpassa webbplatsen
 5. Optimera webbplatsen för mobil
 6. Skapa sidor
 7. Starta en blogg
 8. Lansering av en e-handel butik
 9. Lär känna Wix-instrumentpanelen
 10. Lägga till funktionalitet via appar
 11. Välj en prisplan och lansera din butik för allmänheten

Total tid att skapa en webbplats med Wix: ~ 30 minuter
Skicklighetsnivå: Nybörjare

Full information: Denna handledning innehåller Wix-anslutna länkar. Om du bestämmer dig för att köpa Wix via våra remisslänkar tjänar vi en provision. Tack för ditt stöd.

1) Gå till www.Wix.com och klicka på “Komma igång”

Wix låter dig hoppa rätt in i att bygga din webbplats utan att behöva tänka på några tekniska detaljer för installationen. Det är dock fortfarande värt att ta en minut för att förklara hela processen:

Det första att veta om att arbeta med Wix är att du först ska bygga din webbplats och först sedan måste bestämma om du ska betala för ytterligare funktioner eller stanna med helt gratis installation.

Allt du behöver göra för att börja är att navigera till huvudwixwebbplatsen, klicka på den stora Komma igång -knappen och sedan på Bli Medlem.

wix.com

Ange din kontaktinformation och klicka på huvudmenyn Bli Medlem knapp. När du gör det kommer du direkt till det som kallas Wix ADI – Artificial Intelligence Designer.

wix adi

Klicka på Vi gör det att börja.

I dessa initiala steg ställer Wix dig en serie frågor och ställer sedan in din webbplats med specifika optimeringar på plats – baserat på dina svar.

Den första frågan är mycket enkel:

wix adi 1

Det du troligtvis vill välja där är “jag själv.”

Den andra frågan frågar dig om vilken typ av webbplats du vill bygga:

wix adi 2

Som du ser finns det flera alternativ tillgängliga. Du bör inte försumma det här steget eftersom Wix kommer att ta dina inlägg och använda det för att föroptimera din webbplats för dig.

För den här guiden väljer vi ”ett företag” eftersom det är den vanligaste webbplatsen som människor bygger.

De följande frågorna följer efter och leder dig till en fin definition med en mening om din webbplats och dess syfte.

2) Välj vilken typ av webbplats du vill bygga

Med de första frågorna ur vägen kommer Wix att fråga dig om du litar på ADI tillräckligt för att låta den bygga en exempelwebbplats för dig, eller om du vill bygga allt för hand. Att gå med ADI är en mycket effektivare strategi, särskilt eftersom du kan komma tillbaka senare och anpassa varje liten detalj på din webbplats. Du har inte fastnat med de första förslagen som Wix ger dig.

lansera adi

Klicka på Börja nu.

Beroende på de svar du gav för en minut sedan kommer Wix att ha några uppföljningsfrågor för att fastställa den exakta typen av design och webbplatsstruktur som är mest troligt att fungera i ditt scenario.

Den första frågan handlar om vilken typ av företag du vill bygga webbplatsen för.

webbplats typ

⚠️ Notera; om du valde ett annat alternativ i föregående steg – inte en “affärssida”, men kanske en “onlinebutik” – så kommer Wix att visa dig ett annat urval av alternativ.

Så snart du börjar skriva i din affärsdefinition kommer Wix att ha en rad förslag uppställda. När vi till exempel använder “massage” har Wix följande förslag:

massageförslag

Vi visar dig detta bara för att förmedla hur många olika affärstyper Wix stöder och har förgjorda konstruktioner och webbplatsstrukturer för. I slutändan har vi valt för den exempelwebbplats vi bygger “Massör” från listan.

Klicka på Nästa när du hittar den typ av verksamhet / webbplats som passar dig bäst.

Baserat på allt du har valt fram till denna punkt kommer Wix att föreslå en uppsättning funktioner för din webbplats.

Välj funktioner

I vårt fall föreslår Wix en modul för onlinebokningar, chat, en blogg och en handfull andra saker. Vad du ser på den här skärmen kan variera baserat på dina svar. Gå igenom den här listan och kryssa för de funktioner som verkar vara meningsfulla för din webbplats.

I nästa steg kommer Wix att fråga om ditt företags namn, som kommer att bli namnet på din webbplats.

Företagsnamn

Om det är en webbplats för ett personligt varumärke som du bygger kan du ange ditt eget namn där.

Därefter frågar Wix dig om du redan har något innehåll på webben som du vill importera till din nya Wix-webbplats. Wix tillåter import från andra webbplatser och även från Google Places-listor. I praktiken kan det vara besvärligt att importera innehåll från andra webbplatser, så det är bäst att lämna det här. Klicka bara på Nästa.

importera från andra webbplatser

Med detta gjort kommer Wix nu att låta dig välja en design för din webbplats.

3) Välj en mall (design)

Wix försöker göra designvalsprocessen så enkel som möjligt, så istället för att visa dig en vägg med hundratals mallar att välja mellan, börjar det med att fråga bara om den designstil du föredrar.

Välj designstil

Det finns ett par alternativ, och baserat på dina svar kommer Wix att ge dig en filtrerad lista med mallar som är i linje med dina tidigare val.

Vi känner att stilen kallas “Bris” kommer att vara okej för en massageterapeut, men du är fri att göra ditt eget val.

Så fort du gör ett val ser du att Wix sätter ihop ganska exakta hemsidealternativ att välja mellan. Baserat på dina tidigare val kommer dessa hemsidor att förfyllas med relevant grafik och följa en given designstil. Så här föreslår vi:

wix hemsida förslag

Du kommer att märka att det finns många massagerelaterade bilder på dessa hemsidor. Du borde veta att vi inte placerade dem där. Det är allt som Wix ADI försöker förutsäga vad som fungerar för mig och mitt företag. Bra!

Välj den hemsida du gillar bäst och fortsätt.

4) Anpassa webbplatsen

När du har valt den hemsida du gillar kastas du direkt in i Wix ADI-redigeraren där du kan anpassa varje liten detalj om hur webbplatsen visas och vilka element den har.

Till att börja med ser du ett gränssnitt som detta:

wix redaktör

Det här är väldigt intuitivt, så ganska mycket varje element på sidan fungerar som du förväntar dig att det skulle göra.

Om du till exempel vill redigera någon av texterna på sidan klickar du bara på en given textbit. En ny sidofält visas där du kan göra dina ändringar.

Nedan klickade vi till exempel på huvudblocket i mitten (säger “Wyatt Collier”). En sidofält dök upp som låter mig redigera namnet och lägga till en undertext och beskrivning.

huvudblock modifiera

Om du klickar på någon av de andra blocken på hemsidan kommer det att ha samma effekt – att du kan komma in i ett redigeringsgränssnitt där du kan ändra innehållet i det givna blocket.

Här är ett exempel på att vi arbetar med blocket “Mina behandlingar”. Vi kan redigera varje textstycke individuellt och även arbeta med listan över behandlingar.

mina behandlingar block ändras

⚠️ Notera; Wix ADI-redigeraren arbetar med auto-spara, så du behöver inte oroa dig för att förlora dina framsteg.

Men det finns mer att anpassa din design än att bara ändra texter här och där:

Omarbeta avsnitten

Wix ADI-redigeraren låter dig dra och släppa enskilda element runt sidan och även ändra ordning på avsnitten.

Om du tittar på någon av avsnitten ser du två pilikoner i det övre högra hörnet av avsnittet:

blockera pilar

Med dessa pilar kan du flytta ett givet avsnitt upp och ner. Klicka bara på dem så ser du ditt avsnitt flytta platser inom några sekunder.

Växla designstilar för avsnitten

Bortsett från att redigera vad som finns i dina innehållssektioner, kan du också ändra den övergripande designen för själva avsnitten. När vi till exempel håller muspekaren över avsnittet “Mina behandlingar” dyker det upp en liten knapp i det övre vänstra hörnet med namnet “Design”. Efter att ha klickat på den visas en helt ny panel med några alternativa designstilar att välja mellan:

switch block design

Välj bara den du gillar bäst, och med ett klick kommer den att placeras i stället för den gamla.

Lägga till nya avsnitt

Att anpassa avsnitten som redan finns på sidan är en sak, men du kan också lägga till nya. För att göra det, klicka på Lägg till -knappen som finns i toppmenyn och klicka sedan på “Avsnitt till sida.”

lägg till avsnitt på sidan

Du ser att det verkligen finns många olika innehållsavsnitt att välja mellan. Lyckligtvis, för att göra det lättare, kommer avsnitt förkategoriseras:

avsnittstyper

Du kan ta tag i valfritt avsnitt från sidofältet och dra och släppa det på duken till höger.

Till exempel, här är vad en rekommendation avsnittet ser ut när det läggs till på sidan:

vittnesmål på sidan

Som du kan förvänta dig kan du finjustera varje liten detalj om det vitsordet och texterna i det.

Ställa in teckensnitt och färger

När du kommer igång med Wix ADI-redigeraren får du ett fördefinierat färgschema och fontinställningar direkt utanför grinden. De är bra nog i de flesta fall, men du kan enkelt ändra dem för att få en mer finjusterad look.

För att göra det, klicka på Design -knappen i toppmenyn och sedan på Färger.

ändra färger typsnitt

Det här är ännu en plats där Wix kommer att göra allt för att göra ditt arbete lättare. Istället för att visa dig tusentals färgalternativ, frågar det bara dig om den huvudsakliga färg som du vill bygga din design runt, och sedan kommer det att föreslå specifika färgscheman baserat på det.

färger föreslår

 1. Välj din huvudsakliga fröfärg.
 2. Välj ett färgläge (tonade, färgrik, vibrerande, ljus, mörk, blanda).
 3. Välj bland en rad rekommenderade färgpaletter.

Sammantaget tar det bara ett par minuter att ändra hela färgschemat.

Samma sak gäller dina teckensnitt. Börja med samma sak Design i toppmenyn och välj typsnitt.

ändra färger typsnitt

Återigen kommer Wix att ha en rad förslag till dig.

teckensnitt föreslår

Det är bäst att bara växla mellan alternativen fram och tillbaka tills du hittar något du tycker om. Du bör också experimentera med fontstorleksverktyget för att se till att alla texter på din webbplats är läsbara.

Lägga till bilder, bildspel och andra visuella funktioner

Wix är redo att välkomna alla typer av visuellt innehåll på din webbplats. Det är sig bilder, videor, bildspel, gallerier, även Instagram-feeds; Wix klarar allt!

Låt oss börja med grunderna; lägga till bilder på din webbplats eller ändra de befintliga.

Klicka bara på ett avsnitt som innehåller en bild som du vill ersätta, och klicka sedan på från sidofältet Redigera och ersätt.

ersätt bild

När du klickar på den knappen kommer Wix att visa dig en annan panel där du kan utföra ytterligare anpassningar av bilden.

ersätt bild 2

Om du vill ersätta bilden klickar du bara på Byta ut knapp. Du ser att Wix har en rad rekommenderade bilder som följer samma tema. Det här är bilder som du kan använda på din webbplats fritt utan att behöva oroa dig för några copyright-problem.

bilder att välja

Om du vill ladda upp din egen bild klickar du på + Ladda upp media -knappen som är i det övre vänstra hörnet. När överföringen är klar kommer du att kunna ändra bilden vid behov.

bild modifiera

När du är klar klickar du på Tillämpa för att få bilden med på sidan.

För att lägga till andra typer av media, klicka på huvudmenyn Lägg till -knappen som finns i toppmenyn och gå sedan från den lista över tillgängliga avsnitt till den kategori du vill ha:

lägg till visuella kategorier

Proceduren liknar mycket att lägga till eller ersätta bilder. Klicka bara på blocket på samma sätt och klicka sedan på Redigera och ersätt, och organisera dina media i enlighet därmed.

5) Ställ in din webbplats för mobila enheter

Idag är mobiltelefoner ofta människors primära enheter för åtkomst till webben. Faktum är att fler använder mobiler än stationära och bärbara datorer tillsammans (data). Vad detta betyder i praktiken är verkligen enkelt, du måste absolut se till att din webbplats ser ordentligt ut på mobil! Om du misslyckas med det kommer folk att lämna och kommer förmodligen aldrig tillbaka.

Dessutom, om du råkar driva ett lokalt företag, är inverkan av mobil ännu större. Olika “nära mig” -sökningar utgör en stor del av den totala lokala trafiken på Google (data), och att kunna betjäna dessa användare snabbt är av största vikt om du vill tjäna deras affärer.

Föreställ dig till exempel att du kör den nämnda massagestallen. Om någon söker “Massage nära mig” och din webbplats kommer upp men den går inte att ladda på deras telefon, då kommer den här kunden inte att komma till dig.

Lyckligtvis är det enkelt att få din webbplats mobiloptimerad med Wix. För att börja klickar du på visningsknappen som finns i den övre fältet. Den här:

växla till mobil

Detta laddar om sidan och visar hur det kommer att se ut på mobila enheter.

webbplats på mobil

I de flesta fall kommer din webbplats att se bra ut genom grinden, men du kan göra några mindre justeringar för att markera de viktigare elementen och dölja de inte så viktiga.

Det viktigaste är att alla ändringar du gör här inte påverkar hur din webbplats ser ut på skrivbordet. Detta är endast för mobil!

Det här är vad du kan göra som vanligtvis kommer att göra din webbplats bättre på mobilen:

 • dölja bilder som inte är avgörande och som bara tar plats på mobilvyn
 • lägg din kontaktinformation högre upp på sidan – folk vill komma till det snabbt
 • markera endast din huvudprodukt eller tjänst

Med Wix kan du anpassa verkligen mycket här när det gäller att dölja olika element på sidan, omstrukturera hela avsnitt och så vidare. Utnyttja detta och experimentera.

När du är klar byter du bara till skrivbordsvy om igen. Dina ändringar sparas automatiskt.

6) Skapa andra sidor

Nu när vi har hemsidan klar är det dags att börja arbeta på några andra sidor som de flesta webbplatser kommer att ha nytta av. I huvudsak bör du skapa:

 • en Om-sida
 • en kontaktsida

Vi kommer att fokusera på bara dessa två, för nu, för att visa dig principerna för hur du bygger nya sidor.

Om sidan

Klicka på knappen för att komma igång Sida: Hem -knappen som är i det övre vänstra hörnet. Klicka sedan på + Lägg till sida.

lägg till sida

Wix föreslår redan några populära typer av sidor som du kanske är intresserad av att skapa. Inte av misstag, det första förslaget på listan är för sidan Om.

föreslagna sidor

Wix föreslår inte bara sidor du kan bygga utan har också några förberedda mönster som är redo för varje sida.

För att få din About-sida klar, bläddra bara igenom listan över tillgängliga siddesign och välj den du gillar bäst.

Wix ADI-redigeraren laddar om gränssnittet och låter dig arbeta på din nya Om-sida. Insatserna och hur allt fungerar är exakt samma som på hemsidan.

Fortsätt bara att lägga till vad innehållsavsnitt du tycker bör vara på din Om-sida och redigera dem i enlighet därmed.

Efter att ha tillbringat bara ett par minuter här bör du ha en ganska stilig sida om dina händer.

om sidan

Kontaktsida

Hur du bygger en kontaktsida är väldigt lik, men sidan kommer att innehålla ett par originalelement. Klicka på knappen för att komma igång igen Sida -knappen och sedan på + Lägg till sida. Byta till Kontakt och se vad Wix har för dig.

välj kontakt

Välj en av de föreslagna mönstren.

Wix ADI-redigeringsgränssnittet laddas om igen. Du kommer sannolikt att se några originalblock på den här sidan kontra din Om-sida eller till och med hemsidan. De är:

 • ett kontaktformulär
 • en interaktiv karta

kontaktsida

Wix uppmuntrar dig att använda båda dessa element för att göra ditt företag lättare för kunderna. Kontakformuläret är fullt funktionellt, vilket innebär att besökare kan använda det för att skicka meddelanden direkt.

⚠️ Om du inte driver ett företag och inte vill dela din adress kan du inaktivera kartan och bara följa kontaktformuläret.

Andra nischspecifika sidor

Baserat på de ursprungliga svar som du gav när du registrerade dig på Wix, kan du se andra sidor på din webbplats som har förarbetats av Wix.

I vårt fall finns det en Boka online sida och Bokningskassa sida. Du kan se vad situationen på din webbplats är genom att klicka på det Sida knappen igen i det övre vänstra hörnet.

sidor

Se hur dessa sidor ser ut och arbeta med dem om det behövs. Principerna är desamma.

Fininställning av webbplatsnavigering

Som standard kommer varje ny sida du skapar att läggas till huvudmenyn på din webbplats automatiskt.

Om du vill ändra i vilken ordning sidorna visas i menyn klickar du på webbplatsens rubrik och sedan på Redigera knapp bredvid MENY.

redigera menyn

Du kan dra och släppa sidor för att ordna dem igen.

redigera meny 2

Du kan också lägga till menyalternativ för hand om du vill länka till platser utanför din webbplats (som exempelvis dina sociala mediaprofiler).

7) Lägg till en blogg (valfritt)

Bloggning är ett av de bästa sätten att nå nya målgrupper och förvandla dem till potentiella kunder. Olika källor rapporterar att bloggning är bland de mest effektiva marknadsföringskanalerna för företag online. Med marknadsförare som prioriterar att blogga är 13x mer benägna att se positiva avkastning på sina onlineinsatser än de som inte gör det.

Med andra ord, om du vill att folk ska leta efter din webbplats aktivt måste du ge dem en anledning till det. Bloggning kan vara ett sådant skäl, förutsatt att innehållet du publicerar är av god kvalitet och tillgodoser dina publikers behov och önskemål.

Ur teknisk synvinkel är det väldigt enkelt att starta en blogg på Wix – du har alla verktyg som redan är inbyggda.

Skapa en blogg på Wix

Klicka på Sida -knappen och sedan på + Lägg till sida. Välj från listan blogg och välj sedan en blogglayout som du gillar.

Välj blogglayout

Den exakta layouten du väljer är helt upp till dig. Alla kommer att fungera bra! Wix-redigeraren laddar om och du ser din nya bloggsida i aktion:

bloggsida

Du kan redigera den här sidan precis som alla andra sidor du har på webbplatsen. Det viktigaste är att du kan:

 • ändra hur dina blogginlägg visas på sidan,
 • ändra layouten på bloggen (vart bilderna går osv.)
 • ändra vad som visas bredvid inlägget (författarnamn, datum etc.)

Du kan också hantera bloggen och skriva nya inlägg.

Skriva nya blogginlägg

Klicka på huvudblogsavsnittet och sedan på Hantera blogg.

hantera blogg

Därifrån kan du hantera befintliga inlägg och skapa nya.

bloggstreck

Gränssnittet är väldigt enkelt att använda och det liknar det du skulle se i MS Word eller Google Docs.

blogg skriver ui

Så här får du:

 • Integrerade SEO-verktyg – för att se till att dina inlägg dyker upp i Google
 • Rich text editor
 • Kategorier och hashtags
 • Möjligheten att arbeta med flera författare
 • Stor mobilupplevelse
 • Anpassat HTML-stöd

8) Lägg till en onlinebutik (valfritt)

Detta kommer förmodligen inte vara en överraskning för dig just nu, men du kan starta en onlinebutik med Wix ganska snabbt. Dessutom kommer det att vara en helt funktionell onlinebutik som inte begränsar dig på något sätt.

 • Du kan ha ett obegränsat antal produkter.
 • Få en anpassad butiks- och kundvagnsdesign.
 • Sälj fysiska och digitala produkter.
 • Spåra order.
 • Ställ in fraktpriser.
 • Acceptera betalningar online.
 • Sälj via Facebook och Instagram.
 • Hantera din försäljning när du är på språng med Wix-appen.

Skapa en onlinebutik med Wix

Klicka på Sida -knappen och sedan på + Lägg till sida. Välj från listan Webbutik och välj en butikslayout som du gillar.

Välj butikslayout

För att hantera din butik och lägga till produkter, klicka på butiksavsnittet och sedan på Hantera produkter.

hantera butik

Du kommer att se ett separat gränssnitt ladda upp där du kan lägga till produkter, ändra deras beskrivningar, ställa priser och så vidare.

hantera butik 2

Att bygga en framgångsrik onlinebutik är ett ämne för sin egen separata guide, så vi kommer inte att gå in på mer detalj här. Det viktigaste vi ville visa er här är att det är mycket möjligt att starta en e-handelsbutik med Wix. Du får verkligen alla funktioner du någonsin kommer att behöva.

9) Lär känna Main Wix Dashboard

Vi har mest handlat om Wix ADI och allt som kan uppnås med det, vilket är mycket!

Men det finns en helt separat Wix-instrumentpanel. Det är tänkt att ge dig en bredare syn på vad som händer med din webbplats och alla de olika statistik som är kopplade till den.

För att komma åt instrumentpanelen, helt enkelt logga ut och logga in igen på Wix. Du ser något liknande:

wix streck

Låt oss förklara vad som finns på den här sidan block för block:

 • (A) – Den primära sidofältet där du snabbt kan komma åt de enskilda områdena på din webbplats. Om du har en blogg eller en onlinebutik ser du avsnitt för att hantera dina produkter, beställningar, blogginlägg eller bokningar där. Det finns också länkar till andra verktyg och appar. Längst ner finns en länk för att redigera din webbplats, som kommer att landa dig i samma Wix ADI-redigerare som vi använde tidigare.
 • (B) – Huvudkontrollpanelen på din webbplats. Det är här du kan välja mellan ett urval av åtgärder som ska utföras på din webbplats.
 • (C) – En igång genomgång. Följ dessa steg för att se till att din webbplats är 100% redo att ses av människor.
 • Längre ner på sidan finns det också block med ytterligare tips om hur du använder din webbplats.

Det område där du kanske vill ha en djupare titt är inställningar meny – tillgänglig från huvudsidan. Det är här du kan hitta alla nyckelinställningar på din webbplats, till exempel namn, allmän information, integrationer med andra verktyg, betalningsalternativ, valuta och mycket mer. Även om du inte ändrar något där, är det fortfarande en bra idé att titta på dessa alternativ och se vad som är tillgängligt.

inställningar

10) Lägg till funktionalitet via Wix-appar

Om funktionerna du får från Wix ur rutan inte räcker kan du ta en titt på Wix App Market. Du hittar mer än 200 olika appar där för att hjälpa dig bygga och växa din webbplats.

För att komma åt apparna, klicka på Apps i huvudsidan av Wix-instrumentpanelen.

appar

Det finns appar för alla slags olika saker där. Från marknadsföringshjälpare till SEO, livechatt, nyhetsbrev, integrationer på sociala medier, popups, A / B-test, verktyg för övergivande av vagnar, kontaktledare och mycket massa Mer.

Appar kan läggas till med ett par klick. Välj bara en app du gillar från listan och klicka på Lägg till app.

lägg till app

Baserat på den app du har valt kan det behövas ytterligare installation.

11) Välj en prissättningsplan och starta din webbplats

I detta skede i processen är din webbplats nästan klar. Du kan nu göra den offentlig. Det finns bara ett par saker du behöver …

Gå tillbaka till Wix ADI-redigeraren för att publicera din webbplats (klicka på Redigera webbplats -knappen som finns i det nedre vänstra hörnet av Wix-instrumentpanelen) och klicka sedan på huvudmenyn Publicera knapp:

publicera webbplats

Du måste välja om du vill använda det gratis Wix-underdomänet (ser vanligtvis ut YOURUSERNAME.wixsite.com/website) eller anslut ett anpassat domännamn.

underdomän

Nu, innan du gör detta val, låt oss prata om prissättningen av olika Wix-planer eftersom ditt val av en viss plan också kommer att diktera ditt val av domän.

Till att börja med, det finns en helt gratis plan med Wix tillgänglig. Som en del av det:

 • har du tillåtelse att bara använda det gratis Wix-underdomänet och inte kan ansluta ett anpassat domännamn,
 • Wix-annonser visas på varje sida på din webbplats,
 • du får upp till 500 MB lagringsutrymme och 500 MB bandbredd, vilket inte är mycket,
 • du kan inte starta en onlinebutik,
 • du kan inte ansluta Google Analytics.

Om du är okej med dessa begränsningar kan du gå vidare och välja det gratis underdomänalternativet från skärmdumpen ovan. I detta skede kommer din webbplats att vara online och redo att välkomna besökare. ��

Om å andra sidan dessa begränsningar är för mycket måste du uppgradera till en av premiumplanerna. Klicka bara på en av uppgradering knappar synliga i instrumentpanelen.

uppgradera

Välj en prisplan som passar dig bäst. Det finns två typer av planer tillgängliga:

 • Här är priserna om du vill lansera en klassisk webbplats med Wix (ingen onlinebutik eller något som involverar dina besökare som betalar för något på webbplatsen):

wix prissättning 1

 • Här är priserna om du vill sälja något från sajten:

wix prissättning 2

Som ni ser finns det mycket här, men du behöver inte spendera för mycket tid på att fatta ett beslut. Tänk på den förenklade mallen för att välja den perfekta Wix-planen för din webbplats:

 • �� Vill sälja något på webbplatsen? Välj Business Basic plan för $ 23 / månad. Du får alla e-handelsfunktioner du någonsin kommer att behöva.
 • �� Vill bara ha en optimerad personlig, affärsinformation eller bloggsida? Välj Obegränsat plan för $ 17 / månad.

Varför rekommenderar vi vad som i princip är de billigaste planerna? Enkel; Du kan alltid uppgradera till en dyrare plan om du får några betydande begränsningar.

Att följa med någon av de rekommenderade planerna ger dig också tillgång till ett gratis domännamn för det första året. När du väljer domännamnet, leta efter något som är lätt att komma ihåg och matchar ditt företag / varumärke.

När du har uppgraderat till en av dessa premiumplaner och slutfört köpprocessen kommer din webbplats officiellt att vara online och redo för företag! ����

Gjort!

grattis! Du har precis lärt dig hur du bygger en funktionell webbplats på Wix, och du har gjort allt på egen hand.

Som ni kan se är Wix otroligt kraftfull och kapabel inom DIY-webbplatser. Det är ganska otroligt hur man idag kan bygga en professionell webbplats ensam!

Om du har några frågor, tveka inte att skicka in dem i kommentarerna.

För mer information om hur du marknadsför och växer din nya webbplats, kolla in våra andra guider:

 • 5 enkla sätt att öka webbplatsens trafik
 • 33 sätt att tjäna pengar på en webbplats
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map