Vrhunski priročnik za gostovanje spletnega mesta


Kako deluje spletno gostovanje?

Sprva, ko ustvarite spletno mesto ali spletni razvijalec to stori za vas, se shrani samo v računalniku. Svet se ne bo zavedal vašega spletnega mesta, saj nimajo dostopa do vašega računalnika. Internet je rešitev. Če mora biti vaše spletno mesto dostopno prek interneta, ga morate postaviti v poseben računalnik, imenovan strežnik. Vaše spletno mesto bo gostilo določen strežnik, ki ga ponujajo gostiteljske družbe.

Strežnik in podatkovni center

Podatkovno središče

Strežnik je posebna naprava ali računalnik, v katerem so shranjena spletna mesta, po katerih brskate po internetu, za dostop do njih. Strežnik je v osnovi povezan z gostiteljskimi podjetji, ki jih najamejo za vaše spletno mesto.

Strežnik lahko povežemo s stanovanjem; Gre za stanovanje, v katerem prebivajo datoteke spletnih strani.

Podatkovni center je lahko soba ali namenska zgradba, v kateri je več strežnikov, usmerjevalnikov, stikal in požarnih zidov z ustreznim rezervnim napajanjem in odvečnimi komunikacijskimi povezavami..

Poleg tega je podatkovni center lahko zaseben ali skupni. Ker podatkovni center dela delovni dan iz dneva v dan, mora imeti klimatsko napravo in sistem za gašenje požara.

Kakšne so vrste spletnega gostovanja?

Deljeno spletno gostovanje

Osnove skupnega gostovanja

Deljeno spletno gostovanje je osnovna vrsta gostovanja, kjer več lastnikov spletnih strani deli vire strežnika. Vsako spletno mesto v strežniku gostovanja v skupni rabi bo delilo en skupni IP, ki je strežnik.

Tovrstno gostovanje najpogosteje uporabljajo začetniki, ki so novi v gostiteljskem okolju, Blogerji in mali lastniki spletnih strani. To je ceneje kot druge vrste gostovanja. Osnove spletnega gostovanja v skupni rabi za začetnike

VPS (Virtual Private Server) spletno gostovanje

VPS gostovanje

VPS gostovanje, pri tej vrsti spletnega gostovanja je strežnik dejansko razdeljen in vsaka particija deluje kot namenski strežnik spletnemu mestu, ki je shranjeno v njih. To je samo praktično zasebno; resničnost je, da se cel uporabnik deli med uporabniki. Morda imate korenski dostop do svojega prostora na strežniku, vendar dejavnosti nekaterih drugih spletnih mest lahko nekoliko vplivajo na njegovo delovanje.

To gostovanje je sposobno obvladovati velik promet in trge. VPS je priporočljivo za tiste, ki potrebujejo večji nadzor na strani strežnika in si ne morejo privoščiti vlaganja v namenski strežnik.

Je malo dražji od skupnega gostovanja, vendar cenejši od namenskega spletnega gostovanja.

Namensko spletno gostovanje

Namensko gostovanje strežnikov

Namensko spletno gostovanje je vrsta, pri kateri je uporabniku najet en sam strežnik. Uporabnik bo imel korenski dostop do strežnika. Če ste namenski uporabnik strežnika, lahko v strežnik hranite le svoja spletna mesta. Uspešnost vašega spletnega mesta bo odvisna od tega, kako dobro ravnate z gostiteljskim okoljem. Namensko spletno gostovanje ponuja maksimalen nadzor in boljše delovanje strežnika. Večja kot je moč, večja je cena; zato je precej drag.

Gostovanje v oblaku

Gostovanje strežnikov v oblaku

Nabor strežnikov je sestavljen in se imenuje kot oblak; gostile bodo skupino spletnih mest. Torej več računalnikov sodeluje pri urejanju velikega prometa in trkov spletnih mest. Spletna mesta bodo uporabljala virtualne vire več strežnikov.

Gostovanje v oblaku je precej drago, vendar je običajno na voljo za doplačilo.

Vrste spletnega gostovanja – Kako izbrati načrt spletnega gostovanja?

Razvrstitev spletnega gostovanja glede na operacijski sistem.

Glede na operacijski sistem strežnika obstajata dve glavni vrsti gostovanja; Spletno gostovanje Windows in spletno gostovanje Linux. Obe imata svoje edinstvene lastnosti in omejitve.

Linux gostovanje

Linux je odprtokodni sistem in mu ni treba plačevati licenčnin za uporabo Linuxa kot operacijskega sistema strežnikov, zato ponujajo Linux spletno gostovanje za nižjo ceno. Linux gostovanje je najprimernejše, kadar vaša spletna aplikacija uporablja okvire, kot sta WordPress ali Joomla itd. Ta vrsta gostovanja se uporablja za spletna mesta, zgrajena z uporabo PHP, MySQL in Apache. Poleg tega vam omogoča več nadzora in prilagodljivosti za nadzor strežnika. Ima veliko lažjo in boljšo nadzorno ploščo, kot je cPanel, ki se uporablja za upravljanje spletnih strani in e-poštnih sporočil.

Spletno gostovanje Windows

To je spletno gostovanje, kjer strežnik uporablja Windows kot svoj operacijski sistem. Če poznate operacijski sistem Windows, se boste zagotovo imeli lep čas z uporabo Windows strežnika. Ta vrsta gostovanja je najprimernejša za spletne aplikacije ali spletna mesta, ki temeljijo na sistemu Windows. Recimo, če uporabljate .NET Framework za razvoj spletne aplikacije, potem je gostovanje Windows edina možnost, da ga gostite. Microsoft ponuja veliko posodobitev za Windows strežniško programsko opremo. Torej ni prostora za hrošče in jih bomo hitro odpravili, če obstajajo.

Kaj je platforma ali skriptni jezik vašega spletnega mesta? – Poiščite ustrezen načrt spletnega gostovanja

Pomembne stvari pri izbiri dobre storitve spletnega gostovanja

Pred izbiro načrta spletnega gostovanja je vedno bolje poznati svoje zahteve.

Ko gre za ponudnika gostovanja, je bolje, da o njih raziščete in preverite, ali obstajajo različni pregledi in podobno tudi nekaj dejavnikov, kot so zmogljivost strežnika, cena, funkcije, podpora za stranke, lokacije strežnika in še veliko več.

Če želite izvedeti več, preverite našo spletno gostovanje ali si oglejte 10 najboljših krajev za spletno gostovanje.

Kakšna je razlika med gostovanjem in domenskim imenom?

Kaj je gostovanje?

Gostovanje je v osnovi storitev za shranjevanje spletnih mest v napravi ali posebnem računalniku, ki se imenuje strežnik, tako da je na voljo ljudem, ki brskajo po internetu.

Kaj je ime domene?

Shranjevanje spletnega mesta v strežniku ni dovolj. Za identifikacijo mora obstajati edinstveno ime. To edinstveno ime vašega spletnega mesta je znano kot Ime domene. Običajno bodo ponudniki gostovanja nudili to storitev za ime domene.

Ime domene in gostovanje gresta z roko v roki za spletno mesto. Oboje je sestavni del spletnega mesta, če je na voljo preko interneta. Z enostavnimi besedami lahko rečemo, da je gostovanje kraj, kjer prebiva spletno mesto in je ime domene naslov / ime tega mesta. Najboljših 10 ponudnikov registracije domen v letu 2018

Kako deluje ime domene?

Vzemimo primer iz resničnega sveta, da razumemo, kako deluje ime domene. Vsak predmet, na katerega ste naleteli, bo imel ime, ki ga je mogoče prepoznati. Nenadoma boste prepoznali ljudi, ki se vam približajo po vašem imenu.

Prav tako mora spletno mesto imeti ime, da se lahko po internetu identificira. Vendar pa imajo spletna mesta svoj IP naslov, s pomočjo katerega lahko dostopamo do ustrezne spletne strani.

Ime domene je razumljivo za ljudi, vendar brskalniku ne pomaga. Torej, internet ima strežnik DNS (Domain Name System), ki deluje kot telefonski imenik. Ta strežnik ima bazo podatkov, v kateri so shranjena imena spletnih strani in njihovi ustrezni naslovi IP.

Ko v brskalniku zaprosite za spletno mesto z imenom njegove domene, DNS pretvori ime v njegov enakovredni naslov IP.

Vrste imena domene

TLD – Domena najvišje ravni

Ta imena domen so na najvišji ravni v hierarhiji DNS. .com, .co itd so razširitve domen najvišje ravni.

ccTLD – koda države, domena najvišje ravni

Ta imena domen imajo običajno dve črki in so namenjena določenim geografskim krajem, kot je država. Na primer: .us, .uk, .in itd.

gTLD – generična domena najvišje ravni

Te lahko registrira kdorkoli in od kjer koli. Te pogoste razširitve so .net, .org, .biz itd.

Kako registrirati ime domene?

  1. Pomislite na dobro ime, ki je pomembno za vaše spletno mesto
  2. Obstajajo možnosti, da ime vašega spletnega mesta ne bo na voljo. Torej, bolje je imeti nekaj rezervnih imen.
  3. Načrtujte dober in cenovno dostopen registrar domene, ki bo rezerviral ime domene.
  4. Če je ime domene na voljo, ga kupite.
  5. Po registraciji spremenite zapis DNS in tako usmerite svoje ime domene s spletnim gostovanjem.

Zavijanje

To je vse, kar imamo za končne smernice za gostovanje spletnega mesta. Upam, da se boste morali naučiti nekaj novega!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me