Öka din webbplatshastighet med HTTP / 2

Öka din webbplatshastighet med HTTP / 2

På den moderna webben räknas varje millisekund av din webbplatsprestanda. Det beror på din webbplatsstruktur, men från tester som utförs av CloudFlare och LoadImpact, din webbplats kan dra nytta av 20% till 200% + ökning av hastigheten från att byta till det nya HTTP / 2-protokollet. Detta test illustrerar skillnaden i hastighet när du laddar en sida med flera förfrågningar.


HTTP / 2 är ett binärt protokoll som bara använder en enda anslutning per server. Det ger en snabbare TLS-prestanda, stöder större säkerhet och förenklar dina webbappar. Det är en utmärkt lösning för de flesta webbplatser och CMS som WordPress. Om du vill påskynda din webbplats ytterligare har vi 33 fler tips här.

Du kommer inte nytta från HTTP / 2 om din webbapp oftast serverar stora nedladdningsbara filer eller mediaströmmar. I det här fallet vill du förmodligen inte TLS, och multiplexering ger ingen fördel när bara en ström används.

En introduktion till HTTP / 2

HTTP / 2 är en större revision av det traditionella HTTP / 1.1-webbdatatransmissionsramverket, som troget har tjänat World Wide Web i femton år som den primära metoden för att ladda webbtillgångar via TCP-anslutningar.

I stället för en grundläggande omskrivning av protokollet är HTTP / 2 istället ett omuttryck av HTTP-kod, och använder samma metoder, statuskoder och språksemantik för att ta itu med de utmaningar som den gamla HTTP-ramverket står inför idag. I första hand ser HTTP / 2 ut för att minska belastningsfördröjningen på webbsidor genom att öka antalet utestående förfrågningar som en sida kan göra utan att ta till “hacks” som domänavskärmning, sammankoppling och sprintning.

Vad används HTTP / 2 till och varför använder du det??

HTTP / 2, som är utvecklad av Internet Engineering Task Forces HTTP Working Group, baseras på ett tidigare SPDY-protokoll utvecklat av Google och används för att lösa eskalerande kostnadsproblem inom deras datanvändning av nätverkscentret och består av två specifikationer: nämligen Hypertext Transfer Protocol v. 2 och HPACK Header Compression-format.

Komprimering av sidhuvud minskar i synnerhet antalet rundturer som krävs för att ladda data helt; detta är särskilt användbart för mobilklienter, där du vanligtvis ser en returresa på några hundra millisekunder. SPDY / 2-ramverket valdes som grund för det nya systemet, och sedan implementeringen av HTTP / 2 har Google gått igenom med planer på att ta bort SPDY-stöd till förmån för de nya och förbättrade protokollen.

I slutändan förbättra din värdprestanda.

Hur det fungerar

HTTP / 2 använder binära protokoll i motsats till de textuella i HTTP / 1.x-ramarna, eftersom dessa protokoll är mer kompakta och lättare att analysera “på tråden”..

På de äldre mönster fanns det fyra sätt för en sida att analysera ett radmeddelande; inom det nya ramverket har detta reducerats till bara ett enda samtal. Förutom detta inkludering av fullt multiplexstöd innebär att de spärrande frågorna om äldre protokoll har eliminerats, vilket gör att mer än en begäran och svarmeddelande kan “flyga” över en enda TCP-anslutning vid en gång.

HTTP2

(bildkälla Nginx)

Detta är viktigt eftersom HTTP / 2 fortfarande endast möjliggör en TCP-anslutning, delvis på grund av att de flesta moderna webbsidor använder flera källor. Att ha flera anslutningar från olika ursprungspunkter ökar webbläsarens nätverksresursanvändning utöver vad som är rimligt, så HTTP / 2 använder istället serverdrivning och headerkomprimering för att maximera dataöverföring och effektivitet.

Icke-webbläsarapplikationer, ännu mer, paketeffektiva sådana som VoIP, bör också kunna använda HTTP / 2.x-anslutningar förutsatt att de redan använder HTTP. Trots detta har HTTP / 2 hittills optimerats främst för webbläsaranvändning, eftersom detta utgör kärnanvändningen i ramverket.

Online-säkerhet med HTTP / 2

Hittills har HTTP Working Group inte krävt användning av krypteringsmetoder såsom Transport Layer Security (TLS); Trots detta har de definierat en TLS-profil inklusive en svartlista för chiffer-svit, och inga webbläsare stöder för närvarande HTTP / 2 i ett okrypterat tillstånd. Webbläsare som för närvarande stöder HTTP / 2-protokoll inkluderar Microsoft Edge, Safari, Firefox och Chrome.

Skärmdump 2017 7 17 Kan jag använda supporttabeller för HTML5 CSS3 osv

Dessa supportstatistik är för juli 2017. För mer aktuell status kan du kontrollera källa här.

Genomförande av de nya protokollen

För det mesta kan HTTP / 2 implementeras utan föregående HTTP / 1.x-stöd. Om du inte implementerar HTTP 1.1-applikationslagerprotokollförhandling (ALPN) -identifierare, är TLS-krypteringsstöd också möjligt. För HTTP / 2 över TCP måste du dock bearbeta en uppgradering från HTTP / 1.1.

Förutom avsaknaden av ett krypteringskrav har HTTP / 2 ett par svaga punkter. Cookies har inte förbättrats mycket jämfört med HTTP / 1, och trots deras relativt oskadliga natur kan cookies fortfarande tekniskt användas av hackare för att få tillgång till dina privata system.

Hur och när du ska växla

Att komma igång med HTTP / 2 är inte så svårt från klientsidan, allt du behöver göra är att se till att din webbläsare är uppdaterad, eftersom de flesta större kunder stöder de nya protokollen.

Men på serversidan är det lite mer som springer runt. Du måste förbereda dig själv för att flytta dig från bildsprites, minska mängden CSS och Java-sammankoppling på dina sidor och redo dina domänskärvar för sammanstötning med HTTP / 2.

För att göra det senare måste du se till att båda delade URL: er har de nödvändiga TLS-certifikaten. Om du inte har direkt kontroll över vilka servrar deras sidor distribueras till är det förmodligen bäst att vänta tills du vet att dina servrar är uppdaterade.

Kolla med din värd

Slutligen, tala med din WordPress-värd leverantör eller serveradministratör för att kontrollera om du är HTTP / 2-redo.

När du har bekräftat att infrastrukturen är där, rullar du ut de nya protokollen när dina besökare statistiskt kommer att dra mest nytta av den. Om du inte kan kontakta din servervärd, finns det öppna källverktyg tillgängliga online som du kan använda för att testa din serverns status som denna verktyg från KeyCDN.

Se till att följa oss på top5hosting för fler bra tips om hur du optimerar dina projekt och om du har fler frågor om HTTP / 2-protokollet, kontrollera FAQ på Github.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map