WebHostingHub in njegova predanost pomaga rešiti mater Zemljo

Kaj je zeleno gostovanje?

Med največje porabnike energije je danes industrija spletnih gostovanj. Enostavno si je treba predstavljati energijo, ki je potrebna za napajanje velikih strežnikov, potrebnih za vsakodnevno vzdrževanje in delovanje spletnih strani. Ta upoštevanje sploh ni upoštevalo energije, ki je potrebna za napajanje računalnikov, ki jih uporabljajo končni uporabniki. Če upoštevamo to v svetovnem merilu, si lahko samo predstavljamo količino goriva, ki je potrebna za zagotavljanje energije, ki jo potrebuje sama gostiteljska industrija. S povečanjem količine kurjenega goriva na dan se sorazmerno poveča tudi količina plinov in drugih oblik stranskih proizvodov in onesnaževal. To postavlja vprašanje, kako škodljiv je lahko vpliv gostiteljske industrije na okolje.


S svetovno skrbjo za varstvo okolja in ohranitev vse manjše oskrbe z našimi fosilnimi gorivi in ​​drugimi viri energije so misleci trdo prizadeti za iskanje možnih rešitev problema. Med rešitvami, ki zmanjšujejo vpliv, je zeleno gostovanje. Zeleno gostovanje je v osnovi določeno kot gostovanje na načine, ki veljajo za okolju prijazne. Na splošno obstajata dva načina zelenega gostovanja. Eno je, da gostiteljsko podjetje uporablja obnovljive vire energije za napajanje svojih strežnikov. Med pogosto uporabljeno tehnologijo sta uporaba sončnih plošč, ki izkoriščajo sončno moč za proizvodnjo energije, uporaba vetrnih turbin, ki se zanašajo na moč vetra za proizvodnjo energije, in uporaba geotermalne energije za proizvodnjo potrebne energije da ohranijo svoje strežnike in delujejo ter poskrbijo za druge pomožne potrebe podjetja. Drug način zelenega gostovanja je, da gostiteljsko podjetje kupi certifikate za obnovljivo energijo. Če kupite eno, pomeni, da podjetje vlaga denar v proizvodnjo okolju prijazne energije bodisi s pomočjo sončne ali vetrne energije. Čeprav obnovljive energije morda niso sami proizvedli, dejansko kupujejo zeleno, obnovljivo energijo z nakupom certifikata.

Je WebHostingHub Zelena družba?

Ni nujno, da je nekoč podjetje že kupilo certifikat o obnovljivi energiji, da je resnično podjetje za zeleno gostovanje. Green Hosting ne gre za certifikate, temveč za temeljne vrednote podjetja. WebHostingHub je med tistimi, ki so izdali certifikat zelenega gostovanja za svoja prizadevanja za zmanjšanje ogljičnih odtisov njihovega podjetja. Čeprav obnovljive energije morda niso proizvedli sami, si podjetje močno prizadeva za zmanjšanje ogljičnih odtisov svojih podatkovnih centrov. Eden večjih korakov je partnerstvo s podjetjem Trees For the Future, kjer podjetje sadi drevesa, da bi nadomestilo moč, ki so jo uporabljali za zagon svojih strežnikov. Izvajali so tudi politiko zmanjšanja svojih odpadkov, hkrati pa spodbujali recikliranje njihovih rabljenih izdelkov. Podjetje je uvedlo tudi politiko, da papirnih izdelkov ne uporablja, kadar je to mogoče, in da reciklira njihovo uporabo, kadar koli je to mogoče.

S temi dejanji gostiteljsko podjetje WebHostingHub izda certifikat zelenega gostovanja.

Zakaj bi izbral zeleno gostovanje?

Ker je današnja zaskrbljenost zaradi vpliva globalnega segrevanja, ki ga morebiti povzroča človeštvo zaradi uporabe onesnaževal in drugih oblik plinov, je za spletna mesta zelo pomembno, da izberejo podjetja za zeleno gostovanje. Izbira podjetja Green Hosting vam omogoča:

  •  Pomagajte zmanjšati ogljični odtis, ki ga ustvarja gostiteljska industrija.
  •  Dokažite, da ste odgovorno podjetje in da želite rešiti okolje.
  •  Bodite zgled ljudem, da vodenje podjetja ali panoge ne gre samo za denar in dobiček; in to
  •  Pomaga vam graditi zvestobo strank za dejanja, ki ste jih storili za okolje.

Katere so prednosti izbire podjetja Green Hosting?

Izbira podjetja Green Hosting prinaša številne prednosti. Med njimi so naslednje:

  •  Pri tem boste pomagali rešiti okolje pred nadaljnjo degradacijo in preprečili ali zmanjšali globalno segrevanje. To je zato, ker pomagate zmanjšati emisije škodljivih plinov in drugih oblik onesnaževal v okolje.
  •  Z javnostmi, ki se zaveda vašega prizadevanja za reševanje okolja, boste pritegnili veliko več strank, ki se zavedajo tudi varstva okolja.. To je zato, ker jim ne ponujate samo kakovostnih storitev, ampak hkrati spodbujate varstvo in zaščito okolja. To pomaga povečati ugled vašega podjetja kot podjetja, ki bolj skrbi za okolje in ne le za nekaj dobička.
  •   Denar boste lahko prihranili iz obratovalnih stroškov zaradi prihrankov, ki jih boste dobili od plačila manj za potrebo po električni energiji.To bi se lahko na koncu spremenilo v manjše mesečne stroške ponudnika gostovanja zaradi moči, ki jo sami ustvarijo. Čeprav je začetni znesek lahko nekoliko visok, prihranki, ki jih dobite na dolgi rok, lahko močno odtehtajo visoke stroške vnaprejšnjega računa.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me