Hur man installerar WordPress på GoDaddy (steg för steg med bilder)

Installera WordPress på GoDaddy-värd
Installera WordPress på GoDaddy-värd

I den här tutorialen kommer jag att visa dig hur du installerar och avinstallerar WordPress på GoDaddy och jag förklarar alla inställningar och vad betyder de.


Med installationen med ett klick har GoDaddy att du kan installera WordPress bokstavligen på några sekunder.

Så låt oss börja.

Först måste du ha en GoDaddy-värdplan och du behöver en domän som pekar på denna värd. Den goda nyheten är att du kan köpa en GoDaddy-plan för så lite som £ 1 / m med denna rabattlänk.

Om din domän riktigt pekas på ditt värdkonto, bör du se den här skärmen när du besöker din domän:

Installera WordPress på GoDaddy 1

I den här tutorialen kommer jag att använda domänen ahosting.co (som du kan se i webbläsaren)

Gå sedan till GoDaddy-startskärmen och logga in på ditt konto.

Installera WordPress på GoDaddy 2

När du klickar på ditt användarnamn (övre högra hörnet) öppnas en mega-meny. Klicka på Hantera värd länk för att gå till inställningarna för ditt webbhotell.

Installera WordPress på GoDaddy 3

När du är där klickar du på värdkontot du vill installera WordPress till. I vårt fall, ahosting.co

Installera WordPress på GoDaddy 4

Detta öppnar kontrollpanelen för ditt webbhotell där du kan justera projektets inställningar. För att installera WordPress klickar du på Öppna länk bredvid Installatron-appen under Verktygssektionen.

Installera WordPress på GoDaddy 5

Detta öppnar GoDaddy Installatron-appen, som är ett installatör med ett klick på de olika applikationer som GoDaddy stöder. Den liknar mycket Softaculous-appen på cPanel.

Rulla ner så ser du WordPress-ikonen (där den röda pilen är). Klicka på den här ikonen som leder dig till WordPress-appskärmen.

Installera WordPress på GoDaddy 6

Här kan du gå direkt till knappen till höger – Installera den här applikationen

Installera WordPress på GoDaddy 7

Detta öppnar installationsguiden för WordPress där du måste göra flera val innan installationen.

Låt mig förklara varje alternativ med siffran bredvid:

1. Domän – välj det domännamn du vill installera WordPress på.

2. Katalog – det är den väg där WordPress kommer att installeras. I det här fallet har jag valt ahosting.co/blog som kommer att installera appen på ahosting.co/blog. Om du vill installera det på rotdomänen, t.ex. ahosting.co du måste lämna katalogfältet tomt.

3. Välj den senaste tillgängliga WordPress-versionen.

4. Välj som standard språk för installationen, engelska.

5. Välj Jag accepterar (annars kan du inte installera det)

Installera WordPress på GoDaddy 8

När du bläddrar ner finns det fler alternativ. Jag förklarar var och en med numret bredvid

1. Jag föreslår att du väljer autouppdateringar. Detta kommer att uppdatera din WordPress automatiskt och är det säkraste sättet att gå eftersom din webbplats inte är öppen för sårbarheter som finns i den äldsta versionen och alltid är uppdaterad. Detta gäller särskilt om du inte loggar in på din webbplats dagligen. På nackdelen kan detta bryta din webbplats om några av de plugins du använder inte är kompatibla med den senaste versionen. Det är därför jag alltid föreslår att du gör en säkerhetskopia.

2. Samma som 1 men för plugins. Jag gillar att alternativet för automatisk uppdatering ska vara på.

3. Gillar 1 och 2 men för teman – också på.

4. Välj det första alternativet – för att skapa en säkerhetskopia och återställa den automatiskt om uppdateringen misslyckas. Detta är ett bra alternativ för att hålla din webbplats säker.

5. Välj och administrera namn. GoDaddy har redan ett slumpmässigt handtag åt dig men du kan alltid ändra det till något du gillar. Använd dock aldrig admin som standardnamn. Det är en säkerhetsåtgärd.

6. Välj ett starkt lösenord eller generera ett från knappen till höger. Se till att komma ihåg det eller skriva in det eftersom du kommer att behöva det senare när du loggar till WordPress admin panel.

7. Fyll i ett e-postmeddelande där du vill få meddelandet för din nya WordPress-webbplats.

8. Skriv in titeln på din webbplats här. Du kan alltid ändra det senare.

9. Detta är webbplatsens tagline som kommer att visas under rubriken. Du kan lämna det tomt eller skriva ett slogan för din blogg.

Installera WordPress på GoDaddy 9

Och några ytterligare inställningar kvar innan vi startar installationen

1. Välj aktivera inte tvåfaktorsautentisering (du kan göra det senare men det är inte nödvändigt om du har valt ett annat användarnamn än admin och ett starkt lösenord).

2. Håll detta till ja, begränsa misslyckade inloggningsförsök. Detta är en säkerhetsfunktion som förhindrar att bots gissar ditt administratörslösenord och brute tvingar sig in på din webbplats.

3. Detta bör ställas in på Nej. Du kan aktivera flersidan senare när installationen är klar om du behöver det här alternativet.

4. Du kan lämna detta till automatiskt. GoDaddy kommer att ställa in alla andra inställningar som standard och du behöver inte oroa dig för det

När du är klar kan du äntligen klicka på Installera knappen i det nedre högra hörnet. Detta bör starta WordPress-installationsprocessen.

Installera WordPress på GoDaddy 10

Den här skärmen är installationsprocessfältet. Det görs vanligtvis under mindre än en minut.

När det är klart går du till din domän och sökvägen du har installerat WordPress till och du bör se standardskärmen för WordPress.

För att logga in på din nya sajtyp i sökvägen och / wp-admin i slutet. I vårt fall är ahosting.co/blog/wp-admin webbadressen där WordPress-instrumentpanelen är.

Installera WordPress på GoDaddy 11

Hur man avinstallerar WordPress på GoDaddy?

Installera WordPress på GoDaddy 12

Nu när vi har installerat WordPress om du av någon anledning vill avinstallera det har GoDaddy ett mycket snabbt och rent alternativ direkt från värdkontrollpanelen.

Gå igen till Installatron och under Mina applikationer, ser du din WordPress-app med relaterad information. I det övre högra hörnet ser du en X-ikon och när du håller muspekaren säger Avinstallera. Klicka på den så raderas din WordPress-installation, filerna och databasen med bara ett klick.

Installera WordPress på GoDaddy 13

Så här kan du installera och avinstallera WordPress på GoDaddy med bara några klick och på mindre än 5 minuter.

GoDaddy är ett bra alternativ om du har en budget eller bara börjar. Men om du behöver ett kraftfullare WordPress-värd när din webbplats växer, se till att du läser vår artikel om de bästa WordPress-värdföretagen i Storbritannien. Och om du vill vara värd för något annat än WordPress, kolla våra värdförslag på Top5hostings hemsida.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map