Vadnica za OpenCart

Podrobna vadnica za OpenCart Ta OpenCart vadnica vas bo seznanila s še enim orodjem za ustvarjanje spletne trgovine. Medtem ko je bila prodaja stvari na spletu včasih težka in tehnična, imate danes veliko možnosti, če želite odpreti spletno trgovino.


Pisali smo že o odličnih izbirah, kot so WooCommerce, Shopify, Prestashop in Magento. Z OpenCartom imate še eno možnost.

Spodaj boste izvedeli, kaj je OpenCart in kako ga uporabiti za ustvarjanje spletne trgovine iz nič.

Ste pripravljeni, da se odpravite? Potem pa to storimo.

Kaj je OpenCart?

Preden se pogovorimo o tem, kako ga uporabljati, najprej preučimo, o čem govorimo.

Brezplačna platforma e-trgovine

Kot druge rešitve e-trgovine, omenjene na tem spletnem mestu, je OpenCart samoplačniška odprtokodna platforma.

Prvi del pomeni, da ga namestite na svoj strežnik in za vse poskrbite sami: gostovanje, vzdrževanje, upravljanje, varnost. To nasprotuje rešitvam SaaS (Software as a Service), kot je Shopify, ki zagotavljajo večino tega kot del njihove storitve, hkrati pa nudijo manj prilagodljivosti in nadzora.

Po drugi strani open-source pomeni, da je platforma delo skupnosti ljudi, ki dajejo svoj čas za gradnjo in izboljšanje, namesto izdelka, ki pripada enemu podjetju.

Prijeten stranski učinek odprtokodnih izdelkov je, da so običajno popolnoma brez uporabe. Eden najbolj znanih primerov je WordPress, najuspešnejši sistem za upravljanje vsebin na svetu.

V istem smislu lahko vsakdo uporablja OpenCart za izdelavo spletne trgovine, ne da bi zanj plačal niti denarja.

Funkcije OpenCart

Na sprednji strani funkcije OpenCart ponuja naslednje:

 • Sposobnost ustvarjanja in upravljanja neomejenih izdelkov, fizičnih in navideznih, iz enostavnega vmesnika
 • Veliko možnosti plačila in pošiljanja
 • Visoka razširljivost z brezplačnimi in plačanimi vtičniki
 • Način za upravljanje več trgovin iz istega ozadja
 • Možnosti v več valutah in v več jezikih
 • Natančne možnosti SEO in odzivnost so na voljo
 • Širok nabor marketinških orodij

Ni slabo za brezplačni del programske opreme, kajne?

Kako namestiti OpenCart

V redu, zdaj, ko je to rešeno, pojdimo do glavnega dela tega tečaja OpenCart: kako uporabljati program, začenši z njegovo namestitvijo. Kot že omenjeno, gre za samostojno rešitev, zato boste potrebovali spletnega gostitelja in domeno, do katere lahko dostopate. Lahko pa ga namestite tudi lokalno, da preizkusite pogon OpenCart.

1. Prenesite OpenCart in pripravite namestitev

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da popnete na stran za prenos OpenCart in zadel velikega Prenesi zdaj gumb.

naložite opencart za začetek vadnice

Ko končate, morate na trdem disku najti zip datoteko, ki jo morate takoj odpreti. V njem boste našli številne datoteke, pa tudi imenik, ki se imenuje naložite. To bo najpomembnejši del, zato imejte pri roki.

Zdaj je čas, da se povežete s ponudnikom gostovanja prek FTP. Za to potrebujete odjemalca FTP FileZilla. Odjemalca FTP je zelo pomembno orodje za spletne oblikovalce, ki vam omogoča daljinsko povezavo s strežnikom.

Vse kar potrebujete je ime gostitelja, uporabniško ime FTP in geslo. Običajno jih dobite na nadzorni plošči ponudnika gostovanja. Če ga ne najdete, se obrnite na podporo.

Ko ste povezani s strežnikom, se pomaknite do imenika, na katerega kaže vaša domena. Tukaj morate naložiti vse datoteke iz notranjosti naložite mapo, o kateri smo govorili prej.

To lahko storite tako, da se pomaknete do njihove lokacije znotraj odjemalca FTP, jih označite in izberete naložite ali odprete program za raziskovanje datotek ter jih povlečete in spustite v odjemalca FTP.

naložite datoteke opencart preko ftp

2. Ustvarite bazo podatkov

Medtem ko se prenos nalaga, je čas, da poskrbite za drugi del spletnega mesta o e-trgovini: bazo podatkov MySQL.

Tukaj bo OpenCart shranil vso vašo vsebino, odnos med seboj, uporabniška imena, gesla in druge informacije. Je v osnovi srce vaše spletne trgovine, pri čemer je OpenCart orodje, ki dostopa do njega in ga prikazuje.

Kako ustvarite bazo podatkov, je res odvisno od ponudnika. Mnogi od njih vam to dovolijo prek phpMyAdmin, za katerega lahko preverite navodila. Če ste na cPanelu, uporabite ti koraki. Številni ponudniki imajo tudi preprosto imenovan jedilnik MySQL Baze podatkov ali podobno, kjer lahko upravljate te nastavitve.

phpMyAdmin lahko uporabite za ustvarjanje baze podatkov za opencart

Na koncu morate:

 • Gostovalni naslov vaše baze podatkov
 • Ime baze podatkov
 • Uporabniško ime s polnimi dostopnimi pravicami do njega
 • Geslo tega uporabnika

Razumem? Potem pa nadaljujmo.

3. Zaženite namestitev

Zdaj imate vse, kar potrebujete, da začnete nameščati OpenCart. Če želite to narediti, preprosto pojdite na URL, ki kaže na imenik, v katerega ste naložili datoteke. Če ste vse pravilno konfigurirali, bi to moralo priti na ta zaslon:

namestitev opencart

To je začetek čarovnika za namestitev, ki vas bo vodil skozi namestitev. Prva stran je preprosto licenčna pogodba za OpenCart, ki jo lahko sprejmete s klikom Nadaljujte.

V naslednjem koraku OpenCart izvede preverjanje, ali je vaše okolje združljivo, da lahko deluje.

2. korak namestitve opencart

Ena stvar, na katero boste zagotovo naleteli, je opozorilo pod četrto točko, ki se nanaša na dve imenovani datoteki config.php.

konfiguracija opencart config php

To lahko preprosto rešite s preimenovanjem klicanih datotek config-dist.php znotraj vaše namestitvene korenske mape in administrator mapo v config.php.

Znova naložite stran za namestitev in na njej naj bo vsa zelena. Hit Nadaljujte ponovno.

Zdaj je čas, da vnesete podatke za svojo bazo podatkov, ki ste jih ustvarili prej.

3. korak namestitve opencart

V ustrezno polje vnesite ime gostitelja, uporabniško ime, geslo in ime baze podatkov. Zaradi varnostnih razlogov je smiselno spremeniti predpono baze podatkov tudi v nekaj drugega kot standardni oc_, na primer naključni niz, kot je xyz555p_.

Končno dodajte uporabniško ime, geslo in e-poštni naslov za skrbnika uporabnika vaše trgovine. Vendar se izogibajte standardu administrator ime, hekerji bodo le tako olajšali ugibanje o prijavi.

Ko končate, še enkrat kliknite modri gumb. In to je to, če vidite spodnji zaslon, ste uspešno namestili OpenCart, čestitke!

namestitev opencart zaključena

Samo še ena stvar: Kot kaže vrstico na vrhu, se morate vrniti na strežnik in odstraniti namestitveni imenik. To preprosto pomeni, da z odjemalcem FTP še enkrat poiščete imenovano mapo namestite in jo izbrišite. To je to.

OpenCart – prvi koraki

Na zadnji strani nastavitve lahko vidite dva gumba, ki vas pripeljeta do vaše spletne trgovine in omogočata prijavo v administrativno območje.

Če kliknete prvi, boste pristali na sprednji strani trgovine skupaj z nekaj navideznimi vsebinami, da boste dobili vtis o tem, kaj lahko OpenCart naredi.

prednji del opencart z vsebino lutke

The Prijavite se v svojo upravo Gumb vas pripelje na to stran za prijavo, kjer morate vnesti skrbniške informacije, ki ste jih ustvarili med postopkom nastavitve.

opencart admin prijava

Prav tako je smiselno to stran dodati med zaznamke, da jo boste pozneje našli spet.

Ko se prijavite, pristanete na glavni nadzorni plošči OpenCart, po možnosti s pojavnim oknom, ki vas prosi, da premaknete shranjevanje imenik zunaj vašega javno dostopnega spletnega prostora.

premakni imenik za shranjevanje

To lahko ponavadi rešite samodejno tako, da v spodnjem levem kotu izberete pot, kamor želite, da jo (v OpenCartu vam bo povedal, katere poti so dobra ideja) in pritisnete Premakni se.

Če to ne deluje, izberite Ročno premikanje v spustnem meniju prejemate navodila, kako ročno spremeniti imenik.

Pregled odprtih vrat OpenCart

Po tem končno prvič vidite glavno nadzorno ploščo.

opencart glavna armaturna plošča

Precej enostavno je razumeti. Na levi strani imate glavno navigacijo, ki vam omogoča dostop do vseh glavnih delov vaše spletne trgovine:

 • Armaturna plošča – Odpelje vas nazaj na glavno nadzorno ploščo, ki jo trenutno vidite.
 • Katalog – Tu naredite vse, kar je povezano z izdelki, na primer ustvarjanje, dodeljevanje kategorij in dodajanje dodatnih informacij.
 • Podaljški – Kraj za namestitev razširitev, ki dodajo več funkcionalnosti v vašo trgovino.
 • Oblikovanje – Tukaj spremenite postavitve strani, uredite temo, jezike, pasice in SEO naslove tukaj.
 • Prodaja – Upravljajte svojo prodajo, donose, darilne bone in še več.
 • Stranke – Tukaj boste skrbeli za vse, kar je povezano s strankami, vključno z njihovo združitvijo.
 • Trženje – Na tem mestu poiščite marketinška orodja, kot so sledenje kampanj, kuponi in e-poštno trženje.
 • Sistem – Trgovinske nastavitve, upravljanje uporabnikov, možnosti lokalizacije in vzdrževanje.
 • Poročila – Podrobna poročila o tem, kako vaša trgovina vozi in kaj se trenutno dogaja na njej.

Vse to bomo podrobneje opisali v nadaljevanju.

Spoznavanje nadzorne plošče

V zgornjem desnem kotu lahko svoj profil konfigurirate s klikom na začasno ime in nato Tvoj profil. Spustni meni vsebuje tudi nekaj koristnih povezav do domače strani, dokumentacije in foruma za podporo OpenCart.

možnosti menija s profilom opencart

Najpomembnejši del pa je mrtva točka pregleda trgovine. Ko aktivno prodajate, boste tu videli svoja naročila, prodajo, kupce in trenutne obiskovalce. Klik na Poglej več… vas vodi do podrobnejšega poročila za vsako od njih.

Obstaja tudi zemljevid sveta, ki prikazuje, od kod prihajajo naročila, prodajna analitika (spremenite časovni okvir preko ikone koledarja), nedavne aktivnosti kupcev v vaši trgovini in najnovejša naročila.

Skratka, ta stran vas ob vsakem prijavi naenkrat obvešča o stanju vaše trgovine OpenCart.

Ustvarjanje izdelkov z OpenCartom

Za spletno trgovino je seveda najbolj osrednja funkcionalnost ustvarjanje izdelkov. Zato bomo v nadaljevanju v vadnici za OpenCart pogledali to.

1. Ustvari nov izdelek

Vse izdelke najdete na svojem spletnem mestu pod Katalog> Izdelki. Ko zdaj greste tja, lahko vidite, da ima trgovina na seznamu že nekaj primerkov.

seznam izdelkov

Za iskanje določenega (ali več) uporabite možnosti filtra na desni. Če želite odstraniti katero koli, preprosto potrdite drobno polje na levi strani in kliknite rdeči gumb z ikono koša za smeti v zgornjem desnem kotu. Tu lahko tudi podvojimo obstoječe izdelke.

Vendar v tem primeru želimo ustvariti nov izdelek, kar lahko storimo s klikom na modri gumb s simbolom plus. To nas prikaže na spodnji zaslon:

ustvarite nov izdelek v opencartu

Če ste že kdaj sodelovali s CMS, bi to moralo izgledati precej znano. Začnite z vnosom imena izdelka in opisom. Za slednje lahko uporabite možnosti oblikovanja in celo vnesete večpredstavnost, kot so slike in videoposnetki.

Spodaj so nastavitve SEO. Tu lahko nastavite ločen naslov, ki bo prikazan v iskalnikih, pa tudi meta opis, ki se bo prikazal pod njim.

Primer strani SERPs.

Na meta ključne besede lahko pozabite, te niso več v uporabi.

Nadalje so oznake izdelkov ključne besede, ki ob vnosu kupcev v iskalno vrstico prodajalne prikazujejo izdelke. Zato je koristno, da jih vključite, da olajšate iskanje izdelkov.

2. Konfigurirajte podatke o izdelku

Po tem je čas, da sami kliknete druge zavihke. V Podatki v razdelku konfigurirate vse informacije, ki jih bodo kupci videli na strani izdelka.

nastavitve podatkov o izdelku

Evo, kaj vse to pomeni:

 • Model – Vstavite številko modela izdelka. Sestavljen mora iz črk in številk in je obvezen.
 • SKU, UPC, EAN, JAN, ISBN, MPN – To so različne sledilne številke za izdelke, ki jih morda imate ali ne potrebujete ali jih potrebujete.
 • Lokacija – Kje se nahaja vaš izdelek (v primeru, da imate več lokacij).
 • Davčni razred – Konfigurira davčni razred izdelka.
 • Količina, minimalna količina, odšteta zaloga, stanje na zalogi – Tu nastavite, koliko teh izdelkov imate na voljo, koliko kupcev mora kupiti najmanj, ali naj OpenCart odšteje njihovo število in sporočilo za izdelke, ki niso na zalogi.
 • Dostava – Ali ta izdelek potrebuje pošiljanje, pa tudi njegove mere in teža za izračun stroškov pošiljanja.
 • Razpoložljiv datum – Ko bo izdelek na voljo.
 • Stanje – Omogočite in onemogočite prikazovanje izdelka na sprednji strani trgovine.
 • Razvrstite vrstni red – Prednost izdelka, ko se prikaže na seznamu.

3. Nastavite povezave

povezave do izdelkov

Tukaj vse določa, kje v vaši trgovini se bo ta izdelek prikazal in obiskovalcem daje tudi načine filtriranja tistega, kar prodajate:

 • Proizvajalec – Če prodajate izdelke nekaterih proizvajalcev (recimo Apple ali Samsung), tudi ti tukaj omogočajo strankam, da jih iščejo po znamki.
 • Kategorije – Če dodate kategorije, je izdelke filtrabilno in lažje razvrščati in najti.
 • Filtri – Filtri so lahko barve ali velikosti, ki uporabnikom omogočajo, da iščejo le rdeče izdelke.
 • Trgovine – Če imate več trgovin, lahko tukaj določite, na katerem mestu je izdelek na voljo.
 • Prenosi – Če gre za izdelek za prenos, tukaj dodate datoteko, ki jo bodo kupci prejeli po nakupu.
 • Podobni izdelki – Tu dodajte sorodne izdelke, da se bodo prikazali na strani izdelka.

4. Dodajte atribute

atributi izdelka

Ta meni je privzeto prazen, vendar vam omogoča ustvarjanje atributov izdelka. To je lahko nekaj podobnega velikosti zaslona, ​​vrsti procesorja ali operacijskemu sistemu. Vendar pa ne stvari, kot so velikost ali barva oblačil. Za to preverite naslednjo točko.

Kliknite ikono plus, da jo dodate. To lahko nadzirate tudi pod Katalog> Atributi. Več informacij tukaj.

5. Naredite več možnosti

možnosti izdelkov

Tukaj se nahajate dodajte možnosti izdelka kot so različne velikosti ali barve. Te lahko nastavite tudi pod Katalog> Možnosti in jih nato dodelite tukaj.

6. Konfigurirajte ponavljajoča se plačila

ponavljajoči se profili izdelka

Če izdelek pride s ponavljajočim se plačilom (na primer naročnino), tukaj ga nastavite. Kliknite ikono plus in nato v spustnem meniju izberite obstoječi ponavljajoči se profil in skupino strank. Več informacij o nastavitvi ponavljajočih se profilov na ta stran.

7. Dovoli popuste in posebne ponudbe

popusti

V naslednjih menijih lahko nastavite znižanje cen za stranke. To je lahko bodisi v obliki popustov (na primer za skupino, kot so naročniki na novice), ali v posebni ponudbi (na primer praznična razprodaja). Določite lahko, za katero skupino kupcev naj se ti nanašajo, za koliko izdelkov, datum začetka in konca in več.

8. Ne pozabite na slike

Slika je pomembna nastavitev, saj tukaj določite vizualne informacije, ki jih bodo kupci videli o izdelku.

slike izdelkov

Na vrhu vidite glavno sliko, ki se bo prikazala v trgovini. Trenutno je samo nadomestno mesto. Kliknite in izberite simbol pisala za urejanje. Nato lahko izberete svojo knjižnico slik ali naložite novo.

upravitelj slik

Na dnu lahko dodate še več slik, ki bodo prikazane spodaj na strani izdelka. Ko jih vključite, nastavite številke za Razvrstite vrstni red da določimo zaporedje, v katerem se prikažejo.

9. Upoštevajte točke nagrajevanja

nagradne točke

OpenCart ima funkcijo, ki vam omogoča, da strankam dodelite točke zvestobe. Če želite to uporabiti, tukaj določite, koliko točk dobi kupec za nakup tega izdelka.

10. Ukvarjajte se s SEO in oblikovanjem

Spodaj SEO, najdete samo eno možnost, ki se imenuje Ključna beseda.

product seo

Vendar je pomemben, ker če v nastavitvah aktivirate SEO URL-je, bo to, kar vnesete tukaj, konec URL-ja izdelka.

Torej, če vnesete kaj takega apple-iphone-11, povezava do izdelka bo tvojehop.com/apple-iphone-11. Seveda je to za iskalnike veliko boljše kot stalna povezava, ki se konča na videz naključnih števil in parametrov.

Končno, glede na vašo temo so za vaše strani morda na voljo druge postavitve. V tem primeru lahko nadomestite postavitev izdelka pod Oblikovanje.

nastavitve oblikovanja izdelka

11. Shranite in objavite

Ko končate s svojo konfiguracijo, uporabite izdelek za shranjevanje v zgornjem desnem kotu, da izdelek shranite. Če ste v statusu omogočili njegovo stanje omogočeno Podatki Potem lahko odidete na rob prodajalne in tam najdete izdelek.

končni izdelek opencart

Če ga želite urediti, se vrnite na seznam izdelkov in kliknite modri gumb na desni. Prav tako ga lahko onemogočite tako, da spremenite status in shranite. Dobro opravljeno, pravkar ste ustvarili svoj prvi izdelek!

Druge možnosti kataloga

Tu so druge postavke menija, ki jih najdete pod Katalog in kaj vsebujejo:

 • Kategorije – Naročite izdelke v kategorijah za boljše možnosti filtriranja. To vpliva tudi na postavke menija. Več o tem spodaj.
 • Ponavljajoči se profili – Kot smo že omenili, tu nastavite ponavljajoča se plačila, kot so naročnine.
 • Filtri – Ustvari filtri po meri vaše stranke lahko uporabijo za natančnejše iskanje.
 • Lastnosti – Upravljajte atribute izdelkov na svojem spletnem mestu.
 • Opcije – Enako, vendar za možnosti.
 • Proizvajalci – Enako, vendar za proizvajalce.
 • Prenosi – Upravljajte naložljive izdelke in datoteke na svojem spletnem mestu.
 • Ocene – OpenCart omogoča zbiranje in prikaz kupca pregledi. Vse možnosti za to najdete tukaj.
 • Informacije – Konfigurirajte, kaj se pojavlja pod Informacije v nogi trgovine.

Spreminjanje dizajna vaše trgovine OpenCart

Po izdelkih je zasnova verjetno naslednji najpomembnejši del vsake spletne trgovine. Torej, govorimo o tem.

1. Prenesite nove teme

Kot mnogi drugi sistemi za upravljanje vsebine tudi OpenCart nadzoruje zasnovo vaše trgovine s temami. Dodatne lahko najdete v tržnico OpenCart.

trgovina z razširitvami opencart

Ta vsebuje vse vrste razširitev za OpenCart, o katerih bomo govorili kasneje v tej vadnici. Ima tudi veliko število brezplačnih tem, ki jih najdete z izbiro Teme kot kategorijo in potem prost na vrhu.

Za nadaljnjo zožitev možnosti uporabite druge možnosti filtriranja. Kliknite katero koli temo, če želite izvedeti več o njej, si ogledati predstavitve v živo in preveriti združljivost z vašo različico OpenCart. Ko se odločite za enega, ga prenesite v računalnik z zelenim gumbom (za to morate ustvariti račun).

dowload opencart tema

Tako boste imeli na trdem disku zip datoteko, ki jo lahko takoj razpakirate.

2a. Teme namestite samodejno

Na žalost je namestitev tem v OpenCart nekoliko zapletena, saj obstaja več različnih načinov, odvisno od teme.

Najlažje je, če vam zagotovi namestitveno datoteko. Prepoznali boste, če je temu tako, če se konča _theme.ocmod.zip. V tem primeru je vse, kar morate storiti Razširitve> Namestitveni program in uporabite Naloži gumb za prenos datoteke v spletno trgovino OpenCart.

program za namestitev razširitve opencart za teme

To je to, zdaj morate aktivirati samo temo, kot je opisano spodaj.

2b. Teme namestite ročno

Če nimate namestitvene datoteke, morate temo namestiti ročno. Za to se prijavite v strežnik prek FTP in se pomaknite do imenika, v katerega ste namestili programsko opremo za spletno trgovino.

Nato morate v svoji razpakirani tematski datoteki poiskati tisto, kar morate naložiti. Običajno sta to dva imenika administrator in / ali katalog vendar je morda več glede na vašo temo, zato preverite njegovo dokumentacijo.

datoteke datotek opencart

Če vaša predloga vsebuje datoteke za različne različice OpenCart-a, ne pozabite izbrati prave. Nato naložite datoteke in mape v namestitev OpenCart in prepisajte obstoječe mape. To je to za namestitev, zdaj na aktivacijo.

3. Aktivirajte svojo temo OpenCart

V zaledju OpenCart pojdite na Razširitve> Razširitve. V spustnem meniju na vrhu izberite Teme. Na seznamu, ki se pojavi, poglejte, če najdete temo, ki ste jo pravkar naložili. V tem primeru kliknite zeleni gumb, da ga namestite.

namestite opencart temo s seznama razširitev

Ko se to zgodi, kliknite modro Uredi gumb. V možnostih teme, ki se prikažejo, nastavite Stanje do Omogočeno in shranite zgoraj desno.

omogoči temo v možnostih teme

Če se vaša tema ne prikaže na seznamu, boste morda morali klikniti gumb za urejanje Vaša trgovina. Na naslednji strani pod Imenik tem, izberite ime na novo nameščene teme in shranite.

uredite privzeto temo trgovine privzete kartice

Če ste naredili vse v redu, ko greste na rob prodajalne (na primer prek slike profila in Vaša trgovina), novo temo si lahko ogledate v akciji.

spremenila temo odprtih kart na sprednjem delu

5. Spremenite svoje postavitve

Drug pomemben oblikovalski element v OpenCartu so tako imenovane postavitve. Uporabljajo se za dodelitev različnih modulov vsebin na straneh spletnega mesta e-trgovine. Razpoložljive možnosti najdete pod Oblikovanje> Postavitve.

meni odprtih kartic

Recimo, da želimo spremeniti zasnovo domače strani. Za to bi kliknili modri gumb v stolpcu, ki piše Domov. Na naslednjem zaslonu najdete možnost dodelitve modulov položajem na dnu.

moduli v postavitvah

Ko kliknete spustne menije, to lahko vidite Vsebina Vrh trenutno ji je dodeljen diaprojekcija, predstavljeni izdelki in vrtiljak. Ena stvar, ki jo lahko naredite tukaj, je sprememba vrstnega reda modulov z dodeljevanjem različnih obstoječim položajem.

Dodatne module lahko dodelite tudi tako, da uporabite prazen spustni meni, izberete modul, ki ga želite uporabiti, in nato kliknete modri gumb plus, da ga dodelite.

dodaj dodatni modul

Shranite spremembe, če jih želite videti na domači strani.

nov modul na sprednjem delu

To lahko storite tudi na drugih straneh, kot so blagajna, kontakt itd.

6. Spremenite meni

Ena osrednja stvar, ki jo lahko naredimo s katero koli spletno stranjo / e-trgovino, je spreminjanje navigacijskega menija. OpenCart privzeto prikazuje glavne kategorije vaše trgovine v njej. Pojdimo čez primer, da boste razumeli, o čem govorimo.

Tukaj je trenutni meni v predstavitveni trgovini:

trenutni navigacijski meni trgovine

Recimo, da smo se želeli spremeniti Telefoni in dlančniki do Pametni telefoni (ker kdo več uporablja dlančnike?), premakni se Kamere spredaj in odstranite MP3 predvajalniki popolnoma. Vse to se dogaja pod Katalog> Kategorije.

seznam kategorij

Tukaj najdete seznam kategorij izdelkov v vaši trgovini. Najprej poiščite Telefoni in dlančniki in kliknite modri gumb za urejanje na desni. Tukaj pod Splošno, spremenite oboje Ime kategorije in Naslov meta oznake samo Pametni telefoni, nato shranite.

spremeni ime kategorije

Nato uredite Kamere kategorijo, pojdite na Podatki> Vrstni red, spremenite v 1 ali 0, in nato shranite tudi to.

kategorija vrstni red

Na koncu uredite MP3 predvajalniki kategorijo, pojdite na Podatki> Na vrh, počistite polje in ga shranite.

izključi kategorijo iz najboljših kategorij

Če ste prepričani, da tovrstnega izdelka ne boste nikoli več prodali, ga lahko tudi preverite na seznamu kategorij (plus njegovi potomci) in nato z rdečim gumbom v zgornjem desnem kotu izbrišete.

Kakor koli že, po vseh teh korakih, ko zdaj ponovno naložite sprednjo stran trgovine, boste videli spremenjen glavni meni.

spremenjen meni trgovine

Na žalost morate za bolj zapletene spremembe, kot so povezave po meri ali povezave do strani, urediti tematsko datoteko ali uporabiti razširitev.

Delo z razširitvami

V redu, čas je za pogovor o razširitvah. Razširitve, kot že ime pove, omogočajo razširitev funkcij vaše trgovine OpenCart. To je lahko vse od povezovanja s storitvijo Google Analytics preko dodajanja nadomestnih elementov ponudnikom plačil in pošiljanja. Poglejmo, kako nam to pomaga.

Spreminjanje modulov

Prva stvar, o kateri bomo govorili pri tem, so prej omenjeni moduli. OpenCart prihaja s številnimi jedrni moduli.

Če želite dostopati do njih na svojem spletnem mestu, pojdite na Razširitve> Razširitve in izberite Moduli iz spustnega menija.

seznam modulov opencart

Tu najdete vse možnosti, ki so na voljo v vaši trgovini, in tudi, ali so omogočene ali onemogočene.

Tukaj jih lahko tudi spremenite. Na primer, če greš Predstavljeno> Domača stran in kliknite gumb za urejanje, pridete do tega zaslona.

uredi predstavljeni modul

Tukaj lahko preprosto vidite, da lahko spremenite vsebino modula iz postavitve domače strani. Dodajte več izdelkov, spremenite število prikazanih izdelkov ali širino in višino modula. Shranite morebitne spremembe in prevedene bodo na domačo stran.

Ni tako težko razumeti, kajne? Enako velja za vse druge module, pa naj bodo to diaprojekcije, najnovejši izdelki, gumbi za plačilo itd.

Nameščanje / odstranjevanje razširitev

Če pogledate po meniju razširitev, boste videli, da imate na svojem spletnem mestu že številne razširitve. Vendar niso vsi aktivni ali na voljo, če jih ne namestite.

To je zelo enostavno. Če na primer uporabite spustni meni v Razširitve> Razširitve iti Analytics, najdete razširitev za Google Analytics, vendar ni vklopljena.

namestite razširitev google analytics

Nič lažjega od tega, preprosto kliknite zeleno Namestite gumb. Po tem je na voljo, vendar še vedno ni aktiven. Če želite to spremeniti, kliknite na Uredi gumb kot prej.

opencart google analitični modul

Na naslednjem zaslonu lahko nato ne samo dodate analitično kodo, da jo dejansko uporabite, ampak tudi spremenite njen status v Omogočeno. Shranite in končali ste.

Če ne želite več uporabljati Google Analytics, lahko vedno kliknete rdečo Odstranite Gumb za vrnitev na začetek.

Dodajanje razširitev s tržnice OpenCart

Imate možnost, da povečate število razširitev na svojem spletnem mestu z namestitvijo več s tržnice. To deluje na enak način kot namestitev samo tem, ki jih lahko uporabite kot je opisano.

Poiščite razširitev na trgu, prenesite jo, pojdite na Razširitve> Namestitveni program, naložite in končali ste in lahko uporabite nov dodatek.

Vendar pa je to še lažje z integracijo tržnega trga v notranjosti odprtih vrat OpenCart (pod Razširitve> Marketplace).

tržnica razširitev opencart v zadnjem delu

Z gumbom lahko filtrirate in plačujete razširitve, spustni meni na vrhu za filtriranje po kategoriji ali vtipkate ime.

Če želite prenesti razširitve, morate najprej registrirati svojo trgovino. To lahko storite na domači strani OpenCart Račun> Vaše trgovine.

registrirajte trgovino na opencartu

Tukaj kliknite Dodaj trgovino, vnesite svoj URL in oddajte. To vam omogoča dostop do informacij o API-ju prek ikone oči na desni.

opencart api informacije

Ko se odpre v brskalniku, se vrnite na tržnico v zaledju in kliknite ikono v zgornjem desnem kotu, da odprete ta meni:

vstavite informacije o opencart api

Vnesite uporabniško ime in tajni ključ za API, nato shranite. Ko to storite, lahko odprete katero koli razširitev na zalednem trgu, pojdite na Prenesi na dnu in kliknite Namestite da ga preprosto dobite na svojem spletnem mestu.

namestite razširitev opencart v zadnji del

Nato ga uporabite kot prej.

Uporaba poročil OpenCart

Če želite vedeti, kako uspešna je vaša trgovina, OpenCart ponuja veliko poročil. Prvo najdete pod Prodaja> Naročila.

meni odprtih kartic

Tukaj si lahko ogledate vsa naročila na vašem spletnem mestu, vključno z imenom stranke, statusom in več. Prav tako lahko filtrirate prodajo po pravici iskanja posameznih naročil, tistih z določenim statusom ali opravljenih v določenem času.

Poleg tega lahko spremenite oz ročno posodabljajte naročila po potrebi spremenite plačilo, pošiljanje in drugo. The enako za redno zaračunane izdelke Spodaj Ponavljajoča se naročila.

Resnično poročanje pa se zgodi pod Poročila> Poročila.

opencart poročila

Tu imate dostop do množice informacij prek spustnega menija. Od transakcij, naročil, davkov do pošiljanja, vračil in izdelkov, ki so si jih ogledali ali kupili – o svoji trgovini tukaj ne najdete zelo malo..

Poleg tega preverite statistiko v živo, kdo trenutno obišče vaše spletno mesto prek Poročila> Kdo je na spletu.

The Stranke Meni

Podatke o svojih kupcih najdete pod istoimenskim menijskim menijem.

meni strank

Tu lahko vidite informacije vseh, ki so kdaj naročili iz vaše trgovine. Seznam je mogoče iskati, če morate najti nekoga, ki je določen. Ogledate si lahko tudi njihovo zgodovino transakcij, podelite točke nagrajevanja, upravljate transakcije in več.

Spodaj Stranke> Skupine strank lahko tudi naročite svoje stranke v skupine. To je koristno za tržne namene, na primer za pošiljanje popustov ali akcij na določena pododdelka vaše stranke. Več o tem si preberite v dokumentacijo.

Možnosti trženja OpenCart

OpenCart ponuja številne možnosti trženja vaše trgovine in privabljanja kupcev. Poglejmo jih zdaj.

Sledite marketinškim akcijam

Eno najzanimivejših marketinških orodij v OpenCartu se nahaja pod Marketing> Marketing.

Tukaj lahko ustvarite sledilne kode za tržne kampanje. Na primer, te lahko pripnete na povezave do pasic, da veste, koliko klikov prihaja iz katere od vaših oglaševalskih akcij.

Preprosto kliknite ikono plus v zgornjem desnem kotu in izpolnite obrazec.

trženjski sledilni meni v opencartu

Koda za sledenje se ustvari samodejno, vendar jo lahko spremenite tudi v nekaj drugega.

Kuponi

Seveda kot rešitev za e-trgovino OpenCart omogoča ustvarjanje kuponov, s katerimi lahko kupci popustijo. Tako kot seveda, jih najdete tudi pod Marketing> Kuponi.

meni kuponov

Tu najdete seznam vseh kuponov, ki so na vašem spletnem mestu, pa tudi popust, ki ga ponujajo, veljavnost in ali so trenutno aktivni. Če ustvarite novega ali kliknite na Uredi gumb za obstoječi kupon, pridete na to stran.

ustvarite kupon v opencartu

Vse je precej samoumevno. Dodajte ime kupona in kodo, ki jo morajo stranke vnesti, da jo uporabijo, izberejo fiksni ali odstotni popust in kolikšen znesek odvzame ceno.

Nato določite, koliko stranka mora kupiti, da jo uporablja, ali se mora prijaviti, ali lahko popust uporabi kot gost. Nastavitev Brezplačna dostava do Da strankam omogoča brezplačno pošiljanje za uporabo kupona.

Dodajte izdelke, za katere velja, začetni in končni datum, koliko skupnih uporab kupona je dovoljenih in koliko na eno stranko.

Ko je vse po vaših željah, ga nastavite Omogočeno in shranite. Enostaven grah. Več informacij tukaj.

Poleg kuponov lahko ustvarite tudi enkratno uporabo darilni boni Spodaj Prodaja> Darilni boni in jih pošljite v svojo trgovino. Prihajajo celo z nastavljivimi temami!

Trženje po e-pošti

Poleg naštetega ponuja OpenCart tudi vgrajen email marketing, ki ga najdete pod Marketing> pošta.

možnosti trženja po e-pošti

V zgornjem meniju skupin strank lahko določite skupine prejemnikov. V spodnjem urejevalniku izberite, komu želite poslati sporočilo, dodajte vrstico in vsebino. Ne pozabite izkoristiti možnosti oblikovanja in večpredstavnosti!

Ko ste pripravljeni, ga pošljite z modrim gumbom v zgornjem desnem kotu.

Konfiguracija sistema

Kot zadnji del tega OpenCart vadbe si bomo ogledali nastavitve. Platforma e-trgovine ponuja množico možnosti za konfiguracijo vaše trgovine.

Nastavitve

Spodaj Sistem> Nastavitve lahko konfigurirate osnovne informacije svoje trgovine. Če ga želite spremeniti, morate za imenom svoje trgovine na seznamu klikniti gumb za urejanje.

Ta dodatni korak je nujen, ker lahko, kot rečeno, OpenCart vodi več trgovin iz ene namestitve. Ko kliknete nanjo, pridete sem:

nastavitve opencart

Tukaj je opisano, kaj vsebujejo različni zavihki:

 • Splošno – Nastavite meta naslov in opis (ključnega pomena za izgled iskalnika), ključne besede (pozabite na to), spremenite predlogo in izberite privzeto postavitev.
 • Trgovina – Nastavite ime trgovine in njenega lastnika ter naslov, e-pošto, številko telefona in faksa, sliko, odpiralni čas in komentarje. Vse to se pokaže na Kontaktiraj nas strani in se uporablja kot pošiljatelj za e-poštna sporočila, poslana iz trgovine.
 • Lokalno – Tu nastavite vse, kar je povezano z lokalom vaše trgovine, kot so država prebivališča, jezik trgovine in skrbnik, valuta in meritve..
 • Možnost – Tukaj je veliko možnosti prikaza izdelkov, pregledov, bonov, davkov, računa, blagajne in še veliko več. Ne preskočite tega!
 • Slika – Nastavite logotip trgovine in favicon.
 • Pošta – Konfigurirajte, kako se v vaši trgovini obdeluje elektronska pošta, in e-poštna opozorila, ki jih želite prejemati.
 • Strežnik – Tu lahko svojo trgovino nastavite v način vzdrževanja, konfigurirate precej trajnih povezav, dovoljenj spletnih pajkov, uporabite stiskanje Gzip, varnostne nastavitve (SSL, gesla itd.), Dovoljene formate in velikost nalaganja, pa tudi ravnanje z napakami. Tudi to je zelo pomembno!

Uporabniki

Kot si lahko predstavljate, tukaj konfigurirate vse, kar lahko počnete z uporabniki na vašem spletnem mestu. Ustvarite lahko nove, pa tudi nastavite uporabniške skupine in dovoljenja.

meni uporabnikov

Tako lahko nadzorujete, kdo na vašem spletnem mestu lahko kaj naredi, tako da vam ni treba skrbeti, da se ljudje zmešajo z nastavitvami, ki jih ne bi smeli. Vsebuje tudi možnosti nastavitve Dostop do API-ja v vašo trgovino.

Lokalizacija

Ta del govori o dodatnih trgovinah, jeziku, valutah in drugih zadevah, kako svojo trgovino ponuditi strankam z vsega sveta.

 • Shrani lokacije – Če imate skupaj s svojo spletno trgovino fizične lokacije, tukaj lahko nadzorujete vse, kar lahko storite z njimi.
 • Jeziki – Dodajte nove jezike na svoje spletno mesto (vključno s črtico). To si olajša jezikovne pakete. Nove možnosti se prikažejo na vrhu prodajnega zaslona.
 • Valute – Izdelke lahko ponudite v več valutah. Tu jih konfigurirajte. Te se bodo pojavile tudi v zgornji vrstici trgovine.
 • Stanje zalog – Konfigurirajte stanja, ki jih bodo kupci videli za izdelke, ki niso na zalogi.
 • Naročite statuse – Enako, vendar za status naročila, ki je prikazan strankam.
 • Vrne – Enako kot zgoraj, vendar za status vračila, dejanja vračila in razloge, ki jih lahko stranke izberejo za pošiljanje blaga nazaj.
 • Države – Konfigurirajte države, ki so na voljo za pošiljanje, obliko naslova in drugo.
 • Območja – Konfigurirajte cone znotraj držav za namene pošiljanja in davkov.
 • Geo cone – Enako, vendar za geološka območja, ki lahko vsebujejo več držav ali območij (npr. Zahodna obala ZDA).
 • Davki – Konfigurirajte davčne razrede in davčne stopnje za svoje izdelke.
 • Dolžinski razredi – Razpoložljive meritve dolžine v vaši trgovini.
 • Težavni razredi – Enako, vendar za težo.

Vzdrževanje

Končno imate Vzdrževanje meni:

 • Varnostno kopiranje / obnovitev – Varnostno kopirajte in obnavljajte bazo podatkov o trgovini.
 • Naloži – Datoteke, naložene v OpenCart (slike, PDF itd.), Poiščite in po potrebi filtrirajte.
 • Dnevniki napak – Vse napake v vaši trgovini bodo dokumentirane tukaj.

OpenCart: Kompleksna, a zmogljiva rešitev e-trgovine

OpenCart je bogata funkcija za ustvarjanje spletnih trgovin. Ima široko paleto konfiguracijskih nastavitev in ponuja vse, kar potrebujete za izgradnjo trgovine. Prav tako je brezplačna za uporabo in razširljiva.

Glede na uporabniško skupino je verjetno najbolje za vmesne uporabnike, ki imajo nekaj tehničnih znanj, kot sta HTML in PHP. Uporaba ni preveč enostavna in bi bila na mnogih mestih lažja. Prav tako boste verjetno naleteli na spremembo datotek in kode, kar presega znanje absolutnih začetnikov.

Tudi dokumentacija bi lahko bila boljša. Včasih je nepopolna ali napačna, kar pomeni, da morate občasno uporabljati forume.

Vendar pa je poleg tega OpenCart dobra rešitev, da hitro in hitro zaženete svojo spletno trgovino. Če želite, lahko uporabite to vadnico.

Ste že prej uporabljali OpenCart? Kakšen je tvoj vtis? Kakšne prednosti in slabosti? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me