Topp 20 av frågorna om webbhotell besvarade

Topp 20 av frågorna om webbhotell besvarade

Under det gångna året har vi fått många frågor från våra läsare och vi har beslutat att skriva en fullständig artikel om de vanligaste frågorna om webbhotell. Vi utvidgade forskningen lite och letade efter de mest ställda frågorna på webbplatser som Yahoo Answers, Quora, Ask och Google och här är listan över de vanligaste frågorna och de svar vi har till dem.


Vad är webbhotell?

Webbhotell är aktiviteten eller verksamheten för att tillhandahålla lagringsutrymme och åtkomst för webbplatser. När du till exempel skapar en webbplats eller något annat innehåll som du vill ha åtkomst till av andra användare på internet måste du köpa en webbhotellplan, ladda upp dina filer på webbservern (en mycket snabb dator optimerad för att leverera innehåll och anslutet till ett mycket snabbt nätverk). När någon sedan skriver in en webbadress i sin webbläsare, till exempel https://top5hosting.co.uk, ansluter internet webbservern till besökarens dator och de överför filer. På så sätt kan dina besökare surfa genom ditt webbplatsinnehåll.

Vad är webbhotell

Detta väcker ytterligare en fråga. Kan du inte vara värd för din webbplats på din dator? Svaret är Ja, det kan du. Varje dator som är ansluten till ett nätverk kan spela rollen som en webbserver. Det finns många skäl till att du inte ska göra det tufft – din dator måste vara online dygnet runt, du måste ha en webbserverprogramvara, du måste ta hand om din säkerhet själv och så vidare. Numera kan du köpa en professionell webbhotellplan för så lite som 1 £ / månad.

Vilken är Storbritanniens bästa webbhotellleverantör?

Det finns inget svar med ett ord på den här frågan. Det finns många välrenommerade värdföretag i Storbritannien som kan vara ett hem för ditt webbprojekt. Att hitta den bästa webbhotellleverantören beror på dina affärsbehov, din affärsmodell, din månatliga trafik och besökare, vilken typ av tjänst eller data du serverar till dina användare och vilken supportnivå du behöver. Alla webbhotell i våra topp 10 brittiska värddiagram är med ett gott rykte och kommer att vara tillräckliga om du precis börjar. Om du har mer specifika behov, tveka inte att kontakta oss med detaljer och våra experter kommer att förse dig med gratis värdkonsult skräddarsydd för dina projektbehov.

Vad är skillnaden mellan webbhotell och registrering av domännamn?

Domännamnsregistrering och webbhotell är två nära kopplade men mycket olika tjänster. Domännamn är din digitala identitet och vad folk skriver i sina webbläsare för att se dig innehåll. Se bilden nedan.

Skillnad domännamn och webbhotell

Folk köper domännamn av olika skäl: att vara värd för sina webbplatser, få anpassade e-postmeddelanden eller köpa dem för företag – att sälja dem senare till ett högre pris eller parkera dem och tjäna pengar på annonser. Så du kan ha en domän utan att ha en webbplats, men du kan inte ha din egen webbplats om du inte köper ett domännamn (undantag är de gratis lösningarna som wordpress.org eller blogger.com men där är webbplatsen inte riktigt din). Du kan hitta mer information om ämnet i vår köpguide för domäner

Och här är en visuell representation av skillnaden mellan webbhotell och domännamn i den här videon från GoDaddy.

Hur mycket kostar webbhotell per år?

Allt beror på dina behov. Ju mindre trafik och utrymme du behöver, desto mindre är kostnaden. Om du bara börjar ditt företag online kan du gå till en billig webbhotellplan från en av de brittiska webbhotellleverantörerna på den listan. Se till att använda länken vi har tillhandahållit dig, eftersom om du går via våra länkar kan du få specialerbjudanden för planer så låga som 1 £ / månad. Ju mer dina behov växer när det gäller besökare och utrymme, desto mer kommer din webbhotellplan att kosta.

Hur man får en gratis domän och webbhotell?

Många av webbhotellleverantörerna ger dig ett gratis domännamn om du köper värdkonto från dem. På vår hemsida på top5hosting om du tittar i diagrammet under domänkolumnen kan du hitta webbhotellföretag som vi rekommenderar och ger dig ett gratis domännamn. Som vanligt med allt gratis bör du läsa det finstilta. Vissa av leverantörerna kommer bara att behålla den gratis domänen för dig tills du är värd för din webbplats med dem. Om du av någon anledning väljer att byta värd måste du fortfarande betala för det och vissa företag kommer till och med att gå längre och behålla domänen. Så innan du går till det gratis domänalternativet, kanske du vill läsa vår artikel om varför du bör hålla din domän och webbhotell leverantörer åtskilda.

Hur du ändrar din webbhotelltjänst?

Om du av någon anledning inte är nöjd med din nuvarande webbhotell kan du enkelt ändra den. Använd först alla stegen som vi har listat på vår hemsida.

När du har valt ditt nya värdföretag är det första du vill göra att migrera alla dina data, filer och databaser till den nya värden. Gör en säkerhetskopia av din nuvarande webbplats och ladda upp den till den nya värden.

Testa den på en sandlådans URL-adress (du kan fråga supporten för din nya webbhotell för webbadressen) och se om allt fungerar korrekt. Gå sedan till din domänregistrator och ändra domänens DNS-poster med adressen som tillhandahålls av ditt nya webbhotellföretag.

Vad är dedikerad IP-adress i webbhotell och behöver jag en?

Låt oss först börja med vad som är en IP-adress. Det är en unik sekvens av siffror separerade med punkter som identifierar varje enhet som använder Internet för att kommunicera över ett nätverk. Servern där din webbplats är värd har också en IP-adress som identifierar den och vid delad värd kan det vara många domännamn anslutna till samma IP-adress.

Dedikerad IP-adress i en webbhotell innebär att servern tilldelar ett specifikt nummer som endast kommer att användas av dig och ditt domännamn. Ett exempel på hur detta fungerar kan du se i bildslaget.

Dedikerad IP-adress

Behöver du en? Det finns några orsaker till att människor kanske vill ha en dedikerad IP för sin domän. Ett fall är om du vill använda ett SSL-certifikat och det behöver ett separat lager för att identifiera din webbplats.

Ett annat skäl är om din webbplats har mycket trafik och du vill behålla den snabbare och minska risken för en krasch och timeouts för dina användare. Det är därför en dedikerad eller molnhosting föredras när du förväntar dig hög volym besökare.

Det tredje huvudfallet är av SEO-skäl. Om du är orolig för att det finns många skräppostsajter som finns på samma server och IP som din och du vill skilja dig från dem. Mer om ämnet förklaras i den här videon. Och för att kontrollera vem som är värd för webbplatser på din server kan du använda tjänster som www.my-ip-neighbors.com

Hur man kontrollerar webbhotellföretaget på en webbplats?

Använd verktyg som för att kontrollera vem som är värd för en webbplats hostingchecker. Skriv bara in domännamnet som du vill kontrollera så kommer värdleverantören att visas.

Vad är recensioner för webbhotell och ska jag lita på dem?

Det är en annan bra fråga. Svaret är att du bör vara mycket försiktig när du läser information från webbplatser för webbhotell och gör din forskning väl. Även om vi har recensioner baserade på tester och forskning, rekommenderar vi fortfarande våra läsare att göra en lista för sig själva och följa stegen vi har listat på top5hosting för att fatta det bästa beslutet för deras affärsmodell.

Nyckeln här är att majoriteten av webbsajten som recenserar webbplatser genererar sina inkomster baserade på affiliate-provisioner och rankar webbhotellleverantörerna baserat endast på hur mycket pengar belöningen per försäljning är. Våra intäkter genereras också på detta sätt, men du kan göra skillnaden. Ett exempel är om du går till en Bästa UK webbhotell recensioner webbplats från Google, de flesta av dem främjar amerikanska företag med dåligt rykte som iPage, FatCow och så vidare.

Skillnaden mellan top5hosting och andra värdgranskningswebbplatser där ute är att vi listar endast ansedda värdföretag med datacentra i Storbritannien eller Europa som kommer att leverera ditt innehåll snabbare och med brittiskt baserat stöd som kan svara på dina behov i lokal tid med teknisk administratörspersonal.

Hur man ställer in / pekar DNS för webbhotell?

Här är en steg för steg-guide för hur du pekar / ansluter ditt domännamn till din webbhotell genom att ställa in rätt DNS-adress.

 • Kontakta supporten för din webbhotell och fråga dem vad är dina DNS-adresser. De bör vara minst 2 och ska se ut: dns1.yourhostingcomany.com; dns2.yourhostingcomany.com
 • Logga in på din webbhotell backend och lägg till ditt domännamn till ditt konto.
 • Kontakta din domänregistrator och fråga dem var du ska infoga DNS-namnen eller söka i deras supportdatabas. De flesta registratorer har ett bra hjälpavsnitt.
 • Logga in på ditt domänregistrarkonto och konfigurera dina DNS-poster.

För ett detaljerat exempel, kolla videon nedan där vi visar hur du ansluter en domän som köpts från GoDaddy på en webbhotellplan från Siteground. De flesta av de andra registratorerna och värdgivarna är liknande, så om du följer stegen ovan och tillämpar dem för ditt fall, bör du vara igång snabbt.

Billiga och pålitliga webbhotellleverantörer?

Du bör alltid fortsätta med försiktighet när du köper något billigt, särskilt webbhotell. Många ansedda företag har mycket bra startplaner som är billiga, eftersom de är för en liten mängd besökare med begränsade resurser men du får samma bra stöd och förtroende som du kan förvänta dig för deras större planer och de är lätta att skala . Vi har en lista med billiga och pålitliga värdplaner för Storbritannien.

Vilket är ett bra webbhotell för nybörjare?

Om du precis börjar rekommenderar vi en webbhotell som har bra och snabbt stöd och kan hjälpa dig på vägen. I detta fall har Siteground en stor fördel med deras livechatsupport att du kan få tag på ett nivå 2-stöd i alla större fall där den nuvarande representanten inte kan lösa ditt problem. EUKhost och TSOhost är också två webbhotellleverantörer i Storbritannien med mycket bra supportteam.

Vad är domän?

Domän är namnet på din digitala närvaro online och din mest värdefulla digitala tillgång. Det är adressen du skriver i din webbläsare. Vi har täckt en stor del av vad som är en domän i föregående fråga om skillnaden mellan domän och webbhotell. Vi har också en domänköpguide för nybörjare som har den fulla information du kan behöva när du köper ditt domännamn och väljer rätt.

Linux eller Windows webbhotell?

Detta beror helt på applikationen du ska starta. Om det kommer att bli ett av de vanligaste CMS-systemen som WordPress, Joomla, Drupal eller e-handelsplattform, är de alla PHP-baserade så svaret är att du letar efter en Linux-värd. Om det kommer att vara baserat på ASP, .NET eller något Microsoft-relaterat, bör det vara värd på en Windows-server. Mer information om ämnet kan du hitta i vår Linux-Windows-värdartikel.

LinuxCommunity

Vad är bandbreddgränsen för webbhotell?

Bandbredd = den totala mängden data, vanligtvis uppmätt i MegaBytes eller GigaBytes, som kan laddas ner eller laddas upp från en viss webbplats eller webbhotellkonto under en given månad. Vi har en grundlig artikel om vad som är bandbredd här.

Vilket är det bästa webbhotellet för WordPress?

Det korta svaret är att alla värdföretag som kan tjäna PHP kan vara värd för din WordPress-webbplats. Den bästa webbhotell för WordPress är en blandning av de bästa allmänna värdplanerna och några specifika WordPress-funktioner som gratis teman, installation med ett klick, automatiska kärnuppdateringar, installation med ett klick och migrering och så vidare. Vi har en lista med ansedda webbhotellföretag som är specialiserade på WordPress här.

Vad är molnvärd?

Till skillnad från delade eller dedikerade hostingtjänster som är baserade på en maskin (webbserver) använder molnhotell de senaste molntjänsteknologierna för att använda kraften från flera webbservrar som är anslutna och fungerar som en. När du är värd på molnet kommer din webbplats att ha mycket mindre driftstopp på grund av serverunderhåll av funktionsfel och det är också mycket lättare att skala eller hantera toppar hos besökare, eftersom det kan kombinera processorkraft, lagring och RAM i flera maskiner.

Cloud hosting är en nästa generations webbhotell som kan betalas efter planen. Detta kan spara pengar om du förväntar dig att dina webbplatsbesökare ska vara ojämna med toppar eller om du förväntar dig hög trafik som en enda maskin inte skulle kunna hantera. För mer information, se vår lista över utvalda brittiska molnhotellföretag.

Vad är CDN (Content Delivery Network)

CDN är ett nätverk av servrar i olika geografiska punkter som levererar cache-version av en webbplats till användarna baserat på deras plats. Se bilden nedan för att se ett schema över hur det fungerar.

Hur Content Delivery Network fungerar

Hur fungerar CDN exakt? När du laddar upp din webbplats till din webbhotellserver går det att lagra cache på andra servrar runt om i världen som ingår i CDN. Om du till exempel serverar webbplatsens innehåll och bilder från ett värdföretag i Storbritannien kommer pingen (förseningen) till användare i Asien att vara mer än 400 ms på grund av avståndet. Om du laddar upp det till ett CDN men när användaren begär innehållet kommer han att pekas på en server i Asien närmare sin plats och pingen blir tiotals gånger lägre.

Fördelen med innehållsleveransnätverket är mestadels hastighet. Detta kan förbättra din användarupplevelse och SEO. När du levererar innehållet från olika servrar är det mycket mindre troligt att det kraschar på en server på grund av stor trafik eftersom användarna från olika platser begär innehållet från olika servrar.

Vilket är den bästa gratis webbhotellplanen

Som allt gratis bör du vara mycket försiktig när du letar efter gratis webbhotell. Vi rekommenderar att du bara använder den för tester och utveckling och aldrig för produktion. De flesta gratis värdplaner är mycket begränsade i resurser, visar annonser eller infogar oönskat innehåll i dina filer. Du bör också läsa det finstilta, eftersom de kan ha klausuler om att de kan avsluta ditt konto när som helst och även upphovsrätten till ditt innehåll.

Om du vill vara värd för en privat blogg eller någon annan typ av lågkostnadssida som du inte kan spendera några kilo per månad är det mycket mer rekommenderat att använda en av de gratis offentliga bloggplattformarna som wordpress, bloggare eller tumblr

Hur man startar ett webbhotellföretag?

Numera är det relativt enkelt att starta ditt eget webbhotell. Allt du behöver är en webbplats och att köpa ett återförsäljarhotellkonto från några av de största brittiska värdföretagen. Det här sättet allt du behöver göra är att hantera försäljningen. Allt teknisk support, hårdvara, mjukvara etc. hanteras av värdföretaget du samarbetar med. Detta är den enklaste lösningen med den lägsta investeringen vad gäller pengar och kunskap och den passar för alla webbdesignbyråer eller konsulttjänster för internetmarknadsföring som redan har kunder.

Om du vill ta det på nästa nivå kan du hyra en dedikerad server eller kolocera din egen hårdvara i ett datacenter och hantera allt sysadmin-arbete själv. Detta är dock en mer avancerad nivå, så om du kommer till den skulle du veta hur du hanterar den.

Vi hoppas att du har haft artikeln och om dina frågor inte besvarades, lämna dem gärna i kommentarerna så kommer vi tillbaka till dig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map