Wix v WordPress

Vodič za migracijo Wix-a v WordPressWix je enostaven za izdelavo strani, ki vam omogoča, da z osnovnim spletnim mestom hitro zaženete in zaženete zahvaljujoč vmesniku in predloga za povleci in spusti. Številni lastniki podjetij, ki so v proračunu, ali jim je všeč enostavnost uporabe, se odločijo za Wix, ko gre za izdelavo njihovega spletnega mesta.


Čeprav je Wix morda uspešna rešitev za osnovno spletno mesto, ta ne more doseči obsega vašega podjetja, ko začne rasti. Tako boste v nekem trenutku neizogibno morali preseliti na zmogljivejšo platformo.

Če se želite odmakniti od Wix-a, ni boljše platforme od WordPress-a. To pooblasti več kot 50% interneta in vam omogoča izdelavo spletnega mesta, ki lahko podpira rast vašega podjetja.

V tej objavi vam bomo korak za korakom pokazali, kako pretvoriti svoje spletno mesto Wix v WordPress, kljub temu da Wix ne omogoča, da lahko svoje podatke enostavno izvozite. Z malo dela lahko spletno mesto premaknete iz Wixa v WordPress, ne da bi morali začeti znova.

Začnimo.

Kaj morate vedeti in storiti, preden pretvorite spletno mesto Wix v WordPress

Pred skokom v migracijski postopek morate vedeti nekaj stvari. Kot smo že omenili, Wix ni platforma, opremljena za rast vaše spletne strani. Poleg tega je to gostovana rešitev, ki pomeni, da se z njimi ukvarjajo vse, od vaše domene do vašega gostovanja.

Ko se odločite, da se premaknete na samostojno platformo, boste odgovorni za iskanje lastnega gostovanja in prepričanje, da ime vaše domene ne poteče.

Zadnja stvar, ki jo morate upoštevati, je, da vaše predloge za Wix ni mogoče ponovno ustvariti v WordPressu po sliki. Tako bo vaše spletno mesto verjetno videti drugače kot na Wixu.

Vendar je na izbiro veliko lepih tem, ki so med njimi brezplačne in plačljive, zato obstaja velika verjetnost, da boste lahko našli temo, v katero se boste zaljubili..

Glede na to je nekaj, kar morate storiti, preden začnete postopek migracije.

1. korak: Nakup gostovanja

Bluehost

Prvi korak je nakup načrta gostovanja za vaše spletno mesto. Tam je veliko ponudnikov gostovanja; od poceni gostovanja v skupnih načrtih do dražjega upravljanega WordPress gostovanja.

Skupno gostovanje v WordPressu je odlična izbira, če imate v svoji skupini razvijalca, ki upravlja vašo spletno stran in skrbi za vzdrževalne naloge, povezane z lastništvom spletnega mesta.

To vključuje tudi posodobitev WordPress-a s svojimi vtičniki in temami, ki jih uporabljate na svojem spletnem mestu. Vključuje tudi optimizacijo vašega spletnega mesta za hitro nalaganje in izvajanje ustreznih varnostnih praks. Z drugimi besedami, načrti skupnega gostovanja pri vas prevzamejo veliko odgovornosti pri vzdrževanju spletnih strani.

Če pa ne želite skrbeti za vzdrževalna opravila, je upravljano WordPress gostovanje najboljša izbira za vas. Z upravljanim načrtom gostovanja bo podjetje za gostovanje obravnavalo tehnične vidike, povezane z vašo spletno stranjo. To vključuje optimizacijo vašega spletnega mesta za hitro nalaganje, zavarovanje in spremljanje vašega spletnega mesta, da se preprečijo poskusi krajanja.

Nekateri upravljani načrti gostovanja bodo za vas uporabili celo posodobitve WordPressa in vtičnikov, tako da morate skrbeti le, da posodobite spletno mesto s svežo vsebino in vodite svoje podjetje.

Kaj pa moje ime domene?

Upoštevajte, da če ste uporabili brezplačni načrt Wix ali če želite spremeniti ime svojega spletnega mesta ali domene, boste morali kupiti tudi novo ime domene.

Medtem ko vam bo večina ponudnikov gostovanja ponudila brezplačno ime domene, ko se prijavite na gostovanje, je bolje, če svoje ime domene registrirate pri ponudniku, kot sta Namecheap ali Google Domains.

Če ste domensko ime že kupili pri Wixu, ga lahko obdržite in prenesete, ko boste premaknili vso svojo vsebino s svojega spletnega mesta Wix.

Prenesite svoje ime domene

Ko imate novo gostovanje, je čas, da svoje ime domene prenesete na novega registrarja ali vašega ponudnika gostovanja, če želite vse obdržati na enem mestu.

Tukaj je nekaj, kar morate storiti:

 1. Če ste svoje ime domene kupili pri Wixu, začnite s prijavo v račun Wix.
 2. Poiščite povezavo Moje domene in izberite ime svoje domene.
 3. Na zavihku Napredno kliknite Prenos stran od Wix-a.
 4. Kliknite Pošlji kodo.
 5. Ko bo koda prispela v vašo mapo »Prejeto«, se obrnite na ponudnika gostovanja in ji pošljite kodo. Nato bodo za vas zaključili postopek prenosa domene in se prepričali, da kaže na vaše spletno mesto WordPress.
 6. V nasprotnem primeru, če ste ime domene prenesli v ločen registrar, ga boste morali spremeniti, če želite uporabiti strežnik imen gostitelja, tako da spremenite nastavitve DNS.

2. korak: Namestite WordPress

Za večino WordPressovih gostovalnih načrtov, kot so tisti, ki jih ponuja BlueHost ali Siteground, bo WordPress predhodno nameščen. Načrti za gostovanje upravljanih WordPress vključujejo tudi privzeto nameščen WordPress.

Če pa WordPress ni bil nastavljen privzeto, ga boste morali namestiti. Na srečo je to enostavno storiti, saj ima večina gostiteljev funkcijo namestitve WordPress z enim klikom, ki jo običajno najdemo, ko se prijavite na nadzorno ploščo svojega gostovalnega računa.

Če želite namestiti WordPress, morate samo slediti pozivom na zaslonu, ki vas bodo vprašali za naslov vašega spletnega mesta, domeno, na katero želite namestiti WordPress, in želeno uporabniško ime in geslo, s katerimi se boste prijavili na nadzorno ploščo WordPress..

Ko izpolnite vse te podatke, boste morali klikniti gumb Namesti zdaj in počakati, da se postopek konča. Ko to storite, se lahko prijavite na nadzorno ploščo WordPress.

Dobro je, da nastavite svoje stalne povezave v programu WordPress. To bo določilo URL za vsako objavo spletnega dnevnika in stran na vašem spletnem mestu. WordPress bo privzeto v trajno povezavo vključil datum, vendar ga lahko spremenite v nekaj preprostega www.yourwebsite.com/blog-post-title.

Če želite to narediti, pojdite Nastavitve> Povezave in izberite trajno strukturo povezave. Nato kliknite gumb Shrani spremembe.

3. korak: Namestite in prilagodite temo WordPress

Privzeto bo WordPress prišel s prednastavljeno temo. Vendar je privzeta tema, TwentyTwenty, precej bore. Na srečo najdete na tisoče brezplačnih tem v uradnem shrambi tem WordPress.

Teme WordPressa

Če iščete temo, ki je podobna Wixovemu ustvarjalcu povleci in spusti, je najboljša možnost namestitev vtičnika za ustvarjanje strani, kot so Elementor, Beaver Builder ali Divi. Tako boste dobili vmesnik povleci in spusti ter oblikovalsko fleksibilnost, ki ste je že vajeni. Vendar poleg ustvarjalca strani potrebujete tudi temo, ki je združljiva z vtičnikom za ustvarjanje strani. Nekaj ​​tem, ki sodelujejo z ustvarjalci strani, so Astra, OceanWP in GeneratePress.

Če želite namestiti eno od teh tem, pojdite na Videz> Teme in jo nato poiščite. Nato kliknite na Namestite in aktivirajte.

Nato lahko greš Videz> Prilagodi da prilagodite izgled vašega spletnega mesta WordPress s spreminjanjem barv, pisav in drugih vizualnih slogov.

Ko ste temo prilagodili po svojih željah, lahko zdaj začnete postopek pretvorbe spletnega mesta Wix v WordPress.

Pretvarjanje spletnega mesta Wix v WordPress

Zdaj, ko je preddelo opravljeno, je čas, da spletno mesto Wix pretvorite v WordPress. Za to obstajajo tri možnosti: ročno migrirate spletno mesto Wix, postopek lahko avtomatizirate s pomočjo vtičnika ali uporabite storitev tretje osebe. Pojdimo po vsaki od teh možnosti po korakih.

1. Kako ročno spremeniti spletno mesto Wix v WordPress

Prva rešitev, ki jo bomo obravnavali, je ročna selitev vašega spletnega mesta Wix na WordPress. Ta možnost vključuje kopiranje in lepljenje vsebine vaših strani in objav v blogih iz Wixa v WordPress.

Če nimate veliko vsebine (skupaj je manj kot dva ducata strani in objav), je to morda najboljša rešitev, saj boste poskrbeli, da se vsaka objava in stran na vašem spletnem mestu preneseta skupaj z vsemi slikami.

Vse, kar morate storiti, je, da sledite spodnjim korakom:

 1. Ko ste prijavljeni na nadzorno ploščo WordPress, odprite nov zavihek brskalnika in se pomaknite do svojega spletnega mesta Wix.
 2. Začenši z domačo stranjo, označite vse besedilo in kliknite kopiraj.
 3. Preklopite na zavihek s svojo nadzorno ploščo WordPress in se pomaknite na Pages. Kliknite Dodaj novo.
 4. Ko se urejevalnik strani naloži, poimenujte stran z imenom strani, iz katere kopirate in prilepite vsebino. Prav tako lahko z urejevalnikom Gutenberg postavite stran podobno, kot je bila postavljena vaša domača stran Wix ali katera koli druga stran..
 5. Če želite videti, kako izgleda vaša domača stran, in se prepričajte, da je pravilno pravilno oblikovanje, shranite kot osnutek in si nato oglejte stran.
 6. Končno objavi stran.

Preprosto ponovite ta postopek za vsako stran in objavite na svojem spletnem mestu Wix. Ta postopek lahko celo pospešite z namestitvijo vtičnika, kot je Ustvarjalec množičnih strani / objav in ustvarite vse strani in objave vnaprej in nato preprosto uredite te objave in strani, da prilepite vsebino.

Ustvarjalec množičnih strani

Če pa ima vaša spletna stran veliko vsebine, je ta postopek lahko zelo mučen in dolgotrajen. Kot takšno boste morda želeli razmisliti o eni od naslednjih dveh možnosti, opisanih spodaj.

2. Kako polovično avtomatizirati postopek migracije Wix v WordPress

Če želite prihraniti čas, je morda boljša možnost uporaba polavtomatske metode za selitev spletnega mesta Wix. Ker je Wix zaprta platforma, ni mogoče enostavno izvoziti svoje vsebine od tam.

Vendar pa obstaja dobra novica. Ena od dobrih stvari o WordPressu je, da podpira uvoz vsebin z drugih platform kot objav. Na srečo se lahko objave spletnega dnevnika Wix shranijo kot vir RSS in jih tako uvozi v WordPress.

Upoštevajte, da boste še vedno morali uporabiti ročni način za premikanje vsebine svojih strani na svoje spletno mesto WordPress. Prav tako boste morali ročno dodati kakršne koli slike iz objav v blogih in na straneh, saj RSS vir ne bo shranil slik.

Dodajanje gumba RSS v Wix

 1. Za začetek tega postopka morate najprej shraniti vir Wix RSS v računalnik. Če imate stari spletni dnevnik Wix, preprosto pojdite na www.yourdomainname.com/feed.xml. Z desno miškino tipko kliknite stran in izberite Shrani kot… nato shranite datoteko v računalnik.
 2. Če imate novejši spletni dnevnik Wix, boste morali svojemu blogu dodati gumb RSS s klikom na + podpišete in izberete gumb RSS. Prepričajte se, da uporabljate urejevalnik spletnih mest Wix, če si želite ogledati to možnost. Spremembe shranite in se pomaknite na spletno mesto v živo.
 3. Kliknite na stran spletnega dnevnika in nato na Gumb RSS.
 4. Z desno miškino tipko kliknite kjer koli na strani in izberite Shrani kot… in shranite datoteko XML.
 5. Vrnite se na svoje spletno mesto WordPress in pojdite na Orodja> Uvoz.
 6. Namestite WordPress RSS uvoznik in ga aktivirajte.
 7. Ko je nameščen uvoznik RSS, kliknite Zaženi uvoznik.
 8. Kliknite gumb Prebrskaj in poiščite datoteko XML, ki ste jo shranili s spletnega mesta Wix.
 9. Kliknite Uvoz.
 10.  Včasih celoten vir ne bo uvožen s prvim poskusom. Ne pozabite preveriti, koliko objav je bilo uvoženih Objave> Vse objave. Če nekatere objave manjkajo, uredite datoteko XML z urejevalnikom besedil, kot je Beležnica in odstranite uvožene objave. Nato ponovno uvozite datoteko XML.
 11.  Za uvoz strani sledite ročnemu načinu, opisanemu v prvi možnosti.
 12. Zadnji korak je uvoz slik. Najlažji način za to je uporaba vtičnika, kot je Samodejno naloži slike. Ta vtičnik bo iskal URL slike v objavah in samodejno naložil in uvozil zunanje slike v imenik za prenos WordPress. Prav tako bo dodala slike v predstavnostno knjižnico in nove URL-je slike nadomestila s starimi URL-ji.

Samodejno naloži slike

Ta postopek je odlična rešitev, če imate na selitev več kot nekaj deset objav na blogu. Vendar je še vedno neroden postopek, če ste imeli nekoliko obsežno spletno mesto z veliko strani in objav v blogih. V tem primeru boste morda želeli razmisliti o tretji možnosti spodaj.

3. Uporaba storitve tretje osebe za migracijo spletnega mesta Wix v WordPress

Zadnja možnost je uporaba storitev tretjih oseb, kot je CMS2CMS da migrirate vaše spletno mesto Wix. Omeniti velja, da gre za plačljivo storitev, cena pa bo odvisna od števila objav in strani na vašem obstoječem spletnem mestu.

CMS2CMS

Na njihovi strani s cenami je navedeno, da se popolne selitve začnejo pri 9 USD in lahko izkoristite brezplačno demo migracijo, da vidite, kako postopek deluje.

Izbira brezplačne demo migracije

Če želite začeti s tem postopkom, sledite spodnjim korakom.

 1. Najprej boste morali namestiti vtičnik CMS2CMS. Pojdi do Vtičniki> Dodaj novo in ga poiščite, nato namestite in aktivirajte vtičnik.
 2. Ko namestite in aktivirate vtičnik, kliknite na Vtičniki> Priključek CMS2CMS.
 3. Ustvarite svoj račun s CMS2CMS Connector.
 4. Ko vzpostavite povezavo s spletnim mestom CMS2CMS, kliknite Nadaljujte.
 5. Izberite Brezplačne demo migracije.
 6. Vnesite URL svojega spletnega mesta Wix in preverite povezavo.
 7. Vnesite URL svojega spletnega mesta WordPress in preverite povezavo.
 8. Na naslednji strani potrdite vrste CMS in preslikajte taksonomije
 9. Izberite želene dodatne možnosti selitve, ki vključujejo selitev slik, naredite URL-jev prijazen do SEO, prejmite oblikovalske predloge in preusmeritve URL-jev.
 10.  Kliknite Začnite selitev. Demo migracija bo preselila do deset strani vsebine s slikami, ki jih najdemo na teh straneh.
 11. Če ste zadovoljni z rezultati migracije, lahko nadaljujete z dejanskim postopkom migracije.

Potrjevanje taksonomije

Omeniti velja, da ta paket ne bo imel podpore ekipe CMS2CMS, vendar lahko postopek migracije znova zaženete pozneje, če ugotovite, da dejanska selitev ni potekala po pričakovanjih.

Demo migracija je končana

Če želite popolno prostoročno izkušnjo, se lahko odločite za enega od svojih premijskih paketov, ki se začnejo pri 299 dolarjih in vključujejo selitev večjega števila strani, prilagojeno selitev in selitev vašega spletnega mesta Wix.

Kaj storiti, ko preselite spletno mesto

Ko je postopek selitve končan, morate storiti še nekaj stvari, preden lahko prekličete svoj načrt Wix.

Priprava manjkajočih funkcij

Prva stvar, ki jo boste morali narediti po zaključku postopka selitve, je, da nastavite vse vgrajene funkcije, ki ste jih imeli na svojem spletnem mestu Wix. To lahko vključuje kakršne koli obrazce za rezervacijo sestankov ali kontaktne obrazce, obrazce za naročanje po e-pošti, gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih in podobno.

Z drugimi besedami, morali boste najti vtičnike s to funkcijo. Na primer, za rezervacijo sestankov boste morda želeli uporabiti vtičnik Contact Form 7 na svoji strani za stike ali vtičnik, kot je Amelia.

Če želite namestiti nov vtičnik, pojdite na Vtičniki> Dodaj novo in nato poiščite želeno funkcijo ali funkcijo.

Iskanje vtičnikov

Lahko kliknete Več podrobnosti da preverite, ali vtičnik počne, kar želite, in si oglejte ocene vtičnikov. Nato preprosto vstavite in aktivirajte vtičnik.

Ustvari svoj navigacijski meni

Naslednji korak je zagotoviti, da lahko vaši obiskovalci zlahka preidejo z ene strani na drugo. V meniju boste morali nastaviti navigacijski meni Videz> Meniji. Vnesite ime svojega osnovnega menija in kliknite na Ustvari meni gumb.

Ustvarjanje menija

Nato lahko izberete strani, ki jih želite dodati v ta meni, in kliknete gumb Dodaj v meni. Ne pozabite izbrati položaja menija na spustnem meniju in kliknite na Shrani meni gumb.

Preizkusite svoje spletno mesto

Skoraj ste končali s postopkom selitve, zato je pravi čas, da preizkusite svoje spletno mesto in se prepričate, ali vse deluje, kot je bilo predvideno. Bodite prepričani, da preverite vsako objavo in stran in preizkusite vsako povezavo, da se prepričate, da gre na pravilno lokacijo.

Postopek lahko pospešite z uporabo vtičnika Preverjena povezava da preverite, ali je treba kakršne koli povezave na vašem spletnem mestu posodobiti.

Prekličite načrt Wix

Zadnji korak je, da prekinete načrt Wix, ko sta spletno mesto in prenos domene končana. Morali se boste prijaviti na svoje spletno mesto Wix in se pomakniti do Naročnine. Od tukaj prekličite svojo plačljivo naročnino in nato zaprite račun za Wix.

Končne misli

Migracija spletnega mesta Wix v WordPress ni lahka naloga, vendar če se pravilno pripravite in veste, kateri koraki so vključeni v postopek, boste to veliko lažje našli.

Če ste pripravljeni na selitev stran od Wix-a, odložite nekaj časa in sledite korakom v tem članku za uspešno pretvorbo spletnega mesta Wix v WordPress. Ko je postopek končan, boste imeli popoln nadzor nad svojim spletnim mestom in bo vaše spletno mesto lahko povečalo in podprlo rast vašega podjetja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me