WebHostingHub Zasebni WHOIS vodnik

Veliko število obiskovalcev bo morda želelo preveriti lastnika spletnega mesta, ki ga obiskujejo. Primarni razlog za to je, da potencialni kupci želijo vedeti, ali bodo lahko prejeli izdelek ali dva, ki ga načrtujejo za nakup. To je zato, ker obstaja veliko goljufivih poslovnih spletnih mest, ki obljubljajo hitro in zanesljivo pošiljanje, včasih pa kakšen teden ali dva pozneje ostanejo brez ničesar. Te težave otežujejo uspešno delovanje zakonitih spletnih mest.


Registracija domen spletnega mesta 

Kar večina potencialnih kupcev in obiskovalcev spletnih strani ne ve, je, da je potrebno nujno registrirati domene poslovnih spletnih mest. Vlada je od lastnika poslovnih spletnih mest zahtevala, da registrira svoja spletna mesta, kot da gre za podjetja, ki se ukvarjajo z opeko in malto. Razlog za to je ta
Ob registraciji bo moral lastnik spletnega mesta navesti nekaj osnovnih osebnih podatkov, kot so:

 •  Ime
 •  Kontaktni podatki
 •  Domači naslov 

Na žalost bodo nekateri osebni podatki, ki jih zahteva novi lastnik spletnega mesta, morda prikazani javno. To se šteje kot potencialno nevarno za lastnika spletnega mesta zaradi visoke pogostosti kraje identitete. Kraja identitete je ena najtežjih težav lastnika spletnega mesta, saj lahko zlonamerni posamezniki te podatke uporabijo za izdelavo drugega poslovnega spletnega mesta z namenom ogoljufati potencialne kupce podatkov o njihovih kreditnih karticah. Tu se pojavijo regulatorji poslovnih spletnih strani, saj razkrijejo poslovna spletna mesta, ki so ustrezno registrirana v svoji državi in ​​tista, ki niso.

Regulatorji za poslovna spletna mesta 

Regulatorji spletnih strani, kot je Mednarodna korporacija za dodeljena imena in številke (ICANN), zdaj od lastnikov spletnih strani zahtevajo, da registrirajo svoje domene, da bodo vključene v zbirko podatkov Whois. Namen tega je omogočiti potencialnim kupcem, da določijo čitljivost spletnega mesta, saj lahko zdaj z morebitnimi težavami brez težav komunicirajo z lastnikom spletnega mesta. 

Lastniki spletnih strani lahko registrirajo svoja poslovna spletna mesta v svojem stanovanjskem območju, če imajo doma, na območju za virtualizacijo ali na območju, kjer imajo dejansko trgovino z opeko in malto. Icann od lastnika spletnega mesta zahteva, da posreduje štiri najpomembnejša informacijska polja, kot so:

 •  Ime registracijskega zavezanca
 •  Poštni naslov
 •  Email naslov
 • Telefonska številka

Kaj je kdo? 

Protokol poizvedbe Whois se uporablja za pridobivanje osnovnih informacij o spletnem mestu in njegovem registriranem lastniku. To je enostavno storiti z uporabo brezplačnih iskalnikov Whois Lookup, kot je www.domaintools.com. Zaradi enostavne uporabe te aplikacije se lahko osebni podatki lastnika spletnega mesta zlahka zbirajo. To je razlog, zakaj večina lastnikov podjetij raje uporabi storitev možnosti zasebnosti, ki jo ponuja ponudnik spletnega gostitelja.

Možnosti zasebnosti WebHostingHub 

Kdo se sam uporablja, je koristno za potencialne kupce s poslovnih spletnih strani, žal pa ga je mogoče uporabiti za pridobivanje osebnih podatkov uveljavljenih lastnikov spletnih strani. Večina novih lastnikov spletnih mest ne mara, da bi bili njihovi osebni podatki zlahka vidni, saj so izpostavljeni zlonamernim dejanjem neznanih oseb. Te podatke lahko spletne strani in spletni tržniki uporabijo, da jim pošljejo ponudbo izdelkov poleg neželene pošte.
Da bi to varnost omejili na minimum, nekateri ponudniki spletnih ponudnikov ponujajo funkcijo zasebnosti domene, tako da se osebni podatki lastnika spletnega mesta ohranijo kot zasebni. Storitev ni vključena v osnovne pakete, ki se ponujajo obstoječim in novim lastnikom spletnih strani in se lahko uporablja za doplačilo. Imena domen običajno nimajo privzete možnosti zasebnosti domene.

Prednosti funkcije zasebnosti 

Prednost uporabe funkcije zasebnosti za WebHostingHub je, da bo ponudnik spletnega gostitelja tisti, ki bo sprva prejel vsa sporočila, poslana lastniku spletnega mesta. To pomeni, da

 •  email naslov
 •  Kontaktni podatki
 •  poštni naslov
 • Telefonska številka

Ponudnik spletnega gostitelja je kot osebni podatek registriranega lastnika poslovnega spletnega mesta. Samo ime registriranega lastnika bo dejansko informacije, ki jih bo ponudnik spletnega gostitelja objavil javnosti.

Dodatna storitev, ki jo ponuja ponudnik spletnega gostitelja, je, da se e-poštna sporočila, poslana lastniku spletnega mesta, odstranijo. Vsa e-poštna ali filtrirana e-poštna sporočila nato WebHostingHub pošljejo zasebnemu e-poštnemu naslovu za lastnika spletnega mesta. Glede na paket lahko WebHostingHub odstrani prodajne klice, neželene pozive, neželeno pošto in celo neželeno pošto, povezano z domeno. To je lastniku podjetja dolgoročno koristno, saj bo čas, porabljen za odstranjevanje neželene pošte iz e-poštnih sporočil, minimiziran. Dodatna ugodnost plačila za možnost zasebnosti je, da ima lastnik spletnega mesta manjše tveganje za goljufije, nadlegovanje in krajo identitete.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me