WordPress.com za WordPress.org

Preprost WordPress.com za Vodnik o migracijah WordPress.orgWordPress.com je dobra možnost, če ste šele začeli.


Vendar boste kmalu ugotovili, da svojega spletnega mesta ne morete popolnoma prilagoditi, še posebej, če imate prost načrt.

WordPress.org na drugi strani ponuja veliko več možnosti prilagajanja. Razlog za to je povsem preprost: WordPress.org je odprtokodna platforma, kar pomeni, da lahko s pravilnim znanjem za kodiranje enostavno razvijete katero koli spletno stran, ki jo želite. Poleg tega je za WordPress.org na voljo veliko več tem in vtičnikov, pri čemer so te teme običajno vključene v več možnosti oblikovanja in oblikovanja, ki olajšajo prilagoditev spletnega mesta tako, kot želite.

Ker je WordPress.org odprtokodna platforma, lahko spremenite osnovno kodo, zaradi katere WordPress ustreza potrebam vašega spletnega mesta. Prav tako lahko prosto uporabljate katero koli ponudnik ponudnika gostovanja in se premaknete na drugo gostiteljsko podjetje, kadar koli želite.

3 Orodja, ki jih potrebujete za uspešno selitev

Zdaj, ko smo objavili, zakaj bi morali seliti z WordPress.com, preučimo stvari, ki jih boste potrebovali, preden migrirate spletno mesto.

1. Ime domene

Če ste na WordPress.com uporabljali brezplačni načrt, obstaja velika verjetnost, da boste za svoje spletno mesto potrebovali ime domene. Čeprav se izvrstno ime domene s pripono .com izkaže za vedno bolj zahtevno, ni misija nemogoča.

Če še nimate imena domene, uporabite ta postopek za registracijo imena domene.

2. Gostovalni račun

V spletu podjetij za gostovanje WordPress ne manjka. Iskanje pravega je lahko težavno, zato je treba upoštevati nekaj stvari:

  • Vedno preverite ocene tretjih oseb in se prepričajte, da so stranke zadovoljne s storitvijo
  • Ne pozabite, da cenejše ne pomeni vedno boljšega. Če izberete poceni načrt gostovanja, tvegate, da se bo vaše spletno mesto počasi nalagalo ali da ste izpostavljeni različnim varnostnim tveganjem. Dobro je, da plačate več za svoj račun gostovanja in poskrbite, da bo vaše podjetje za gostovanje ponudilo osnovne varnostne ukrepe
  • Preverite podporo strankam tako, da začnete klepet ali se obrnete na njih po e-pošti. Bodite prepričani, da se bo podjetje, ki ste ga izbrali, odzvalo pravočasno, saj je zadnja stvar dolga čakalna doba, ko nujno potrebujete podporo.

Dobro mesto za začetek iskanja podjetja za gostovanje vključuje WordPress.org gostovanje strani.

3. Sveža namestitev WordPress-a

Nazadnje boste potrebovali tudi novo namestitev WordPress.org. Ko kupite svoj gostovalni račun, vam bo ponudnik gostovanja poslal podatke za prijavo za vaš račun.

Namestitev WordPressa

Z imenom in geslom, ki sta vam ga priskrbela, se lahko prijavite in poiščete ikono WordPress. Od tam lahko začnete postopek namestitve in sledite pozivom za namestitev WordPress-a. To bo vključevalo nastavitev naslova spletnega mesta in ustvarjanje uporabniškega imena in gesla za nadzorno ploščo WordPress.

Ko vnesete te podatke, bo WordPress dokončal postopek namestitve, na katerem mestu se lahko premaknete na postopek selitve.

Premik WordPress.com na samostojen WordPress.org

1. korak: Izvozite svojo vsebino s spletnega mesta WordPress.com

Najprej najprej morate izvoziti svojo vsebino s svojega starega spletnega mesta WordPress.com. Začnite tako, da se prijavite v WordPress.com in nato pojdite na Moja spletna stran in kliknite na WP Administrator.

Ko ste na nadzorni plošči, se pomaknite do Orodja> Izvozi. Kot lahko vidite na posnetku zaslona, ​​lahko izbirate med dvema možnostma: vodeni prenos, ki vam bo povrnil 129 dolarjev, ali brezplačno možnost izvoza. Izberite Izvoz možnost s klikom na Začni gumb.

Izbira možnosti izvoza

Na naslednji strani se prepričajte Vsa vsebina je izbrano in nato pritisnite datoteko za prenos izvoza. Tako boste zagotovili, da bodo vse vaše objave, komentarji, kategorije in mediji izvoženi v končno datoteko XML.

Izvozi nastavitve

Vredno je omeniti, da če bo vaša spletna stran WordPress.com že nekaj let, bo končna datoteka XML morda večja od 32 MB. V tem primeru boste naleteli na težave, ki jih poskušajo uvoziti na novo spletno mesto WordPress.org. Namestiti boste morali WXR cepilnik datotek da datoteko XML razdelite na več manjših datotek. Lahko pa se obrnete na svoje podjetje za gostovanje in jih vprašate, ali lahko začasno zvišajo omejitev prenosa.

2. korak: Na svoje mesto WordPress.org namestite vtičnik Uvoznik WordPress

Naslednji korak je namestitev vtičnika Uvoznik WordPress na vaše WordPress.org. Prepričajte se, da ste prijavljeni na nadzorno ploščo WordPress.org in se pomaknite do Orodja> Uvoz.

Izberite zadnjo možnost, WordPress, in nato kliknite Namestite povezava. Vtičnik se namesti, nato pa lahko nadaljujete z naslednjim korakom.

Nameščanje vtičnika za uvoznik

3. korak: Uvozite svojo vsebino

Vsebino ste izvozili s svojega starega spletnega mesta in pripravili ste novo spletno spletno mesto, ki ga gostuje WordPress.org. Zdaj je čas za uvoz vsebine.

Začnite s klikom na Zaženi uvoznik povezava. Kliknite na Izberite datoteko XML in se pomaknite do njega v računalniku. Nato pritisnite modri gumb na katerem piše Naloži datoteko in uvoz.

Uvozi spletno mesto

Na naslednji strani vas bomo vprašali, ali želite dodeljene uvožene objave dodeliti obstoječemu uporabniku ali želite ustvariti novega uporabnika. Če je imel vaš blog več avtorjev, boste to morali storiti za vsakega avtorja. Edino, kar bi moralo vplivati ​​na vašo izbiro, je, če želite obdržati isto blagovno znamko in uporabniško ime, kot ste jih imeli na WordPress.com, ali če boste želeli celoten rebrand.

Ko se odločite, se prepričajte, da je polje poleg vrstice, ki se glasi Prenesite in uvozite priloge datotek se preveri. Tako boste zagotovili prenos vaših slik s starega spletnega mesta. Nato pritisnite gumb Pošlji in počakajte, da se postopek uvoza konča.

Ko to storite, se na območju nadzorne plošče prikaže obvestilo, kar pomeni, da je čas za naslednji korak v postopku selitve.

4. korak: Preverite svojo vsebino in slike

Zdaj, ko ste vsebino uvozili s svojega spletnega mesta WordPress.com, je čas, da preverite in preverite, ali je vse potekalo gladko. V nekaterih primerih, zlasti če je imelo vaše staro spletno mesto veliko slik, boste ugotovili, da niso bile uvožene vse slike.

Vendar lahko uporabite vtičnik, kot je Samodejno naloži slike. Ta vtičnik bo prebral vaše objave glede na zunanje povezave do slike in nato storil tri stvari:

  • samodejno naloži in uvozi zunanje slike v imenik za prenos datotek WordPress
  • dodajte slike v predstavnostno knjižnico
  • zamenjajte nove slikovne URL-je s starimi

Vse, kar morate storiti, je, da namestite in aktivirate vtičnik in konfigurirate nastavitve po svojih željah, čeprav naj bodo privzete nastavitve v redu, kot je.

5. korak: preusmerite svoje spletno mesto WordPress.com na novo spletno mesto WordPress.org

Zadnji korak v postopku migracije je preusmeritev spletnega mesta WordPress.com na novo spletno mesto WordPress.org. Glavni razlog za to je, da tvegate izgubo uvrstitve v iskalnikih, če spletno mesto preprosto premaknete na novo domeno.

Drugič, tvegate izgubo svojih obiskovalcev, če preprosto premaknete spletno mesto, ne da bi jih obvestili o spremembi.

Na žalost bo za ta del postopka potrebna dodatna pristojbina, saj WordPress.com ne omogoča spreminjanja glavnih datotek vašega spletnega mesta. K sreči pristojbina ni pretirana in vas bo stala 13 dolarjev na leto. Tukaj je tisto, kar morate storiti.

Vrnite se na svoje staro spletno mesto WordPress.com in se pomaknite do Moja spletna stran zavihek. Ko ste tam, kliknite na Nastavitve. Poišči Naslov spletnega mesta nato kliknite povezavo za preusmeritev pod poljem URL.

Preusmeritev spletnega mesta

Na naslednji strani vnesite svoje novo ime domene in nato pritisnite Pojdi gumb. Plačilo boste lahko naložili na naslednji strani in ste končali.

Vaše staro spletno mesto WordPress.com bo zdaj preusmerjeno na vaše novo spletno mesto WordPress.org s 301 trajno preusmeritvijo. Dobro je, da preusmeritev vzdržujete vsaj eno leto, če ne dve, da zagotovite, da ima vaše novo ime domene zapomnjeno ali zaznameno.

Če ne želite plačati preusmeritve, razmislite o pošiljanju e-pošte svojim naročnikom in o njihovem novem spletnem mestu, medtem ko svoje staro spletno mesto WordPress.com nastavite na zasebno. To lahko storite tako, da greste Moje spletno mesto> WP Administrator. Ko ste na nadzorni plošči, pojdite na Nastavitve> Branje in potrdite polje, ki piše Želim si, da je moje spletno mesto zasebno, vidno samo sebi in uporabnikom, ki jih izberem. 

Prav tako lahko posodobite svoje profile družabnih medijev, tako da vključujejo povezavo do nove strani, tako da bodo vaši sledilci lažje dostopali do vašega novega spletnega mesta.

Vse, kar vam preostane povedati, so čestitke! Če ste sledili vsem korakom v tej vadnici, bi moralo biti vaše spletno mesto v živo na WordPress.org.

Končne misli

Migracija vašega spletnega mesta z WordPress.com traja malo dela, vendar prednosti vključujejo več možnosti prilagajanja vašega spletnega mesta, kot tudi popolno lastništvo spletnega mesta in vsebine..

Ko to upoštevate, je smiselno preživeti popoldne za selitev spletnega mesta, zato se potopite in prestavite spletno mesto WordPress.com na WordPress.org.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me