Vodič za nadzorno ploščo InMotion

Katera nadzorna plošča uporablja InMotion?

InMotion kot nadzorno ploščo za vse svoje račune gostovanja uporablja močan, bogat, vendar uporabniku prijazen cPanel. CPanel je spletna gostovalna plošča, ki temelji na Linuxu in je zasnovana za zagotavljanje grafičnega vmesnika in orodij za avtomatizacijo za poenostavitev postopka gostovanja spletnih strani. Tako lahko s cPanelom storite veliko stvari, povezanih z vašim spletnim mestom, na primer ustvarjanje e-poštnih naslovov, spreminjanje zapisov DNS, nalaganje datotek in še veliko več, razen vsega, kar je povezano s postopkom zaračunavanja. Naloge upravljanja računov, kot so upravljanje podatkovnih baz, urejanje datotek, varnostno kopiranje računov, ogled statistike vašega spletnega mesta in dodajanje domen dodatkov, so s cPanelom lažje in preprostejše..
Pomembno je upoštevati, da je cPanel drugačen in ločen od vaše plošče za upravljanje računa. Medtem ko se cPanel uporablja za nalogo upravljanja vašega računa, AMP upravlja z administrativnimi funkcijami vašega računa, kot so podatki za obračun, spreminjanje podatkov o vaši kreditni kartici in naročanje novih domen in aplikacij.


Kako se lahko prijavim v svoj cPanel?

V bistvu obstajata dva načina prijave v svoj cPanel. Eno je skozi naslovno vrstico brskalnika, drugo pa prek AMP. Pogovorimo se vsakega posebej.

 •  Dostop do cPanela s plošče za upravljanje računa (AMP)
 •  Najprej se morate prijaviti v AMP;
 •  Nato pod imenom svojega računa poiščite gumb cPanel in ga kliknite.
 •  Če kliknete gumb, boste samodejno preusmerjeni in prijavljeni v svoj cPanel. Če pa ne boste samodejno preusmerjeni na svoj cPanel, se vam prikaže stran za prijavo, kjer je vaše uporabniško ime že samodejno izpolnjeno. Za prijavo morate vnesti geslo. Če pa ste geslo pozabili, ga lahko posodobite s klikom na gumb Ponastavi geslo..
 •  Dostop do cPanela prek naslovne vrstice brskalnika
 •  Najprej morate obiskati spletno stran tako, da obiščete naslednji naslov: »YourDomain.com/cpanel«, »YourDomain.com« je vaše dejansko ime domene. Kot primer, vaše ime domene je »snaalumni.com«, obiščete spletno mesto z URL-jem »snaalumni.com/cpanel«.
 •  Na spletnem mestu boste morali navesti svoje uporabniško ime in geslo za cPanel. Te podrobnosti najdete v tehničnih podrobnostih v vašem AMP.

Kaj lahko, če pozabim geslo, še vedno dostopam do svojega cPanela?

Ni vam treba skrbeti, tudi če pozabite geslo, saj lahko še vedno dostopate do svojega cPanela. Vse, kar morate storiti, je, da ga ponastavite na plošči za upravljanje računa. Kljub temu pa si je treba zapomniti, da lahko prek AMP spremenite samo gesla za račun cPanel v skupni rabi. Namenska gostovanja in skupna gostovanja računov cPanel lahko ponastavite samo s pomočjo Podporne skupine InMotion.
Tukaj je treba storiti, da ponastavite geslo s pomočjo AMP:

 •  Najprej se prijavite v AMP;
 •  Nato kliknite gumb cPanel.
 •  Običajno se boste samodejno prijavili v cPanel, če bo vaše geslo za cPanel enako geslu AMP. Vendar to ni tako in če slučajno pozabite geslo cPanel, ga lahko ponastavite s klikom na povezavo Ponastavi geslo..
 •  Takoj, ko se naloži stran za ponastavitev gesla, boste morali dvakrat vnesti novo geslo.
 •  Kliknite gumb »Pošlji«. Takoj, ko je sprejeto, se prikaže sporočilo, v katerem je navedeno, da je vaše geslo ponastavljeno.

Kaj najdem v svojem cPanelu?

V cPanelu najdete vse, kar potrebujete za naloge upravljanja spletnega mesta. Morda vas bo sprva nekoliko preplavilo število ikon in drugih informacij, ki jih lahko najdete, še posebej, če se prvič prijavite in prvič poskusite sodelovati s cPanel. Najprej in predvsem razdelite ploščo na dva, levo in desno.
Na levi strani plošče boste našli vse statistike svojega spletnega mesta. To bi moralo prikazati splošne podatke, kot so vaš prostor na disku, na katerem strežniku ste, koliko e-poštnih računov imate, koliko baz podatkov imate, kakšen je vaš IP naslov in še veliko več. Te informacije se spremenijo glede na spremembe, ki jih vnesete v svoj račun.
Na desni strani plošče so funkcije, nad katerimi imate nadzor. Razvršča se po odsekih z vsako glavo glave. Ponavadi so najpogosteje uporabljeni razdelki odseki Pošta, Datoteke in Baze podatkov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me