Hur man startar en blogg?

Hur man startar en blogg?

Steg-för-steg-guide


Har du regelbundet erfarenheter, både bra och dåliga, som är värda att dela med andra? Tycker du alltid att det är värt att prata om online? Spricker du bara av skriv talang men har inget utlopp för utsläpp?

Om du svarade ja på de flesta eller alla dessa frågor är det kanske dags att du ställer in en blogg.

En blogginlägg kan vara allt från en rolig berättelse, delning av information eller till och med en rant. Du kan säga att en blogg är en typ av personlig dagbok, men en personlig dagbok som är öppen för hela världen att läsa.

“Men jag är inte teknisk kunnig”, kan du säga. Du blir förvånad över hur enkelt (och snabbt) det är att skapa en blogg online.

Varför folk bloggar

Innan du ens börjar blogga, ta reda på varför vill du dela dina erfarenheter, åsikter och senaste utvecklingen online. Är det för att du vill att folk ska veta vad som händer? Vill du dela viss information med vissa människor? Eller kanske du bara känner behovet av att hyra.

Avrundar alla givna förklaringar bloggar folk vanligtvis av följande skäl:

 • Att utveckla skrivfärdigheter – Även de bästa författarna kan befinna sig i ett bråk. Ibland försämras även skrivfärdigheter som har funnits under så många år när de inte används under en relativt kort tid. Bloggning ger författare en chans att inte bara skriva utan också göra det regelbundet. I slutändan är det inte bara själva skrivfärdigheten som utvecklas utan också disciplinen att utöva den färdigheten.
 • Att dela erfarenheter – När vi gör vårt dagliga liv kommer vi att ha en rättvis andel av glada, underbara, sorgliga eller till och med fruktansvärda upplevelser. Ibland tycker vi att dessa upplevelser kan vara värda att dela med andra eftersom de kan fungera som lektioner eller varning. I vissa fall kan de också vara värda att dela eftersom det är för roligt att hålla oss själva. Det är ett faktum att även de bästa författarna kommer att bli uttråkade eller få slut på materialskrivning om sina upplevelser. Den goda nyheten är att andra också har historier eller upplevelser som är värda att berätta. Det finns inget hinder för att du delar andras upplevelser.
 • Att inspirera andra – Nästan vem som helst kan skriva online, men inte bara vem som helst kan inspirera. Om du hade en upplevelse som du tycker att andra borde veta om, dela den. Om någon gav dig några bra råd som också måste delas med andra, skriv om det och så vidare. En av de mest tillfredsställande saker en författare kan uppleva är att ta reda på att andra hämtar inspiration i sitt författande. Det här är särskilt bra att komma ihåg nästa gång du vill skriva för din blogg bara för att skriva.
 • Att locka människor – Blogga är ett bra sätt att få en publik. Detta är särskilt fallet för bloggar med produkt- eller affärswebbplatser. De vill att rätt personer ska märka vad de erbjuder. Med “rätt personer” menar vi de som troligen kommer att köpa sina produkter eller utnyttja sina tjänster. Samma princip gäller även för webbplatser som inte är produkter eller tjänster utan tjänster. I deras fall vill de locka läsare som uppskattar en bra historia. Det här är människor som troligen kommer tillbaka för att läsa mer och som också sannolikt kommer att berätta för andra om en bra läsupplevelse.
 • Att tjäna pengar – Tro det eller inte tjänar vissa människor faktiskt pengar på sina bloggar! Det finns två sätt att tjäna på; antingen en framstående webbplats kommer att komma till dig med ett erbjudande om att skriva en blogg på deras webbplats, eller annonsörer kommer att föreslå att lägga upp annonser på din webbplats. Men förvänta dig inte att tjäna pengar direkt. Vanligtvis är det de mer välbärgade och inflytelserika personerna eller författarna som annonsörer och webbplatser närmar sig för kontrakt. Detta är inte att säga att du aldrig kommer att ha din chans, med en tillräckligt stor efterföljd kan du locka annonsörer. Oavsett om det bara är ett av dessa skäl, några av dem, eller till och med dem alla, att avgöra varför du vill blogga är viktigt eftersom det sätter den riktning som ditt skrivande kommer att ta och fyller dig med mer syfte. Du kanske tror “Pfffft! Var kommer den riktningen och syftet in? ”När det är dags att underhålla din blogg är det när.

Ställa in din blogg

Är du redo att börja blogga?

Det finns två steg när du skapar en blogg; det första är att välja och registrera ett domännamn och det andra att välja en webbhotell. Under hela processen från början till slut bör det ta cirka 20 minuter.

1. Välj ett domännamn

Vad är exakt ett domännamn? Det är namnet som din blogg kommer att bli känd för och en sökning ska ge. Om du skriver det domännamnet bör det vara din blogg som kommer att visas i webbläsaren.

Viktig

Besök vår domänköpguide

Välj ett domännamn som är unikt och ändå beskrivande så att din publik omedelbart vet vad din blogg handlar om. Du bör också välja klokt eftersom det inte går tillbaka från att upprätta ett domännamn. Internet ser cirka 10 000 domänregistreringar om dagen, så du bör inte förvänta dig att dina första val är tillgängliga omedelbart. I själva verket är det lämpligt att utarbeta en lista med troliga namn.

Att välja en domäntillägg är ett måste, bara om dina läsare stavar din domän och skriver något annat kommer de fortfarande att omdirigeras till din blogg. För att göra domänutvidgningar, kopplar bloggägare vanligtvis antingen ett “.com”, “.net” eller “.org” i slutet av domännamnet.

2. Att välja ett webbhotellföretag

Det är onödigt att säga att du behöver en webbhotell för att starta en blogg. Webbvärden är företaget som digitalt lagrar all text, bilder och andra filer som behövs för din blogg och levererar dem till alla som skriver in ditt domännamn på Internet.

Webbhotell är begränsade av bland annat utrymme, bandbredd, antalet tillgängliga domäner och underdomäner, så att du bättre kan välja klokt. Att välja en dålig värd kommer att resultera i långsamma sidläsningstider, till och med driftstopp.

Bästa webbhotell för 2016

En bra webbhotell för absoluta bloggar nybörjare är SiteGround, en webbplats som kostar lite mer än andra webbhotell (£ 2,75 per månad) men som kompenserar detta för kvalitet och service.

Om du vill använda SiteGround behöver du bara besöka deras webbplats. De har ett antal kampanjer, väljer att utnyttja dem eller inte.

Du kan kolla in vår recension av SiteGround här.

Billigare webbhotell

GoDaddy är världens största domännamnsregistrator och webbhotellleverantör. Det skulle kosta dig så lågt som £0,99 per månad!

Ställer in med SiteGround
Besök SiteGround och få 50% RABATT

1Välj en plan – SiteGround kommer att erbjuda dig flera planer. Naturligtvis rekommenderas det vanligtvis att välja en som passar din budget för närvarande. Men det finns också en grundläggande plan för nybörjare bloggare.

2Registrera ditt domännamn – Skriv in ditt domännamn i den vänstra rutan och klicka på “nästa” för att se om det är tillgängligt. Om inte, välj ett annat domännamn. Kommer du ihåg att listan vi berättade för dig? Det är här det blir praktiskt. Det kan ta en stund om du registrerar ett domännamn om du får reda på att alla puns och witticismer du tänkte på redan har tagits.

3Ange faktureringsinformation – När ett domännamn redan är tillgängligt kommer du till registreringssidan där du måste ange alla dina faktureringsuppgifter.

Vänta några minuter tills ditt konto skapas.

Installera WordPress

WordPress är ett gratis och öppen källkodsverktyg som har ett lättanvänt plug-in-arkitektur och mall-system. Med andra ord är det perfekt för att blogga nybörjare.

Logga in på ditt konto via SiteGround-hemsidan och installera WordPress. Gå till “Mina konton“flik och klicka”Gå till cPanel“. Titta under”Autoinstallers“Och klicka på”WordPress” knapp.

Du bör loggas in automatiskt Softaculous och tagits till WordPress-installationssidan. Klicka på “Installera nu”-Knappen för att komma igång.

Välj din domän och klicka på “Välj domän”. Under “Webbplatsinställningar“, skriv ner ditt bloggnamn (välj något” ögonvänligt, det skulle visas på Google “) och platsbeskrivning. Ange din e-postadress, användarnamn och lösenord. Alla dessa kan ändras senare utom användarnamnet (du kan ändra det med en plugin). Så snart du är nöjd med dina val, godkänner villkoren och klicka sedan på “Installera”.

Din installation är nästan klar

WordPress installationen bör ta bara några minuter och du ska få ett e-postmeddelande när det är slut.

Arbeta med WordPress

Det första du måste göra är att logga in på din webbplats. Gå till “http://www.yoursite.com/wp-admin(ersätt “yoursite.com” med ditt domännamn).

Efter inloggning bör du föras till WordPress-administratörsområdet. Här kan du göra alla ändringar du vill ha på din blogg.

Om du vill ändra titeln på din blogg, gå till botten av den vänstra menyn och klicka på “inställningar”. Det bör ta dig till en skärm där du kan ändra din titel.

Sidans Titel“Är för huvudtiteln medan”Tagline”Är för underdomänen. När du är nöjd med dina ändringar klickar du på “Spara ändringar” knapp. Om du klickar på den knappen kommer du till din webbplats.

Skriva och publicera ditt första inlägg

Kommer du att börja skriva? Låt oss börja med ditt första inlägg. Gå till vänster i WordPress och klicka på “inlägg”. Du kanske blir förvånad över att det redan finns ett inlägg där med titeln “Hej världen!”Det här WordPress sätter på alla bloggar bara för att ge användarna en smak av vad de kan förvänta sig. Du kan studera det eller bli av med det genom att klicka på “Papperskorgen” -knappen precis under inlägget.

Starta ett nytt inlägg genom att klicka på “Lägg till ny”Länk; detta bör ta dig till skärmen för inläggsskapare. Rutan på toppen är för titeln på ditt inlägg och den nedanför är för inlägget själv.

Bilder är alltid en bra idé eftersom det förbättrar inlägget och också ger dina läsare något att titta på. Bilder ger också dina läsare en uppfattning om vad din blogg handlar om. Se bara till att bilden är relaterad till bloggen och inte bara till något utrymme.

Om du vill lägga till en bild klickar du på “Lägg till media”-Knappen och klicka på”Välj filer”För att ladda upp alla bilder som är lagrade på din dator.

Du kan också välja bildens storlek och hur den är anpassad till sidan. Så snart du är nöjd med dina val att klicka på “Sätt i posten”För att lägga till bilden.

Är du säker på att det här är det inlägg du vill att världen ska se? Gå igenom det en gång till för att upptäcka alla grammatiska misstag. Kanske kommer du också ihåg idéer värda att lägga till. När du är redo post klickar du på “Publicera”-Knappen på höger sida av skärmen för att publicera den.

Även efter att du har klickat på “Publicera“Din blogg kan fortfarande visa en”Kommer snart”Sida. När du är redo att ta bort den sidan behöver du bara logga in på din blogg och klicka på länken nära toppen.

Så där publicerade du just din första blogg. Var inte så lätt?

Utjämning av din blogg

Förr eller senare kan du komma till en punkt där du tycker att designen på din blogg är för vanlig och du vill lägga till fler element för mer effekt. Det är här som fördelen med WordPress kommer in; det är så lätt att använda att du praktiskt kan lära dig själv hur du gör det.

Grunderna i bloggdesign

Det är sant att när det gäller att utforma din blogg är din fantasi gränsen. Innan du går överbord bör du också veta om användbara tips att följa, särskilt med tanke på att inte alla av oss har samma uppskattning av estetik.

Följ vertikala linjer – Som en allmän regel är det god praxis att hålla saker uppställda. När det gäller webbsidor där vi vanligtvis bläddrar nedåt betyder det vertikala linjer eller kolumner.

Det kommer att se ordnare ut när stycken och bilderna passar exakt i sina kolumner. Våra ögon och hjärna är utformade för att välja ut mönster, så när något sticker ut märker vi det omedelbart. Som den bilden som inte är i linje, eller det stycket som sticker ut.

Om det finns för många av dessa små saker ur linjen kan läsaren bli distraherad och innan du vet om det har de en dålig åsikt om hur den sidan är ordnad.

Om du fortfarande inte är säker på hur du ska implementera vertikala linjer väljer du en gemensam bredd för alla bilder och en annan gemensam bredd för stycken även när bilder och stycken blandas.

Observera “White Space” – Utrymmet mellan elementen och avsnitten på en bloggsida, eller någon sida för den delen, är det som kallas vitrum. Det bör alltid finnas vitt utrymme mellan element av två skäl; för att göra sidan känd mindre klaustrofobisk och överväldigande och för att göra avsnitt lättare att läsa.

Du kan kontrollera utrymmet mellan elementen eller avsnitten i din blogg genom att lägga till marginaler eller stoppning.

Ställ in teckensnitt – Du kommer att ha många teckensnitt tillgängliga när du utformar din blogg, och du kan bli frestad att använda många. Nackdelen är dock att om du använder för många teckensnitt i ett område tenderar det att skapa förvirring i bloggen. Att inte tala om det kan ge dina läsare huvudvärk när deras ögon hoppar från ett teckensnitt till ett annat.

Välj teckensnitt inte för att de är trevliga eller roliga att titta på, utan för att de är lätta att läsa. Idealet är att ha en typsnitt för inläggstitlar, en annan typ av teckensnitt för sidofälttitlar och en annan typ av text på bloggen.

Färg din blogg – Det har länge konstaterats att färger har en psykologisk effekt på personer, de kan göra något attraktivt eller till och med tråkigt.

När det gäller bloggar är det bäst att söka efter färger som lockar uppmärksamhet till de områden vi vill att läsarna ska titta på. Närvaron av för många färger på en gång kommer också att förvirra ögat och sinnet.

Vad är ett sätt att göra med färger? Gå till ett övergripande färgschema och paprika sedan sidan med andra färger som bäst kompletterar det. Du bör dock inte vara rädd för att använda kontrasterande färger eftersom de ger inverkan. Det bästa rådet när det gäller färger är att se till att de inte distraherar läsarna från huvudinnehållet i din blogg.

Göra information tillgänglig – Ibland kanske läsare vill ställa bloggaren, en fråga eller vill kontakta dem av någon anledning. Som bloggare bör du göra det enkelt för dina läsare att nå dig. Varför? Du vill framställa dig själv som en människa, någon som de kan förhålla sig till och lätt nå, inte en gud som alltid är utom räckhåll.

Denna tillgänglighet bör också gälla för de andra artiklarna på bloggen, saker som RSS-flöde, presenterade inlägg, arkiv, externa länkar och sökrutan.

Andra tips för att göra din blogg bättre

Ge en kort beskrivning – Du kommer sannolikt att locka fler läsare om de omedelbart vet att din blogg handlar om, så för detta ändamål är det tillrådligt att tillhandahålla en kort beskrivning under din bloggs banner om vad webbplatsen handlar om och vem som äger den..

Använd ett profilfoto – En av de saker som skapar en koppling för läsarna är kunskapen om att författaren är en riktig person. Ingenting säger riktigt en riktig person som ett foto av dig på bloggen.

Var noga med att välja ett bra foto av dig. Det här betyder inte att du ska välja en bild som har fotograferats för att du ska se ut som en filmstjärna. Välj dina foton för din blogg, på samma sätt, du skulle välja ett foto för en jobbintervju eller för en social profil, du vill presentera den bästa bilden av dig själv som möjligt med ingen av fakerierna.

Se till att dina sidor laddas snabbt – En av de olyckliga biverkningarna av Internet är kortare uppmärksamhetsomfång. Med de många saker att se på Internet kan du inte förvänta dig att något kommer att hålla läsarnas uppmärksamhet länge, särskilt om det är en blogg som tar för lång tid att ladda.

Vad bidrar till långa laddningstider? Bilder som inte är optimerade för din blogg, onödiga kodlinjer, CSS- och Java-filer, plugins, bland andra.

Även att lägga upp för många bilder på en sida kan bidra till en betydande avmattning. Det finns saker du kan göra för att optimera sidbelastning som Gzip-komprimering, optimerad cache och rensa upp koden. Du kanske inte kan göra det själv men det finns andra webbexperter som enkelt kan hjälpa dig.

Har rätt plugins – Ja, vi pratade om plugins som bidrar till att din blogg saktas ner, men att ha de rätta kommer också att göra en skillnad när det gäller de olika aspekterna av din blogg..

Här är några av de högst rankade gratis:

 • Wordfence – En gratis men grundläggande säkerhetsplugin som lägger till ett extra lager skydd genom att låsa ut människor som försöker hacka sig in på din webbplats.
 • Anti Spam – En annan gratis plugin som håller skräppost borta. Detta gör det utan att använda Captcha, ställa frågor eller irritera dina verkliga mänskliga läsare som ärligt bara vill lämna en kommentar.
 • WP Optimera – Detta gratis plugin gör att din blogg fungerar smidigt genom att optimera dina databastabeller, bli av med gamla inläggsrevisioner och rengöra okända kommentarer och andra saker i mappen Papperskorgen..
 • WordPress SEO – De rätta nyckelorden kan få din blogg märkt av sökmotorer enkelt, men ibland behöver du mer än det för att bli märkt. WordPress SEO kan hjälpa dig att göra bra formuleringsalternativ för att få maximalt hävstång från nyckelord.
 • Google Analytics översikt – Hur mycket trafik får din webbplats? Varifrån kommer mest av det? Vilket innehåll var de mest intresserade av? Hur många av dem återvänder tittarna? Google Analytics håller reda på dessa saker och mer.

Skriva din blogg

Så du har bloggen igång, du har verktygen som hjälper dig att hålla reda på allt som behöver ses och vet hur du publicerar dina artiklar och bilder.

Vad ska du skriva om? Så länge det ligger inom ramen för din bloggbeskrivning borde allt vara bra. Kanske skulle det vara lättare att prata om det du inte borde skriva om.

Artiklar utanför ämnet – Din blogg bör redan ha ett tema. Stör inte det temat genom att skriva om något helt annat. Till exempel bloggar du om filmer och TV-program, men en dag tyckte du det inspirerande att skriva om dina husdjur.

Dina personliga hemligheter – En blogg är en sak, en dagbok är en annan. Läsarna kan tolerera en lön ibland då och då, men det finns inget behov av att du lägger hela din själ. Du kommer inte bara att utsätta dig för löjning, dina läsare kan också känna sig obekväma att veta för mycket.

Arbetsplatser – Det finns ingen tvist om arbetsplatsen är en källa till många konflikter, drama och saftigt skvaller. Bättre att lämna alla dem där, om du tar det in i din blogg kommer bara att bjuda in läsare först, men problem kommer snabbt att följa.

Familjefrågor – Det är okej att prata om vad som hände vid familjeåterförening, men inte mer än så. Vi har alla familjemedlemmar som är långt ifrån perfekta eller som har gjort riktigt dumma saker, men det finns inget behov av att sända detta.

Känslig information – Visst är du fri att prata om många saker, men se till att inte ge bort för mycket information eftersom fel människor kan lyssna. Ge inte bort information som kan riskera din ekonomiska eller personliga säkerhet.

Webbhotell

Marknadsför din blogg

Många bra bloggar där ute misslyckas eftersom de inte får tillräckligt med exponering. Hur ser du till att detta inte händer med din blogg? Främja det bra.

Du kanske har reservationer om att marknadsföra en webbplats som är relativt ny och med få läsare eller tittare, men tänk på det här sättet; hur annars kommer du att få fler av dessa läsare eller tittare?

Så hur marknadsför du din blogg? Den goda nyheten är de mest effektiva metoderna är faktiskt gratis.

Sociala media – Om du redan har ett Facebook, Twitter eller något annat socialt mediekonto, se till att länka dem till din blogg. Eftersom du redan är i ett socialt nätverk försök att få kontakt med människor som har liknande intresse som du eller din blogg, kommer det inte att skada för dem att märka den länken.

Andra bloggar – Kommentera andras bloggar och lämna tillbaka en länk till din egen blogg. På så sätt lämnar du det någonstans människor som har samma intresse som du kan se det.

Det finns en varning här; se till att dessa kommentarer är användbara, väsentliga eller konstruktiva. Om du lämnar otäcka kommentarer eller kommentarer som är utformade för att riva den bloggen medan du stöder upp din egen kommer troligen att bjuda fientliga fester till din blogg. Dessa otäcka kommentarer kommer förmodligen att raderas av bloggägaren ändå.

Ett annat sätt du kan använda andra bloggar till din fördel är att skriva ett svar på ett inlägg i en annan blogg. Om du väljer att göra detta, se till att länka till den blogg du svarar på, detta skapar en “trackback” och den bloggen du länkar till kommer också att lägga till en länk till din blogg.

Gästinlägg – Det här är en tit-för-tat-sak som är populär bland bloggning av nybörjare. Kontakta andra bloggägare och erbjuda att skriva ett inlägg på deras webbplats, i gengäld kan du också be dem skriva för ditt. Du kan också byta länkar så att fler kan ta reda på dina respektive bloggar.

Observera att inte alla bloggare kommer att vara öppna för den här idén, och trots dess fördelar är det bäst att inte trycka på dem att gå med på det.

Online-forum – Det finns onlineforum för nästan vad som helst i dag. Ta reda på vilka som är mest populära för ämnet på din blogg, eller den med många människor som troligtvis är intresserade av din blogg.

Många forum tillåter dig faktiskt att lägga en länk till din webbplats i signaturen som går längst ner i varje inlägg du skriver men andra kan också kräva att du gör några inlägg först.

Underhålla din blogg

Grattis! Du har nu en blogg. Men lura inte dig själv att tro att det allt kommer att vara rosor härifrån eftersom det verkliga arbetet just börjar; du måste behålla den bloggen.

Det finns två saker att komma ihåg här; innehåll och konsistens. Innehåll refererar till det nya materialet du har för läsarna när de besöker. Konsistens hänvisar till hur regelbundet eller ofta du lägger ut det nya materialet.

Underhåll din blogg genom att se till att dina läsare fortsätter att komma tillbaka för mer, och ingenting håller läsarna att komma tillbaka för mer som färskt innehåll. Det finns en annan fördel med detta, sökmotorbots är utformade för att leta efter färskt innehåll, så ju mer du uppdaterar ditt material desto mer kommer du att vara synlig för sökbotarna.

Allt det nya innehållet spelar ingen roll om du inte har någon konsistens. Ställ in ett regelbundet uppdateringsschema och hålla fast vid det så att dina läsare vet när de kan förvänta sig något nytt. Till exempel uppdateras regelbundet tre gånger i veckan.

Att vara inkonsekvent kan skada din trafik. Dina läsare kommer att bli besvikna över att de inte har något nytt att erbjuda, om du besviker dem mer än en gång är chansen att de kommer att sluta besöka din blogg. De kan till och med säga till andra att det inte finns något i din blogg värt att komma tillbaka till.

Tidigare i denna artikel nämnde vi att vi bestämde våra skäl för att blogga för att få riktning och syfte. Det är här de kommer in. När du underhåller din webbplats kan du tycka att det är utmanande, och ibland till och med ett ork, att skriva eller komma med nytt material att lägga upp.

Det finns ingen skam i detta; även de bästa författarna kan inte komma på material då och då. Vad gör de? De går tillbaka till grunderna och frågar sig varför de skriver. Riktning och syfte.

Andra bloggtips

Vad som går online, stannar online – vad som händer i Vegas … ja, du vet resten. Det är emellertid det motsatta när det gäller att blogga; vad som går online förblir online, troligen för alltid.

Detta innebär att du måste vara försiktig med vad du publicerar, och vi pratar inte bara om de skrivfel och grammatiska fel även elementära elever kan upptäcka, det här handlar om dina åsikter, du skaffar och dina känslor.

Är det verkligen värt att blogga om en riktigt dålig kamp med din BFF? Vad händer om några dagar från och med nu lagar du upp saker? Visst är vänskapen på rätt spår, men det inlägget kommer alltid att finnas där för att påminna dig om den här grova lappen. Det blir till och med mer besvärligt om du sa några vackra saker om honom eller henne i den bloggen.

Samma försiktighet kan tillämpas på bloggar om personer som kan ha kränkt dig, anläggningar du inte gillade eller andra obehagliga upplevelser. Kom ihåg att blogga är som att säga något du inte kan ta tillbaka. Ett bra råd här är att inte lägga ut något om det inte är riktigt värt att publicera.

Var inte för hård i ditt författande – Med detta menar vi inte skriva för formellt. Gör ditt innehåll mer samtalande med följande tips:

 • Använd orden “Du” och “Jag”– Försök räkna hur många gånger dessa ord kommer upp under en normal konversation och du kommer att förlora spåret. Att använda dem ofta får dina läsare att känna att du pratar med dem på en personlig nivå.
 • Dela upp dessa stycken – I grunden lärde vi oss alla att ett stycke består av många meningar. Detta är dock inte längre tillämpligt när det gäller online-läsning. Stora grupper av meningar utgör textblock som inte bara är förskräckande; de kan också göra det svårt för din läsare att upptäcka de viktiga punkter du vill komma över.
 • Använd kursiv – Använd kursiverade ord när du ställer en fråga eller svarar på ett. Detta gör att din blogg verkar mer som en konversation och också bryta upp monotonin i textutseendet. Å andra sidan bör det nämnas att kapitalisering av vissa uttalanden och meningar kommer att ha motsatt effekt och få läsarna att tro att du skriker åt dem. Vi säger inte att du ska använda dem. du kan använda förkortningar, viktiga idéer och till och med ett skämt. Nyckeln här är att använda stora bokstäver sparsamt och på lämpligt sätt.
 • Var inte för formell – Låtsas att du pratar med någon, det är alltid bra råd när det gäller att skriva en blogg. Det är ju en blogg, inte ett papper som ska läsas av den vetenskapliga gemenskapen, eller en uppsats för din kompositlärare.
 • Innehåll påverkar sökparametrar – Du kanske vet hur sökmotorer fungerar; de söker efter nyckelord i din artikel och den mest relevanta sökningen kommer ut på toppen. Detta kommer förmodligen att leda dig till att fylla sidan med så många nyckelord som är inklädda mellan vad som bara kan kallas flufford och uttalanden. Vad du kanske inte vet är att Googles sökbotar är programmerade för att leta efter detaljerat innehåll, och inte bara hur många gånger ett ord dykte upp på en sida eller där det dykte upp på den sidan. Vad är slutresultatet här? Skriv för dina läsare och inte för sökmotorn.
 • Ditt läsarämne – Du kanske frestas att se besökare på din blogg som bara träffar; bara siffrorna är viktiga och inte vad de tycker om din blogg. Du kanske inte bryr dig om vad de tycker om din blogg alls. Men dessa läsare är människor med känslor och åsikter, och ju mer dessa känslor och åsikter rörs, påverkas eller formas av dina artiklar, desto mer kommer de sannolikt att komma tillbaka och läsa mer av ditt material. Det som är bättre är att de också kan rekommendera din blogg till andra, som också kommer att rekommendera dem till andra, och så vidare. Vad är en annan god anledning att tänka på vad dina läsare tycker? Respons. Vi nämnde redan att medan författare och inspirerar läsare, kan läsarna också inspirera författare med positiv eller konstruktiv feedback. Även negativ feedback kan ha positiva resultat.

Blogga kommer att ha upp- och nedgångar

Att skapa en blogg är en enkel sak. Det som händer efter det innebär vanligtvis mycket arbete. Oavsett ditt syfte är att besluta att göra en del av ditt sinne och hjärta öppet för allmänheten, oavsett om du vill förbättra dina färdigheter, lysa upp andras dag eller tjäna pengar, se till att du är engagerad innan du ens börjar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map