Vadnica za bazo BlueHost MySQL

BlueHost že od ustanovitve leta 2003 nenehno izpolnjuje svoj končni cilj, in sicer svojim strankam zagotoviti neprimerljivo izkušnjo spletnega gostovanja. Da bi dosegli ta cilj, še naprej vključujejo izjemne in koristne funkcije gostovanja, orodja in storitve za svoje stranke, da preprosto ustvarijo in upravljajo svoja spletna mesta, pa tudi učinkovito shranjevanje in nalaganje pomembnih datotek in podatkov.


Z MySQL bazo podatkov BlueHost ste prepričani, da so podatki na vašem spletnem mestu varni in varni.

Kaj je zbirka podatkov MySQL?

Baza podatkov je preprosto zbirka podatkov. Vaš računalnik na primer služi kot baza podatkov za dokumente in datoteke, ki ste jih shranili in shranili. Medtem je program zbirke podatkov vrsta računalniške programske opreme, ki je zasnovana za obdelavo velikih količin podatkov. Program baz podatkov pa namesto le naključno shranjevanje in odmetavanje podatkov povsod po njih učinkovito shranjuje na tak način, da jih lahko enostavno pridobite ali obnovite. Tu se pojavi slika MySQL.

Obstaja ogromno spletnih programov, ki morajo redno shranjevati in pridobivati ​​podatke. To vključuje bloge, sisteme za upravljanje vsebine (CMS) in galerije slik. Na primer programska oprema za blog mora shraniti članke in jih pridobiti, ko obiskovalec obišče vaše spletno mesto. Enako velja za galerije slik, kjer so informacije o fotografijah shranjene v bazi podatkov. Toda namesto da bi uvedli lasten sistem za shranjevanje in iskanje podatkov, ta programska oprema uporablja specializirane programe baz podatkov.

Veliko programske opreme baze podatkov podpira računalniški jezik, imenovan SQL, ki je posebej zasnovan za take namene. SQL uporabljajo tisti, ki želijo, da programska oprema baze podatkov upravlja z delom upravljanja podatkov s pošiljanjem navodil. Obstaja veliko baz podatkov, ki podpirajo SQL, vključno z MySQL.

MySQL je pravzaprav priljubljena znamka programske opreme za baze podatkov, ki deluje na spletnih straneh. Verjetno vidite, da se oglašuje na seznamu spletnih gostiteljev, pa tudi na sistemskih zahtevah za nekatere spletne programske opreme, na primer v blogih in CMS.

Zakaj potrebujem MySQL?

V tem trenutku morate zapomniti, ali ima ponudnik spletnega gostovanja programsko opremo za zbirko podatkov, ki jo potrebuje vaša spletna aplikacija. Običajno priljubljena spletna programska oprema za bloganje in CMS prihaja z MySQL. Pravzaprav imajo skoraj vsi ponudniki komercialnih spletnih gostovanj MySQL kot najpomembnejši del svojih načrtov za gostovanje, zato vam verjetno ni treba skrbeti za to.

Kot smo že omenili, če uporabljate blogging ali CMS platformo, kot sta WordPress ali Drupal, morate svoj spletni dnevnik ali spletno mesto postaviti na spletnega gostitelja, ki vam ponuja zbirko podatkov MySQL, ker bo uporabljena za shranjevanje vse vaše vsebine, spletne strani, pa tudi komentarji obiskovalcev.

Kako lahko ustvarim bazo podatkov MySQL?

Na srečo je BlueHost eno tistih podjetij za spletno gostovanje, ki ponuja uporabniku prijazen vmesnik, ki vam omogoča, da v hitrih in preprostih korakih ustvarite svojo bazo podatkov MySQL. Tukaj je nekaj, kar morate storiti:

 1. Prijavite se v cPanel.
 1. Pod Baze podatkov kategorijo, iščite MySQL Baze podatkov ikono in jo kliknite.
 1. Od tam boste videli Nova baza podatkov polje, kjer morate vnesti ime za bazo podatkov.

Nato kliknite na Ustvari bazo podatkov.

 1. Kliknite na Pojdi nazaj da preverite, ali se je nova baza podatkov že pojavila v tabeli Trenutnih baz.

Kako lahko izbrišem bazo MySQL?

Brisanje baze podatkov MySQL je prav tako enostavno kot ustvarjanje. Vse, kar morate storiti, je, da greste do Trenutne baze podatkov odsek in od tam lahko kliknete Izbriši bazo podatkov povezava.

Kako lahko ustvarim uporabnika baze podatkov?

Ko ustvarite bazo podatkov, morate dodeliti uporabnika in tudi privilegije, ki jih želite dodati tej novo ustvarjeni zbirki podatkov. Tukaj je tisto, kar morate storiti pri ustvarjanju uporabnika baze podatkov:

 1. Na nadzorni plošči pojdite na Uporabniki MySQL oddelka MySQL Baze podatkov
 1. Vnesite uporabniško ime pod Dodaj novega uporabnika Vaše uporabniško ime mora vsebovati največ 7 črk.
 1. Iz Geslo vnesite želeno geslo. Znova ga vnesite pod Geslo, še enkrat)
 1. Ko končate, kliknite Ustvari uporabnika.

Ko ustvarite uporabnika baze podatkov, boste morali določiti njegove privilegije. Te privilegije določajo uporabnikove funkcije in interakcijo z bazo podatkov. Na primer, eden od privilegijev za uporabnika je, da lahko dodaja in briše podatke. Odvisno je, katere posebne privilegije vključite za določenega uporabnika.

Kako lahko izbrišem uporabnika baze podatkov?

Če želite izbrisati uporabnika baze podatkov, preprosto pojdite na Trenutni uporabniki in nato kliknite rdečo ikono »X« poleg uporabnika, ki ga želite izbrisati. To je tako preprosto!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map