Stroški vzdrževanja spletnega mesta

Stroški vzdrževanja spletnega mestaKo gre za spletna mesta, je preventiva vedno boljša od zdravljenja. Napačno spletno mesto ne bo stalo več denarja za popravilo, ampak lahko tudi škodi imidžu in dobri volji vašega podjetja. Zato morate vlagati v vzdrževanje spletnih strani.


To je reklo:

Vedeti boste morali, kakšno vzdrževanje potrebuje vaše spletno mesto. Različna spletna mesta zahtevajo različne stopnje in vrste vzdrževanja. Ampak, kako natančno to ugotovite?

Ne skrbi.

Spodaj najdete različne stroške vzdrževanja za kategorijo spletnega mesta, razčlenitev in okvirno oceno za vsako, pa tudi vzorec razčlenitve za majhno restavracijsko podjetje.

Torej, začnimo.

Stroški po kategoriji spletnega mesta

Vsa spletna mesta ne potrebujejo iste vrste in stopnje vzdrževanja. Vaše malo hobi spletno mesto ne bo potrebovalo enake grafične ravni in trženja e-pošte na profesionalni ravni kot resno poslovno spletno mesto. Tu je opisano, kaj potrebuje vsaka kategorija spletnih mest in njihovi ocenjeni mesečni stroški.

 • Hobi– Domena in gostovanje so edini stroški, ki jih boste potrebovali za hobi spletno mesto, saj večinoma vse počnete sami. Ti stroški so ocenjeni na 3 do 25 dolarjev na mesec.
 • Osebno– Podobno kot hobi spletno mesto, domena in gostovanje so edini stroški, ki jih boste potrebovali za ta spletna mesta. Ti stroški so ocenjeni na 3 do 25 dolarjev na mesec.
 • Posel – Glede na velikost vašega podjetja lahko pričakujete, da boste mesečno plačali 225 dolarjev (domena, gostovanje, grafika, trženje e-pošte) do 2750 dolarjev (domena, gostovanje, grafika, trženje e-pošte, posodobitve spletnih strani in vzdrževanje) na mesec.
 • e-trgovina – Glede na velikost vaše spletne trgovine lahko pričakujete, da boste od 450 dolarjev (domena, gostovanje, splošne posodobitve, grafike, trženje e-pošte) plačali 6000 dolarjev + na mesec (domena, gostovanje, e-poštni strežnik, grafika, trženje e-pošte, tehnična podpora, posodobitve spletnega mesta in vzdrževanje, varnost, sledenje in analitika).
 • Korporativno – Te spletne strani so ponavadi največje in razširjene. V primerjavi z drugimi kategorijami spletnih strani jih boste potrebovali največ za vzdrževanje. Pričakujete lahko, da boste za spletno stran podjetja plačevali od 5150 do 9740 dolarjev + na mesec.

10 Običajna razčlenitev stroškov na spletnih mestih

Zgoraj navedeni stroški vzdrževanja so najnižji minimum, ki je potreben za vsako kategorijo spletnih strani. Tukaj je razčlenitev posameznih stroškov, ki vam bo pomagala razumeti njihov namen in zakaj jih morda potrebujete.

1. Registracija domene

Koliko letno plačujete registratorju domene za vaše ime domene. Ta cena je odvisna od vašega registrarja domene.
 • 10 do 20 dolarjev na leto

2. Gostovanje

Koliko plačate za načrt gostovanja (strežnik). Različni načrti gostovanja ponujajo različne funkcije za vaše spletno mesto. Kategorija in velikost vašega spletnega mesta določata tudi raven gostovanja, ki jo boste potrebovali.
 • Blog od majhnih do srednje velikih – od 2 do 20 dolarjev na mesec
 • Blog od srednje do velike – od 25 do 100 dolarjev na mesec
 • Majhna do srednja e-trgovina – od 25 do 100 dolarjev na mesec
 • Srednja do velika e-trgovina – od 100 do 500 dolarjev na mesec

3. Vsebina

stroški pisanja vsebine

Nobeno spletno mesto ni popolno brez vsebine. Večina primerov obiskovalce vašega spletnega mesta pritegne.
 • Dobri pisci običajno začnejo pri .15 $ na besedo.

4. E-poštni strežnik

Pridobitev spletnega mesta poštni storitvi po meri dodaja profesionalno podobo vašega spletnega mesta. Vendar nekateri ponudniki gostovanja ne vključujejo brezplačne pošte. Torej, morda boste morali pridobiti svojega od drugega ponudnika.
 • 0 do 5 USD na uporabnika na mesec

5. Splošne posodobitve

Koliko plačate za orodja za vzdrževanje ali profesionalne storitve, da boste lahko svoje spletno mesto posodabljali. To vključuje posodabljanje vtičnikov, tem in vašega CMS-a na splošno.
Na primer, najeti strokovnjak bo odgovoren za samodejno posodabljanje vtičnikov vašega spletnega mesta WordPress in poskrbel, da bo deloval z najnovejšo različico WordPress-a. Strokovnjak je odgovoren tudi za spremembe svojih člankov, oblikovanje objave v blogu, dodajanje / urejanje izdelka.
 • 0 do 190 dolarjev na mesec

6. Oblikovanje posodobitev

Posodobitve oblikovanja omogočajo, da je vaše spletno mesto sveže s sodobnim dizajnom in grafiko. Ali se naročite na načrt grafične programske opreme, da spremenite oblikovanje – s tem, da sami ustvarite grafiko – ali pa najamete strokovnjaka, ki bo to storil za vas.
 • 0 do 1600 dolarjev na mesec

7. Tehnična podpora

Koliko porabite za tehnično podporo. Dobra podpora je pomembna, ko ima vaše spletno mesto težave, kot so pokvarjen kontaktni obrazec, nakupovalna košarica, napake strežnika, upravljanje varnostnih kopij itd.
 • $ 0 do 3000 USD na mesec ali 60 $ na uro na spletnem mestu, kot je Codeable

8. Varnost

Koliko porabite za dodatno plast varnosti, kot so preprečevanje neželene pošte, samodejno varnostno kopiranje in na splošno zaščita vašega spletnega mesta pred napadi. Nekatere države bodo od vas zahtevale določene funkcije varnosti in zasebnosti, odvisno od vašega spletnega mesta.
 • 0 do 100 dolarjev na mesec

9. Sledenje in analitika

Koliko stane analitično poročilo in spremljanje za vaše spletno mesto. Google Analytics vam pomaga, da optimizirate svoje spletno mesto, da iz svojega dolarja kar najbolje zajamete.
 • 0 do 300 dolarjev na mesec

10. Trženje

Za lažje trženje vašega spletnega mesta. To lahko vključuje email marketing, oglaševanje, Facebook oglase, Googlove oglase itd.
 • Od 0 do 10000 dolarjev

Primer stroški vzdrževanja spletnega mesta za mala podjetja:

Zdaj:

Morda mislite, da so “zgoraj navedene informacije dobre in dobre, toda kako naj to uporabim na svojem spletnem mestu?”

Brez problema. Tu je primer, ki sem ga sestavil za majhno restavracijsko podjetje (poskrbel sem, da bo to čim ceneje). Medtem ko druge vrste spletnih mest morda potrebujejo različne stroške vzdrževanja, vam lahko ta primer vsaj pomaga pri oceni stroškov vzdrževanja.

Spletno mesto za majhna podjetja lahko pričakuje, da bo za svojo domeno plačevalo do 1,167 USD mesečno. To je 14 dolarjev na leto in vključuje zasebnost domene. Plačilo za spletno gostovanje k tem stroškom doda 2,75 USD na mesec. Želeli boste poiskati spletno gostovanje, ki ponuja brezplačen strežnik e-pošte.

Ker vaše spletno mesto ne bo preveliko, bi morali sami urejati splošne posodobitve. Vendar boste morda morali plačati do 67 USD na mesec (50 do 75 USD na uro 4 ure vsake 3 mesece), če želite posodobiti obliko in grafiko svojega spletnega mesta.

Tehnična podpora za majhno spletno mesto ne bo stala toliko. Pričakujte, da boste plačali 10 USD na mesec (60 USD na uro vsakih 6 mesecev, saj gre za preprosto spletno mesto za podjetja / brošure). Za posodobitve spletnega mesta in stroške vzdrževanja vam ne bo treba plačati, če jih lahko opravite sami.

Varnost spletnega mesta vas ne bo stala, saj boste morali le zaščititi komentarje in obrazce za stik pred neželeno pošto (vključeni v večino načrtov gostovanja). Prav tako se lahko za brezplačno sledenje in analitiko držite Google Analytics. Nazadnje, saj spletna stran v majhni restavraciji redko doseže 2000 stikov, lahko dobite brezplačno e-poštno glasilo od MailChimpa.

Skupno, za vzdrževanje spletnega mesta z majhnimi restavracijami potrebujete samo 81 USD na mesec. Če pa želite svoje spletno mesto tržiti po e-pošti, oglaševanju, Facebook oglasih in / ali Googlovih oglasih, boste morda morali dodati skupne stroške do 1000 USD na mesec.

Sledi razčlenitev:

 • Domena: 1.167 USD na mesec (14 USD na leto + zasebnost domene)
 • Gostovanje: 2,75 USD na mesec
 • E-naslov Strežnik: BREZPLAČNO (od gostovanja)
 • Splošno Posodobitve: BREZPLAČNO (naredi sam)
 • Posodobitve za novo grafiko restavracij: 67 USD na mesec (50 do 75 USD na uro 4 ure vsake 3 mesece)
 • Tehnična podpora: 10 USD na mesec (60 USD na uro vsakih 6 mesecev, saj gre za preprosto spletno mesto za podjetja / brošure)
 • Posodobitve in vzdrževanje spletnih strani: BREZPLAČNO (naredi sam)
 • Varnost: BREZPLAČNO (samo za zaščito pred neželeno pošto, saj obravnava samo komentarje in kontaktne obrazce)
 • Sledenje in Analytics: BREZPLAČNO (Google Analytics)
 • E-poštni bilten: BREZPLAČNO (Mailchimp, saj majhna spletna stran restavracije redko doseže 2000 stikov. Če presega 2000 stikov, 10 USD na mesec za 50.000 stikov)
 • Skupaj (brez trženja): 81 USD na mesec

Kaj se zgodi, če ne vzdržujete svojega spletnega mesta?

Nekateri delajo napako, če ignorirajo vzdrževanje spletnega mesta in tako zmanjšajo stroške.

Slaba ideja.

Čeprav lahko na začetku prihranite denar, lahko ne vzdrževanje spletnega mesta povzroči več (dražjih) težav.

Zastarelo oblikovanje spletnega mesta pomeni slabšo uporabniško izkušnjo. To na koncu pripelje do tega, da se vaše spletno mesto v rezultate iskalnikov potisne nazaj. Enaki rezultati se zgodijo, ko je na vašem spletnem mestu zastarela vsebina.

Najslabše, kar se bo zgodilo, je iskanje spletnega mesta, na katerem ste se tako zelo trudili, zlomljen zaradi neke zastarele kode.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map