Hosting Pro Tips: Ha alltid en lokal säkerhetskopia

Hosting Pro Tips: Ha alltid en lokal säkerhetskopia

Som folk inom IT säger, om du inte har en säkerhetskopia av ditt projekt betyder det att det inte är viktigt för dig.


Det finns många scenarier på vad som kan gå fel från att av misstag ta bort din databas till hackad och din webbplats fylld med skadlig programvara och skadliga skript. Tänk ett ögonblick om detta händer dig – hur många timmar tar det att bygga om din webbplats? Och detta är en stor förlust både av utvecklingstid och kostnad och dina positioner för trafik och sökmotorer.

För att kunna reagera snabbt i en nödsituation måste du ha en säkerhetskopia. Många webbhotell stöder inte den tjänsten eller om de gör det för deras säkerhet och inte kommer att låta dig återställa dina data, eller så kommer de att vara delvis. Alla webbhotellleverantörer som vi rekommenderar gör säkerhetskopieringar av dina data dagligen / vecka, men det räcker inte. Det är en snygg funktion som hjälper dig att återställa till en sund version av ditt projekt snabbt, men det har också sina begränsningar och som i detta exempel på Reddit kan du se att även stora namn som Bluehost kan skruva upp din säkerhetskopia.

  • ingen bryr sig om dina data som du gör (värdföretag hanterar hundratusentals säkerhetskopior, och det finns en stor chans att något kan hända din).
  • webbhotellleverantörerna håller bara säkerhetskopiering under en begränsad tid, som en vecka eller två. Vad händer om webbplatsen hackades före datumet för den senaste säkerhetskopian och när du insåg att det och bestämde sig för att återställa den är också säkerhetskopieringsversionen komprometterad?
  • även om de behåller din säkerhetskopia på en separat maskin finns det en stor chans att det finns i samma datacenter och om någon naturkatastrof inträffar är din webbplats borta.

Vad man ska göra en säkerhetskopia innebär verkligen?

Den bästa praxisen för all information som du bryr dig om är att lagra den på tre separata platser – säkerhetskopiering på din webbhotell för snabb åtkomst och återställning, a kopiera på en separat hårddisk hemma och a kopiera i molnet tycka om Dropbox, pCloud eller Amazon S3.

Se också till att du behåller versioner av den eftersom varje programvara uppdateras regelbundet och du vill behålla minst 3-4 versioner och minst två månader tillbaka. På det här sättet kan du vara säker på att även om vissa av säkerhetskopieringsversionerna äventyras har du fortfarande en bas att bygga vidare på.

Hur man gör en säkerhetskopia?

Hur man skapar en säkerhetskopia via FTP

Att skapa en säkerhetskopia via FTP är den äldsta och minst tekniska metoden. Så här fungerar det:

1. Anslut till din server med din favorit FTP-klient som FileZilla.

FileZilla skärm

2. Börja ladda ner alla dina filer. Det kan ta evigt om du har många filer så att du kan göra ditt liv enklare och säkerhetskopiera snabbare om du har tillgång till en värdkontrollpanel där du kan arkivera dina filer först. På det här sättet laddar du bara ner en fil, och den är mycket snabbare.

3. Ordna dina mappar så att du vet vilken version av säkerhetskopian som går dit

4. Glöm inte att säkerhetskopiera några databaser. Du kan göra detta med PhpMyAdmin. (Be din värd om åtkomst)

PHPMyAdmin SQL-säkerhetskopia

Hur man skapar en säkerhetskopia via cPanel

Om du har tillgång till cPanel, din backup-generation kan vara mycket snabbare eftersom cPanel kan packa upp alla dina filer och databaser i ett arkiv. Här är stegen

1. Logga in på cPanel

2. Gå till filer och klicka på säkerhetskopieringsikonen

cPanel backup

3. Här har du två alternativ:

a) Klicka på Hämta en fullständig säkerhetskopia under Fullständig säkerhetskopia. Klicka på Generera och mata in din e-post i nästa steg. cPanel skickar ett e-postmeddelande när säkerhetskopian är klar. Tänk på att full säkerhetskopiering skapar ett arkiv med alla webbplatsens filer och konfiguration. Du kan använda den här filen för att flytta ditt konto till en annan server eller för att behålla en lokal kopia av dina data.

b) Under Partiell säkerhetskopiering klickar du på Ladda ner, en säkerhetskopia för hemkatalog> Ladda ner. Detta är mycket snabbare och enklare att återställa säkerhetskopieringsversionen av endast din hemkatalog.

Du kan göra en fullständig säkerhetskopiering varje månad och en delvis säkerhetskopiering varje vecka.

Hur du automatiserar din säkerhetskopia

Svaret är med ytterligare programvara. Om du kör din webbplats på några av de mest använda CMS-plattformarna som Joomla eller WordPress kan du använda Akeeba Backup. Detta plugin har en gratis version som fungerar ganska bra och den halvautomatiserar din säkerhetskopieringsprocess. Det har många avancerade alternativ, men hela säkerhetskopieringsprocessen är bara ett klick, det är från din adminpanel, och det gör och arkiverar som är lätt att återställa och ha din databas där också. Så här gör du en säkerhetskopia med Akeeba:

Akeeba

Tricket är att när säkerhetskopian är klar måste du ladda ner säkerhetskopian via FTP i binärt läge.

Hur man ställer in Binary transfer mode i FileZilla

Om du vill att den ska vara helt automatiserad måste du köpa Akeeba Backup-betald version som stöder säkerhetskopiering till avlägsna platser som DropBox eller Amazon S3 eller programvara som BackupMachine.

Och glöm inte – ladda alltid ner en lokal kopia!

Om du har några frågor, meddela oss i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me