Shopify vs. WordPress (WooCommerce) za e-poslovanje?


Shopify vs WordPress


“Želim zgraditi trgovino za e-trgovino … a naj uporabim Shopify ali WordPress?”

To je pravzaprav dokaj pogosto vprašanje, ki ga zastavljamo tukaj na spletni stranisesepp.org. Pravzaprav jih dobimo več kot 2-3 krat na dan.

Razlog? Vsak dan se vse več ljudi odloča za lansiranje lastnih trgovin za e-trgovino, vendar se skoraj takoj srečajo z več vprašanji kot odgovori:

Katero platformo naj uporabim?

Bom moral plačati kakšno pristojbino?

Ali lahko prodajam e-knjige in datoteke za prenos ali samo fizične izdelke?

Ali lahko “drophip”?

Kakšni so prednosti in slabosti Shopify v primerjavi z WordPressom?

itd …

Kot pri večini stvari v življenju, je tudi kratek odgovor na to, ali bi morali iti s Shopify ali WordPress: To je odvisno …

Vemo, da sovražite ta odgovor toliko kot mi, vendar se držite – s kratkim odgovorom se lahko zdaj osredotočimo na uporabnega. Pokukajmo v temo in si oglejmo kdaj je bolje uporabiti Shopify preko WordPress-a, za koga bo boljša rešitev, in zakaj bi sploh pomislili na Shopify (ali WordPress).

Je WordPress za vse, vključno s spletnim mestom za e-trgovino?

Vedno smo bili navdušen ljubitelj WordPress-a in naš nasvet, kadar je kdo potreboval spletno mesto za kakršen koli namen – kakršen koli namen! – je bilo: “Hej, zakaj pa ne WordPress?”

Če pogledamo, kaj je mogoče s Shopifyjem in kako je vse to enostavno, smo začeli razmišljati tudi drugi.

Mislimo, WordPress je zagotovo super kot platforma za spletno mesto. Z lahkoto se bo spopadel s čimer koli, na kar boste naleteli, in naredil spletno mesto dostopno in na voljo vsem svetu.

Hkrati je trgovina e-trgovine zelo specifična vrsta živali in to je zelo zelo drugačen od običajnega spletnega dnevnika ali spletnega mesta z novicami.

WordPress je zgrajen okoli vsebine – vsebine, ki naj bi jo zaužili brezplačno, bolj ali manj. Lahko objavljate objave na spletnem dnevniku, videoposnetke, slike itd., Vendar je glavno načelo, da je vsem na voljo vsak, kdor se slučajno spotakne na URL.

Realnost trgovin v e-trgovini je drugačna.

Kar ponujajo, sedi za plačljivim zidom. Celotno spletno mesto mora biti previdno pri ravnanju s ključnimi podatki stranke (kot so kreditne kartice, osebni podatki). To mora biti varno. Poleg tega mora biti sposoben tudi urejati prispela naročila, jih obdelati in poskrbeti, da ničesar ne pade skozi razpoke na poti..

Z drugimi besedami, obstaja veliko stvari, ki se razlikujejo glede trgovin e-trgovine v primerjavi s standardnimi založniškimi platformami.

V tistem trenutku moramo biti celo pripravljeni sprejeti dejstvo, da WordPress ni popoln za vse. Včasih potrebujete samo platformo, ki je bila zgrajena za upravljanje trgovine z e-trgovino.

Glavna razlika med Shopify in WordPressom

V stavku je glavna razlika med Shopify in WordPress-om v tem Shopify je spletno orodje / storitev, medtem ko je WordPress samostojna programska oprema da morate sami namestiti.

Če želite uporabljati Shopify, morate samo obiskati Shopify.com in se prijaviti za ustvarjanje računa. Ko končate, morate opraviti samo hitro nastavitev in vaša trgovina za e-trgovino deluje in deluje.

Če želite uporabljati WordPress kot svojo platformo za e-trgovino, zahteva po drugi strani veliko več korakov:

 1. Najprej morate kupiti domeno in račun za spletno gostovanje, kjer boste lahko namestili privzeto različico WordPress-a.
 2. Izbrati morate temo (oblikovanje) za vaše spletno mesto, poleg tega pa še nekaj vtičnikov, ki skrbijo za SEO, integracijo socialnih medijev itd..
 3. Po tem potrebujete vtičnik, kot je WooCommerce, da vam zagotovite vse funkcije e-trgovine (tiste, ki niso vgrajene v WordPress).
 4. Končno morate skozi postopek konfiguracije vaše trgovine za e-trgovino (podrobnosti trgovine, integracije prehodnih plačil, izdelki itd.). Tudi ti si lahko vzamejo nekaj časa.

Nenazadnje s Shopifyjem dobite tudi podporo, kar pomeni, da če se kdaj srečate s kakšno težavo s platformo, se lahko preprosto obrnete na ekipo za podporo in ti jo bodo (verjetno) rešili.

Pri WordPressu sama po sebi ni podpore.

Zamislite si tako, Shopify je tako, kot da bi šli v IKEA, kupili mizo s police in jo nato preprosto sestavili doma. WordPress je tako, kot da bi šli v trgovino s strojno opremo, kupili deske, nohte, lepilo, orodje in se potem vrnili domov in sami sestavili mizo..

Popolno razkritje: WebsiteSetup zasluži provizijo, če končate nakup shopify ali bluehost + woocommerce prek referenčnih povezav v tej primerjavi. Hvala za tvojo podporo!

Shopify – kaj je to?shopify

Tu so dejstva:

 • E-trgovina na splošno raztopina / orodje. Omogoča vam, da zgradite funkcionalno trgovino za e-trgovino iz nič, brez pomoči oblikovalca ali razvijalca.
 • Za uporabo Shopifyja niso potrebne nobene veščine kodiranja.
 • To je plačljivo orodje – od 29 do 299 dolarjev na mesec.
 • Omogoča vam prodajo, kar želite (blago, storitve, izdelke, digitalne in fizične, kot tudi drobno).
 • Uporabljajte ga brez povezave in v spletu (lahko ga uporabljate kot svojo spletno trgovino, lahko pa uporabite tudi nekaj imenovano Prodajno mesto s Shopifyjem, ki je njihov sistem za maloprodajne trgovine, ki vam omogoča, da svojo lokalno trgovino integrirate s svojo nastavitvijo v Shopify).
 • Na izbiro je več kot 100 modelov spletne trgovine (nekateri so plačani).
 • Vsako novo spletno mesto dobi brezplačno poddomeno po meri – na primer YOURSTORE.shopify.com.
 • Na voljo je 24/7 podpora.

WordPress (WooCommerce) – Kaj je to?WordPress

Najprej stvari, WordPress je veliko stvari, toda za namen tega vira se osredotočamo predvsem na e-trgovino spektra in izpuščamo velik del funkcij in sposobnosti WordPressa.

 • Spletno mesto vse v enem programska oprema. Omogoča vam izdelavo poljubnega spletnega mesta, pod pogojem, da zmorete nekoliko tehnične nastavitve – vključno z namestitvijo same programske opreme, nameščanjem vtičnikov, nameščanjem teme in nato namestitvijo vtičnika za e-trgovino za upravljanje operacij trgovine.
 • Potrebne so nekatere veščine izdelave spletnih strani. Glede na prilagoditve, ki jih želite izvesti, boste morda potrebovali tudi kodiranje ali oblikovalske spretnosti.
 • Programska oprema WordPress je brezplačna. Če ga želite uporabljati, se morate prijaviti za spletnega gostitelja in kupiti ime domene. Ko vse sestavite skupaj, lahko začnete z WordPressom za približno 5 USD na mesec.
 • Odlične funkcije za upravljanje vsebine.
 • Na tisoče tem / zasnov, med katerimi lahko izbirate, tako brezplačne kot plačljive.
 • Izjemne možnosti razširitve s pomočjo vtičnikov.
 • Ni neposredne podpore, ampak zelo koristna podporna skupnost.

Kdaj morate uporabljati Shopify nad WordPressom?

Shopify izstopa kot prilagojena rešitev e-trgovine za vse. Pri čemer vsi, mislimo na ljudi, ki morda nimajo nobenih veščin izdelave spletnih strani ali kodiranja, vendar kljub temu želijo sami ustvariti super spletno trgovino.

Glavna prednost dela s Shopifyjem je, da lahko začnete v nekaj minutah in začnete služiti svojim prvim strankam skoraj takoj.

Tudi če odložite veščine kodiranja in oblikovanja spletnih strani – ki jih ne potrebujete – vam tudi ni treba, da bi bili popolnoma seznanjeni z različnimi resničnostmi samega poslovanja e-trgovine. Shopify vam pomaga določiti stvari, kot so zalog, davki, nastavitve pošiljanja ipd. Z drugimi besedami – rešuje vsak zadnji dolgočasen vidik posla.

Drugič, Shopify je tudi res dostopna rešitev. Za začetek potrebujete le 9 dolarjev na mesec. Za to ceno dobite dostop do več kot dovolj zasnove strani in možnosti prilagajanja.

jazn-a-nutshell odgovor na “kdaj uporabiti Shopify?”:

 • Možnost a): Uporabite ga, če nimate nobene spletne strani in želite hitro zagnati kakovostno trgovino za e-trgovino.
 • Možnost b): Uporabite ga, če nimate nobenih veščin oblikovanja, kodiranja ali oblikovanja spletnih strani in ne želite nikogar najeti, da bi za vas nastavil trgovino za e-trgovino..
 • Možnost c): Uporabite ga, če želite spletno trgovino integrirati s svojo spletno trgovino, ki je brez povezave.
 • Možnost d): Uporabite ga, če potrebujete odlično platformo za e-trgovino z dostopom do podpore strankam … za vsak primer.

Če vas opisuje kaj od zgoraj, pojdite na Shopify.

Prav tako ni pomembno, ali želite prodati fizične izdelke, digitalne prenose, storitve ali celo storiti drophip. Shopify zmore karkoli. Število izdelkov, ki jih ponujate, ni dejavnik (ne glede na to, ali je 1 ali 1000).

Kdaj uporabljati WordPress Over Shopify?

WordPress je elektrarna. To je skoraj popolna platforma spletnega mesta, ki lahko deluje na vseh vrstah spletnih mest.

Vendar je ulov. Ali pa nekaj ulova, raje.

 • WordPress je del programske opreme = dobite ga lahko brezplačno, potem pa ga morate sami namestiti na spletni gostitelj, ga konfigurirati in na koncu z njim zagnati spletno mesto.
 • WordPress je nenazadnje predvsem platforma za bloganje. Ne ponuja nobenih funkcij e-trgovine. Tisti, ki jih lahko pridobite s pomočjo vtičnikov. Kot je priljubljena WooCommerce.
 • Poleg vtičnika za e-trgovino potrebujete še kup drugih vtičnikov, s katerimi lahko upravljate nekatere standardne možnosti, kot sta SEO in socialni mediji. Potrebujete tudi lepo in dobro brandable tema (zasnova) – da bo vaša trgovina e-trgovine izgledala edinstveno in izvirno.

Vse to pomeni, da je WordPress morda rešitev za nekoliko bolj pametnega uporabnika. Udobno morate urejati datoteke PHP, se povezati s strežnikom prek FTP-ja in popoldne preživeti na nekaterih nastavitvenih ploščah.

Kot rečeno, omenjeno WooCommerce je odličen vtičnik za e-trgovino. Omogoča vam vse funkcije, ki jih lahko zahtevate, npr. nakupovalni vozički, katalogi izdelkov, spletna plačila, kuponi ipd. Najpomembneje je, da je vtičnik brezplačen!

Lahko najdeš nadomestni nakupovalni vozički WordPress tukaj.

woocommerce

jazn-a-nutchell odgovor na “kdaj uporabiti WordPress za e-trgovino?”:

 • Možnost a): Uporabite ga, če že imate spletno mesto WordPress in poznate vmesnik. Na primer, WooCommerce uporablja iste organizacije skrbniške plošče za vaše izdelke in naročila, tako da ni nobene dodatne krivulje učenja.
 • Možnost b): Uporabite ga, če že imate spletno mesto WordPress in želite zmanjšati stroške, saj vam ni treba vlagati več sredstev v novo platformo za e-trgovino..
 • Možnost c): Uporabite ga, če občasno eksperimentirate z izvorno kodo.
 • Možnost d): Uporabite ga, če se lahko rešite brez hitre reakcijske podpore strankam.

Glede zadnjega dela: Prav zdaj se vam zdi, da podpora strankam ni tako velika stvar. Ne pozabite pa, da tukaj govorimo o vašem poslu. Če se na primer zgodi nekaj, zaradi česar se bo vaše spletno mesto poslabšalo, če ga ne boste imeli na spletu ves dan, lahko to pomeni resne posledice za vaše poslovne prihodke. Tudi veliko stresa, ko smo že pri tem.

Takšni časi cenimo podporo strankam, ki deluje 24/7!

WordPress ali Shopify? Še krajši odgovor.

Če zgornje možnosti ne ustrezajo vašemu okusu, imamo za vas še krajši odgovor.

Upoštevajte le, da je ogromno čezmerno poenostavitev. V mnogih scenarijih je bolje, da upoštevate eno od zgornjih možnosti. Če pa želite uber-kratek odgovor, potem je to:

 • Če že imate spletno mesto WordPress, samo namestite WooCommerce in zaženite trgovino za e-trgovino kot element tega obstoječega spletnega mesta.
 • Če še nimate spletnega mesta, zaženite trgovino za e-trgovino s storitvijo Shopify.

Moji motivi za to so dvojni: prihranim tako čas kot denar.

Preprosto – če že imate urejeno spletno mesto WordPress, bo vedno hitrejše in ceneje, če na to spletno mesto dodate komponento e-trgovine, namesto da bi ustvarili nekaj novega. Po drugi strani pa, če še nimate spletnega mesta, je hitreje in lažje iti po drugi poti in zagnati trgovino za e-trgovino s specializirano platformo, kot je Shopify. To je vse!

Nadaljnje branje:

 1. Kako namestiti in uporabljati Shopify
 2. Kako namestiti in uporabljati WordPress / WooCommerce
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me