Zasebni vodnik WHOIS BlueHost

Skupaj s hitrim napredkom tehnologije prihaja tudi vse večje število ljudi, ki izkoriščajo današnje sodobne načine. Internet je eden največjih prebojev v zgodovini tehnologije. Tu imate dostop do vseh vrst informacij in lahko celo nakupujete različne izdelke in storitve. Toda stvar je v tem, da skoraj vedno obstaja slaba stran. Poleg tega, da je vir informacij, se Internet uporablja tudi kot medij za izkoriščanje drugih.


Nekateri uporabljajo internet za svoje lažne poslovne sheme. Ste že kdaj prejeli e-poštno sporočilo od anonimne osebe, ki vas obvešča o njihovih popustih / storitvah in najbolj vročih ponudbah? To so dejansko nezaželena sporočila ali neželena e-poštna sporočila, ki jih ne želimo videti v nabiralniku. Preprosto so moteče in lahko nekoliko motijo, še posebej, ko se boste začeli spraševati, kako so na svetu sploh lahko dobili vaš e-poštni naslov!

Kaj je ime domene?

Za lastnike podjetij, ki želijo ustvariti in upravljati svoje spletno mesto, je zelo priporočljivo, da registrirate svoje ime domene, da izboljšate verodostojnost svojega podjetja ali blagovne znamke. Konec koncev, kdo bi želel z vami poslovati prek spleta, če za svoje spletno mesto nimate registriranega domenskega imena?

Ime domene se preprosto nanaša na ime vašega spletnega mesta. Uporablja se za identifikacijo enega ali več naslovov IP. Imena domen se uporabljajo v URL-jih za identifikacijo določenih spletnih strani. Na primer v URL https://yournamehere.com/index.html, ime domene bi bilo https://yournamehere.com.

Vsako ime domene vsebuje pripono, ki kaže, katera domena najvišje ravni (TLD), ki ji pripada. Nekateri primeri takšnih domen vključujejo .com, .org, .info, .gov, .edu in .net, med številnimi drugimi.

Če želite imeti ime domene, vam ni treba biti v velikem podjetju, saj ga lahko posameznik registrira sam.

Kako registrirati ime domene

Obstaja veliko načinov za registracijo domenskega imena. Tu je nekaj takih:

Ime domene lahko registrirate neposredno prek registracijskega domena Internet Corporation za dodeljena imena in številke (ICANN). ICANN je organizacija, ki jo imenuje vlada za spremljanje in upravljanje domenskih imen.

Če ne želite iti skozi postopek registracije svoje domene pri ICANN, se lahko odločite za registracijo prek spletnega gostitelja, kot je BlueHost. Podjetje bo v vašem imenu registriralo ime domene, kar je priročno z vaše strani.

Kako lahko zaščitim svoje osebne podatke z računom BlueHost?

Ko registrirate ime domene, bo ICANN zahteval vaše osebne podatke, na primer vaše pravo ime, domači in / ali poslovni naslov, e-poštni naslov in kontaktno številko. To bo navedeno v javno dostopni bazi WHOIS. In ker lahko vsi vidijo vaše osebne podatke v tej bazi podatkov, bi to pomenilo, da lahko vsakdo najde in kontaktira vas kot lastnika domenskega imena. In kdorkoli že vključuje to, pošiljatelje neželene pošte, hekerje, tatove identitete in tržna podjetja. Z vaše strani je to lahko zelo tvegano, še posebej, če imate spletno podjetje.

BlueHost ponuja storitev, imenovano Zasebnost domen, ki bo zaščitila vaše osebne podatke v spletu. Zasebnost domene bo tako rekoč ščit za vaše spletno mesto. Z zasebnostjo domene BlueHost bodo v javni bazi podatkov prikazani samo vaši kontaktni podatki. Ostalo bodo nadomestili s splošnimi informacijami. Tako je vaša identiteta v spletu dobro zaščitena in lahko še vedno posodabljate svoje kontaktne podatke, kot to naloži ICANN.

Kako posodobiti kontaktne podatke o domeni BlueHost WHOIS

Kot zahteva ICANN, morate posodobiti svoje kontaktne podatke kot lastnik domene. Sledite preprostim korakom pri posodabljanju kontaktnih podatkov prek BlueHosta:

 1. Prijavite se v cPanel.
 1. Poiščite Domenas in kliknite na Upravitelj domen. Nato boste preusmerjeni na drugo stran.
 1. Na levem delu plošče kliknite, da označite domeno. Na desni strani se bodo pojavili zavihki.
 1. Na desni plošči kliknite na Stiki
 1. Od tam boste pod Imeniki videli tri razdelke, in sicer Administrator, registrant, in izberite glede na to, kaj želite posodobiti.
 1. Ko opravite potrebne prilagoditve, kliknite Posodobi kontaktne podatke.

Čestitamo, posodobili ste svoje kontaktne podatke WHOIS! Pred uveljavitvijo posodobitve v bazi WHOIS bo minilo le nekaj minut. Enostavno in enostavno, kajne?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map